07.01.15, 18:20
Już w najbliższą niedzielę 23 finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy! W tym roku Laskowice zagrają Punk Rockowo! Na scenie lokalne zespoły Świtezianie, Studio Wokalne Izabeli Smoleń, Graphite, Fear of fame i Trucizna! Oczywiście o 20.00 tradycyjne światełko do nieba! A zabawę dzieciom zapewni Violetta Malinowska. Na naszej licytacji: Prawo Jazdy kat B szkoły Lider, Ręcznie kute róże przez VikingArt, Sesja zdjeciowa HelenArt, Płyta zespołu BRACIA z autografami oraz Wospowe koszulki, kalendarze itp.
Serdecznie zapraszam Państwa do czynnego udziału w imprezie oraz gorąco pozdrawiam.
Martyna Jurczyńska sztab Jelcz-Laskowice
Liczymy na Was!
Gramy do końca świata i jeden dzień dłużej!
Obserwuj wątek
    • j.laskowice Re: WOŚP 07.01.15, 19:30
      Świetna inicjatywa i robota w słusznej sprawie.
      • szelest_papierkow Re: WOŚP 07.01.15, 22:50
        tylko wg ostatnich doniesień z rozliczeniami różnie bywa
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: WOŚP 08.01.15, 22:08
          Ja bym ujął to tak|:
          poczytała sprawozdanie ze sprawy
          Owsiak w sprawie kneblowania komuś ust, jeśli chodzi o krytyczne wypowiedzi ewidentnie przerżnął, gdyż sąd nie uznał stwierdzenia Matki Kurki za nieuzasadnione i nie zaprzeczył konkluzji
          patrząc się z drugiej strony wolę pragmatyka
          takiego, który podpieprzy coś dla siebie, ale i przy okazji zrobi wiele dobrego dla innych
          korupcja i jej ocena nie polegają na całkowitym wyeliminowaniu (bo się nie da), ale na stworzeniu takiego jej poziomu, by więcej dobrego miał ogół niż biorący kasę
          i takiego mini krętacza jak Owsiak akceptuję
          jak zacznie za dużo dla siebie brać, moja akceptacja się skończy
      • lafare Re: WOŚP 08.01.15, 18:14
        j.laskowice napisał:

> Świetna inicjatywa i robota w słusznej sprawie.

A ile z tego zajuma jąkaty, jego żona i ich spółki które nawet na żądanie sądu nie przedstawiają dokumentów tychże.Szkoda tylko dzieciaków które bezrozumnie kwestują.
        • djmixer1 Re: WOŚP 08.01.15, 18:30
          Nie chcesz nie dawaj. Pewnie nie byłeś nigdy w szpitalu i nie widziałeś ile sprzętu medycznego zostało kupione za kasę zebraną przez WOŚP.
          Ludzie dają kasę, bo widzą że to pomaga innym ludziom, dzieciom i seniorom. Kwestujący nie chodzą po domach jak wysłannicy proboszcza, który zbiera kasę na swoje fanaberie typu organy za 300000 zł.
          • szelest_papierkow Re: WOŚP 08.01.15, 23:17
            widzisz ludzi proboszcza - nie chcesz - nie dawaj.
            proste.

co do WOSP to bądź pewny, że liczba która w weekend będzie tak głośno wykrzykiwana, zmieniająca swoją wartość z godziny na godzinę w całości nie pójdzie na pomoc "innym ludziom, dzieciom i seniorom"
            jeśli 50% zakwestowanej kwoty zostanie przeznaczone na określony cel, będziemy mogli mówić o sukcesie.

poniżej, tylko kilka informacji z ostatnich dni, z mediów innych niż TVN:
            3Obieg: Złoty melon czy złote jaja
            Kontrowersje: Co Jerzy Owsiak i Lidia Niedźwiedzka-Owsiak sami sobie podpisują i wypłacają
            TVRepublika: Jasna Sprawa czyli nowa firma owsiaka założona metodą Amber Gold
            • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 03:06
              Przeczytalam od dechy do dechy i ....jestem w szoku ! Szkoda ze wiekszosc ludzi a zwlaszcza mlodych osob wierzacych w idee niesienia pomocy innym sa wykorzystywani do celow p.Owsiakow jakimi sa nabicie wlasnej kabzy i zycie w luksusie do konca swiata i jeden dzien dluzej a tylko przy okazji czesc tej fortuny przeznaczajac na cele szlachetne, co mija sie z wlasciwa idea tej akcji tak glosno od lat gloszonej ,bo jak mozna dobre uczynki budowac na klamstwie i oszustwach? To tak jakby zlodzieja ktory okradl jedna rodzine i dal drugiej ,czesc sobie gazy zostawiajac ,puscic wolno usprawiedliwiajac go ze postapil slusznie bo pomogl biednej rodzine...
              • djmixer1 Re: WOŚP 09.01.15, 06:24
                nie chcesz nie dawaj, ale nie korzystaj z tego na co złożyli się inni.
                • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 07:10
                  Wiesz mixer udajesz takiego madrego a nie znasz Pan nawet konstytucji smile Do korzystania z opieki zdrowotnej to ja mam pelne prawo a skoro panstwo sie wyrecza naiwnymi ludzmi to juz inna bajka Proponuje ogladac mniej telewizji,rzadziej sluchac radia i samemu wlaczyc myslenie bo ciezko u Pana z tym niestety.Sa inne formy pomocy jak bardzo chce ktos pomoc chorym ludziom nie utzymujac przy tym bandy cwaniakow Niedługo będziecie rząd wyręczać we wszystkim a oni zamiast przeznaczac na te sprawy kase beda wreczac sobie milionowe wyprawy i urzadzac sjesty warte cesarskiemu stolu Pozdrawiam ludzi z wrodzonym intelektem
                  • rob.tus Re: WOŚP 09.01.15, 07:29
                    Zmienisz zdanie jak będziesz poważnie chora i dostaniesz wizytę do specjalisty za 3 lata. Taki masz konstytucyjny dostęp do opieki medycznej.
                    • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 08:34
                      Jedno z drugim nie ma nic wspolnego.Kazdemu z nas rzad powinien zapewnic godna opieke a o to powinnismy walczyc ,chociazby wybierajac wlasciwych ludzi na wlasciwe stanowiska .Wyreczajac ich w obowiazkach krecimy na siebie powroz.Jakze niektorym ciezko to zrozumiec sad
                      Osobiscie nie musze czekac trzy lata do specjalisty bo od kilkudziesieciu lat oddaje bezinteresownie krew i mam taki przywilej chodzenia do lekarzy bez kolejek wink Narazie poki co nie mam potrzeby z niego korzystac
    • adkaa4 Re: WOŚP 09.01.15, 07:21
      Witam
      Co z tego że WOŚP ma problemy w rozliczeniach, co z tego że Pan Jurek nie umie się wytłumaczyć z pewnych spraw? Może i niektórzy mają rację że Pan Jurek z każdej imprezy uszczknie sobie kilka mln zł na swoje prywatne konto. Nawet jak by to było 5-10% całej kwoty. Ważne ze od ponad 20lat pomaga potrzebującym i widać ta pomoc, widać ten sprzęt który kupuje. Pomaga tym na których nasze Państwo ja wyj....ne i to Państwu organizacja WOŚP jest nie na rękę bo pokazuje jakim biednym krajem jesteśmy że tak naprawdę sami sobie musimy kupować sprzęt żeby się leczyć. Państwo Polskie w większym stopniu nas okrada co miesiąc pobierając składki a idąc do lekarza słyszymy że nie ma miejsc albo sprzętu albo zapraszają nas za 3-4 lata. To jest dopiero złodziejstwo!!!

Pozdrawiam
      • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 08:23
        Nie dziwota ze panstwo ma wy.....skoro widzi ze naiwny tlum sam sie zatroszczy o wszystko big_grin
      • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 10:51
        adka napisala :"Pomaga tym na których nasze Państwo ja wyj....ne i to Państwu organizacja WOŚP jest nie na rękę bo pokazuje jakim biednym krajem jesteśmy że tak naprawdę sami sobie musimy kupować sprzęt żeby się leczyć"
        Hahaha i uwarzasz ze nasze Panstwo czytaj rząd ,tak bardzo sie tym przejmuje tym co inni w swiecie o nich mysla? A z pewnoscia im na reke ze miliony maja zaoszczedzone ,ktore z koleji rozplywaja sie w dziwny sposob na potrzeby poszczegolnych urzednikow
        Zejdz na ziemie kobieto
        • motylek3213 Re: WOŚP 09.01.15, 11:14
          m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105709,17218183,10_powodow__by_nie_dawac_na_WOSP.html
          smile
          • szelest_papierkow Re: WOŚP 09.01.15, 11:46
            suchar, ale niech będzie dla przypomnienia jaki % zebranych funduszy jest faktycznie przeznaczany na pomoc

Caristas - WOSP
            https://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201305/1369960931_fuhyv7_600.jpg
            • 3plastek3 Re: WOŚP 09.01.15, 13:06
              skąd wziąłeś takie głupoty?? Nie lepiej poszukać u źródła?? Takie trudne ? www.caritas.pl/images/stories/raporty/RAPORT_CP_2009.pdf strona 65
              • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 14:40
                Koszty utrzymania Caritas 2% Koszty WOSP I ZLOTEGO MELONA 47% Liczby mowia same za siebie
                Ale ...Robta co chceta Kazdy ma wolny wybor i nikt nikomu do kieszeni nie powinien zagladac .Tylko nie piszcie pierdol typu surprisedwsiak jest cudowny bo tyle dobrego robi To Wy wrzucajac te zlotowki do puszek , ze szczytna idea w sercu nie zawsze idaca w parze z zamyslem pomyslodawcow czynicie wiecej dobra od niego.Szkoda tylko ze przy okazji wspomagacie bande cwaniakow ,ktora zeruje na naiwnosci i waszych dobrych serduchach.
          • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 12:41
            No tak ..."Gazeta Wybiorcza"(nie przejezyczylam sie)
            Jeszcze raz: Wiecej myslenia samodzielnego i wyciagania wnioskow na podstawie zycia codziennego, a mniej dawek propagandy na co dzien drogie dzieci smile Bo wnioskuje z wpisow ze czesc osob to niedawno sie oderwala chyba od cycka mamy smile
    • szelest_papierkow Re: WOŚP 09.01.15, 19:04
      kolejny artykuł który utwierdza mnie w przekonaniu, że zamiast do puszki lepiej pomóc jakiejś konkretnej osobie
      Gazeta Finansowa: Owsiak może już tylko milczeć - wywiad z Matka Kurka
      • przystojna Re: WOŚP 09.01.15, 21:51
        Owsiak to człowiek, dzięki któremu wyleczyło się kilkadziesiąt tysięcy dzieci. Ataki na niego na kilka dni przed kolejną akcją WOŚP uważam, za żenujące. Ci, którzy to robią, sami siebie stawiają w bardzo złym świetle.
        • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 22:37
          przystojna -Jesli ktos zaklada watek musi sie liczyc z czyims odmiennym zdaniem.To sie nazywa demokracja,ktora nota bene w Polsce jest na etapie raczkowania ale jest smile
          Nie jest to zaden atak na mister Owsiaka bo ludzie swiadomi czyt. nie omotani przez media i walczacy o Polske taka za jaka gineli nasi przodkowie, doskonale wiedza ze jestesmy narodem o miekkich sercach a nic tak bardziej nas nie jednoczy niz podobne akcje ,ale ci sami ludzie potrafia takze dostrzec oblude i falsz w wykonaniu glownych bohaterow takich imprez i wtedy jest wrecz obowiazkiem przekazywania rzeczywistych faktow ludziom o mniej bystrych umyslach, i udostepniania dokumentow do publicznej informacji.Jesli ktos mimo to woli zyc dalej w nieswiadomosci-prosze bardzo.My nie dajemy, wy dajecie ,wszyscy korzystamy.I nie mam wyrzutow sumienia jesli juz cisnie Ci sie to na usta bo ja JESTEM SWIADOMA na co idzie 50% mojej pensji ciezko wypracowanej.

,,Nie wystarczy zdobywać mądrości,trzeba jeszcze umieć z nich korzystać''
          • wygadana Re: WOŚP 09.01.15, 22:43
            Nawet jeśli faktycznie idzie na pomoc potrzebującym tylko połowa zbieranej kasy to warto dawać pieniądze. Oprócz wartości materialnych liczy się to, że dzieci i młodzież włączają się w tą sprawę.
            • szelest_papierkow Re: WOŚP 09.01.15, 22:47
              a co z kosztami które ponoszą podatnicy?
            • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 23:06
              Wlasnie dzieki ludziom pokroju :wygadana ,przystojna djmixer i innym (obeznanym na forum wiadomo)mamy w Polsce takie szambo ,bo wychodza z zalozenia:
              "Jest jak jest ,niech tak bedzie ,moze byz gorzej.Nieszkodzi,ze nas łoją gdzie sie da,siedzmy cicho ,nie wychylajmy sie,niech zrobia za nas to inni.Tak czy tak wyjdziemy z tego z twarza.Jak sie okaze ze tamci mieli racje powiemy ze to bylo w slusznym celu.Albo cos wymyslimy.Rzad tak buja sie od 8 lat z roznymi aferami Mamy dobrego nauczyciela"
        • szelest_papierkow Re: WOŚP 09.01.15, 22:42
          Ludzie są leczeni nie dzięki Owsiakowi, a dzięki sprzętowi który ufundowali ludzie którzy zostawili pieniądze w fundacji.
          Ataki na kilka dni przed finałem?
          Przecież sprawa w sądzie toczyła się na długo przed finałem, wyrok który zapadł także ma już parę miesięcy.
          Sam Owsiak do sprawy TVRepublika i Matki Kurki odnosił się na YT jakoś ponad rok temu
          także "ataki na kilka dni przed..." uznaje za bezzasadne.

pozatym skoro normalnie jest on niedostępny dla osób które chcą zadać niewygodne dla niego pytania - to dlaczego nie zapytać go o to gdy sam organizuje konferencje prasową?
          zdaje się, że to jeden z powodów dla których organizuje się takie konferencje - dla pytań od reporterów
      • czarnamama73 Re: WOŚP 09.01.15, 22:48
        Bardzo dobry artykul smile
        • aureolka1 Re: WOŚP 09.01.15, 23:27
          Opluwanie przez pseudodziennikarzy i oczadziałych członków kółka różańcowego to dla mnie argument, że trzeba dać w tym roku na ten szczytny cel więcej niż zaplanowałam. Dzięki Panie Owsiak za dobrą robotę i Woodstock.
          • szelest_papierkow Re: WOŚP 09.01.15, 23:42
            a ja wole wpłacić na fundację Na Ratunek
            • czarnamama73 Re: WOŚP 10.01.15, 13:09

• marek.287 Re: WOŚP 10.01.15, 13:15
                Ja popieram WOŚP, cieszę się, że to jest już 23 finał. Gratuluję Jurkowi Owsiakowi, że pomimo szczucia przez oszołomów chce mu się to robić.
                Bawmy się jutro w szczytnym celu, a później spotkajmy się na Woodstook.
                https://www.lidl.pl/statics/lidl-pl/ds_img/assets/wosp774x327.jpg
                • szelest_papierkow Re: WOŚP 10.01.15, 14:09
                  nie twierdze, że akcje WOSP są złe.
                  złe jest zachowanie Owsiaka.

Owsiakowi chce się robić? - oczywiście - za darmo przecież tego nie robi.
                  • hersst Re: WOŚP 10.01.15, 16:55
                    ...to jest zwykły medialny hochsztapler, który karierę rozpoczął w paskudnym okresie umacniania się systemu postkomunistycznego. Wraz z głównymi silami tego okresu-media, służby specjalne doskonale wpisał się w w ten parszywy system w którym po części tkwimy do dzisiaj.
                    System ten wykorzystuje szlachetną ideę pomocy innym do robienia nie czystych interesów.
                    Z tego rozpędu i samouwielbienia nie zauważył, że przez ostatnie lata na tyle zmieniło się otoczenie i dziś nie da się już otumaniać i mamić społeczeństwa. Dziś wiedza o funkcjonowaniu WOŚP jest ogólnie dostępna - wystarczy poklikać i pomyśleć.
    • lavendowa Re: WOŚP 10.01.15, 21:01
      Brawo Martyna !!! Trzymam kciuki i jak co roku, jutro też będę wspierać tą akcję, która jednoczy tak wielu ludzi w najlepszym celu.
    • zxcvbvcxz Apel do "motylka" 10.01.15, 22:31
      Czy to aby nie jest apel do "motylka" i jego pomocników (MGCK itp.)
      niezalezna.pl/63113-mocny-apel-do-harcerzy-wycofajcie-sie-ze-wspolpracy-z-wosp-hanbienie-munduru
      • czarnamama73 Re: Apel do "motylka" 11.01.15, 11:52
        Miejmy tylko nadzieje, ze znajdzie sie ktos w kregu harcerskim ,kto wezmie sobie ten apel do serca i wytlumaczy tym mlodym ludziom co tak naprawde poprzez ta akcje i kto zyskuje najwiecej,i ten rok bedzie ostatnim kiedy zobaczymy harcerzy na ulicach z puszkami Owsiaka .Tak na marginesie - szlag trafia jak widac te opatulone z zimna dzieciaki biegajace po ulicach gdzie w tym samym czasie facet w czerwonych spodniach siedzi w cieplutkim pomieszczeniu i zaciera rece na mysl o kolejnych wakacjach w egzotycznym kraju .Chcecie ratowac sluzbe zdrowia i chore dzieci i ludzi? Wyjdzie na ulice i zrobcie porzadek z tym syfem na gorze , bo to co teraz uwazacie za sluszne tak naprawde jest robieniem wam wody z mozgu i niszczycie sobie tylko sami wlasna przyszlosc!
    • j.laskowice Re: WOŚP 24.12.15, 06:10
      Orkiestra zagra 24 raz. Żaden oszołom z PiSu nie przeszkodzi tym, którzy chcą pomagać innym.
      • djmixer1 Re: WOŚP 10.01.16, 15:15
        Będzie rekord! Na złość oszołomom z PSu.
        • xxxmir Re: WOŚP 10.01.16, 18:22
          Tak masz rację, będzie rekord, tym bardziej że pan prezydent dał przykład i oddał na licytacje swoje narty za 10 tys. zł. Tak trzymać.
    • perezada Re: WOŚP 10.01.16, 19:20
      Każdy wierzy w to co chce.
      Forum biblijne
      • kasjan007 Re: WOŚP 11.01.16, 15:08
        Mam taką nadzieję,że przeciwnicy WOŚP w przypadku gdy trafią do szpitala (oni bądź ich bliscy),honorowo zrezygnują z leczenia sprzętem przekazanym przez Orkiestrę.
        A hejterom należy szczerze podziękować. Ich postawa przyniosła skutek odwrotny od zamierzonego i WOŚP znowu pobije rekord. Brawo!!!
      • djmixer1 Re: WOŚP 11.01.16, 17:27
        Dzięki za linka. Znalazłem dużo ciekawych informacji.
        • xxxmir Re: WOŚP 18.01.16, 11:41
          No i poszły, ostatecznie za 17 tyś.zł. - narty p.prezydenta Dudy. Gratulacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka