zawszenaj 25.02.18, 15:15 Kto będzie burmistrzem J -L? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawszenaj Re: Wybory2018 25.02.18, 20:42 Może też to zależeć od tego kto będzie liczyć Odpowiedz Link
makler4 Re: Wybory2018 25.02.18, 21:19 A kto będzie kandydował? Mam nadzieje, że nie wystartuje ta pani, która wciska na targu gazety. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Wybory2018 26.02.18, 08:50 No właśnie, są już jakieś oficjalne informacje na temat kandydatów? Bo póki co, to było tylko "jedna pani drugiej pani". Odpowiedz Link
deggial77 Re: Wybory2018 27.02.18, 20:12 Oficjalnych nie ma ale są już telefoniczne ankiety. I tak mamy: 1. Bogdan Szczęśniak 2. Piotr Stajszczyk 3. Łukasz Dudkowski 4. Krystyna Dekret Odpowiedz Link
adkaa4 Re: Wybory2018 01.09.18, 06:21 zawszenaj może Pan/Pani jest uczciwy/a, wystartuje w wyborach i pokaże jak się zarządza miastem?? Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Wybory2018 01.09.18, 08:25 Uczciwy, honorowi i prawdomówni nie mają czego szukać w polityce. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Wybory2018 03.03.18, 13:19 Wygra ten, komu policzą "dobrze" głosy. Niektórym z kandydatów chęć rządzenia myli się z umiejętnością zarządzania. A to zasadnicza różnica. Odpowiedz Link
pirania40 Re: Wybory2018 06.03.18, 20:23 z dekretu Napoleona: ustalam burmistrzyni musi być, jeszcze w tym roku! ha ha ha ha ha .... Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Wybory2018 07.03.18, 06:32 Przyznam, że wyniki tej sondy są dla mnie co najmniej zastanawiające... Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Wybory2018 07.03.18, 06:34 Przestałam się zastanawiać Można głosować wielokrotnie na jednego kandydata Odpowiedz Link
pirania40 Re: Wybory2018 30.08.18, 07:02 Póki co dwie miernoty, jedna objawiła się kilka miesięcy temu, druga błagalnym wzrokiem patrzy na swój lud z plakatu. Czym grać? Czym straszyć? ręce opadają Odpowiedz Link
allcapone Re: Wybory2018 05.09.18, 16:48 Wybór żaden, a Stajszczyk to taki ślizgacz, że szok. Jaka władza nie nastaje on zawsze gdzieś się wciśnie na jakiś stołek. Także chyba zagłosuję na mniejsze zło., które już jest. Poza nimi pozostałych kandydatów anie znam poza jednym filmikiem chyba o Dudkiewiczu, gdzie się oblewał wodą. Rozgląda się tam strasznie, albo szuka publiki, albo się boi że ktoś go uderzy, albo unika spojrzenia w kamerę co świadczy o braku pewności siebie a napewno o nieszczerych intencjach. Odpowiedz Link
ateu Re: Wybory2018 05.09.18, 17:28 Głosowanie na kandydata PiS to samobójstwo. Mają rząd, sejm, senat, prezydenta, prokuraturę, sądy i trybunał. Niech w samorządach będzie ktoś z poza pisu. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Wybory2018 07.09.18, 18:58 Mieszkam w Jelczu-Laskowicach od 1979 roku. Byłem przez blisko 30 lat pracownikiem Urzędu Miasta i Gminy. Pana Szczęśniaka uważam za najlepszego kandydata i na niego zamierzam głosować Odpowiedz Link
allcapone Re: Wybory2018 10.09.18, 22:26 A ja urodziłem się i mieszkam od 1977 i chcę zobaczyć żaglówki na 1 stawie takie jak na Mazurach. Mamy potencjał i ambicje. Przekopiemy kanały do wszystkich zwirowni i piaskowni w gminie i do zbiorników ppoż jak w Miłoszycach również. Zorganizujemy festiwal Szanty... Boże, Dudkowski jakiś ty żałosny, bredzisz jak Jaki w Warszawie. Ależ będę miał używanie aż się popłakałem że śmiechu. Odpowiedz Link
norbert1253 Re: Wybory2018 11.09.18, 14:25 allcapone Do końca nie wyśmiewałbym pomysłu z mariną w Jelcz-Laskowicach. Dla tych którzy trochę interesują się historią naszej miejscowości wiedzą, że w przeszłości wielu Jelczan zajmowało się flisactwem. Sytuacja nieco zmieniła się w XVIII wieku kiedy koryto Odry zostało uregulowane i rzeka osunęła się od wsi. Może nie do końca ta marina powinna powstać nad stawem ale samego pomysłu bym nie torpedował. Odpowiedz Link
allcapone Re: Wybory2018 13.09.18, 15:39 Ok. Ale mamy XXI wiek. Trochę realności w myśleniu się przyda. Przywrócić ośrodek do dawnej świetności - to rozumiem ale po co się zapędzać z takimi bzdurami. Wiele już Nam obiecywano ale takiego wygłupu to już dawno nie było. Pozatym : 500mln zł. Dudkowski załatwił??? Nie oszukujmy się, jakby Macierewicz nie wsadził tej kasy w polską zbrojeniówkę to wielkie g.... by było. A Dudkowski co ma tym wspólnego, tylko przytulił sukces poprzedniego zarządu. Ma takie parcie na szkło i stanowisko, że mojego głosu nie będzie miał. Nie reprezentuje sobą nic. Jego obietnice można wsadzić do działu science fiction i to już teraz. Kolejny człowiek z przypadku wsadzony na stolec Prezesa Zarządu (notabebe: gdy już spółka wyszła z kłopotów") z ambicjami na Burmistrza naszego miasta. Zresztą, cyt.: "Dudkowski nie ma co prawda wykształcenia technicznego i doświadczenia w kierowaniu przemysłem zbrojeniowym, a w swoim CV ma kierowanie Centrum Kultury w Siechnicach i Miejsko-Gminnym Centrum Kultury w Jelczu Laskowicach. Jednak te braki najwyraźniej rekompensuje fakt, że już drugą kadencję jest radnym PiS w oławskiej radzie powiatu i pełnomocnikiem PiS w powiecie oławskim." źródło: innpoland.pl/128723,jelcz-osiaga-najlepsze-wyniki-w-historii-wtem-nowa-wladza-stracila-prezesa-a-jego-stolek-objal-politolog-pisowiec I co ?? nie człowiek z przypadku? Być może nie, bo za nim stoi jedyna, słuszna partia, a to już nie przypadek... Nic nie zrobi dla tego miasta, w moich oczach chodzi tylko o zajęcie stołka. Za to ma zaj....iście wielki baner i zaczął oblepiać całe miasto swoją facjatą na słupach. Nie lubię okresu przedwyborczego, bo się niezdrowo podniecam. Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Wybory2018 13.09.18, 20:14 a wiesz, że jak to napisałeś, to pomyślałem to samo. Też nie lubię tego okresu, bo głupota ludzka wychodzi niczym psie g...po wiośnie. I się denerwuję W sumie do tej pory miałem ambiwalentny stosunek do Dudkowskiego. Raz jego akcje mi się podobały (rozwój mgck), innym razem nie. Ale teraz jakiś przerost formy nad treścią. Co za dużo to niezdrowo. Jak napisałeś- 500 mln w 2 lata- to żaden jego wyczyn, a dojna zmiana i strumień rządowych pieniędzy. Ma po swojej stronie Sabika (patrząc na te wszystkie stojące plakacicki na mieście- szklane domy i betonowa utopia miasta) Na stronie swojej- nawet nie wykorzystuje zdjęć miasta w wizualizacjach, marną wybrał agencję reklamową. Wszystko za darmo- tylko skąd na to pieniądze będą? Odpowiedz Link
deggial77 Re: Wybory2018 17.09.18, 16:24 Gwoli uzupełnienia, MGCK zawdzięcza rozwój tylko i wyłącznie Dorocie Miś, a D tylko spijał śmietankę. To ona siedziała po nocach itp. Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: Wybory2018 17.09.18, 20:02 lukaszdudkowski.pl/?page_id=152 uważam, że ten rozwój to ich zasługa wspólna. Chociaż słowo "założyciel" to chyba nadużycie. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: Wybory2018 18.09.18, 17:52 Ciekawy jestem, kto da się nabrać na obietnice wyborcze z gatunku "science fiction" jednego z kandydatów? Sądząc po tłumach w poprzednią sobotę naiwnych ci u nas dostatek. Odpowiedz Link
deggial77 Re: Wybory2018 22.09.18, 18:07 Jakich tłumach te parę osób to w większości czysty przypadek, 50% z nich nie będzie głosować itp. itd. Odpowiedz Link