Dodaj do ulubionych

Zmiana proboszcza w Miłoszycach ?

12.05.12, 09:03
Zaszłyszane w plotkach towarzyskich , ale w kazdej ....
Nowym proboszczem ks.Jacek ?
Obserwuj wątek
    • djmixer1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 10:22
      Kiedy zmieni się proboszcz w parafii koło basenu. Zasiedzial się chłop. Większość nie może się doczekać.
      • motorrek Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 10:55
        Ja osobiście bardzo szanuję ks. dziekana to wyjątkowy ksiądz, pozytywna duchowa postać , która zapisała się złotymi zgłoskami w historię naszego młodego miasteczka i jej społecznosci lokalnej.
        • makler4 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 12:05
          Ja uważam odwrotnie. Dawno powinien odejść z naszego miasta!
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 12:12
            Być może podchodzisz do problemu z niewłaściwej strony: skoro proboszcz jest nieusuwalny, to może ty się wyniesiesz? Denerwować się nie będziesz i tak dalej.
            • djmixer1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 13:58
              Ten proboszcz nie raz zachował się poniżej krytyki. Jak poszperacie w archiwalnych wpisach to zobaczycie co on potrafi. Jakich słów używa jakie gesty pokazuje, to wszystko w kościele i to na mszach dla dzieci! Prawdopodobnie tak długo buduje kościół, bo jak skończy to go przeniosą.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 14:08
                Czytałem.Wygląda to na sprawę osobistą. Podobno przekazał publicznie i powtórzył to, co pokazał i powiedział mu pewien forumowicz, który teraz swojego gestu się wstydzi.
    • przebudzonyx Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 12.05.12, 17:42
      Ja słyszałem już kilka tygodni temu, że będzie miał dziecko z jedną z parafianek, której kupił na tą okoliczność mieszkanie we Wrocławiu, teraz podobno ma odejść [a przeniesienie jak najdalej, najlepiej do bogatszej parafii, żeby się nie wydało to standardowa procedura władz kościelnych w takich przypadkach] - zaczyna to się układać w całość ...

Polecam artykuł spod linka:
      www.newsweek.pl/wydania/1214/dzieci-kosciola,62369,1,1
      Krótki cytat: "Polski Kościół jest w ogóle specyficzny. Jeśli pomaga księżom-ojcom to w ten sposób, że są oni przenoszeni z biednej do bogatszej parafii, a to przecież też jest rodzaj alimentacji."
      • motorrek Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 13.05.12, 09:37
        Jestem za zniesieniem celibatu , to archaizm wprowadzony przez człowieka przeciwko naturze człowieka .
        • przebudzonyx Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 14.05.12, 08:26
          Zgadza się - popieram ten postulat.

Zwłaszcza, że wprowadzono go by dzieci księży nie mogły dziedziczyć.

To mówi pismo na ten temat:

"Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania, 3 nie przebierający miary w piciu wina, nieskłonny do bicia, ale opanowany, niekłótliwy, niechciwy na grosz, 4 dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w uległości, z całą godnością. 5 Jeśli ktoś bowiem nie umie stanąć na czele własnego domu, jakżeż będzie się troszczył o Kościół Boży?"

Link:
          www.nonpossumus.pl/ps/1_Tm/3.php
          A tutaj artysta wspomina w swoim utworze o tej tematyce:
          www.kazik.pl/pl/dyskografia/utwor/209.html
      • niko-65 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 13.05.12, 14:03
        Tą informację słyszałem po raz pierwszy w październiku ubiegłego roku czyli 8 miesięcy temu. Znaczyło by to, że rozwiązanie albo już nastąpiło albo będzie lada dzień. Parafiankę tą widuje co kilka dni i musi być to ciąża ukryta, ba może nawet zostawia ją w domu.
        Podsumowując osoba, która wypuściła tą plotkę charakteryzuje się wybitną podłością. Podłością jest także jej powtarzanie. Wybacza Przebudzonyx za tak ostre słowa ale takim wpisem mogłeś kogoś bardzo mocno skrzywdzić. Warto się zastanowić zanim się takie zasłyszane informacje wpisuje na form. Dla Ciebie może być to zabawna ploteczka ale dotyczy ona konkretnych osób. Spróbuj się postawić w takiej sytuacji.
        P.S. Moje ostre słowa nie miały na celu obrazić Cię przebudzonyx a jedynie skłonić do refleksji. Mam nadzieję, że moja intencja zostanie zrozumiała.
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 13.05.12, 18:28
          Jak nic zostawia w domu ciążę. Autor notki powinien przeszukać również miejsce zamieszkania na okoliczność występowania rozwijającego się dziecka. Kto wie, może znajdzie smile
          • djmixer1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 13.05.12, 20:38
            Powoli się zmienia nasza mentalność. Jeszcze niedawno, taka informacja była tajemnicą poliszynela. Teraz wychodzi z cienia i wszyscy przekonują się jacy naprawdę są księża.
        • przebudzonyx Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 14.05.12, 08:44
          Napisałem o jednej z lokalnych "tajemnic poliszynela" o której prawie każdy w okolicy już wie ...

Oczywiście, że się nie obrażam - uważam, że warto porozmawiać przy tej okazji o temacie celibatu, który wg mnie jest bardzo złym przepisem tworzącym "białą armię - patrz utwór Bajm" podległych, lojalnych poddanych hierarchów kościelnych.
          Widzę tu analogię z wojskiem, gdzie żołnierz ma działać w myśl zasady: nie myślę, nie czuję, wykonuję.

Skąd wiesz, że ta parafianka o której piszesz to ta o której ja napisałem - może napisz mi na priv chociaż jej imię ?
          Na razie nie będę podawał tu większej ilości szczegółów [chyba, że bardzo się będziesz domagał], możemy popisać o tym na priv.

Co do krzywdzenia innych to ksiądz zbiera co zasiał - czy wiesz jak wielu parafian z powodu jego zachowań zaczęło chodzić do innych kościołów lub przestało w ogóle, a ilu nie przyjmuje go "po kolędzie" - nie będę na razie opisywał przyczyn, ale każdy kto miał okazję go bardziej poznać wie jaki jest "wyrozumiały i cierpliwy" ...
          • makler4 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 15.05.12, 13:33
            Wcale nie dziwię się, że patrząc na takich księży, którzy co innego głoszą a co innego robią ludzie odchodzą od kościoła. U nas jest jeszcze o dziwo dużo chodzących do kościoła, ale w Czechach, Niemczech czy w Hiszpanii chodzą tam niedobitki. Szybko się i u nas to zmieni.
            • djmixer1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 15.05.12, 14:19
              No właśnie.
              • djmixer1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 21.05.12, 14:20
                I co urodziło się już to księdza dziecko? I jak będzie do taty mówiło? Wujek, w odróżnieniu od innych dzieci, które będą mówić ojcze....
                • kasjan007 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 21.05.12, 16:38
                  Księża to tacy sami ludzie jak my, tylko o wiele gorsi.
                  • proszenieregulowacodbiornikow Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 21.05.12, 20:51
                    Powinieneś obiec z tą rewelacją jak nie świat , to chociaż ze dwie gminy.
                    Kapcan Nadczłowiek - przepraszam, ty to już powinieneś unosić się w powietrzu uskrzydlony swoją nadludzkością i rozrzucać z góry ulotki.
                    • hersst Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 23.05.12, 20:37
                      proszenieregulowacodbiornikow napisał:

> Powinieneś obiec z tą rewelacją jak nie świat , to chociaż ze dwie gminy.
                      > Kapcan Nadczłowiek - przepraszam, ty to już powinieneś unosić się w powietrzu u
                      > skrzydlony swoją nadludzkością i rozrzucać z góry ulotki.

Człowieku co Ty piszesz - za co Ty tego "obszczymura" przepraszasz, jaką nadludzkością - zwykłą durnotą. Takie typki to są odpryski zdeformowanych genotypów - z nimi nie się polemizuje. Takie dyskusje to jest zaniżanie poziomu forum. Nie ilość postów ( ktoś się ostatnio tu chwalił) lecz jakość i poziom dyskusji. Tu kilku oszołomów wyznacza nurt - jak się postawisz to jak psiarnia - zagryzą.
                      • djmixer1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 23.05.12, 22:27
                        Na księdza mówisz obszymur? Palikot powiedział, że są chamami i dostał naganę. Co do tego występku ma inne zdanie nie kilku oszołomów tylko znakomita większość naszej społeczności.
                        Najlepiej pokazywać dobrym przykładem, a nie jak ten ksiądz, czy wylewający wiadro pomyj na forum pisowski herst.
                        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 24.05.12, 00:38
                          obszymur?
                          może "obszyj mur", "obszyj mu", kto ma więcej pomysłów ?

znakomita większość?
                          A kiedyś w Krakowie (przejazdem z Nowego Sącza, ma człek zachcianki na zwiedzanie) widziałem kontrmanifestację pod Wawelem przeciwko pochowaniu tam kaczora. Ze 20 osób. A w TVN tego samego wieczoru napisali na pasku informacyjnym: "Krakowianie przeciwni wobec pochówku kaczora". Czy jakoś tak. Cała dwudziestka. Znakomita większość.
                          • hersst Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 24.05.12, 07:45
                            proszenieregulowacodbiornikow napisał:

> obszymur?
                            > może "obszyj mur", "obszyj mu", kto ma więcej pomysłów ?
                            >
                            > znakomita większość?
                            > A kiedyś w Krakowie (przejazdem z Nowego Sącza, ma człek zachcianki na zwiedzan
                            > ie) widziałem kontrmanifestację pod Wawelem przeciwko pochowaniu tam kaczora. Z
                            > e 20 osób. A w TVN tego samego wieczoru napisali na pasku informacyjnym: "Krako
                            > wianie przeciwni wobec pochówku kaczora". Czy jakoś tak. Cała dwudziestka. Znak
                            > omita większość.

"Obszczymur" - osoba pozbawiona jakiejkolwiek inteligencji:potocznie- śmierdziel, smród, łajza

• mszczyglod_1 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 24.05.12, 08:52
                          Uderz w stół a nożyce się odezwą i nawet pisać nie potrafią :"obszymur". Tutaj nawet nie ma z kim dyskutować, pluń świni w twarz a powie, że deszcz pada.
                      • kasjan007 Do hers(zta) i rozregulowanego 24.05.12, 17:08
                        Jak widać łatwiej opluwać, niż nawiązać do tematu. Ale w tym macie wprawę - opluwanie,poniżanie, to wasze pis-owskie powołanie.
                        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Do hers(zta) i rozregulowanego 24.05.12, 21:39
                          Apele sobie kapcanie twórz w osobnym wątku. Będzie to apel numer 4 ?
          • niko-65 Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.12, 01:00
            Nie o lokalnej tajemnicy poliszynela pisałeś tylko o lokalnej plocie, którą wielu podłych ludzi powtarza. Podły człowiek puścił tą plotkę i podła tłuszcz ją powtarza. Wyobraź sobie że taka plotka dotyczy Twojej siostry, może córki. Jak byś się czół? Dyskusję o celibacie można oczywiście prowadzić ale nie na zasadzie wiwisekcji. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak by miało to dotyczyć kogoś z moich bliskich. Mogę sobie jednak wyobrazić jak się może czuć ta młoda dziewczyna. W jakim stanie psychicznym może teraz być. Mam nadzieję, że nie czyta tego forum. Osobiście proponował bym dodać jej trochę otuchy. Pokażmy, że to forum to nie stado tępych, bezmózgowych małp opluwających wszystkich i wszystko.
            Moje słowa do niej: ludzi głupich i nikczemnych wcale nie jest więcej, są tylko bardziej są widoczni. Trzymaj się
            • przebudzonyx Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.12, 20:11
              Z Twojego wpisu wynika, że czuł piszę się przez ó, natomiast proboszczem jest jakaś młoda dziewczyna o której tu napisano wink
              Może godzina dodania wpisu lub to co było wcześniej miało wpływ na treść wink

Wydaje mi się, że bronisz księdza tak, żeby myślano, że bronisz dziewczyny, która przecież jest dla większości czytających anonimowa [nawet sam nie wiesz czy piszemy o tej samej].

Jeśli ta dziewczyna nie ma nic na sumieniu to plotki powinna mieć w nosie, a jeśli ma to zbiera to co zasiała - jak to księża tłumaczą parafianom.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.12, 20:46
                Nic mi do tego, przebudzonyx, ale umówmy się, ze zagramy taką samą grę z Tobą.
                Otóż podobno jesteś zoofilem. Być może założę nawet o tym wątek.
                Teraz proszę uporaj się z tym problemem.
                Jeżeli jesteś niewinny to plotki powinieneś mieć w nosie. Jeżeli rzeczywiście jest jak podejrzewam, to zbierasz to co zasiałeś.
                • niko-65 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.05.12, 21:35
                  Bardzo dobry przyklad podales.
                  • djmixer1 Należy piętnować sukienkowych. 28.05.12, 21:46
                    Kler umiejętnie od lat ukrywa swoje wpadki. Czas, aby nie zamiatać ich grzechów pod dywan. Tyle złego zrobili i robią. Ich mafia psuje się już od głowy.
                • przebudzonyx Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.05.12, 23:37
                  Różnica jest taka, że jest wiele faktów potwierdzających tamtą "plotkę", których nie będę tu ujawniał właśnie ze względu na dziewczynę, której mi szkoda [i niech lepiej pozostanie anonimowa bo to ona jest tu najbardziej poszkodowana] ...
                  • norbert1253 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.12, 18:14
                    Małpy. Zwykłe bezmuzgowe, tępe i plujące na wszysto małpy. Z kim Niko65 dyskutujesz i tak cię nie rozumieją.
                    • kasjan007 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.12, 18:56
                      A przepraszam bardzo, co tu jest do zrozumienia? Ksiądz lekceważy owieczki i baranki swoje, którejś z parafianek zrobił dziecko. Jak do tej pory to chyba nie jest trudne do pojęcia? Trudne do pojęcia jest to,że tak zachowuje się ktoś,kto żyje z łaski tych owieczek i baranów,a ślubował żyć skromnie i być przykładem.Ale nie żal mi ich. Skoro lubią słuchać co niedzielę bajek, to teraz mają. Przyjdzie inny i co z tego? też będzie bajki opowiadał.
                      • norbert1253 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.12, 19:22
                        Wiele faktów znasz. Pewnie ci innne tępe małpy je przekazały. Ty reprezentując ten sam gatunek i nie wysiliłeś się nawet aby sprawdzić ten informacje. Pluj dalej w przerwach drapiąc się po zadku.
                    • nakanaka Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.12, 09:18
                      Widzę, że jesteś bardzo blisko związany z księdzem i z tą dziewczyną, bo bardzo cię porusza ten temat. Bronisz ich jak rodziny. Nie potrafisz nawet utrzymać poziomu dyskusji zniżając ją do wyzwisk i obrażania innych. Nie na tym polega wymiana poglądów. Jeżeli masz jakieś konkretne argumenty na obronę tych ludzi to je przedstaw a nie tylko atakujesz. Ja wiem swoje i inni też.
                      Dziecka się długo nie ukryje - chyba że odda je do Ośrodka Adopcyjnego przy Katedrze.
                      • norbert1253 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.12, 15:23
                        Jesteś wielką hipokrytką. Wszyscy w okół dobrze wiedzą, że dziecko, które wychowujesz nie ma genów twojego mężą.
                        • nakanaka Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.12, 15:36
                          wink))))))))))))))))))))))))))))))))))))) A JEDNAK COŚ W TYM JEST
                          • norbert1253 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.12, 15:46
                            Jest, jest. Ale nie obawiaj się twój mąż się nie dowie.
                            • nakanaka Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.12, 15:53
                              To napiszę wprost: pisząc że "coś w tym jest" miałam na myśli CIEBIE, a dzieci może kiedyś będę miała, mam nadzieję, że nie z kimś takim jak ty. Dziecko to jest cud i na pewno bym się go nie wstydziła tak jak co niektóre.
                • nakanaka Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.12, 09:11
                  Tonący brzytwy się chwyta - typowe podejście katolickich fanatyków - gdy kończą się argumenty to zaczyna się straszenie i szantażowanie.
                  • nakanaka Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.12, 09:25
                    Nie ma co bronić tego księdza, bo uczynił wiele złego dla społeczności Miłoszyc, wielu mieszkańców przestało chodzić na msze właśnie ze względu na jego zachowanie. Osobiście doświadczyłam wiele przykrości na rodzinnych uroczystościach kościelnych gdy on prowadził mszę. Obraził mnie, mojego męża i zaproszonych gości, którzy do tej pory zamiast mile wspominać tamte dni ciągle rozpatrują naganne i nieludzkie zachowanie tego człowieka.
                    Owszem gdy chodzi po kolędzie jest bardzo milutki - szczególnie gdy wcześniej chlapnie sobie coś mocniejszego u sąsiadów. Nie wspomnę o tym, że zapomina niektórych parafian uwzględnić w grafiku wizyt a potem jest wielce zdziwiony, że mu się drzwi nie otwiera. Bo nie ma kto otworzyć gdy domownicy są poza domem.
                    Jeżeli chodzi o tę"plotkę" to w każdej jest trochę prawdy, a ta plotka jest bardzo rozległa więc tej prawdy jest dosyć dużo ( pielgrzymki do Wilna, wizyty na plebanii i spacerowanie w szlafroku, obiadki rodzinne).
                    Niech odchodzi jak najszybciej i atmosfera się oczyści.
                    • makler4 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.12, 10:40
                      Takich obłudników jak ten z Miłoszyc jest w Polsce tysiące. Najchętniej chcieliby, aby nic o tym nie mówić. Na szczęście są fora i można to nagłośnić. W naszym mieście to nie pierwszy przypadek. Pamiętacie gorący romans organistki i młodego księdza z kościoła koło basenu? Ksiądz musiał wyjechać do Austrii a romans kwitnie dalej już kilkanaście lat....
                      • fubarlive Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.12, 15:39
                        bardzo sie cieszę na zmianę smile
                        • djmixer1 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.06.12, 23:30
                          Sukienkowy z Miłoszyc dostanie nową parafię i dalej będzie udawał jaki jest OK, na pewno nie przyzna się do swojego dziecka.
                          • kasjan007 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.12, 08:15
                            To u nich norma. Ale ta druga osoba w czasie "robienia dziecka" nie była chyba gdzie indziej, tylko też brała w tym udział. Widziały gały co brały.
                            • ateu Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.06.12, 16:30
                              Szkoda, że taka sytuacja nie dała do myślenia mieszkańcom Miloszyc. A może dała? To co się tam wydarzyło to typowy przypadek. Jasno pokazuje, że polski kościół jest zepsuty do szpiku, i nikt go nie leczy. Postępowi księża są marginalizowani, a do głosu dochodzą tacy jak Rydzyk.
                              • tlk115 Re: Opamiętajmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.08.12, 21:59
                                Znam tę dziewczynę, o której ta kłamliwa plotka powstała i mogę powiedzieć na 100%, że ta owa plotka jest całkowicie fałszywa i żadnego wspólnego dziecka jej i księdza z Miłoszyc nie ma i nie było!!! Księdza z Miłoszyc i tej dziewczyny nie łączą i nie łączyły też żadne bliższe, miłosne związki. Osoba, która wymyśliła takie oszczerstwo powinna palnąć się w pusty łeb. Szkoda, że nie wiadomo kto tą kalumnię zainicjował, bo na miejscu księdza z Miłoszyc i tej dziewczyny podałbym takiego prymitywa do sądu. Może jakby dostał karę kilkudziesięciu tysięcy złotych za oczernianie, to dostałby razem z innymi debilami rozpowszechniającymi tą plotkę, nauczkę do końca życia. Tym bardziej, założę się, tej plotki nie wymyślił człowiek kulturalny i porządny, a zapewne jakiś plotkarski, niewykształcony i zazdrosny biedak i nierób. Mało takich w Miłoszycach czy Dziuplinie (ta miejscowość też należy do parafii miłoszyckiej)? Nowego auta z salonu, na które ciężko i uczciwie zapracowałeś sobie nie możesz kupić, bo już od razu mało cię wzrokiem nie zabiją. Tak samo nie możesz w dobrej wierze i bezinteresownie pomóc księdzu np. w pracach porządkowych przy kościele, bo też już od razu mają problem. Inicjatorzy tej plotki to prawdopodobnie ludzie-zera. Nigdzie nie wyjeżdżają, nic nie zwiedzają, nic nie czytają, a jedynie siedzą na miejscu, wolny czas spędzając chlejąc alkohol, plotkując itp. I narzekając, że na nic ich nie stać, liczą tylko te nieroby na zasiłek od państwa. Niech idą walić młotami za 5 zł za godzinę. Tam jest ich miejsce. O plotkarstwie (plotki zawierające nieprawdę) części mieszkańców Miłoszyc i Dziupliny można było się przekonać już nie raz.

Gdyby rzeczywiście ksiądz z Miłoszyc miał dziecko, to pod koniec czerwca (gdy zawsze są roszady w parafiach), przestałby być proboszczem w Miłoszycach. A póki co nadal pełni posługę w Miłoszycach i żadnych zmian w parafii nie było i nie będzie. Zresztą, zainteresowani wiedzieli już dużo wcześniej niż pod koniec czerwca, iż żadnych zmian w Miłoszycach nie będzie, bo i żadnego dziecka nie ma i nie było. Dane mi było rozmawiać dużo wcześniej z jednym z księży naszego dekanatu (o dziecku z plotki w rozmowie nie było mowy, bo oszczerstw się nie powtarza) i ten powiedział, że ksiądz z Miłoszyc zostaje, a ksiądz Jacek z Namysłowa nie przybywa do tej wsi. A w końcu któż lepiej, jak nie księża, orientują się i wiedzą o zbliżających się roszadach w parafiach? Aby nie zapeszać i abyście zobaczyli na własnej skórze jak fałszywe są plotki, piszę o tym dopiero po fakcie, a nie przed, np. w maju. I co? Nastał koniec czerwca, minął lipiec, a ksiądz z Miłoszyc jak był proboszczem, tak jest, a ksiądz Jacek Dziadkiewicz nadal jest proboszczem w Namysłowie. Plotki okazały się całkowicie fałszywe.
                                • makler4 Re: zmiana proboszcza w Miłoszycach. 24.08.12, 09:01
                                  Czy ktoś z Miłoszyc może się wypowiedzieć w tej sprawie? Czy to tylko plotka?
                                  • kasjan007 Re: zmiana proboszcza w Miłoszycach. 25.08.12, 04:55
                                    Za,że tak brzydko powiem"zrobienie dziecka" księdzu nie grozi żadna kara ze strony przełożonych. Problemy zaczyna mieć w momencie,kiedy zajmuje się dzieckiem,dba o nie itd.
                                    Hierarchowie wyznają teorię,że skoro o czymś się nie mówi,to problemu nie ma. Hipokryzja kk jest obrzydliwa. Taka sprawa jest naganna moralnie ,przynajmniej dopóki obowiązuje celibat,którego zobowiązali się przestrzegać. Ale przeraźliwy problem to molestowanie i gwałty popełniane przez czarnych na dzieciach. I to przede wszystkim trzeba nagłaśniać i piętnować.
                                    • djmixer1 Re: zmiana proboszcza w Miłoszycach. 16.02.13, 06:31
                                      Miłoszyce ukrywają przed światem kolejną sprawę. Tak jak nie wyjaśniono do końca śmierci Małgosi. Tak blokuje się wyjaśnienie sprawy dzieci księdza. Dzieci, bo tak jak w przypadku księdza I. z Oławy sprawa nie dotyczy jednego dziecka.
                                      Apeluje do mieszkańców o przerwanie milczenia.
                                      • librys Re: zmiana proboszcza w Miłoszycach. 16.02.13, 21:58
                                        Jak się ma Gołębiewskiego za kolegę, to można się nie bać przeniesienia z parafii. Może powiecie po co ks. z Miłoszyc tak często jeździ na Ukrainę?
                                      • motorrek Re: zmiana proboszcza w Miłoszycach. 18.02.13, 21:57
                                        Mixerek czy ty jestes zatomizowana komunistyczna kukła bez wartosci i sensu zycia ?
    • krzysiek_p4 Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 18.02.13, 17:34
      Ten Cep powinien Dawno odejść Jak znam ludzi to w Dupie go maja a w Dziuplinie dostał w ryja bo sie pchał gdzie nie trzeba niech odejdzie sam dopóki ludzie sami go nie wyniosą Cepa jedneg
      • motorrek Re: Zmiana proboszcza w Miłoszycach ? 18.02.13, 21:54
        Wyluzuj nie tak po chamsku nie ma ludzi idealnych każdy jest TYLKO CZŁOWIEKIEM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka