Dodaj do ulubionych

Mała Magda i pan Rutkowski.

04.02.12, 07:17
Tragedia małej Magdy wyjaśniona. Nie pomogły prace najlepszych policjantów i prokuratorów. Wystarczył jeden detektyw, który wyjaśnił sprawę.....
Na myśl przyszła mi sprawa nieudolnego śledztwa w sprawie gwałtu i zabójstwa w Miloszycach. Może warto zainteresować tematem detektywa Rutkowskiego?
Obserwuj wątek
    • maylove Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 09:36
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11087181,Kulturoznawca__Matka_Magdy_jest_ofiara_zadzy_rozglosu.html
      wyskoczył jak filip z konopi po jakimś czasie banicji, pewnie jeszcze zgarnia nagrodę za "wyjaśnienie" sprawy ;/
    • bidford Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 11:15
      daj spokój!! Taki z niego detektyw jak z koziej d..... trąbka.
      • dragon2000 Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 11:22
        Taki detektyw ,że sprawe wyjaśnił. A najlepsi specjaliści z komendy w katowicach nie wiedzieli nawet czego sie czepic.Było ich tylu policjantów a krzysztof prawde mówiąc sam wyjasnił tą sprawe.Gdy by nie on sprawa mogła by się ciągnać nawet bardzo długo.Policja działała 1,5 tygodnia i nie mieli małego punktu zaczepienia.Co to za specjaliściuncertain
        • anna0601 Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 12:01
          www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11087181,Kulturoznawca__Matka_Magdy_jest_ofiara_zadzy_rozglosu.html
        • tiges_wiz Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 12:48
          bzdury opowiadasz
          przy takich zniknięciach rodzina jest podejrzana najbardziej

Rutkowski przeciez ciagle mowil matce co ma mowic, wiec co mogla policja? Torturować matkę?
          Medialna szopka Rutkowskiego i tyle.
    • hersst Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 13:27
      Gdyby nie takie działanie i konferencja Rutkowskiego to wszystko było by utajnione ( jak zwykle -dla dobra śledztwa). A poza tym jak nie trudno się domyślić cała wrzawa wynika z tego, że Rutkowski pokrzyżował plany KG Policji - była okazja do debiutu medialnego nowego komendanta.
      • tiges_wiz Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 14:07
        nie przypominam sobie sytuacji zeby zabojtwo dziecka bylo tuszowane lub nie doprowadzone do konca.

a teraz masz szopke medialna, kobiete ktora ludzie chca zlinczowac i pseudobohatera.
        marza ci sie samosądy?

niestety komunizm stworzyl wiele osob z pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_autorytarna

dzieci komunizmu ,ktore wszedzie widza czerwonych i czekaja na swojego furerka.
      • kasjan007 Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 14:08
        Mnie najbardziej bulwersują wypowiedzi,których autorzy współczują matce, obawiają się o jej psychikę, a malutka Magda jakby nie była istotna. A Rutkowski - zgoda,żądny rozgłosu medialnego, ale nie da się zaprzeczyć,że dzięki niemu sprawy poszły we właściwym kierunku.
        • hersst Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 14:36
          kasjan007 napisał:

> Mnie najbardziej bulwersują wypowiedzi,których autorzy współczują matce, obawia
          > ją się o jej psychikę, a malutka Magda jakby nie była istotna. A Rutkowski - zg
          > oda,żądny rozgłosu medialnego, ale nie da się zaprzeczyć,że dzięki niemu sprawy
          > poszły we właściwym kierunku.

Tym razem się z tobą zgodzę. Uważam, że Rutkowski ma prawo do pokazywania efektów swojej pracy w mediach. Ma takie samo prawo jak te wszystkie "polityczne gadające głowy", które codziennie występują w mediach - nasz koszt.
          • maylove Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 14:36
            deser.pl/deser/1,111857,11088259,Rutkowski_gwiazda_Facebooka__Internauci_smieja_sie.html
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 11.02.12, 21:12
          Nie dziwi na przykład postawa osób które na tym forum zamiast współczuć maltretowanemu dzieciakowi chciały dokopać gazecie opisującej sprawę.
    • ww88ww Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 18:12
      Im dłużej żyję, tym bardziej świata nie rozumiem.

Znalezione w internecie:

"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
      On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
      I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
      "MAMUSIU". "

sad

• brrr78 Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 04.02.12, 22:45
      "Tragedia małej Magdy wyjaśniona."
      Poczekajmy na wyniki sekcji zwłok. Może zamrła w wyniku wychłodzenia organizmu?
      "Wystarczył jeden detektyw, który wyjaśnił sprawę"
      Były detektyw, choć policja, jak widać, może się od niego WIELE nauczyć!
      "Na myśl przyszła mi sprawa nieudolnego śledztwa w sprawie gwałtu i zabójstwa w
      Miloszycach. Może warto zainteresować tematem detektywa Rutkowskiego?"
      ŚWIETNY POMYSŁ!
    • przebudzonyx Re: Mała Magda i pan Rutkowski. 11.02.12, 00:09
      Zgadza się - ciekawe rzeczy mogłyby wyjść na jaw ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka