07.03.12, 20:32
koło Avansa otwierają Bistro. Uboga oferta gastronomiczna naszego miasta odrobinę się wzbogaci.
Obserwuj wątek
    • bercov Re: Bistro 08.03.12, 00:06
      czy jest taka uboga to nie sądzę lecz jedno jest prawdą że wszystko jest tyle że nie w centrum.Posmakujemy zobaczymy,jeżeli będzie to lokal z typową garmażerką to da radę,jeżeli fastfood to podzieli sytuację niemalże padających wszystkich okolicznych budek z tanim i nie zdrowym żarciem.
      • szczx83 Re: Bistro 09.03.12, 20:19
        Podobno to ma być jedzenie w stylu KFC.Jadłospis będzie się opierać głównie na kurczakach w panierce i z przyprawami.Pomysł ciekawy,jeżeli będzie tam smacznie to z pewnością pozyskają wielu klientów.
    • nokianin Re: Bistro 10.03.12, 09:18
      otwarcie wg naklejek na szybach we wtorek 13 marca;
      liczę na to, że będzie tam można napić się dobrej kawy z porządnego ekspresu;
      a jak ma to być kolejne miejsce z którego wychodzi się z zapachem jedzenia we włosachi ubraniu to dziękuję
      • benek_n14 Re: Bistro 10.03.12, 19:55
        W J-L to by się przydało prawdziwe bistro, takie z wysokiej jakości jedzeniem i klimatem - coś na styl włoskich, czy hiszpańskich malutkich knajpek, gdzie przy barze można napić się dobrej kawy, wciągnąć jakąś pyszną, świeżą przekąskę i poczytać gazetę. Asortyment powinien być niewielki, ale na świeżo przygotowywany. Kurczaki w panierce, to jakieś nieporozumienie, nie wiem pod kogo takie pomyłki są otwierane... pozdr
        • agam-1973 Re: Bistro 11.03.12, 12:10
          Dokładnie Starczy juz serwowania szybkiej niezdrowej żywności Brakuje u nas baru -restauracji,gdzie na śniadanie można zjesc jajecznice na bekonie czy pyszną kanapke ,na obiad barszcz ukrainski i krokieta,na kolację kawał pieczonego miesa lub rybki z bukietem surówek do tego lampka wina,i tak jak napisał poprzednik -w miedzyczasie ,usiaść przy barze z kawą i ciachem i poczytać gazetę
          • subik Re: Bistro 11.03.12, 13:02
            Ja nie wiem jak mozna jesc z KFC kurczaki w panierce gdzie nie czuc w ogole kurczaka wiec nawet nie wiem czy zepsuty ;] i do tego tam wiecej skory, panierki i kosci jest niz "miesa", nie lubie tego jedynie co to longera zjem wiec mam nadzieje ze to nie bedzie lokal z takim jedzeniemwink
          • przebudzonyx Re: Bistro 11.03.12, 22:38
            Zgadza się - nie ma u nas lokalu z dobrym, polskim jedzeniem [poza pierogami] - ech brakuje tu rewolucji Magdy G. wink
            • piers-cien Re: Bistro 13.03.12, 11:38
              A gdzie można zjeść pyszne domowe pierogi ruskie?
              • adamogo Re: Bistro 13.03.12, 12:52
                Pierogi ruskie jak domowe? U Sabika takie jadłem i nie żałujęsmile
      • grzesss Re: Bistro 12.03.12, 18:52
        ekspres jest...wiec kawa zapowiada sie imponujaca...
    • jelczanin1 Re: Bistro 13.03.12, 12:12
      Nie polecam kurczak na pół surowy, frytki zimne, zestaw niezgodny z zamówieniem i brak sałatki.
      Może się poprawią ale już nie dla mnie.
      P.S Zapraszam odważnych o wytrzymałych żołądkach
      • bidford Re: Bistro 13.03.12, 14:15
        nie wiem, byłem ale nic nie jadłem. Prawdę mówiąc inaczej sobie to wyobrażałem. Kolejny fast-food. Może oferta się rozwinie.
        • subik Re: Bistro 13.03.12, 14:24
          Pierogi tez były pyszne w Cantry House , nie wiem jak teraz...i czy w ogole tam otwarte..
          • przebudzonyx Re: Bistro 14.03.12, 08:37
            Zgadza się i to nie tylko ruskie.

Proponuję ofertę okolicznych lokali porównać z jakością jedzenia w niewielkim barze przy Armii Krajowej we Wrocławiu - link:

www.pierogiarmiikrajowej.pl/zestawy.html
            Właśnie takiego jedzenia u nas brakuje - pysznego, z dobrych składników i w rozsądnej cenie.
            • bezsprzeczny Re: Bistro 14.03.12, 09:14
              Porównanie pierwsze z brzegu - pierogi ruskie:
              1) bar na AK we Wrocławiu - 8 szt. 9,90 zł
              2) Uśmiech w J-L - 10 szt. 7 zł

Faktycznie - mają tam (na AK) rozsądne ceny smile

A pierogi w Uśmiechy - bardzo smaczne.

Pozdrawiam
              • bezsprzeczny Re: Bistro 14.03.12, 09:15
                Uśmiechu*
                • subik Re: Bistro 14.03.12, 17:55
                  mi sie tam nawet nie chce wchodzic, krzesła wyglad cudowy jak w knajpie z lat 80tych....
                  • szczx83 Re: Bistro 14.03.12, 18:24
                    Jest tam aż tak źle??? Wczoraj tam poszedłem około 19 ale było już zamknięte. Podobno już do 15 wszystko tam było wykupione.
                  • subik Re: Bistro 14.03.12, 19:57
                    ja mowilem o Usmiechu smile)
              • przebudzonyx Re: Bistro 14.03.12, 21:40
                Tia, i jakie towarzystwo można w "gratisie" spotkać wink

Nie wiem czy się coś ostatnio zmieniło, ale kiedyś byli to głównie konsumenci "specjałów mamrotopodobnych".

Wierzę na słowo, że pierogi są w Uśmiechu smaczne [chociaż próbować nie zamierzam, chyba, że przekonacie mnie do innych tamtejszych potraw na wynos], ale czy są także inne dania jak np. kluski śląskie z gulaszem [i gulasz nie będzie z tego co zostało z innych dań] ?
                • vend-redi Re: Bistro 16.03.12, 12:21
                  A jakie są ceny? Jak wyglada zamawianie? Tak jak w McD? Bo widze, że temat przechodzi na inne lokala w okolicy a nie ten tytułowy.
                  • mariposa1976 Re: Bistro 27.03.12, 16:19
                    Byłam,spróbowałam, ale nie zwaliło mnie z nóg. Bazują na pomyśle z KFC ale smakowo są lata świetlne za nim. Porcja frytek 3,99!! (na 3 kęsy ta porcja) , mały kubełek ok 20zł a w nim jedzenia na 1 chłopa-określają się że na dwie osoby. Niedoprawione i pół surowe. Dodam,że frytek brakuje na okrągło. Pierwszy i ostatni raz zagościłam w tym lokalu.
                    • slampik Re: Bistro 27.03.12, 20:07
                      Fajny lokal, dobra lokalizacja, jedzenie do bani.
                      • subik Re: Bistro 27.03.12, 20:50
                        do bani fest i za drogo , czy u nas zawsze musi byc drozej niz we Wrocławiu????
                        mam od nich menu i szczerze wole zjesc cos z budki gastr,. niz tam...
                      • jl-c Re: Bistro 27.03.12, 21:02
                        świetny komentarz! serwujcie tam flaczki, fasolke, schabowego z kartoflami! dostawcie tv i piwo a wieczorem też klient zawita.

ps: bardzo miła Pani obsługujesmile
                        • fingerling1 Re: Bistro 13.05.12, 00:42
                          Właścicielka spoko babka. Kontaktowa.
                          Wystrój spoko, nowoczesny.
                          Kawa pyyyyyyyyyszna.
                          Szarlotka teź.
                          Dajmy im szsnsę, są nowi, wyrobią się.
                          Bardzo przyjazne miejsce, lepsze niż cały syf w Famili , pijani tam nie pracują ;p
                          • przebudzonyx Re: Bistro 14.05.12, 08:09
                            Jeśli będą mieli tak smaczne jedzenie jak w Pierogarni na Armii Krajowej we Wrocławiu [myślę bardziej o obiadach kuchni polskiej niż tylko pierogach] to będę stałym klientem.

Takiej oferty mi brakuje w Jelczu-Laskowicach, a rzadko mogę przywieźć obiad z Wrocławia i czasem z braku czasu muszę zadowalać się pizzą, gyrosem czy innym fast foodem z miejscowych lokali.

Jeśli są w okolicy tak pyszne obiady jak w Pierogarni dajcie znać - chętnie spróbuję smile
                            • dorka1986 Re: Bistro 14.05.12, 18:13
                              Byłam tam kilka razy. Jedyne, co jadłam to tortille z warzywami. Bardzo mi smakowaławink
                              • myszka-6 Re: Bistro 29.05.12, 19:04
                                Nie wiem na co Wy tak narzekacie. Tam naprawdę jest smaczne jedzenie i nie jest drogie. Dosyć często tam jadam i naprawdę jestem zadowolona. Kurczaki na pewno nie są takie jak w KFC ale przecież to nie jest KFC tylko BISTRO. Mają swój przepis na takie jedzenie i jest dobre.
                                A te niedawno wprowadzone obiady to naprawdę strzał w dziesiątkę. Można podejść po pracy i coś smacznego sobie zjeść. Cena wydaje mi się nie jest wygórowana.
                                • vend-redi Re: Bistro 29.05.12, 21:44
                                  To jakie są te ceny obiadów i innych rzeczy? I co wchodzi w skład obiadu? Chętnie wpadne bo jeszcze nie byłem
                                  • kubalalive Re: Bistro 29.05.12, 23:05
                                    Nie wiem czy zdazysz odwiedzic te miejsce bo slyszalem ze koncza dzialalnosc. Jestem ciekawy co dalej z tym lokalem.Miejscowka naprawde dobra,ale ponoc ceny najmu zrujnowaly wlascicieli.Ale prawde mowiac oferta jaka nam przygotowali szefowie tego lokalu nie powalily z nog.Osobiscie nigdy tam nie bylem ale czytajac nasze forum i sluchajac znajomych smiem twierdzic ze jednak jedzenie mieli do bani.I nawiaze jeszcze do wczesniejszych wpisow> kochani jelczanie,brakuje nam w naszym miasteczku lokalu, ktory by mial swoj klimat,gdzie czlowiek jak usiadzie to nie bedzie mial ochoty tylka podniesc,gdzie dostanie pyszne jedzenie,napije sie winka czy piwka,nie bedzie sie wstydzic zaprosic tam swoja Pania i milo spedzic czas. Osobiscie sam czesto mam ochote wieczorem gdzies wyjsc,ale gdzie? Do Sorento,gdzie przebywaja same malolaty?Do Antonio czy Arkadii nie chce mi sie taksowkami jezdzic... zreszta oprocz cen nie maja tam nic specjalnego do zaoferowania.A co Wy o tym sadzicie?
                                    • vend-redi Re: Bistro 30.05.12, 10:45
                                      Tutaj brakuje miejsca gdzie można zjeść latem pierogi z truskawkami lub jagodami, w innym sezonie ruskie lub z kapusta i grzybami, gdzie mozna zjesc dobra zupe i do tego jakies ciasto. Zwykla polska kuchnia znalazła by swoje miejsce tutaj a i dania na wynos chetnie byłby brane. Ile można jeść pizze? Jeszcze gdyby pizza była dobra ale sorento ma słabą pizze.
                                    • myszka-6 Re: Bistro 30.05.12, 14:57
                                      To masz złe wiadomości bo nie kończą działalności tylko przenoszą się kawałeczek dalej. A skoro nigdy cie tam nie było to nie powinieneś się wypowiadać. Jednemu smakuje drugiemu nie. Zawsze tak będzie. Nie dogodzi się każdemu mieszkańcowi naszego miasteczka. Jednak uważam, że ten kto nie spróbował nie powinien się wypowiadać.
                                  • myszka-6 Re: Bistro 30.05.12, 14:58
                                    Obiad 12, 90 z dwóch dań. Prawdopodobnie codziennie jest inny zestaw obiadowy.
                                    • przebudzonyx Re: Bistro 10.06.12, 23:27
                                      Jadłem dzisiaj obiad z Bistro, więc zdaję relację smile

Gulasz oraz kluski śląskie bardzo dobre, na poziomie Pierogarni w AB we Wrocławiu, kurczak i polędwiczki w panierce smaczne - zestaw dla 2 osób faktycznie spory.

Lokal ładny, czysty, obsługa fachowa, na czas oczekiwania do poczytania kilka aktualnych numerów gazet do wyboru.

Ceny atrakcyjne, więc ruch mają a pani z pizzerii tylko patrzy z zazdrością jak im idzie wink

Jedyny minus to drobna pomyłka w zamówieniu.

Podobno przenoszą się obok - do lokalu w którym kiedyś była "Bajla".

Podsumowując: ja polecam i na pewno będę korzystał, bo poza fast foodem są tam smaczne, domowe obiady - nareszcie smile
                                      • kawa_bez_mleka Re: Bistro 21.08.12, 10:21
                                        Witam,
                                        w Bistro jadlam juz kilkakrotnie. Na poczatku w starym lokalu, a teraz w nowym ( stara Bajla ).
                                        Jedzenie bardzo dobre, menu kurczakowe pyszne, dania obiadowe smakuja jak te od mamy. Szczegolnie polecam zupy i surowki. Zreszta, jak juz pisalam, wszystko jest smaczne. Porcje sa ogromne, nie do przejedzenia, a ceny atrakcyjne.
                                        Lokal wart odwiedzenia.

p.s. Wlascicielka oferuje rowniez obsluge cateringowa, z tego co slyszalam, rownie profesjonalna.
                                        • rafalski123321 Re: Bistro 22.08.12, 23:13
                                          Witam
                                          Czytając powyższy post śmiem twierdzić, że pisała ten komentarz Pan/i Właściciel/ka albo ktoś z grona jego/jej przyjaciół, lokal otwarty ponownie od około tygodnia, może dwóch, a autor powyższego postu już zdążył zasmakować większości dań i je zachwalić, szybki jest, mimo, że jest ich około 20. Tak poza tym byłem z dziewczyną w niedziele na obiedzie, pierożki bardzo smaczne, a kubełek dramat i jeszcze raz dramat. Proponuje
                                          kupcie sobie 1kg skrzydełek i zróbcie sobie na grillu a gwarantuje, że jeżeli to twoje pierwsze danie zrobione w życiu i tak będzie o niebo lepsze niż to coś, do tej pory zbiera mnie na wymioty, jak o tym pomyśle. Pozdrawiam.
                                          • kawa_bez_mleka Re: Bistro 23.08.12, 17:58
                                            Witam,
                                            jak pisałam wcześniej, stołuję się w Bistro od początku istnienia, czyli od ok. lutego. Nie jestem właścicielką, ale niestety, taka w Polsce mentalność, że jak coś komuś się podoba ( w tym wypadku smakuje), to zaraz wszyscy widzą podwójne dno....
                                            jeżeli chodzi o dania, to z gustem się nie dyskutuje. Wszystko, co do tej pory próbowałam bardzo mi smakowało w Bistro.
                                            Śmiem nawet twierdzić, że im dłużej lokal istnieje, tym jedzenie lepsze.
                                            Pozdrawiam sceptyków i niedowiarków.
                                            • leon1209 Re: Bistro 23.08.12, 21:44
                                              Oczywiście, że Kawa bez mleka to Pani właścicielka, na 100%. Żenada.
                                              • kawa_bez_mleka Re: Bistro 24.08.12, 11:28
                                                No cóż, skoro Pan tak uważa... no coment
                                                • kubalalive Re: Bistro 24.08.12, 16:27
                                                  Jesli chodzi o catering to niestety probowalem specjalow tej Pani,katastrofa.....dania bez smaku,rozgotowane lub zimne,to zadne dania domowe lecz zwykla garmazerka i to w najgorszym wydaniu....tak bylo w maju w tamtym roku jak jeszcze ta Pani nie byla u nas w Jelczu.Jak jest dzisiaj sami widzimy,jednym smakuje drugim nie,ja naleze do tej drugiej grupy.Slyszalem ze sa nastepni chetni aby otworzyc u nas lokal gastronomiczny,zobaczymy moze tym razem bedzie cos z wyzszej polki.Pozdrawiam.
                                              • dobrodziejstwo Re: Bistro 02.11.12, 20:53
                                                ... garmażerka w najgorszym wydaniu, poza tym fatalna obsługa....
                                                • majacytrochekasy Re: Bistro 02.11.12, 21:34
                                                  Sam nie wiem który lokal jest gorszy? Bistro czy OtoTost? Tradżedi
                                                  • dorkasz1 Re: Bistro 03.11.12, 11:38
                                                    Rzadko jadam w tzw. "bryjodajniach", wolę kupić banana, uspokoić głód i spokojnie przygotować coś do jedzenia. Choćby jajecznicę. No, ale wiadomo, nie zawsze jest taka możliwość. Kiedyś w lecie, w wirze pracy, skusiłam się na tosta. Do dzisiaj tajemnicą pozostaje dla mnie technologia przygotowania duszonych pieczarek w taki sposób, aby były jednolicie czarne.
                                                  • kasjan007 Re: Bistro 03.11.12, 17:13
                                                    Lepiej jednak zostać przy bananie albo zwykłej bułce.
                                                  • itakmamracje Re: Bistro 03.11.12, 21:55
                                                    bułkę z bananem to jadł tylko Małysz wink
                                        • przebudzonyx Re: Bistro 24.08.12, 21:14
                                          Jadłem tam kiedyś o czym napisałem i ostatnio.

Ostatnio było trochę słabiej, ale i tak w Jelczu nie spotkałem lepszego "domowego" jedzenia.
                                          • przebudzonyx Re: Bistro 17.01.13, 21:28
                                            Jadłem tam znowu ostatnio kilka razy bo polepszyło się - robią naprawdę dobry gulasz z kluskami śląskimi i placki po węgiersku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka