Dodaj do ulubionych

Promed do likwidacji?

22.03.11, 15:52
Dzis podpisywalem w tej przychodni list protestacyjny, kierowany do burmistrza. Podobno wypowiedzial umowe Promedowi, aby nasza wspaniala gminna przychodnia mogla uszczesliwic wiecej pacjentow.
Obserwuj wątek
    • leon1209 Re: Promed do likwidacji? 22.03.11, 19:14
      No nie ! to chyba żart.
      • petit7 Re: Promed do likwidacji? 22.03.11, 19:21
        A to burmistrz nie może wypowiedzieć umowy prywatnej firmie medycznej?
    • pimpam3 Re: Promed do likwidacji? 22.03.11, 19:47
      Gmina nie przedłużyła umowy dzierżawy pomieszczeń i chce za Naszymi plecami (po cichu) zlikwidować Promed, co na rękę będzie doktorowi JB. Zebrano ponad kilkaset podpisów (każdy się liczy). Kto żywy, chory, zdrowy niech nie zwleka. Podoba mi się oddolna inicjatywa pacjentów. W kupie siła wink
      • s-mother Re: Promed do likwidacji? 22.03.11, 20:38
        A czytaliście, że nasza gminna przychodnia dostała "Gazelę Biznesu"?
        To jest chyba żart.
        • pimpam3 Re: Promed do likwidacji? 22.03.11, 20:55
          Tę "gazelę" można odczuć na własnej skórze, 23 każdego miesiąca rejestrując się do specjalistów w kolejkach rodem z PRL.
    • mono80 Re: Promed do likwidacji? 22.03.11, 22:24
      jednym słowem trzeba przejąć pacjentów, a później sprywatyzować, jest sięo co bić, Promed ma sporo pacjentów, a za każdym pacjentem idą pieniądze, co na to nasz szanowny Mikoj jakoś znikł z tego forum
    • janka55jl Re: Promed do likwidacji? 25.03.11, 10:51
      Nasze miasto wraca do gospodarki nakazowej. "Burmistrz" jako jedyny właściciel przychodni pana Bolanowskiego likwiduje konkurencję. Szanowny "petit" .Burmistrz może wypowiedzieć dzierżawę , ale jaki jest w tym cel. Nie będziesz mógł wybrać sobie lekarza , bo zostanie jeden " słuszny".Życzę Ci zdrowia i jak najlepszego dostępu do lekarzy.
      • jelczanka2 Re: Promed do likwidacji? 27.03.11, 18:50
        Nie wiem skąd wiadomość, że Gmina nie przedłużyła umowy dzierżawy pomieszczeń? Ja słyszałam, że Promed ma podpisaną umowę dzierżawy do końca grudnia. Problem leży w tym, że Gmina podwyższyła czynsz, który od kilku lat był taki sam, a Promed nie chce przyjąć nowych warunków.
        • pimpam3 Re: Promed do likwidacji? 31.03.11, 21:30
          W dzisiejszej powiatowej jest artykuł poświęcony tej sprawie "Co dalej z Promedem?" Artykuł chyba wyjaśnia wątpliwości. Klocki zostały poukładane między burmistrzem i prezesem przychodni rejonowo-specjalistycznej. A podwyższenie czynszu to tylko mocniejszy sposób na pozbycie się konkurencji z rynku. Dobro pacjenta się w ogóle nie liczy.
          Pacjenci napisali petycję przeciw likwidacji przychodni, którą podpisało ponad 1200 mieszkańców. Oprócz tego jest stanowczy apel jednego z pacjentów przychodni Promed do burmistrza o zaniechanie działań szkodzących ich interesom. Ciekawe jaka będzie reakcja władzy, która pokaże czy ktoś się liczy z dużą rzeszą pacjentów-mieszkańców naszej gminy.
          • kasjan007 Re: Promed do likwidacji? 31.03.11, 21:32
            "Gratuluję" wszystkim,którzy oddali swój głos na Putyrę, Nie wstyd wam?
            • pimpam3 Re: Promed do likwidacji? 31.03.11, 22:30
              Przytoczę jeszcze treść ślubowania burmistrza podczas II sesji RM 10.12.2010r.
              Burmistrz Kazimierz Putyra – „Obejmując urząd Burmistrza Miasta i Gminy, uroczyście ślubuję, że dochowam wierności prawu, a powierzony mi urząd sprawować będę tylko dla dobra publicznego i pomyślności mieszkańców miasta i gminy.
              Tak mi dopomóż Bóg.”
              smile
              • laluna11 Re: Promed do likwidacji? 01.04.11, 09:02
                Ciekawe kto panu burmistrzowi dopomaga? Bo chyba nie Bóg,On go opuścił.
          • przebudzonyx Re: Promed do likwidacji? 04.04.11, 22:49
            Ciekawe jakiej wysokości czynsz płaci ta druga, większa przychodnia ?

W artykule wspomniano, że rynkowy to 30 zł/m2, a Promed płaci niecałe 6 zł/m2.
    • mszczyglod_1 Re: Promed do likwidacji? 02.04.11, 12:14
      ale dlaczego narzekacie? przecież to wasz burmistrz więc działa w waszym imieniu.
      Tak samo było z autem i jest ze wszystkim co robi.
      Ciekawe co z tą nadwyżką budżetową, o której informował w sms rozsyłanych do mieszkańców. Przed wyborami słane były co chwilę a już od jakiegoś czasu mam ciszę na telefonie.
      • przebudzonyx Re: Promed do likwidacji? 04.04.11, 23:03
        Niestety na to wychodzi.

Gdyby chociaż co 10 zagłosował na kogoś nowego spoza układu teraz nie musieliby narzekać.

Jest takie powiedzenie: nie uważałaś co robisz, teraz rób co uważasz - polecam je tym, którzy dali się przekupić ciastkiem.

Biedni i naiwni zwykle najwięcej płacą za kiepskie wybory władzy, więc zwykle do nich kierowana jest przedwyborcza manipulacja - niebawem będziemy mieć kolejne przykłady.

Polecam film Idiokracja - może nie jest zbyt ambitny, ale w lekki sposób nakreśla pewien problem społeczny.
        • pimpam3 Re: Promed do likwidacji? 05.04.11, 08:04
          Dlaczego nad interpretujecie fakty. Ja głosowałem nad inną opcją dlatego mam prawo pisać swoje opinie. Czy macie dowody na to, że piszący w tej sprawie głosowali na Putyrę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka