Dodaj do ulubionych

moralnośc mistrza?

24.03.11, 18:16
Pamiętają państwo zamieszanie z wynajęciem skoczni w Zakopanem dla Małysza na zakończenie kariery sportowej,najpierw kwota za wynajęcie skoczni to chyba ponad 20 tyś,po kilku dniach skoczyła chyba do ponad 300tyś.Oczywiście skandal,podejrzewam że powiedziano "mistrzowi" jeśli naplujesz na Kaczyńskiego będziesz miał chłopie skocznie za darmo.Tak się zastanawiam tylko...
Obserwuj wątek
    • adamogo Re: moralnośc mistrza? 24.03.11, 18:51
      Głupszej teorii dawno nie słyszałemwink
      Na początku było 18 tysięcy,dziennikarze rozpisali się,że skoczyła do 200 tysięcy,jednak szybko wszystkie niejasności zostały wyjaśnione i sprawa zamknięta.
      A co takiego Małysz złego powiedział o Kaczyńskim? Jakoś nie zauważyłem zbytniej obraźliwości. Po prostu lekko uszczypnął w sprawie pochówku na Wawelu i tyle.
      • lafare Re: moralnośc mistrza? 24.03.11, 21:36
        Będę bardzo wdzięczny jeżeli opowiesz jak została wyjaśniona i o czym rozpisali się dziennikarze?Obawiam się że ty uwierzysz we wszystko o czym napiszą słuszne gazety,ja nie byłbym taki pewny.
        • adamogo Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 09:11
          Nie,nie wierzę we wszystko,o czym napiszą gazetysmile Nie snuję też dziwnych teorii. Jesteś chyba jedyny w Polsce,który taką tezę postawił.
          Nie widzę w tej sprawie interesu Ziemskiego czy Walkosza,bo te dwa nazwiska pojawiały się w sprawie wynajmu skoczni przez COS dla organizatorów benefisu. Wiadomo, Ziemski to biznesmen,działający w spółce,o której mało co się wie,i która ma siedzibę w Szwajcarii,ale bardziej wydaje się,że zależy mu na pieniądzach, niż na pomaganiu pewnym opcjom politycznym.
          Kwoty wynajmu w umowie nie ujawniono, jednak COS,aby wybrnąć z tego medialnego zamieszania,postanowił kwotę uzyskaną z wynajmu przeznaczyć na szkolenia dla młodych skoczków.
          Wywiad z Małyszem czytałem,nie zauważyłem,aby obraził w jakiś sposób Jarosława Kaczyńskiego. Powiedział to,co myśli duża część Polaków i ja sam. Lepiej było pochować brata z małżonką na Powązkach,niż pchać się na Wawel. Teraz rodzina musi jechać setki kilometrów,aby pobyć przy grobie. Co do samego wyboru miejsca pochówku,odsyłam do nowego numeru Wprost,jest tam artykuł na ten temat.
          Sam Małysz dwa dni po ukazaniu się wywiadu,sprostował,iż nie chciał Pana Kaczyńskiego obrazić. Więc Twoja teoria w tym momencie umiera śmiercią naturalną.

"Sam Małysz w środowej rozmowie z dziennikarzami zapewnił, że nie chciał urazić Jarosława Kaczyńskiego swoją wypowiedzią dla "Przeglądu Sportowego".

- O kurczę, ładna burza się wywołała - zażartował skoczek. - Ja nie chciałem prezesa Kaczyńskiego obrazić (...), czy urazić kogokolwiek. Ja po prostu, jako zwykły człowiek, nawet nie sportowiec, ale jako człowiek wyraziłem jakby swoją opinię, bo - bądźmy szczerzy - każdy w jakimś stopniu jest zmęczony tym wszystkim, tą grą, która była jakby cały czas wywoływana - tłumaczył.

Małysz podkreślił, że bardzo cenił prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego małżonkę i spotykał się z nimi. Odnosząc się do katastrofy powiedział: "myślę, że to było jakieś przeznaczenie, że tak musiało się stać, gdzieś tam w górze było to zapisane, aby świat usłyszał o Katyniu".

Skoczek zaznaczył, że nie był przeciwny pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu. - Ale dziwiłem się przede wszystkim rodzinie, wiem sam po sobie, że by móc odwiedzać czy móc wspomnieć wspaniałe chwile, to chce się mieć tych bliskich blisko siebie - tłumaczył."
          • lafare Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 09:18
            Jeżeli to wszystko o czym piszesz to prawda to dlaczego ni z gruszki ni z pietruszki skoczek narciarski napada na Kaczyńskiego ,mógłby przecież wypowiedzieć się na temat długu publicznego lub ceny cukru.
            • laluna11 Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 09:30
              Nikt na nikogo nie napada.TO NORMALNE ŻE NIE PALI SIĘ ZNICZY W MIEJSCU PRACY ZMARŁEGO.
              Tylko PiSobolszewia robi taki cyrk.Znicze pali się na cmentarzach , ewentualnie w miejscu wypadku.W szpitalach umierają setki tysięcy ludzi i nikt nie pali po salach.
              • adamogo Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 09:39
                Kurczę,coraz więcej krzykliwych agitatorów politycznych na tym forumsmile "Dziwne",iż zjawili się nagle,ni z gruszki,ni pietruszki,na kilka miesięcy przed wyboramismile
                Polska i jej osławiony w świecie las krzyży... jak to śpiewa Kawalec: "A Bóg? nie ma Boga.
                Są tylko krzyże przy drogach."
                Wyobrażasz sobie palące się znicze po salach? Ja jakoś nie,ale z kwiatami przy szpitalnym łóżku,gdzie wcześniej ktoś zmarł,już się spotkałem.
            • adamogo Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 09:31
              Cukier zapewne kupuje w Niemczech po powrotach z konkursówsmile
              Napada na niego? Nie zauważyłem,po prostu wyraził swoje zdanie,w końcu ma do tego prawo. Wywiad był kilku stronicowy,ukazał się w dwóch częściach,w poniedziałek i wtorek,łącznie z wywiadem z żoną skoczka,więc były tematy o wszystkim i o niczym. Sprawa katastrofy i pochówku od kilku miesięcy żyje w mediach i widocznie Adam poczuł się zmęczony,i postanowił powiedzieć,co myślał. Widocznie sprawa długu publicznego i rosnących cen (stać go),nie jest dla niego ważna. Jeśli naprawdę miałby w tym jakiś interes,to by dłużej poczekał,aż sprawa nabierze większego,medialnego szumu. Jednak bardzo szybko wszystko sprostował i wyjaśnił,że nikogo nie chciał obrazić.
              • lafare Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 09:57
                No cóż,jeżeli mistrz jest zmęczony to niech odpoczywa, widocznie resztkami sił zdążył obrażać ludzi i martwić się jak to daleko jest z Warszawy do Krakowa.
    • mieszkajacywpl Re: moralnośc mistrza? 25.03.11, 08:12
      nie powiem, ciekawa teoria.. smile
    • stereo160 moralnośc PiSmaka 22.04.11, 08:19
      lafare napisał:

> Pamiętają państwo zamieszanie z wynajęciem skoczni w Zakopanem dla Małysza na z
      > akończenie kariery sportowej,najpierw kwota za wynajęcie skoczni to chyba ponad
      > 20 tyś,po kilku dniach skoczyła chyba do ponad 300tyś.Oczywiście skandal,podej
      > rzewam że powiedziano "mistrzowi" jeśli naplujesz na Kaczyńskiego będziesz miał
      > chłopie skocznie za darmo.Tak się zastanawiam tylko...

a jak skomentujesz ten przypadek? co obiecano temu panu?
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9481545,Dyrektor_z_TVP_jest_na_zwolnieniu_lekarskim__Dyzuruje.html
      • laluna11 Re: moralnośc PiSmaka 22.04.11, 08:28
        Lepsza jest pani Kruk,przydupas śp.Kaczyńskiego.W-ce prezes NIK na urlopie bezplatnym na czas kadencji sejmu.I jeszcze chleje baba jak PRLowski kapral.Bezcenna wypowiedź "ja umiem coś tam,coś tam"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka