Dodaj do ulubionych

OTOTOSTbar bistro! OPINIE

21.02.11, 18:33
Witam.

Powstało nowe miejsce w J-L gdzie można zjeśc:

MENU:
tost z pieczarkami i serem 5 zł
tost z pieczarkami , seremi szynką 6 zl
tost z pieczarami , serem i salami 6 zł

zapekanka (35cm) z pieczarkami, ser 4 zl
zapiekanka z pieczarkami , ser , szynka 5 zl
zapiekanka z pieczarkami , ser, salami 5 zl

zestaw stips 3 szt + frytki + sałatka colesław 12 zł ( napój gratis)
zestaw strips 5 szt + frytki + sałatka colesław 15 zł ( napój gratis)

hot-dog francuski z kabanosem 4 zł
hot-dog francuski z parówką 3,5 zł
hot-dog francuski z peperoni 3,5 zł

frytki małe / duże / z serem 4zł/5zł/6zł

łódeczki ziemniaczane z sosem 5 zł

kawa senseo mała/ duża 2,5zł / 3zł

napje pepsi cola /7up / mirinda poj 0,4 z nalewaka 3 zł

z lodówki poj. 0,5 - 3,5 zł

lokal czynny od pn-pt od 11.00 - 23.00
sobota od 9.00 - 23.00
niedziela od 14.00 - 22.00
sosy : czosnkowy, meksykanski, 1000 wysp, duński, musztarda , ketchup (firma faneks)
ponadto dostęp do bezprzewodowego internetu wifi za free!

Proszę w tym poście umieszczac wszelkie opinie i sugestie dotyczące naszych produktów co usprawni nasza działalnośc.

pozdrawiam zespół OTOTOSTbarbistro
Obserwuj wątek
    • przystojna Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 21.02.11, 18:40
      A gdzie jest ten nowy lokal?
      • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 21.02.11, 18:44
        faktycznie o adresie zapomniałem

ul. Bożka 38 ( dawny skok stefczyka) biały domek teraz czerwony!
    • jl-c Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 21.02.11, 18:59
      raz byłem i bardzo długo na tosta czekałem (bo przedemna ktoś 2 brał) i troche niedopieczony był... no ale początki mogą być trudne smile

brakuje tylko piwa w ofercie

pozatym wystrój, menu, obsługa, ceny to duży pozytyw
    • bidford Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 21.02.11, 23:30
      witam, jak dla mnie wystrój w porządku, za głośna muza. Co do jedzenia - jadłem tosty i zapiekanki, wg mnie za mało dopieczone.
    • rob.tus Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 22.02.11, 12:07
      Z pewnością niedługo się pojawię.
      Pamiętam czasy studenckie i bar z tostami u "Witka" we Wrocławiu.
      Za parę złotych dostawało się pysznego mega tosta, którego ledwo dawałem radę zjeść.
    • rob.tus Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 22.02.11, 12:10
      Proszę podać orientacyjny czas oczekiwania na tosta i telefon.
      Byłoby fajnie gdyby można było zamawiać tosta telefonicznie a później podjechać go odebrać.
      Taki szybki obiad po pracy. smile
      • girardengo Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 22.02.11, 12:57
        Dokładnie pomysł z telefonem wypali. Kiedyś raz w tygodniu przejeżdżałem przez Żary, gdzie prawie w rynku były super tosty, niestety czas oczekiwania był kłopotliwy z powodu braku miejsc parkingowych. Rozwiązaniem były zamówienia telefoniczne.
        • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 23.02.11, 20:53
          Witam
          Cieszę się , że dzielicie się swojimi spostrzeżeniami na temat naszego lokalu.
          Czas oczekiwania na tosty to około 12 min. na zapiekanki 6 min. a inne dania jestesmy w stanie przygotowac w ciągu 5 min oczywiście jesli nie ma kolejki.

Nr telefonu podamy wkrótce będzie można składac telefoniczne zamówienia i odebrac osobiście, a w przyszłości dowieziemy jedzonko do domu, firmy w obrębie miasta.

Zapraszamy wszystkich do naszego lokalu a nastepnie do podzielenia się opiniami na forum.

Pozdrawiamy zespół OTO TOST bar bistro
          • rob.tus Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 08.04.11, 20:00
            Podstawowy tost kosztuje 5zł
            Jest dużo ciągnącego sera i pieczarek. Dobrze przyprawiony.
            Dla porównania tost od Wrocławskiego Witka jest większy i ma więcej nadzienia, ale i sam tost jest z większego pieczywa. Podstawowy tost Witka kosztuje 6,80zł.
            Ototost jest porównywalnie mniejszy i tańszy. Dla mnie w sam raz "na raz".

Telefon:717278521. Można zamówić w drodze i odebrać bez kolejki. I to jest to smile
            Polecam. Dopisuję do listy na "szybki obiadek"
            • lenser Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 08.04.11, 20:37
              Byłem i jadłem, tosty jak na razie i dla mnie są całkiem dobre. Idealnie byłoby gdyby robione były z takiego pieczywa jak "U Witka" z Wrocka, ale w obecnej cenie big_grin Pozdrawiam
              • harpal Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 09.04.11, 22:44
                Jadłam zapiekankę. Fakt można było jeszcze chwilke dopiec i przyprawić,ale po za tym naprawde smaczne, a ceny wporządku smile
    • andziula21 Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 10.04.11, 22:30
      Ogólnie co do wyglądu i obsługi nie można się przyczepić. Bo Pani b. miła.
      Ale jednak mi zapiekanka nie bardzo smakowała... dla mnie nie różniła się od kupnej mrożonki, chyba, że świeżością bułki.
      Sądziłam, że będą przygotowywane coś jak we wrocławskiej tostorii ( czy jakoś tak ) czyli dużo składników, sera...
      Przyznaję, że tostów nie próbowałam, ale nie omieszkam, przy najbliższej okazji, bo z tego co słyszę mają lepszą "reputację" smile
      • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 11.04.11, 22:54
        Dziękujemy za opinie!!! Tak jak napisał jeden z formułowiczów można juz do nas dzownic i zamawiac jedzonko - niedługo wprowdzimy dowóz! Prosimy o dalsze opinie dotyczące naszych stałych produktów oraz o informacje jakie danie powinniśmy jeszcze wprowadzic.
        pozdrawiamy Zespół OTOTOST bar bistro
    • emsi82 Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 12.04.11, 10:47
      Witam,

Osobiście nie byłem w nowym lokalu ,ale wiem od znajomych, że serwowane posiłki są ok.
      Moim zdaniem jeśli ceny nie wzrosną to będzie oki. Swego czasu był jeden lokal w Jelczu Cantry House który serwował mega duże i pyszne zapiekane frytki z serem ale po podniesieniu cen całkowice stracił klientów. Miejmy nadzieje że ta sytuacja nie dosięgnie tego lokalu
    • a_lidka Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 12.04.11, 14:09
      Czy używacie sera czy wyrobu seropodobnego?
      • makler4 Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 03.05.11, 20:21
        Byłem wczoraj. Smakowało.
        • adamogo Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 04.05.11, 00:08
          makler4 napisał:
          > Byłem wczoraj. Smakowało.

Makler, jak zawsze wyczerpująca odpowiedźsmile
          byłem dwa razy, jedzie ok, ale tost - ser wyciekał skąd popadnie, więc trzeba było jeść sztućcami.
          Zapiekanka - duża i smaczna, polecam!
          • fotopasjajelcz Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 05.05.11, 17:48
            Pani za dużo nalewa ketchupu i musztardy do hot-dogów aż wycieka , reszta ok.

Smakowało smile

www.fotopasja.klm.net.pl
            Inna wizja Fotografii Fotopasja Jelcz Laskowice
    • rudemalpa Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 09.06.11, 16:44
      che słabo przygotowani na duży ruch a czasami taki się zdarza smile Tosty takie sobie mało przypraw wodniste zapiekanki dają radę brakuje mi tylko takich z szynką i salami smile i sosu kebab a i zawsze jak chcę zamówić przez telefon i podjechać po jedzenie to nigdy się nie mogę dodzwonić albo wolne i nikt nigdy nie odbiera albo problemy z połączeniem
      • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 09.06.11, 22:40
        Dziekujemy za opinie ~ chciałbym poinformowac , ze musieliśmy zwiekszyc cenę zapiekanki i tosta o 1 zł natomiast pozostałe ceny bez zmian.
        Odpowieadjąc "rudemalpa" musimy przyznac , że czasami ruch mamy duży ( co świadczy o powodzeniu ) i nie wyrabiamy sie czasowo ale przy odrobinie cierpliwości kazdy zostanie obsłużony smile. W naszej ofercie znajdują się zapiekanki z salami i szynką więc zapraszam na konsumpcję. O telefonie nie wiedzieliśmy ,że są problemy często klienci dzwonią i jest ok.
        Zapraszamy do dalszego dzielenia sie spostrzeżeniami na temat naszego lokalu.

pozdrawiamy Zespół OTOTOST
        • subik Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 09.06.11, 23:02
          to po ile te tosty sa teraz?
          w Olawie sa po 5zl z szynka! i sa pieczywa o niebo lepsze smile
          • bercov Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 05.07.11, 23:34
            Bar mały w sam raz na fast food'a tościarnia napewno się przyjmie lecz co do pozostałych specjałów to jak na moje oko jest to za mały lokal,brak zaplecza większej kuchni.Tak więc jak dla mnie to tylko tosty i zapiekanki
            • bercov Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 05.07.11, 23:36
              zapomniałem nie można porównywać ottotosta do witka z wrocka oni istnieją ponad 20 lat i ich tosty są wzoremsmile
        • a_lidka Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 06.07.11, 21:10
          A ja dalej nie mogę się dowiedzieć czy używacie sers czy wyrobu seropodobnego z tłuszczów roślinnych?
          Pozdrawiamsmile
          • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 06.07.11, 21:50
            Witamy ponownie naszych bywalców!

Do zapiekanek używamy mieszanki sera goudy i mazzareli, natomiast do tostów - sera gouda produkowanego przez "Łowicz" czy to ser czy produkt seropodobny o którym Pani wspomina to niestety nie jestśmy w stanie okreslic sposobu produkcji tych serów.

Jak zauważyła jedna z formułowiczek nasze produkty ( tosty i zapiekanki) są dostępne równierz w PUB22 przy Witosa 22. Nasz lokal czynny jest do godziny 22 a w soboty do 23 i często po tych godzinach klijenci dopytują o możliwoś zjedzenia zapiekanki lub tosta wtedy zapraszamy do w/w Pubu.

Co do podawanych dań w naszym lokalu to skupiamy się na toście i zapiekance ale inne dania rónie dobrze smakują i od czasu do czasu pojawiaja sie produkty czasowe tak jak w tej chwili złocisty kalafior i brokuł w panierce zapiekany w głębokim oleju. Planujemy wprowadzac inne produkty o których informujemy na naszej tablicy informacyjnej.

w dalszym ciągu zapraszamy do komentarzy pozytywnych i tych negatywnych co usprawni naszą działalnośc

pozdrawiamy zaspoł OTOTOST barbistro

• a_lidka Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 06.07.11, 22:05
              Nie ma problemu z określeniem tego czy to ser czy niesmile Po prostu albo kupuje się ser, albo nie. Wyrób seropodobny zastępuje ser, ale serem nie jest bo ser jest z mleka a seropodony wyrób z olejów roslinnych i na opakowaniu jest to podanesmile
              • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 06.07.11, 22:13
                My kupujemy SER bynajmniej tak jest napisane na opakowaniu smile
                • a_lidka Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 07.07.11, 11:22
                  Jeśli tak, to w porządkusmile
                • bidford Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 07.07.11, 12:12
                  ototost napisał:

> My kupujemy SER bynajmniej tak jest napisane na opakowaniu smile
                  Coś mi tu nie gra - chyba powinno być "przynajmniej" - słowo "bynajmniej" nie zostało tu użyte fortunniesmile
    • rudemalpa Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 06.07.11, 10:51
      Widziała ,że teraz tosty i zapiekanki z ototosta mozna kupic w pubie 22 wiec w końcu można bedzie cos zjeść innego niz hot dogi z orlenu po 22 w naszyym mieście smile
    • mirka00 Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 10.07.11, 10:15
      Jak dla mnie taki tościk dobry jest na śniadanie a nie żeby jakoś się nim najeść.Dostałam tosta na wynos i nie został nawet polany żadnym sosem. Na ul.Oławskiej taki tościk z warzywami i sosami jest za 6,50zł i jest o niebooo lepszy!
      • ototost Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 10.07.11, 22:41
        Witamy nowych klijentów...

Gdyby Pani poprosiła o sosik to podajemy je na wynos w osobnych pojemniczkach i jest ich do wyboru aż 10 i to jedynie za 6 zł. Jesli nasze tosty Pani nie smakują to nie zmuszami do ich jedzenia i jak najbardziej można jeśc te z Oławskiej ( mrożone) na śniadanie ,a na kolacje zapaszamy do nas na pyszną zapiekankę !!! smile POZDRAWIAMY OTOTOST BARBISTRO
        • jl-c Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 10.07.11, 23:02
          a czy obsługa zaproponowała sos na wynos?

sorry ale u Was tosty są albo pyszne albo byle jakie(zależy kto je robi)

i skąd wiesz że na Oławskiej mają mrożone tosty?

• mirka00 Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 11.07.11, 16:33
          nikt mnie nie zapytał o zaden sos,byłam pewna ze ten tost jest z chociaż z ketchupem
        • przebudzonyx Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 16.08.11, 23:20
          Szkoda, że nie ma na zewnątrz choć małego stolika z dwoma krzesełkami [miejsce jest] - przecież na zewnątrz jest inny kontrast zapachowy i po prostu smakuje lepiej.

Tosty niezłe, sporo pieczarek, obsługa uprzejma - pozdrawiam wink
          • ice_t Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 12.09.11, 21:57
            temat w górę, ciekawa jestem opinii
          • subik Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 30.09.11, 18:39
            ja nie wiem skad Wy macie niezle tosty tam, kupilem Tosty w zeszla niedziele, obsugiwala starsza Pani, nie dosc ze drogo bo az 7zl!!! we wroclawiu czy w Olawie sa po 5zl to jeszcze jakas bulka czy co to, twarde było ze szok i nie dobre, smierdzialo przyprawami dziwnie , ja z dziewczyna wyrzucilem ten syf 14 zl w bloto
            oto fotka...
            imageshack.us/photo/my-images/822/25092011072m.jpg/
            • 141cxli Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 08.10.11, 20:33
              subik napisała:

> ja nie wiem skad Wy macie niezle tosty tam, kupilem Tosty w zeszla niedziele,
              > obsugiwala starsza Pani, nie dosc ze drogo bo az 7zl!!! we wroclawiu czy w Ola
              > wie sa po 5zl to jeszcze jakas bulka czy co to, twarde było ze szok i nie dobre
              > , smierdzialo przyprawami dziwnie , ja z dziewczyna wyrzucilem ten syf 14 zl w
              > bloto
              > oto fotka...
              > imageshack.us/photo/my-images/822/25092011072m.jpg/

Witam

od 1 września jestem nowym właścicielem Ototosta.
              Kilka dni temu znalazłem to forum i dokładnie prześledziłem ten wątek.
              Jeśli chodzi o tosty to od kilku dni są robione według nowej receptury i myślę że są dużo smaczniejsze ale oczywiście jest to moja subiektywna ocena więc proszę o opinie na ten temat.

Jeśli chodzi o informację jaką zamieścił na tym forum użytkownik subik to niestety po oglądnięciu zdjęcia muszę się z nim zgodzić i przeprosić go za zaistniałą sytuację nie wiem dlaczego tak się stało ale się niestety stało dlatego jeszcze raz przepraszam a Pana zapraszam na nowe tosty za które oczywiście nie będzie musiał Pan zapłacić proszę też o kontakt do mnie na maila bo chciałbym wyjaśnić zaistniałą sytuację biuro@141.com.pl

Sprawa druga o której napisał użytkownik anowi80 muszę przyznać że nie zwróciłem na to o czym Pan pisał uwagi ale oczywiście zajmę się sprawą i przekaże pracownikom aby tego nie robili..

Jeszcze raz proszę o sugestie i opinie na temat lokalu

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

.............................................
              141 production group
              ul Rumiankowa 141
              55-231 Jelcz Laskowice
              mail. biuro@141.com.pl
              www.ub22.pl
              www.ototost.pl
              ............................................
    • anowi80 Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 05.10.11, 14:56
      Według mnie jedzenie w lokalu Ototost jest nienajgorsze i dlatego chętnie wpadałam tam od czasu do czasu z rodziną. Obsługa uprzejma, trochę mało miejsca, ale taki lokal i nie ma co narzekać. Natomiast od jakiegoś czasu pracuje tam pani (która również jest b.uprzejma), ale strasznie drażni mnie to, że pali papierosy przy wejściu do lokalu, a jak wejdzie jakiś klient natychmiast pędzi i przygotowuje jedzenie. Nie mam nic przeciwko osobom palącym, ale nie trzeba tego robić aż tak ostentacyjnie!! Czy nie można wyjść od strony zaplecza, tak aby mniej rzucała się w oczy? Poza tym dym dostaje się do środka, a to już nie jest miłe. Dlatego pomimo dość przyzwoitego lokalu, zrezygnowałam z wizyt w tym miejscu, wkońcu jest to lokal sprzedający żywność, taki w którym ją się też przyrządza. Dodam, że moi znajomi mają podobne odczucia. Szkoda, że Właściciel nie widzi w tym problemu.
      • 141cxli Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 08.10.11, 20:33
        anowi80 napisała:

> Według mnie jedzenie w lokalu Ototost jest nienajgorsze i dlatego chętnie wpada
        > łam tam od czasu do czasu z rodziną. Obsługa uprzejma, trochę mało miejsca, ale
        > taki lokal i nie ma co narzekać. Natomiast od jakiegoś czasu pracuje tam pani
        > (która również jest b.uprzejma), ale strasznie drażni mnie to, że pali papieros
        > y przy wejściu do lokalu, a jak wejdzie jakiś klient natychmiast pędzi i przygo
        > towuje jedzenie. Nie mam nic przeciwko osobom palącym, ale nie trzeba tego robi
        > ć aż tak ostentacyjnie!! Czy nie można wyjść od strony zaplecza, tak aby mniej
        > rzucała się w oczy? Poza tym dym dostaje się do środka, a to już nie jest miłe.
        > Dlatego pomimo dość przyzwoitego lokalu, zrezygnowałam z wizyt w tym miejscu,
        > wkońcu jest to lokal sprzedający żywność, taki w którym ją się też przyrządza.
        > Dodam, że moi znajomi mają podobne odczucia. Szkoda, że Właściciel nie widzi w
        > tym problemu.

Witam

od 1 września jestem nowym właścicielem Ototosta.
        Kilka dni temu znalazłem to forum i dokładnie prześledziłem ten wątek.
        Jeśli chodzi o tosty to od kilku dni są robione według nowej receptury i myślę że są dużo smaczniejsze ale oczywiście jest to moja subiektywna ocena więc proszę o opinie na ten temat.

Jeśli chodzi o informację jaką zamieścił na tym forum użytkownik subik to niestety po oglądnięciu zdjęcia muszę się z nim zgodzić i przeprosić go za zaistniałą sytuację nie wiem dlaczego tak się stało ale się niestety stało dlatego jeszcze raz przepraszam a Pana zapraszam na nowe tosty za które oczywiście nie będzie musiał Pan zapłacić proszę też o kontakt do mnie na maila bo chciałbym wyjaśnić zaistniałą sytuację biuro@141.com.pl

Sprawa druga o której napisał użytkownik anowi80 muszę przyznać że nie zwróciłem na to o czym Pan pisał uwagi ale oczywiście zajmę się sprawą i przekaże pracownikom aby tego nie robili..

Jeszcze raz proszę o sugestie i opinie na temat lokalu

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

.............................................
        141 production group
        ul Rumiankowa 141
        55-231 Jelcz Laskowice
        mail. biuro@141.com.pl
        www.ub22.pl
        www.ototost.pl
        ............................................
        • tygryskidwa Re: OTOTOSTbar bistro! OPINIE 10.10.11, 22:26
          zgadzam sie z anowi80 to że pali przed wejsciem jestem wstanie zrozumiec ale dlaczego biegnie prosto po pierosa robic jedzenie i nawet rąk nie umyje?(byłam tego świadkiem kilka krotnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) fakt bardzo uprzejma i zawsze doradzi. a co do nowego właściela mam pytanie zy ceny w Ototoscie nie mogły by wrocic do pierwotnego wygładu?ja rozumiem ze towar robocizna to wszystko kosztuje noa le niestety czesto tmatedy przechodzi i czasem cosik kupuje ale widzialm ze na poczatku było o wiele wiecej klientow i to za sprawa cen!!!!!mam wielu znajomych ktorzy sie tam czesto stołuja i narzekaj na rosnące ceny a było tak miło i tak ytanio.może warto o tym pomyslec?pozdrawiam nowego włascicela i zycze powodenia zbiznesem!postaram sie wpasc na nowe tosty a jesli był by Pan zainteresowany przepisami na dobre szybkie tanie sórowki i magiczny sos to prosze o kontaktsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka