Dodaj do ulubionych

dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny

28.03.11, 19:43
Chciałabym prosić o informacje na temat tego lekarza, i opinie na temat oddziału ginekologiczno- położniczego w Oławie.
Obserwuj wątek
    • przystojna Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 09:42
      Kiedyś był jednym z lepszych w województwie. Oferował porody rodzinne i w wodzie. Jak jest dzisiaj nie wiem,
      • gocha_0 Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 10:40
        Dwa razy rodziłam w Oławie i nie mam zastrzeżeń do oddziału. Dr Owerkowicz odbierał mój jeden poród i nie było problemów. Generalnie mogę polecić smile
    • przebudzonyx Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 11:47
      Nie polecam - wklejam swój wpis z innego wątku:

Jako, że pewne zabiegi muszą być wykonywane w Oławie to opiszę co ostatnio spotkało tam znajomą.

Pojechała na zabieg pobrania wycinka szyjki macicy który przeprowadzał dr Owerkowicz.
      Zabieg miał być prosty i dr zadecydował, że nie będzie potrzebne znieczulenie - niestety tak prosto nie było i musieli ją zszywać "na żywca" bez znieczulenia - podobno masakra, ból większy niż przy porodzie.

Podobno ten zabieg we Wrocławiu robi się pod narkozą !

Znalazłem też w internecie kilka innych opinii o tym lekarzu:
      www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=5000554
      www.znanylekarz.pl/robert-owerkowicz/ginekolog/olawa
      Podsumowując - ja bym go omijał z daleka.

Link:
      forum.gazeta.pl/forum/w,24395,123014766,123014766,Ranking_naszych_lekarzy_.html
      • tendobry Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 13:11
        Żonie mojej polecil tego doktora ordynator Kucharski i jest zadowolona. Robi tez dobrze usg.
      • hallelujaa Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 21:16
        > Pojechała na zabieg pobrania wycinka szyjki macicy który przeprowadzał dr Owerk
        > owicz.
        >...............................
        > Podobno ten zabieg we Wrocławiu robi się pod narkozą !

nieprawda.
        • lilou85 Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 21:30
          dziękuje za Wasze odpowiedzi.
          A jaka jest Wasza opinia na temat porodówki???
          • arnika222 Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 29.03.11, 21:53
            Przygotowujesz się do porodu, czego łatwo się domyśleć. Niedawno rodziłam w Oławie i jestem bardzo zadowolona. Rodziłam siłami natury, nie mogę słowa złego poiwedzieć na personel i kogokolwiek. Czułam się komfortowosmilePolecam, kolejne dziecko tez tam urodzę.
        • przebudzonyx Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 04.04.11, 22:43
          Dzięki za sprostowanie.

Czy we Wrocławiu też zszywają "na żywca" ?
    • olina29 Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 30.03.11, 13:08
      W grudniu poruszałam podobny wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,24395,120276918,120276918,porod_w_olawie.html
      W marcu urodziłam przez cesarskie cięcie, do oddziału ginekologicznego (na którym w ciąży bywałam kilkakrotnie) nie mam zastrzeżeń, co do personelu też złego słowa nie mogę powiedzieć. Jeśli chodzi o porodówkę to z racji cesarskiego cięcia nie miałam przyjemności przebywać więc się nie wypowiem, jeśli chodzi o noworodki to powiem szczerze,że byłam pozytywnie zaskoczona. Mąż był ze mną przy zabiegu i ok. 3 godz. po, pozwolili mu również przyjechać wieczorem smile Po zabiegu na pooperacyjnej położne były przy nas (a było nas 6 po cesarce!), co chwile pytając czy nic nie trzeba, podając przeciwbulowe,przewijając itp. Dziecko prawie cały czas było ze mną, przynosiły mi go też na każdą prośbę, pomagały mi również przystawiać do piersi. W następnych dobach było tak samo, dziecko nie mogło płakać bo zaraz były na sali pytając co się dzieje. Naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć. Byłam pacjentką dr Zamkotowicz i jestem z niej bardzo zadowolona. Co do Owerkowicza to na obchodach sprawia miłe wrażenie, odpowiada na pytania, ogólnie taki gaduła, więcej Ci o nim nie powiem.
      Pamiętaj, że ile jest ludzi tyle opinii, jednym nie podobają się prysznice innym toalety, jeszcze innym kolor ścian, a najważniejsze jest by dziecko było zdrowe i szczęśliwie przyszło na świat. Po 3 dobach wyjdziesz do domu.
      Jedź pozytywnie nastawiona a wszystko będzie dobrze. Życze powodzenia.
      • julek11 Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 31.03.11, 11:13
        Jak dla mnie trzeba rozróżnić porody naturalne i planowane cesarki od porodów z problemami.
        Owszem na oddział patologii i pracujące tam położne nie można narzekać.Oddział jak oddział,zwyczajny, szpitalny.Panie są bardzo miłe, pomocne i intersują się pacjentkami w większym stopniu niż lekarze.Bo wizyty lekarskie przeważnie wyglądają tak,że lekarz w progu pyta czy wszystko ok,a ewentualne pytania zbywają - sytuacja typowa zwłaszcza dla obchodów wieczornych.
        Schody zaczynają się na porodówce,kiedy rodząca ma problem z urodzeniem,położne nadal miłe i pomocne,czego nie da się powiedzieć o lekarzach. Ja taki problem miałam, leżące ze mną na patologii również.Na szczęście wspomnienia się zacierają,czego nie można powiedzieć o długim leczeniu poporodowym.

Do oliny29 - jechałam pozytywnie nastawiona,a moja ciąża przebiegała wzorcowo,natomiast z takim chamstwem i poniżeniem ze strony lekarza nie spotkałam się nigdy w życiu i nie życzę nikomu.
        Jestem za to bardzo wdzięczna pracującym w oławskim szpitalu położnym za pomoc przed, w czasie i po porodzie.Świetne kobiety!Niech samo przez się powie zdanie jednejtongue_outoczekaj lekarz wyjdzie,ja ciebie zbadam i powiem jak jest naprawdę.
        Druga sprawa-cesarka jest to operacja,więc na sali operacyjnej nie mógł być z Tobą mąż.
        • olina29 Re: dr. Owerkowicz- oddział ginekologiczny 01.04.11, 21:57
          Julek11, masz rację mąż nie był ze mną na sali-patrzył na zabieg przez szybę w sali obok ale sama jego obecność była dla mnie najważniejsza. Przykro mi, że na porodówce tak chamsko Cię potraktowano ale jak już wcześniej pisałam nie byłam tam więc się nie wypowiadam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka