19.10.10, 12:54
czy kandydaci na radnych i burmistrza przewiduja jakieś spotkania z wyborcami?
może ktoś z was caś wie?
Jak na razie to te wybory są jakby tajne
Obserwuj wątek
    • elka06 Re: Kandydaci 19.10.10, 16:46
      nie, kandydaci nic takiego nie przewidują. a na marginesie po co ci spotkania? skoro jestes ejnikowcem ? hahahhahahahahha
      • chodziarka1 Re: Kandydaci 20.10.10, 10:04
        a skąd ty możesz wiedzie co przewidują kandydaci? Ja chętnie posłucham co który ma do powiedzenia, bo obecnie to faktycznie mamy tylko porównanie ejnika z grabias-b. I różnie to porównanie wychodzi. Ejnik z perspektywy czasu wydaje się być lepszy. Ale gdyby doszło do dogrywki Ejnik kontra inny kandydat to już może by niespodzianka. Grabias dziekuję. za te jej obsadzanie na stanowiskach swoich ludzi, gdyby poprzestała na tych stanowiskach co były to może by u mnie przeszło ale za stworzenie tak kosztownych etatów, za podwyżki cen wody i ścieków, za zadłużenie miasta - po prostu odpada. I z wieloma osobami rozmawiam jak jest okazja i taki pogląd panuje że już każdy będzie lepszy. I ciekawostka - grabias nie startuje do powiatu na radną z listy SLD - przefarbowała się czy całkiem odpuszcza - czyżby była tak pewna wygranej w wyścigu na obecny fotel? A może będzie kandydować na radną - tylko ciekawe z którego okręgu bo w Pakoszowie nie ma dużych szans.
        • ze-t Re: Kandydaci 20.10.10, 10:31
          Najciekawsza będzie sytuacja jak wygra kandydat a radni będą z przeciwnego komitetu.
          A tak na marginesie to tych kandydatów na radnych musi być ok.100 ,zakładając ,ze każdy kandydat na burmistrza przedstawia również pełny skład rady( powinien min.8 by miec wiekszość w przypadku wygranej).
          Uważaj chodziarko bo nasz ulubiony chłam pod nazwą elka zaraz nazwie cie ejnikówką.
          • elka06 Re: Kandydaci 20.10.10, 17:01
            warto zauwazyc ze na tym forum udzielaja sie glownie tylko 2 osoby - czyli zet i chodziarka - a wiec E-kipa... niestety nie mają poklasku na forum. jednak ich samooocene podnosi wypissywanie roznych postow - pro-ejnikowskich.
            tak dla wyjasnienia- ejnik nie ma zadnych szans. jego czas juz minął. poki co jest kojarzony z ekscesow w urzedzie miasta - zwierzęce instynkty okazaly sie silniejsze od niego... a ,że znalażła się cudowna kochanica to już w ogóle mieli sodomie i gomorie w gabinecie. i to wlasnie z tych zachowan znany jest byky pan burmistrz. wybory to tylko formalnosc. e-kipa nie ma szans. a wiec chodziarko i zecie powodzenia w tworzeniu e- kampani . jednak wasze wysilki na nic sie zdadzą.
            buziaki
            • chodziarka1 Re: Kandydaci 20.10.10, 17:37
              Taka proporcja poparcia jak na forum wg mnie jest dobra... a poważnie to nie tylko te 2 kandydatury się liczą... Wg mnie każdy inny będzie lepszy od grabias w tym i ejnik ale on ma pewne przejście do drugiej tury, a inni nie, a kto ostatecznie wygra wybory - zobaczymy. osoby, które spowodują, że baranowska przejdzie do 2 tury ejnikowi robią przysługę, bo z nią wygra na pewno. Lepsza byłaby opcja trzecia. Ktoś spoza układów i tych intryg grabiasowo-ejnikowo-dechnikowych. Jak będzie zobaczymy po wyborach
        • krzywe_zwierciadlo65 Re: Kandydaci 20.10.10, 19:20
          a ja z kolei podziękuję, bo liczyłam, że wytnie do cna pozostałości starych układów a tutaj nic, a przynajmniej kilka takich osób dalej zajmuje te same albo i lepsze stanowiska. to było fatalne rozdanie, każdy kto przynajmniej raz dziennie jest w biedronce lub w innym punkcie użyteczności publicznej to wie... no ale to już zupełnie inna bajka. Ejnik to juz archaizm, stary wyszły z mody dawno temu, Gertruda - bez komentarza, Szyszka - za mało o nim wiadomo, Rebisz - moze powalczyć, Baranowska - chyba mimo wszystko jest liderem i mimo że nie jestem jej zwolenniczką - przykład ośrodka kultury, to przynajmniej to jakaś jakość, raczej wygra ponownie, no chyba ze jeszcze ktos startuje
          • azeta2 Re: Kandydaci 20.10.10, 20:00
            "wysoki" poziom kandydata PO... deser.pl/deser/1,97052,8540744,Kandydat_w_TV___Ja_pier______mozemy_to_powtorzyc__.html
            od 1.30 zaczyna show. mam nadzieje że to tylko w Jaworznie bo u nas takich wystąpień nie było.
            • krzywe_zwierciadlo65 Re: Kandydaci 20.10.10, 22:43
              bywało też i tak:

www.youtube.com/watch?v=Bq80RP0GYwg
              • azeta2 Re: Kandydaci 23.10.10, 13:49
                na radnych kandyduje 96 osób. może jakieś zakłady?
                wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/020000/020603.html#tabs-2
                stawiam na początek na Patrycję Polczyk
                • merfibrown Re: Kandydaci 23.10.10, 22:57
                  No to w tym roku kipisz jest prawdziwy. Cieszy mnie tylko że nie zaczęła się kampania brudna. Tj. rozwieszania ulotek, zakładania stron internetowych i robienia prawdziwej szopki. W moim odczuciu obecna ekipa już jest spalona - przecież wszyscy wiedzą jak bardzo się związali ze sobą. Informator Piechowicki służy dokładnie do tego samego co kilka lat temu.
                  Strony typu pamiętnik opozycjonisty, fora z LOGIKiem (które sprawdzałem często - bez komentarzy - czysta chęć wiedzy) były dynamicznie rozwijane....po dopchaniu się do stołka....cisza....przecież nikt nie miał czasu.....Jedyne co zauważyło większe grono osób to nowe samochody pod domami, nowe plany na budowy domów w kuluarach, no i oczywiście wielkie, zajebiście wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji....Nie mam zamiaru się wypowiadać kto będzie lepszy a kto nie - bo to sprawdzi się dopiero za jakiś czas - za dotychczas dziękujemy...!!! Pana Rębisza omamiono wygraną w wyborach - chłop jest u nas nowy, ma specyficzny umysł ale to nie serial z polsatu że wszystko można policzyć wzorem - tutaj potrzeba trochę praktyki w zarządzaniu, kierowaniu. Rębisz głosy o ile pamiętam przekazał obecnej p. burmistrz (chodzi o poparcie). Później starły się chęci ekonomiczne z odrobiną logiki i sumienia i co....pokłócili się, nawyzywali teraz robią sobie za uszami po równo. Prywatę się urządza, ceny wzrosły o wiele więcej niż w innych gminach, oddali wodę i ścieki, teraz mówią że w ogóle nie powinno się nic budować. I oczywiście winą jest poprzednie kierownictwo obarczone. A jak pamiętam to Ejnik jaki był taki był - ja oceniam to co widziałem a nie to co słyszałem - o ekscesach w gabinecie to można gadać i gadać - ale tak na prawdę kogo to wszystko obchodzi. Coś się wtedy działo, coś się budowało. A teraz woda urwała mur, państwo zapłaciło - ktoś mówi TO JA ZROBIŁEM/AM i gitara gra, foty lecą, Informatory się drukują, najpierw przechwałki, później sukcesy młodzieży (o to lubię czytać) no i już mówią dzięki komu... A mi się wydaje że chyba czas zacząć coś robić a nie się na wzajem pocieszać, chwalić i schlebiać...
                  • azeta2 Re: Kandydaci 24.10.10, 13:57
                    merfibrown - ująłeś to prawie dokładnie tak jak się słyszy od ludzi, którzy w poprzednich wyborach głosowali przeciw ejnikowi. W naturze ludzkiej jest tak, że jak jest dobrze to chciałoby się lepiej. Pretekstem do zmiany były gabinetowe ekscesy pewnie wymyślone, ale za to chwytliwe. Jakby teraz ktoś zaczął poszczać plotki że burmistrzyni z tym, tam, siam czy o łapówkach to tez by się znalazło grono tych co by w to uwierzyli, a powtarzane często kłamstwo łatwo bierze się za prawdę. Ale teraz już nie są potrzebne plotki. po prostu widać jak nas obecna burmistrzyni ze swoja grupą wz. adoracji roluje. Wielokrotnie było pisane o fachowcach za grube pieniądze w urzędzie i dodatkowych dochodach radnych czy jakichś innych korzyściach. I teraz planują klany nowe wprowadzi do rady. Przykładem jest rodzina Ramskich. A przefarbowanych lisków jest coraz więcej. Grabias z SLD już nie startuje, ale za to przytula się do PO - może małżonka jej zastępcy pracująca z Zawiłą będzie po wyborach nową twarzą w Urzędzie? A może to takie zabezpieczenie by w Jeleniej Górze objąć stołek. Sprzedają się, ale nie powiedzą wyborcom jakie układziki zawierają to się dopiero okaże.
                    Na tym tle szanowny Jan Gasz wypada najlepiej bo nie sprzedał się, a kolejka komitetów do niego była. Pozostał w tej opcji z której wcześniej startował, ale czy to jest aż takie ważne dla wyborców? Świadomość, że poglądy wybieranej osoby po wyborach nie zostaną zaprzepaszczone? Za zmianach poglądów burmistrzyni przejechało się wielu... Krystyna Chmielewska, Monika Gajda, Lech Rębisz... w końcu wg mnie my wszyscy, a raczej Ci co na nią głosowali, ale zawsze iluś tam jest zadowolonych, szczególnie te osoby przy korytku.
                    • merfibrown Re: Kandydaci 25.10.10, 10:26
                      W takiej sytuacji jaka jest teraz (a w sumie była ostatnio nie inna) To każdy nowy wybór jest lepszy. Sztucznie się nakręca S.Ejnika, spekulacje, dywagacje i inne kombinacje alpejskie można zostawić na popołudniową herbatkę. W dzisiejszych wyborach, nie oszukujmy się każdy nowy wybór z pewnością będzie lepszy!!!!! Przecież my chcemy zmian, no to zmieniajmy!!!! Każdy ma swój własny ukierunkowany tor myślenia - nikogo nie trzeba przekabacać...Ludzie powinni tylko zrozumieć że nie chodzi tutaj o wybieranie osób które są najbardziej znane czy lubiane a osoby które są w jakiś sposób zaangażowane w życie piechowic.
                      Nie chcę nikogo rozliczać, ale po prostu poprzednia kampania mnie doprowadzała do szewskiej pasji!!!! Ile się mówiło o Ceramice? Pikiety z maskami z OP-1 ?!?!?!?! Większość młodych wiedziała o co chodzi, skąd są środki, po co to jest. Efekt jest taki że teraz mawia się że IMPREZĘ sponsorowała P. Burmistrz i UM Piechowice oraz Ceramika Marconi... To ja przepraszam, albo się mówi NIE I WYP*****LAĆ albo się gra na lewo i prawo? Przecież to jest ewidentny przykład hipokryzji......

Przypomina to ostatnią wypowiedź jednego z naszych czołowych polityków, który zapomniał że ważne krajowe przedsiębiorstwo które i tak nie miało wielkiej racji bytu u nas sprzedano za kadencji jego osobistej i jego ugrupowania..... Jak to się mawia CIEMNY LUD WSZYSTKO KUPI!
                      Jan Gasz jest autorytetem wielu piechowiczan, nie ma osoby chyba która kiedykolwiek nie słyszała tego nazwiska u nas, człowiek chyba raczej zaangażowany osobiście w to co robi , a nie w to co chciałby żeby ludzie widzieli.....Niestety jak dla mnie jest pedagogiem - a to jakoś mi się źle kojarzy w urzędowaniu. Niemniej jednak osoba o wysokiej kulturze osobistej, ogromnym pasjonującym (z pewnością mnie) potencjale wiedzy, od lat zaangażowany w działalność na rzecz piechowic....

Tak zastanawiam się jak to jest z tymi kandydatami - nie mogę listy wszystkich znaleźć a nazwiska się co jakiś czas powtarzają....gdzie znajdziemy zbiorczy opis?
                      • merfibrown Re: Kandydaci 25.10.10, 10:47
                        Tak mnie jeszcze zaciekawiła wypowiedź pani ,,Krzywe_zwierciadło" - Gertruda bez komentarza, Rębisz - może powalczyć...... CO?Jaki komentarz? komentarz jest podstawą dialogu! Rębisz może powalczyć? Ten pan z całą pewnością przedstawił się w poprzednich wyborach....efekty mamy teraz...
                        • azeta2 Re: Kandydaci 25.10.10, 16:21
                          Mnie nie dziwi to że ktoś próbuje minimalizować szanse Ejnika czy Gertrudy, a zwiększać np. Rębisza - wiadomo teraz że Rębisz się za tym kryje. Ale ta jego walka będzie raczej napinaniem się bez widocznych rezultatów. Mi przychodzi na myśl inna rzecz: Jak wielki musi być brak akceptacji dla obecnej władzy skoro aż tylu kandydatów na burmistrza się pojawia? I to z różnych opcji, a każda taki kandydat przecież będzie miał swoich wyborców w mniejszej lub większej liczbie, ale będzie... To raczej gwarantuje II turę, a kto do niej przejdzie? I czy przed pierwsza turą na tyle uświadomi wyborców, że właśnie na niego warto glosować? To będzie ciekawy układ bo może zadecydować elektorat negatywny, a przecież nie o to chodzi by był byle kto aby tylko nie np. wspomniana Gertruda, Ejnik, Grabias czy Rębisz - bo oni mają chyba największy negatywny, a gdyby w II turze był ktoś inny z którąś z tych osób to faktycznie może zmiana nastąpić.
                          • merfibrown Re: Kandydaci 25.10.10, 17:37
                            No zobaczymy):) Zależy mi raczej na tym żeby skończyły się różnego rodzaju KOLESIOSTWO które uskuteczniane jest chyba od upadku komuny w kraju....a zaczęła się normalna nie praca a ROBOTA - bo bycie burmistrzem to ciężki kawałek chleba jeśli się chce być burmistrzem. Masa ludzi w naszym miasteczku wstępując w progi urzędu zapomniała że RADNYM/BURMISTRZEM/KIEROWNIKIEM się bywa a człowiekiem się jest...O podobnym fakcie dowiedziało się wiele wiele osób piastujących stanowiska w radzie.
    • merfibrown Re: Kandydaci 26.10.10, 18:30
      No to niestety chyba forum umiera.....Aktywność zwolenników Pani Z.G.B. chyba z oczywistych względów....natomiast co z resztą? Czy forum jest mało popularne?
      • basia09.beauty Re: Kandydaci 26.10.10, 20:14
        czytajac twoje pro-ejnikowskie wypowiedzi forumowicze jedynie moga sie na ciebie wyrzygać a wiec nie dziw sie ze nic nie piszą. ps. pozdrowienia dla Arlety Ejnikówny
        • merfibrown Re: Kandydaci 26.10.10, 20:51
          hahahah :) Miło mi:) nie miałem zamiaru nikogo urazić i zaczepić:) Basiu - nie jestem zwolennikiem Ejnika - wynika to ewidentnie z postów które napisałem wcześniej. Zwymiotować można kiedy jest nie dobrze, a tak jest teraz i poprzednio nie było lepiej....
          Zależy mi bardziej na dyskusji, wymianie poglądów niż obrażaniu wszystkich w koło tylko za to że mają inne zdanie.
          Dla UŚCIŚLENIA! Wolałbym 3x Pawła Czarnego, 2x Sławka Wojtasia i 4, 5 Krotnie każdego innego kandydata na stanowisko Burmistrza niż tych którzy mieli już swoją szansę. Jedynie zastanawia mnie Pan Rębisz - osoba która niby coś chce - ale w ostatniej kampanii to raczej wynikało że tylko władzy.

PS: Daleki jestem od plotek i dywagacji typu ,,Ten Kochał się z Tą trzymając palca w dupie tamtemu" - oprócz oczywistego braku smaku (dziwimy się później że młodzież się tak wulgarnie odzywa), podobne sensacje są zarówno tematem wieśniaków i prostaków. Podobnie można mówić o zarobkach - to chyba powinno nas mało interesować - zainteresować się powinniśmy chyba raczej przebiegiem inwestycji.

Pozdrawiam z jeszcze Szacunkiem. M.B.
          • azeta2 Re: Kandydaci 27.10.10, 08:23
            Mam odmienne zdanie na temat kandydatów, ale tak to jest, że nie musimy mieć takiego samego. Z jednym w 100 procentach się z M.B. zgadzam każdy będzie lepszy od obecnej. Ale wg mnie najlepiej niech to będzie doświadczony samorządowiec a nie ktoś z łapanki typu Rębisz czy Szyszka. Więc z osób doświadczonych mamy poniekąd Dechnikową, Ejnika, Rudolfa... Rudolf wg mnie w drugiej turze powinien wygrać, ale najpierw musiałby tam dojść bo raczej szanse ma na to nikłe. Ale to też w sumie dywagacje. Za Ejnikiem przemawia jego prospołeczny sposób rządzenia...np jak Wodnik chciał podnosi ceny wody to rozwiązał spółkę i w Piechowicach była woda tańsza i zajmował się tym ZUK. Ciekawe czy KSWiK tez by pogonił na 4 wiatry?
            • merfibrown Re: Kandydaci 27.10.10, 09:39
              Podejście ,,z łapanki" do Rębisza i Szyszki jest zastanawiające. Rębisz, jak już mówiłem jest osobą z pedagogiki (ot wielu pedagogów w rządzie naszym teraz mamy). Człowiek niby coś chce, niby ma to sens ale dalej nic.... W szkole także różne opinie o nim chodziły. Głośne mówienie tego co potrzeba i ciche nie robienie nic to taka ,,JAKA PŁACA TAKA PRACA".
              Jeśli chodzi o Szyszkę, to jest z pewnością rodowitym piechowiczaninem, od wielu lat związany z zakładem komunalnym....O ile pamiętam to tylko go ,,ładnie" potraktowali obsadzając stanowiska ,,Swoimi". Obecna drużyna oddała wywóz śmieci czy odśnieżanie prywatnym firmom, co skutkuje cenami jakie płacimy, a fachowców czy jak wy ich nazywacie przybyło. Na sesji chyba na wiosnę było głośno o tym. Dechnikowa i Rudolf to faktycznie osoby które mają największe doświadczenie. Z tym że nie wiedziałem iż pan Rudolf będzie kandydował:):) Co mnie cieszy niezmiernie:)
              • dinow1 Re: Kandydaci 27.10.10, 12:01
                Pani Dechnikowa startuje tylko dlatego, aby odebrać głosy innym kontrkandydatom p. burmistrz, za co prawdopodobnie otrzyma od niej ( w przypadku wygrania przez p. burmistrz wyborów) jakieś stanowisko.To, że jest jej przeciwniczką to tylko mydlenie oczu mieszkańcom Piechowic.
                Reasumując każdy głos oddany na panią Dechnik to jest głos na p. burmistrz
                • azeta2 Re: Kandydaci 27.10.10, 14:51
                  dinow1- pleciesz banialuki... Ona odbiera głosy i ZGB i Ejnikowi i innym na równi, ale nie sądzę aby jej wynik był w stanie coś zmienić.
                  • merfibrown Re: Kandydaci 27.10.10, 15:00
                    Czyli sądzicie że urząd burmistrza nadal pozostanie w rękach pani Baranowskiej? Szczerze to podziwiam. Głos zabrałem w tym roku tylko dlatego że sytuacja w jakiej się znaleźliśmy nie wskazuje jednoznacznie na kandydata który będzie urzędował..... Tak przynajmniej mi się zdaje. Szkoda że więcej osób nie przyłączy się do wymiany poglądów ( oczywiście oczekuje tylko ludzi na poziomie tak jak np. dinow - ciekawa teoria).

btw. dinow - ale czy czasem Dechnikowa nie jest osobą która jednak ma konflikt interesów z obecną burmistrz? Przecież oprócz tego forum gdzie obrzuca się wulgarnie błotem każdego kogo tylko można, to i w poprzedniej OPOZYCJI padały słowa na bardzo małym pułapie....
                    • chodziarka1 Re: Kandydaci 27.10.10, 15:19
                      po sprawdzeniu osób ubiegających się o mandaty radnych z różnych komitetów widzę, że żaden komitet może nie będzie miał większości w radzie. Wg mnie ilości mandatów to będzie ok. 3-4 dla komitetów Ejnika i O lepsze jutro 1-2 dla wspólnoty jeleniogórskiej i komitetu Zofii Grabias-Baranowskiej, pozostałe to 0-1. Powodzenia w wyborach.
                      • merfibrown Re: Kandydaci 27.10.10, 15:25
                        To o ile się nie mylę będzie świadczyło na naszą (mieszkańców) korzyść, będzie każdy chciał wyrwać jak najwięcej dla swojego rejonu@!@! Wspaniale!!!
                  • dinow1 Re: Kandydaci 27.10.10, 16:59
                    To ciekawe, dlaczego wygaduje wśród znajomych niestworzone rzeczy na Ejnika i innych kandydatów a od kilku tygodni jest stałym gościem w urzędzie p. burmistrz.
              • basia09.beauty Re: Kandydaci 27.10.10, 17:11
                dechnikowa i doswiadczenie? hmmmm bardzo pro -dechnikowska wypowiedz., ale owszem... nie mylisz sie... ma ona doswiadczenie ale raczej kopceniu sie po Kątach. Najbardziej szkoda Bohgdana który jak wypije to żali się kolegom ,że żona to i żona tamto…
                a zatem gdzie ona na burmistrza. ani to wyksztalcone,, anie reprezetatywne , ani ladne- kojarzone tlyko z dupy !!!
                ale ze ma czelnosc sie pchac do koryta... jesczze jej malo... a nie pamietecie juz jakie pensje brala wykonujac w jednych godzinach pracy chyba ze 3 rozne funkcje...
                za grosz wstydu nie ma Ekipa z nia na czele pchajac sie ponownie na fotel burmistrza.
                stach - prostak jakich malo. wybudowal droge z piechowic do pakoszowa ktora sam nagminnie jezdzil najebany jak dziki osiol. jaki przyklad , jaka odowiedzialnosc. !!! ??? taki prostak to do pluga tylko i nigdzie dalej, bron boze... na gnoju powinni go wyniesc z pakoszowa po przegranych wyboraach razem ze swoja czarna gwiazda-decha.
                • merfibrown Re: Kandydaci 27.10.10, 17:41
                  BASIA - nie uważasz że rozmowy na temat czujejś pupy, dupy i z kim seks uprawia ktoś - jest co najmniej niesmaczny?powściągnij się proszę, zachowajmy choć odrobinę poziomi. N
                  • basia09.beauty Re: Kandydaci 27.10.10, 20:57
                    ok, przepraszam. i tak oddam moj glos na ekipe.
                    • merfibrown Re: Kandydaci 27.10.10, 22:16
                      Zapytam z czystej ciekawości, Jesteś TROLLEM?

uzasadniam wypowiedź z tego względu że Twoje posty przeczą sobie wzajemnie.

odnosząc się do postu - na kogo glosować będziesz - Twoja sprawa, Twój wybór i nikomu nic do tego. Zastanawiam się po co uczestniczysz na forum, skoro fora służą do wymiany opinii, dyskusji....Ty po prostu stwierdzasz i oczekujesz że ktoś Cię zaatakuje.....tak mogę wnioskować.

pozdrawiam M.B.
    • raptus33 Re: Kandydaci 28.10.10, 19:19
      Czy sa juz listy kandydatow na radnych ? Jesli ktos wie prosze podac GDZIE .
      • merfibrown Re: Kandydaci 28.10.10, 21:12
        wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/020000/020603.html#tabs-2
        tutaj są jakieś listy raptusie, aczkolwiek nie do końca to przeglądałem jeszcze...
        • merfibrown Re: Kandydaci 28.10.10, 22:14
          www.danielpotkanski.pl/ O nie wiedziałem - opozycjonista zamknięty, mamy za to stronę ! Może tak więcej radnych ( i kandydatów) udostępniło się w sieci...
          • fajnybekus Re: Kandydaci 28.10.10, 23:02
            Przecież to jest parodia co on tam wypisuje i pokazuje na tej na tej śmiesznej stronie. Jakie kładki jakie chodniki to jego zasługa ? PRZECIEŻ TO WSZYSTKO JEST ZROBIONE ZA FUNDUSZE, KTÓRE POZYSKAŁA POPRZEDNIA WŁADZA I RADA A NIE OBECNA !!!
            • merfibrown Re: Kandydaci 29.10.10, 01:00
              O ile wiadomo to kładki zostały wykonane w ramach refundacji po powodzi....ale nie jestem pewien - to tylko przypuszczenia. Mi zależało by osobiście na tym abym się dowiedział CZEGO mogę Się Spodziewać!
              • krzywe_zwierciadlo65 Re: Kandydaci 29.10.10, 17:32
                ktoś może przybliżyć osobę Pana Rudolfa?
      • loonapark Re: Kandydaci 28.10.10, 21:14
        google.pl - Wybory samorządowe 2010 - Około 820,000 wyników (0,06 s)
    • raptus33 Re: Kandydaci 29.10.10, 20:15
      Dzieki dla MERFIBROWN za informacje o kandydatach na radnych w Piechowicach.
      Rzeczywiscie jest tego sporo, po kilka i kilkanascie osob na JEDNO miejsce w Radzie.
      Bedzie w czym wybierac.
      • dinow1 Re: Kandydaci 29.10.10, 23:33
        A czytaliście ostatni biuletyn piechowicki?
        Pod względem propagandy sukcesu przebili Trybunę Ludu z dawnych czasów,
        Najlepsza jest informacja o apolityczności informatora i nie umieszczaniu w nim żadnych ogłoszeń wyborczych.
        No cóż pani Burmistrz miała skąd czerpać partyjne wzory.
        • alif5 Re: Kandydaci 29.10.10, 23:52
          Jakie to szczęście dla wielu, że papier i klawiatura przyjmą wszystko, co się nagryzmoli lub wystuka ...... .
          • huhuha4 Re: Kandydaci 30.10.10, 09:42
            Tak papier czy klawiatura przyjmie wszystko, dzięki temu widać jakie są poglądy piszących, dodam, że kartki do głosowania tez przyjmą wszystkie głosy. Moje poparcie mają ludzie którzy są wiarygodni. Cześć obecnych radnych sama siebie oceniła i już nie startuje, a szkoda, bo m.in Spolnik był moim faworytem i po tej kadencji jego rezygnacja jest wg mnie jego oceną tej kadencji. Uważam że rządzić powinien Ejnik ale mieć dobrą opozycję. I tacy ludzie jak Spolnik mogli mu oponować.
            • azeta2 Re: Kandydaci 30.10.10, 11:00
              dinow - faktycznie mamy w biuletynie nierzetelne informacje np. o zadłużeniu - podany jest stan na koniec 2009 roku więc sprostować trzeba:piechowice.bip.pbox.pl/public/get_file_contents.php?id=96193 na 3 stronie widać jaki jest prognozowany dług 8.732442zł a przy objęciu urzędu przez Grabias było: piechowice.bip.pbox.pl/public/get_file_contents.php?id=48360 i tu na 3 stronie w paragrafie 9 widać że było 2.799000 czyli 4 letnia kadencja pani burmistrz kosztowała miasto wzrost zadłużenia o prawie 5 milionów wg tylko uchwał budżetu.
            • dinow1 Re: Kandydaci 30.10.10, 11:03
              Masz 1000% racji i dlatego trzeba głosować na osoby, które nie są obecnie w radzie, nie mają rodzin zatrudnionych w UM lub podległych mu jednostkach, są niezależne finansowo i będą na sesjach prezentować swoje poglądu bez względu na to, kto wygra wybory ( nawet jeżeli będzie to burmistrz z ich komitetu)
              • azeta2 Re: Kandydaci 30.10.10, 11:30
                dokładnie jedyny radny który mógłby pozostać w radzie to RAFAŁ MAZUR, ale teraz kandyduje do Rady Powiatu więc ma mój głos. Każdy radny powinien przed ubieganiem się o kandydowanie mieć radnego wprowadzającego go do Rady Miasta zapewniłoby to ciągłość decyzji jak również przekazywanie doświadczeń. Rafał Mazur jest osobą, która pomaga w wejściu do Rady, ale nie będę wskazywać konkretnej osoby niech ją sam wskaże, nawet udostępnił listę PO dla mieszkańców, którzy chcieli sie zaangażować. Takie wprowadzenie gwarantuje tez późniejsze doradztwo doświadczonych radnych dla początkujących.
                • dinow1 Re: Kandydaci 30.10.10, 21:29
                  A czym Pan Rafał Mazur zasłużył się w tej radzie?
                  Czytając udostępnione sprawozdania z tegorocznych sesji rady miejskiej zarówno on jak i pozostali radni stanowili milczącą armię radnych-bezradnych nie mających swojego zdania.
                  Przez pierwsze pół roku posiedzenia rady odbywały się średnio raz na miesiąc i trwały nie dłużej niż 2 godziny. Śmiechu warte poczytajcie sobie sprawozdania na bip.pl A dietka leciała.
                  • orz5 Re: Kandydaci 31.10.10, 09:50
                    Pan Rafał Mazur do swietych nienależy, ale trzeba mu przyznać że w swoim okregu imiał sobie poradzić i jest tam wiele rzeczy zrobionych i załatwionych, teraz chce do powiatu i może to dobry wybór.Natomiast ja chciałbym sie skupić na obecnych kandydatach do rady i byrmistrza ,jaki mają program i jakie pomysły na cztary lata dla Piechowic. No oczywiście też się asekuruje że to moja tylko opinia
                    • huhuha4 Re: Kandydaci 31.10.10, 12:28
                      Hahaha każda sroczka swój ogonek chwali... na tego głosowa, na tamtego nie, a i tak każdy będzie głosował jak chce. Ja wiem jedno obecna władza się nie sprawdziła. Polikwidowali i pooddawali majątek, podrożała woda, ale się nie polepszyła i tyle. Obiecanki cacanki były i na razie to każdy widzi komu zrobiono dobrze.
    • raptus33 Re: Kandydaci 31.10.10, 18:20
      orz 5 ! a mozna wiedziec jaka to jest TWOJA OPINIA od ktorej sie asekurujesz?
      • dinow1 Re: Kandydaci 04.11.10, 23:33
        Czyżby zaczęła się cisza przedwyborcza?
        • huhuha4 Re: Kandydaci 05.11.10, 10:26
          Kto deklaruje poparcie dla ZGB? kto dla innych?
          • merfibrown Re: Kandydaci 05.11.10, 13:09
            osobiście deklaruje poparcie dla innych...
            • orz5 Re: Kandydaci 06.11.10, 14:29
              A ja głosuje na p. Zofię Grabias-Baranowską i na p. Romana i Grzegorza Rybarczyka
              • merfibrown Re: Kandydaci 06.11.10, 20:01
                Widocznie jesteś jednym z tych, którzy potrafią dostrzec zalety, plusy, i inne pozytywne aspekty życia jakie na nas spłynęły za rządów ostatniej władzy....Osobiście nie mogę powiedzieć że w moim rejonie mówi się ,,Nasza Pani Burmistrz", bo tutaj to ona tylko przejechała się samochodem kilkakrotnie. Zresztą chyba mnie nie irytuje tak bardzo osoba Pani burmistrz co grono osób którymi się otacza, oni są zawsze naj!

PS: Doszły mnie słuchy (rozmawiałem osobiście z osobą prac. w urzędzie), że nastrój w urzędzie miasta jest już na tyle dobry że mawia się o ,,PEWNEJ WYGRANEJ"...
    • raptus33 Re: Kandydaci 06.11.10, 18:04
      a my sie cieszymy, ze bedziemy mieli szczescie wybrac R A D N A z prawdziwego zdarzenia
      czyli PATRYCJE P O L C Z Y K , OSOBE, ktora przy kazdym burmistrzu (ktoby nie zostal
      wybrany) bedzie U M I A L A (i napewno chciala) wystepowac w imieniu swych wyborcow
      i w ich interesie. Wszyscy (w JEJ okregu) jestesmy tego pewni i dlatego WYLACZNIE
      NA PANIA PATRYCJE bedziemy glosowac. Szkoda, ze nie wszyscy zdazylismy sie na JEJ
      liscie podpisac.
      Tak wiec GLOWA DO GORY P A T R Y C J O !!!
      • orz5 Re: Kandydaci 07.11.10, 12:08
        a kto to w ogóle jest?
    • raptus33 Re: Kandydaci 07.11.10, 15:41
      do "orz5" Czy Ty czlowieku nie masz komputera ?!
      To jest kandydatka na RADNA z mojego okregu . I bedzie napewno WYBRANA przez nas.
      Poczytaj sobie . Merfibrown podal dokladne namiary na ta strone.
      • merfibrown Re: Kandydaci 08.11.10, 00:14
        Najmniej ważne kim jest osoba kandydująca w danym okręgu. najważniejsze żeby wybierać tego na kogo u SIEBIE można liczyć, jednego ,,z naszych". Oni dużo więcej załatwią, powalczą i będą się upierać niż osoby które znane są wszystkim, ale jest choć cień wątpliwości co do przyszłych działań. Dlatego nie mówię otwarcie że obecna rada, obecna władza jest do luftu w całości. Jeśli chodzi o radnych, to są obecnie Ci, którzy dla sąsiadów i mieszkańców okręgu chcą wywalczyć jak najwięcej....... Zaczątki tego były walki z Marconi - jak się okazało później tylko ,,sposób na kampanię".... Marconi stoi, sąsiedzi psioczą, piechowiczanie mają robotę i ogólnie większość zadowolona.....Jedynie obecni ,,EKOLODZY - RADNI" zapomnieli jak skandowali hasła przed bramą, ale po sponsoring na akcje społ. to w rzędzie pierwsi. Gorzej że teraz na stronach można czytać że ,, Załatwiłem/am, Zrobiłem/am"...no tak.....ale gdzie odrobina pokory?
    • obserwerp Re: Kandydaci 07.11.10, 17:56
      Pamiętam że jednym z kandydatów był wówczas młody Leszczyk i tak na dobrą sprawę to On uaktywnił dyskusje zakładając forum. Daleko mi do PiSu jednak szkoda że Stowarzyszenie wtedy zachowało się tak a nie inaczej. Kto wie co by teraz było. Do tej refleksji skłonił mnie wątek z forum Jelenia Góra: www.youtube.com/watch?v=7EGcetb8da8
    • dinow1 Re: Kandydaci 11.11.10, 14:57
      Oto co dzisiaj znalazłem na youtbie :www.youtube.com/watch?v=Gg-4pD51IlU&feature=mfu_in_order&list=UL ;
      www.youtube.com/watch?v=_DIKTGJZwfA&feature=BF&list=ULFeiMdsx5r1M&index=1
    • 1512ewa Re: Kandydaci 11.11.10, 18:20
      Spotkanie z wyborcami Komitetu wyborczego"O lepsze jutro" odbyło się 9 listopada. Wyborcy nie zawiedli,naprawdę pojawili się w licznej grupie Na spotkanie przyszli również obecni Radni starający ponownie się na Radnych z ugrupowania Pani Burmistrz.
      Jestem jedną z osób kandydujących na radną z Komitetu "O lepsze jutro" . Moimi kontrkandydatami w moim okręgu wyborczym są: mój szkolny kolega Waldek ,oraz sąsiad Pan Wiesław,czyli wszystko idzie w przyjacielskiej atmosferze ,więc tak jak ktoś tu już wcześniej napisał:niech wygra ten komu najbardziej zaufają wyborcy.

Proszę o to strona prezentacji naszego Komitetu www.gertrudadechnik.blogspot.com/

Pozdrawiam Ewa John.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka