Gość: madziara IP: *.chello.pl 31.08.06, 19:06 Odpowiem na pytania dotyczące hotelu ,animacji,wycieczek :raftingu łażni tureckiej oraz rejsu statkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 16:15 Witam, interesuje mnie w zasadzie wszystko ale usciślę (lecimy 06.09.) 1. nie wiem jakie biuro, ale jak z Itaki to czy miejsca w hotelu są z góry przypisane czy trzeba łapać w recepcjii na hura 2.jak wygląda sprawa all inc. chodzi mi o rozkład posiłków i napojów, gdzie kiedy i co dają? 3.czy leżaki na basenie są w wystarczającej liczbie czy trzeba rezerwowoać skoro świt? 4. nie wiem gdzie będziemy, czy w apartamentach czy pokojach w nowej części ale napisz jak było u Was 5. czy dają ręczniki hotelowe pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 19:42 Witam,a więc po kolei Ja byłam z Itaką biuro się spisało nie mogłam narzekać rezydentka Pani Beata jest naprawdę w porządku. Jak na nia traficie to macie szczęście. Pokoje mieliśmy w nowy budynku 2 piętro a znajomi 3 piętro. Pokoje w dobrym standarcie wszystko nowe, czyściutko. Pokoje nie są przydzielane w Polsce lecz na miejscu, kwaterują cię gdzie mają miejsce ale mozna sie dogadać jak coś nie będzie ci pasowało z menagerem hotelu. All inclusive jest dość bogate - każdy znajdzie coś dla siebie. Od 8.00 - 10.00 śniadanie, 12.00 - 13.30 Lunch na basenie a do 14.00 w restauracji głównej, 16.00 - 17.00 ciasto i kawa, 19.00 - 21.00 obiadokolacja, 23.00 - 23.30 gorąca zupa. Napoje dostępne są przez cały czas alkoholowe i normalne. Byliśmy w sezonie więc trzeba było rezerwować je rano min 7.00 myślę że nie będzie takiego tłoku we wrześniu i będziecie mogli pospać do śniadania. Ręczniki są w pokoju około 3 szt na osobę wymieniane co 2 dni ale nie można ich wynosić na basen. Animacje dość bogate zarówno dla dorosłych i dla dzieci. Dyskoteki dla dzieci codzienne a dla dorosłych 3 w tygodniu. Bardzo ciepło 38 stopni. Jak macie jeszcze jakieś pytania to zapraszam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 20:04 Dzięki wielkie ale jeszcze Cie pomęczę Plaża słyszałm, że typowo turecka (czyli ciemny piosako-żwirek) ale podobno jest bar na plaży, czy coś w nim serwują? i jeszcze pierwszy raz lecimy z dzieckiem (na umowie ma dostawkę) może się orientujesz (z własnego doświadczenie lub z obserwacji) jak się to załatwia, czy w recepcji czy już może mają to przygotowane? A może widziałaś jak wygląda dostawka? Jaką walutą korzystniej płacić za sejfi i kaucję za pilota? I czy faktycznie zmuszają do wykupienia karty na dodatkowo płatne rzeczy (czy bez problemów mozna z niej zrezygnować?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:18 NIe męczysz mnie bo lubię wspominać pobyt w tym hotelu. Plaża nie zbyt ładna ale to standard w Turcji, w barze na plaży serwóją piwo i napoje chłodzace oraz lody za 2 euro. My też byliśmy z córką 8 lat i taki sam pokój z dostawką ale z niej niekorzystaliśmy ponieważ 1 łóżko jest podwójne 1 pojedyncze i jeszcze dostawka. Mam na mysli budynek główny, nie wiem jak jest w bungalowach. Pokoje już mają przygotowane ale jak coś będzie nie tak do można dogadać się z menagerem hotelu. Sejfu nie wykupowaliśmy bo nie ma takiej potrzeby. Nie mieliśmy ze sobą cennych rzeczy a raczej nie było przypadków zaginięć przedmiotów. kaucja wynosi 5 euro za pilota i jest zwrotna ale nie mieliśmy czasu oglądać tv. Kartą jest klucz do pokoju za nią nic nie płacisz możesz na tą karte robić zakupy na końcu płacisz za zakupy w recepcji. Możesz też dać depozyt przy zameldowaniu np. 50 euro jeżeli wiesz że je wydasz w sklepikach hotelowych. Ja za wszystko płaciłam gotówką kartę używałam jedynie jako klucz do pokoju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 20:36 Dzięki, szkoda że na plaży nie dają jeść, (chodzi mi o młodego) jeśli mi się coś jeszcze to będę pytać, zaglądaj pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujwa Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.acn.waw.pl 02.09.06, 16:24 ale miałas FULL WYPAS WCZASY !!!! I te numery z karta-kluczem ! wstrząsajace przeżycie !!! I będą wnuki opowiadać jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:03 I po co się odzywasz pajacu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.netcontrol.pl 01.09.06, 16:46 Witam. 1. Jakie są Twoje wrażenia po pobycie? 2. Czy z plażą jest tak źle jak o niej piszą? 3. Jeżeli widziałeś zdjecia pokoji na ich stronie www to czy odpowiadają one rzeczywistości? 4. Jaką walutę bardziej opłaca się brac?(kursy wymiany w hotelu..) 5 Z jakiego biura byłaś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 20:04 Hmmm wrażenie wspaniałe !!!! Jeżeli hodzi o hotel to wrażenia jak najbardziej pozytywne, hotel nowiutki, zadbany dużo zielenie od obsługi się aż roji są uprzejmi, gościnni i na każde twoje zawołanie. I na tym pozytywy się kończą rzeczywiście plaża jest niezaciekawa i w ogóle niezagospodarowana jak na taki standart hotelu to powinni mieć super plażę. Byłam na niej jeden raz i mi wystarczyło. Generalnie wszystkie hotele mają takie plaże w tej okolicy ale jak pojedziesz w kierunku Alanii to na pewno znajdziesz lepsze plaże. Pokoje są jak w katalogu potwierdzam są czyste, nowe i dość przestronne chodzi o budynek główny bo w nim byłam zakwaterowana. Mieliśmy euro i dolary pół na pół i nimi płaciliśmy za wszystko i wydawali nam w tej samej walucie. W recepcji można dokonać wymiany ale nie pamiętam kursu. W niektórych przypadkach rzeczywiście 1 dolar = 1 euro to wtedy nam sie opłacało chodzi o zakupy. Byliśmy z BP Itaka Opole - biuro sie sprawdziło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 20:44 A jeszcze nie koniec, jak z meżem gadamy to co chwila coś wyskakuje. Jak wygląda sprawa z rejsem statkiem, gdzie, jak długo, czy był ktoś z małym (no nie bradzo małym, 3,5 roku) dzieckiem. z jakiego biura (od rezydenta, czy tureckiego), i czy może ktoś z hotelu wybierał się na nurkowanie? i jeszcze sprawa zjeżdżalini, czy tylko dzieci, czy może z dzieckiem zjeżdżać osoba dorosła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:04 rejs załatwiałam u Leny z Pacho Turs fajna sprawa polecam ,ja również byłam z dzieckiem trochę starszym i podobało jej się bardzo .Byłam z nią również na raftingu i w łażni tureckiej.Rejs statkiem jest bardzo relaksujący podziwia się piękne widoki ,pływa w morzu można też skakać ze skał do wody super sprawa.Lunch na statku i napoje masz w cenie wycieczki , wycieczka jest całodniowa.U rezydenta ta wycieczka kosztuje jeszcze raz tyle. Za dziecko płacisz pół ceny. O nurkowaniu nic nie wiem ale ponoć w Turcji nie ma co oglądać w morzu. Do nurkowania świetnie nadaję się Egipt byłam sprawdziłam. Spokojnie możesz zjeżdżać z dzieckiem jest czynna 2 razy dziennie po godzinie ponieważ musi ja obsługiwać ratownik. Jeśli jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 21:16 Może od początku: za wykupienie wczasów w styczniu dostaliśmy wycieczkę do Pamukkale gratis ale jest to bardzo męcząca wycieczka zwłaszcza dla dzieci wiec na miejscu w hotelu u rezydentki udało nam sie ją zamienić na łaźnię i nie wiemy ile ona kosztowała. A jeżeli chodzi o rejs statkiem to wykupiliśmy w Tureckim Biurze Pacho Tours 15 euro za dorosłą osobe i połowa za dziecko z tym że na statku wybraliśmy opcję z alkoholem (piwo) co kosztowało 2 euro za osobe dodatkowo ale się opłaca bo 1 piwo kosztuje tam 3 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: Wróciłam z Club Mermaid 01.09.06, 21:53 W Pammukale byliśmy 4 lata temu, więc już z głowy, czy możemy prosić o namiary na biuro Pacho Tours --------------- Kinia mama Kuby (12.03.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 01.09.06, 22:11 Oto adres Biura Pacho Tours: ALANYA, ul. ATATURKA 83/D (naprzeciwko BANKU OYAK, w poblizu AQUAPARKU 'DAMLATAS') tel.(0242) 5119848 tel.com. (009) 05356708842 To telefon do Leny która mówi po polsku jak wyślecie na miejscu sms do niej to przyjedzie po was do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.09.06, 18:31 Ja też wróciłam niedawno z tego hotelu i tez jestem bardzo zadowolona. Jedzenie super, a plaża nie była wcale taka najgorsza. Na plazy w ramach all inc. tez mozna było cos zjesc, ale oczywiście nie tak dostatnio jak w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziara Re: Wróciłam z Club Mermaid IP: *.chello.pl 03.09.06, 22:43 Leciliśmy liniami Sun Expres to linie Tureckie. Odpowiedz Link Zgłoś