Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Club Mermaid

IP: *.chello.pl 31.08.06, 19:06
Odpowiem na pytania dotyczące hotelu ,animacji,wycieczek :raftingu łażni
tureckiej oraz rejsu statkiem.
Obserwuj wątek
    • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 16:15
      Witam, interesuje mnie w zasadzie wszystko ale usciślę (lecimy 06.09.)
      1. nie wiem jakie biuro, ale jak z Itaki to czy miejsca w hotelu są z góry
      przypisane czy trzeba łapać w recepcjii na hura
      2.jak wygląda sprawa all inc. chodzi mi o rozkład posiłków i napojów, gdzie
      kiedy i co dają?
      3.czy leżaki na basenie są w wystarczającej liczbie czy trzeba rezerwowoać
      skoro świt?
      4. nie wiem gdzie będziemy, czy w apartamentach czy pokojach w nowej części ale
      napisz jak było u Was
      5. czy dają ręczniki hotelowe
      pozdrawaim
      • Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 19:42
        Witam,a więc po kolei Ja byłam z Itaką biuro się spisało nie mogłam narzekać
        rezydentka Pani Beata jest naprawdę w porządku. Jak na nia traficie to macie
        szczęście.
        Pokoje mieliśmy w nowy budynku 2 piętro a znajomi 3 piętro. Pokoje w dobrym
        standarcie wszystko nowe, czyściutko. Pokoje nie są przydzielane w Polsce lecz
        na miejscu, kwaterują cię gdzie mają miejsce ale mozna sie dogadać jak coś nie
        będzie ci pasowało z menagerem hotelu.
        All inclusive jest dość bogate - każdy znajdzie coś dla siebie.
        Od 8.00 - 10.00 śniadanie, 12.00 - 13.30 Lunch na basenie a do 14.00 w
        restauracji głównej, 16.00 - 17.00 ciasto i kawa, 19.00 - 21.00 obiadokolacja,
        23.00 - 23.30 gorąca zupa.
        Napoje dostępne są przez cały czas alkoholowe i normalne.
        Byliśmy w sezonie więc trzeba było rezerwować je rano min 7.00 myślę że nie
        będzie takiego tłoku we wrześniu i będziecie mogli pospać do śniadania.
        Ręczniki są w pokoju około 3 szt na osobę wymieniane co 2 dni ale nie można ich
        wynosić na basen.
        Animacje dość bogate zarówno dla dorosłych i dla dzieci. Dyskoteki dla dzieci
        codzienne a dla dorosłych 3 w tygodniu. Bardzo ciepło 38 stopni.
        Jak macie jeszcze jakieś pytania to zapraszam.
        Pozdrawiam.
        • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 20:04
          Dzięki wielkie ale jeszcze Cie pomęczę
          Plaża słyszałm, że typowo turecka (czyli ciemny piosako-żwirek) ale podobno
          jest bar na plaży, czy coś w nim serwują?
          i jeszcze pierwszy raz lecimy z dzieckiem (na umowie ma dostawkę) może się
          orientujesz (z własnego doświadczenie lub z obserwacji) jak się to załatwia,
          czy w recepcji czy już może mają to przygotowane? A może widziałaś jak wygląda
          dostawka?
          Jaką walutą korzystniej płacić za sejfi i kaucję za pilota? I czy faktycznie
          zmuszają do wykupienia karty na dodatkowo płatne rzeczy (czy bez problemów
          mozna z niej zrezygnować?)
          • Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:18
            NIe męczysz mnie bo lubię wspominać pobyt w tym hotelu.
            Plaża nie zbyt ładna ale to standard w Turcji, w barze na plaży serwóją piwo i
            napoje chłodzace oraz lody za 2 euro.
            My też byliśmy z córką 8 lat i taki sam pokój z dostawką ale z niej
            niekorzystaliśmy ponieważ 1 łóżko jest podwójne 1 pojedyncze i jeszcze dostawka.
            Mam na mysli budynek główny, nie wiem jak jest w bungalowach.
            Pokoje już mają przygotowane ale jak coś będzie nie tak do można dogadać się z
            menagerem hotelu.
            Sejfu nie wykupowaliśmy bo nie ma takiej potrzeby. Nie mieliśmy ze sobą
            cennych rzeczy a raczej nie było przypadków zaginięć przedmiotów.
            kaucja wynosi 5 euro za pilota i jest zwrotna ale nie mieliśmy czasu oglądać tv.
            Kartą jest klucz do pokoju za nią nic nie płacisz możesz na tą karte robić
            zakupy na końcu płacisz za zakupy w recepcji. Możesz też dać depozyt przy
            zameldowaniu np. 50 euro jeżeli wiesz że je wydasz w sklepikach hotelowych.
            Ja za wszystko płaciłam gotówką kartę używałam jedynie jako klucz do pokoju.
            Pozdrawiam
            • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 20:36
              Dzięki, szkoda że na plaży nie dają jeść, (chodzi mi o młodego) jeśli mi się
              coś jeszcze to będę pytać, zaglądaj
              pozdr.
            • Gość: kujwa Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.acn.waw.pl 02.09.06, 16:24
              ale miałas FULL WYPAS WCZASY !!!!
              I te numery z karta-kluczem ! wstrząsajace przeżycie !!!
              I będą wnuki opowiadać jeszcze.
              • Gość: greg Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:03
                I po co się odzywasz pajacu?
    • Gość: Olo Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.netcontrol.pl 01.09.06, 16:46
      Witam.
      1. Jakie są Twoje wrażenia po pobycie?
      2. Czy z plażą jest tak źle jak o niej piszą?
      3. Jeżeli widziałeś zdjecia pokoji na ich stronie www to czy odpowiadają one
      rzeczywistości?
      4. Jaką walutę bardziej opłaca się brac?(kursy wymiany w hotelu..)
      5 Z jakiego biura byłaś?

Pozdrawiam
      • Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:04
        Hmmm wrażenie wspaniałe !!!!
        Jeżeli hodzi o hotel to wrażenia jak najbardziej pozytywne, hotel nowiutki,
        zadbany dużo zielenie od obsługi się aż roji są uprzejmi, gościnni i na każde
        twoje zawołanie.
        I na tym pozytywy się kończą rzeczywiście plaża jest niezaciekawa i w ogóle
        niezagospodarowana jak na taki standart hotelu to powinni mieć super plażę.
        Byłam na niej jeden raz i mi wystarczyło. Generalnie wszystkie hotele mają
        takie plaże w tej okolicy ale jak pojedziesz w kierunku Alanii to na pewno
        znajdziesz lepsze plaże.
        Pokoje są jak w katalogu potwierdzam są czyste, nowe i dość przestronne chodzi
        o budynek główny bo w nim byłam zakwaterowana.
        Mieliśmy euro i dolary pół na pół i nimi płaciliśmy za wszystko i wydawali nam
        w tej samej walucie. W recepcji można dokonać wymiany ale nie pamiętam kursu.
        W niektórych przypadkach rzeczywiście 1 dolar = 1 euro to wtedy nam sie
        opłacało chodzi o zakupy.
        Byliśmy z BP Itaka Opole - biuro sie sprawdziło.
        Pozdrawiam.
    • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 20:44
      A jeszcze nie koniec, jak z meżem gadamy to co chwila coś wyskakuje.
      Jak wygląda sprawa z rejsem statkiem, gdzie, jak długo, czy był ktoś z małym
      (no nie bradzo małym, 3,5 roku) dzieckiem. z jakiego biura (od rezydenta, czy
      tureckiego), i czy może ktoś z hotelu wybierał się na nurkowanie?

i jeszcze sprawa zjeżdżalini, czy tylko dzieci, czy może z dzieckiem zjeżdżać
      osoba dorosła?
      • Gość: madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:04
        rejs załatwiałam u Leny z Pacho Turs fajna sprawa polecam ,ja również byłam z
        dzieckiem trochę starszym i podobało jej się bardzo .Byłam z nią również na
        raftingu i w łażni tureckiej.Rejs statkiem jest bardzo relaksujący podziwia się
        piękne widoki ,pływa w morzu można też skakać ze skał do wody super
        sprawa.Lunch na statku i napoje masz w cenie wycieczki , wycieczka jest
        całodniowa.U rezydenta ta wycieczka kosztuje jeszcze raz tyle.
        Za dziecko płacisz pół ceny. O nurkowaniu nic nie wiem ale ponoć w Turcji nie
        ma co oglądać w morzu. Do nurkowania świetnie nadaję się Egipt byłam
        sprawdziłam.
        Spokojnie możesz zjeżdżać z dzieckiem jest czynna 2 razy dziennie po godzinie
        ponieważ musi ja obsługiwać ratownik.
        Jeśli jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem.
    • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 21:08
      a jak cenowo łaźnia i rejs?
      • Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:16
        Może od początku:
        za wykupienie wczasów w styczniu dostaliśmy wycieczkę do Pamukkale gratis ale
        jest to bardzo męcząca wycieczka zwłaszcza dla dzieci wiec na miejscu w hotelu
        u rezydentki udało nam sie ją zamienić na łaźnię i nie wiemy ile ona kosztowała.
        A jeżeli chodzi o rejs statkiem to wykupiliśmy w Tureckim Biurze Pacho Tours 15
        euro za dorosłą osobe i połowa za dziecko z tym że na statku wybraliśmy opcję z
        alkoholem (piwo) co kosztowało 2 euro za osobe dodatkowo ale się opłaca bo 1
        piwo kosztuje tam 3 euro.
        • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 21:53
          W Pammukale byliśmy 4 lata temu, więc już z głowy, czy możemy prosić o namiary
          na biuro Pacho Tours
          ---------------
          Kinia mama Kuby (12.03.2003)
          • Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 22:11
            Oto adres Biura Pacho Tours:

ALANYA, ul. ATATURKA 83/D
            (naprzeciwko BANKU OYAK,
            w poblizu AQUAPARKU 'DAMLATAS')
            tel.(0242) 5119848
            tel.com. (009) 05356708842

To telefon do Leny która mówi po polsku jak wyślecie na miejscu sms do niej to
            przyjedzie po was do hotelu.
            • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 02.09.06, 10:22
              Dzięki wielkie,
    • Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.09.06, 18:31
      Ja też wróciłam niedawno z tego hotelu i tez jestem bardzo zadowolona. Jedzenie
      super, a plaża nie była wcale taka najgorsza. Na plazy w ramach all inc. tez
      mozna było cos zjesc, ale oczywiście nie tak dostatnio jak w hotelu.
      • kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 03.09.06, 19:47
        Jakim samolotem lecieliście?
        • Gość: madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 03.09.06, 22:43
          Leciliśmy liniami Sun Expres to linie Tureckie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka