mati241 23.10.05, 21:05 Mój synek ma cztery tygodnie, praktycznie od początku ropieje mu oczko, przemywam mu je rumankiem i solą fizjologiczną ale nie ma poprawy, co jeszcze mogę zrobić? Czy powinnam pójść z nim do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaasta Re: ropiejące oczko 24.10.05, 10:03 warto iść do okulisty - może ma niedrożny kanalik łzowy albo jakąś bakterię. OKulista zrobi wymaz i będziesz widziala - a w razie konieczności - udrożni kanalik. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska791 Re: ropiejące oczko 24.10.05, 16:14 czesc moj syn mial to samo. ropiały mu oba oczzka o d urodzenia. przemywałam , masowałam i udroznił sie tylko jeden kanalik łzowy. kiedy miał 7 m-cy pani okulistka kazała przepłukać kanalik (to sie robi w szpitalu, bardzo przykre przezycia dal rodziców którzy nie mogą byc przy dziecku w czasie zabiegu i dla dziecka olbrzymi stres, mój syn spał potem cały dzien i tylko płakał )Ale mu sie polepszyło. Razdze masować przy każdym karmieniu piersią i może przejdzie. pozddrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: ropiejące oczko 24.10.05, 18:33 Moim zdaniem powinna Pani udać się z dzieckiem do lekarza pediatry lub okulisty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś