Dodaj do ulubionych

Chcę pracowac do 67 r. życia

14.05.15, 10:35
kto mi zabroni?
jak mnie to cieszy, to będę pracował i do 75-ego
chcę oddawać swojemu państwu 70 procent realnej płacy
kto mi zabroni?
przecież jak mówi pieśń: "Wszystko, co nasze Polsce oddamy"
chcę dalej rozbudowywania aparatu urzędniczego i olewania inicjatyw obywateli
w końcu urzędnik wie lepiej
chcę rozbrajania polskiej armii
bo żyjemy w czasach pokoju
chcę wspierać polską przedsiębiorczość za publiczne pieniądze: Amber Gold, prywatne przedszkola i służbę zdrowia w miejsce likwidowanych szkół i szpitali
kto mi zabroni? wolność mamy
Gwarantem mojej wolności jest jedynie Bronisław Komorowski, wraz z Platformą Obywatelską.
Duda przyjdzie i tylko to rozpieprzy
Obserwuj wątek
    • kristofik777 Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 14.05.15, 20:41
      Duda cudownym lekiem na wszystko ha ha ha nie rozśmieszaj mnie. Jak to zrobi, bo nie widziałem u niego czarodziejskiej różdżki ale może słabo patrzę.
      Każdy cuda obiecuje przed wyborami, a potem jak zawsze 5 lat spokoju. Ale Duda to swoim cynizmem przebija wszystkich dotychczasowych kandydatów w historii RP.
      Złoty lek Dudy na wysokie zarobki : zwiększyć wydajność pracy, zlikwidować pomyłki, błędy, czyli zapier.... za trzech, a może i za wiecej a dostaniesz pęsję x 3. Nie wiem skąd się urwał ale chyba nigdy fizycznie nie pracowal, że takie pierdoły opowiada. A wydaje mu się, że w Polsce robi się dalej tak jak za kumuny (oby do fajrantu) Nie, grubo się myli w dzisiejszych czasach ludzie na prawdę solidnie pracują a nie leżą jak Dudzie się wydaje. Problem jest w pracodawcach (wyzyskiwaczach). Który da pracownikowi porządnie zarobić ? - żaden, każdy patrzy aby napchac kieszenie, wybudować dom, kolejny, rozwijać firmę w nieskończoność i tylko lamentować, że jest źle, ciężko, że państwo wszystko zabiera.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 14.05.15, 21:35
        Czy ja napisałem, że na Dudę będę głosował? Lub na kogokolwiek? Nie mam ochoty. I co mi zrobisz?
        Weź się, kurwa, ogarnij. Nie wiem, co da Duda, ale wiem, co dał z siebie Komorowski. Tego, i tylko tego jestem absolutnie pewien. Bo ma to potwierdzenie w rzeczywistości. Opisy działalności Komorowskiego nie biorę z sufitu tylko z realu. Czy to, co opisałem, nie istnieje? Nie miało miejsca?
        Zupełnie odwrotnie niż niektórzy posrańcy tutaj, nie tworzę powieści fantastycznej. O jakichś wojnach, bezrobociu i wyzysku. O wyciąganiu Macierewiczów z kapelusza. O wszczynaniu wojny z ruskimi. Nie wiem, co będzie, nie jestem takim prorokiem za dychę. Bo nie mam tak nasrane we łbie, żeby jeszcze raz z kołkiem w dupie głosować na gościa, który otwarcie wraz ze swoją bandą kpi sobie z nas, olewając społeczne inicjatywy i podpisując na rozkaz swojej partii kilka szkodliwych projektów dla Polski. I pozwolić mu jeszcze raz robić nas w bambuko.
        Mogę oceniać tylko fakty, a nie paranoje.
        Sugerujesz, że wszyscy mają zawiesić działalność gospodarczą, bo są potencjalnymi oszustami i wyzyskiwaczami? To jest was dwóch: ty i Ikonowicz.
        Zejdź na ziemię z tych obłoków. Żebyś odlotu jak niektórzy tu nieudacznicy nie zaliczył. Bo nie wiem, czy nie powinni zmienić dealera przy ich apokaliptycznych wizjach.
        • gosia2620 Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 14.05.15, 21:58
          Proszenieregulowacodbiornikow, nie chcę Cię łapać za słowa, ale pozwól, że zapytam, bo nie do końca zrozumiałam fragment Twojej wypowiedzi. Napisałeś: ,,Czy ja napisałem, że na Dudę będę głosował? Lub na kogokolwiek? Nie mam ochoty.". Czy miałeś na myśli to, że nie masz ochoty głosować na Dudę lub kogokolwiek czy też to, że nie masz ochoty pisać na forum na kogo będziesz głosować? Pozdrawiam.
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 14.05.15, 22:05
            Pisałem o systemie prezydenckim, w którym prezydent ma realną władzę. chociażby tzw. ministrowie prezydenccy. Nie ma takiego, więc nie widzę swojego głosu w tym systemie.
            Nie zmienia to faktu, ze mogę z punktu widzenia upływu czasu ocenić prezydenturę Komorowskiego. Bo ustawy dosłownie dopierdalające społeczeństwu polskiemu podpisał on sam na rozkaz swojej partii. Czyli jest posłusznym partii sekretarzem a nie prezydentem. I tego jestem pewien. Nie stanął ni razu po stronie obywateli. Czyli jest do dupy.
            Co do Dudy, to nie będę oceniał człowieka na podstawie memów czy czyichś odlotów po nie wiem jakich psychotropach. Nie rządził.
            Oceniam tylko to, co mogę wykazać empirycznie. Reszta to tylko domysły. Jeżeli widzę takie wypisywane przez nieudaczników, którzy w polityce stawiali na zwycięstwo faceta z 1,5% poparciem, to doskonale wiem, co o takich analizach sądzić.
            • soeinmyst Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 15:41
              no, ale to, ze Duda zaglosowal przeciw in vitro, to chyba wiesz ? wink
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 21:11
                Oczywiście, że wiem. Ma to kapitalne znaczenie dla funkcjonowania mojej firmy.
                Jak przepowiedziała mi o 2.30 polsatowska wróżbitka Estera, z in vitro narodzi się mój pracownik roku:
                "narodzi się pracownik roku,
                którego matka nie zaznała ^&^* w kroku"
                tak wymamrotała, ale wymigiwała się do szczegółów
                • soeinmyst Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 23:12
                  dla mojej rodziny to akurat ma fatalne znaczenie, albowiem gdyz smile
                  mi z kolei inny wrozbita Andrzej Duda, przepowiedzial, ze skoro mam dziecko, a to dziecko bedzie chcialo mniec dziecko, a jakims fatalnym trafem, nie bedzie moglo jego miec, a bardzo bedzie chcialo, no to co ?
                  ano nic, bo jakby czasem in vitro to niestety Z.K.
                  dlatego ja jako potencjalny dziadek - niedziadek, nie powiem "dziekuje" temu wrozbicie, tylko powiem dosc bajania i zaglosuje na Komorowskiego smile wink
                  • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 23:39
                    Ludzie mają różne instynkty. Ja mam instynkt latania. Strasznie silny. Niestety natura nie wyposażyła mnie w skrzydła. jako potencjalny "lotnik-nielotnik" składałem wielokrotne żądanie do prezydenta i rządu o umożliwienie mi walkę z naturą uniemożliwiającą mi "manie" skrzydeł. Natura, prezydent i rząd uparcie odmawiają. Choć instynkt wciąż mam i mam prawo do jego realizacji. Czuję, że urodziłem się do bycia pierwszym samodzielnie fruwającym człowiekiem na ziemi. Od tego zależy moje szczęście, szczęście moich dzieci, wnuków i tak dalej. A gdyby moje dzieci chciały mieć skrzydła, albo ich wnuki?
                    Jest to niewątpliwie sprawa pierwszoplanowa.
        • kristofik777 Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 20:48
          Spokojnie człowieku, bo ci żyłka pęknie jak będziesz się tak ekscytował. wink Nie wiem Jakie straszliwe krzywdy osobiście wyrządził Ci Komorowski i szczerze mowiąc niewiele mnie to obchodzi ale trzeba umieć rozdzielić to co zrobił rząd od tego co zrobił prezydent. Wybory do parlamentu są za kilka miesiecy.
          Czuje się wolnym człowiekiem i będę głosował na kogo chcę.
          A co do Komorowskiego to przez te 5 lat Polska jest nadal Polską, nie widzę niestabilności państwa, w czasie kryzysu też jakoś sobie poradziliśmy to dlaczego to wszystko trzeba rozpieprzyć? Nie mówię, że było kolorowo, bo na pewno daleko od ideału ale i tak Komorowski jest gwarantem stabilności poprzez chociażby doświadczenie. A po Dudzie nikt, nawet chyba on sam nie wie czego się można spodziewać. Coś krzyczy, gestykuluje, wszystko chce naprawić, kazdemu polepszyć życie, zupelnie jak Adolf na poczatku jego "kariery"
          Ale to tylko moje spostrzerzenia smile
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 21:06
            nic złego nie zrobił
            on tylko przyklepał wydłużenie czasu pracy do 67 r. ż.
            on tylko olał inicjatywy obywatelskie
            prezydent "tylko" przyklepał to, co zrobił rząd
            jest tylko sekretarzem i nie wstawił się za społeczeństwem
            wniosek: liczy się tylko z partią

czasie kryzysu też jakoś sobie poradziliśmy
            niech żyje zielona wyspa!

zupelnie jak Adolf
            argument ad hitlerum Przegrywasz.
            Masz może tańsze chwyty propagandowe?
            • kristofik777 Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 22:52
              Jestem człowiekiem starej daty i dla mnie liczy sie tylko stabilność, a nie jakieś wątpliwe przewroty. Za Dudą też stoi Pis, a rzady ich nie mile wspominam.
              • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 15.05.15, 23:29
                Nie wiem, z czym porównywać.
                Przedtem takich kretynizmów jak posyłanie 6-latkow do szkół, wpisanie naszych emerytur w poczet długu narodowego czyli kolokwialnie zajebanie nam kasy, praca do 67 r. ż. bez konsultacji ze społeczeństwem nie było. Jakoś niektórym nie kojarzy się to z niestabilnością. I był to wątpliwy przewrót. Dziwne.
                • soeinmyst Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 16.05.15, 01:27
                  czy chec latania, nawet bardzo silna chec - jest instynktem ? - no nie wiem

zakladajac, ze jest - to czyzbys odbiorniku, naprawde nie zauwazyl roznicy miedzy "maniem" dziecka, a "maniem" skrzydel ?

coz, nie dziwie sie szanownemu Prezydentowi i Rzadowi, ze wciaz i wciaz , i uparcie Ci odmawiaja wink, ale skadinad dziwie, ze i natura Ci tych skrzydel rowniez odmawia wink

badz dobrej mysli potencjalny "lotniku-nielotniku", moze Prezydent Duda i inny Rzad wysluchaja Twoich zadan i nie zauwaza skad wysylasz, te zadania - badz co badz bardzo wazne dla Twojej egzystencji i szesliwosci zarowno Twojej, jak i Twoich dzieci, wnukow i tak dalej

( szczerze Ci tego zycze i trzymam kciuki )

pozdrawiam z Kraszewskiego i czekam tutaj na Ciebie z utesknieniem wink
                  • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 16.05.15, 10:53
                    czy chęć latania, nawet bardzo silna chęć - jest instynktem
                    jest, podobnie jak chęć posiadania potomstwa za wszelką cenę
                    czy moja chęć latania jest czym gorszym od chęci osiadania potomstwa?
                    nie szkodzi, że natura po prostu nie pozwala
                    jako obywatel, mam prawo do realizacji swoich potrzeb i instynktów, gdy nie zagrażaj innym
                    prawda?
                    skoro obecny rząd i prezydent nie widzą problemu w spełnianiu życzeń obywateli kierowanych instynktem, nawet wbrew warunkom naturalnym, to dlaczego miałbym prosić kogoś, kto z góry to odrzuci? przecież Duda nie daje mi takiej szansy
                    nie rozumiem, zwracam się przecież do kogoś, kto podobno bardzo chce uszczęśliwić ludzi kierowanych instynktem
                    poza tym moje instynkty i ich realizacja (do czego mam jako obywatel niezbywalne prawo) rzutują na szczęście, zadowolenie społeczne, gospodarkę, PKB, PKP, PKO, PKS.I inne.
                    PS: W Jelczu-Laskowicach nie ma ulicy Kraszewskiego
                    • soeinmyst Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 16.05.15, 15:19

dla mnie silna chec posiadania dziecka, albo skrzydel, nie oznacza za wszelka cene wink

alez, nie, absolutnie nie jest czyms gorszym wink

nie natura nie pozwala, tylko przepisy nie daja smile

oczywiscie, ze prawda, masz prawo do tego wszystkiego jako obywatel,
                      , mi tez zalezy na szczęściu, zadowoleniu społecznym, gospodarce, PKB, PKP, PKO, PKS.I inne.

wspieram Cie w tym wszystkim goraco, w koncu jestesmy takimi samymi zwierzetami, tylko z innymi predyspozycjami, no ale zawsze to, zwierz to zwierz

wypada trzymac sie razem wink

p.s.
                      potwierdzam w j.l. nie ma takiej ulicy wink
          • przebudzonyx Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 17.05.15, 18:13
            "> A co do Komorowskiego to przez te 5 lat Polska jest nadal Polską, nie widzę ni
            > estabilności państwa, w czasie kryzysu też jakoś sobie poradziliśmy to dlaczego
            > to wszystko trzeba rozpieprzyć? Nie mówię, że było kolorowo, bo na pewno dalek
            > o od ideału ale i tak Komorowski jest gwarantem stabilności poprzez chociażby d
            > oświadczenie."

Zastanawiałeś się czy tak jest dzięki czy pomimo prezydentowania Komorowskiego ?

Czy gdy rdza zaczyna stukać w końcówce drążka kierowniczego w samochodzie należy wybrać "stabilność" czy działać zanim będzie zbyt późno ?

Obawiającym się zmian, zwykle starszym przypominam wiersz klasyka: "Nie wchodź łagodnie do tej dobrej nocy", a młodszym innego "... bo jak nie My to Kto ..." oraz "damy radę".

malowane-wierszem.blogspot.com/2011/06/nie-wchodz-agodnie-do-tej-dobrej-nocy.html
            www.youtube.com/watch?v=Nrps9CVJDsI
            www.youtube.com/watch?v=-6VKNC8jgDY
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Chcę pracowac do 67 r. życia 17.05.15, 18:46
              czy tak jest dzięki czy pomimo prezydentowania Komorowskiego
              zdecydowanie dzięki a nie pomimo.
              Dzięki wydłużeniu czasu pracy, zmieleniu naszych emerytur w garnku długu publicznego, dzięki rozwalaniu naszego przemysłu, rozwalaniu niezależności energetycznej, rozwalaniu szkolnictwa, dzięki obiadkom u Sowy, dzięki robieniu dzieciakom wyścigu szczurów od 5 roku życia. Wszystko, co firmuje partia, której posłusznym sekretarzem jest urzędujący prezydent.
              Polacy jako naród mają być dobrą marką. Tanich lepiej lub gorzej wykwalifikowanych robotników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka