hena1 27.01.06, 10:13 Czy ktoś może mi powiedzić w których z jelczańskich zakładów przyjmują do pracy, z tym że interesuje mnie praca w biurze i nie o profilu technicznym. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panzerstoss1 Re: Praca w Jelczu 27.01.06, 10:52 Z tego typu pracą możesz mieć problem w chwili obecnej. Sam szukam podobnej, niestety bez większych rezultatów Odpowiedz Link
aron2004 Re: Praca w Jelczu 27.01.06, 19:54 to w Polsce A są problemy z pracą? Coś podobnego... Odpowiedz Link
adamogo Re: Praca w Jelczu 27.01.06, 20:34 No są problemy i to nawet porządne. Wydaje się tak pięknie, kilkanaście firm, tysiące miejsc pracy, ale jakoś człowiek jeździ, rozmawia, składa cv, listy motywacyjne, robi wszsytko a i tak nie chcą mu jej dać. Taka już Polska nasza kochana. Odpowiedz Link
doxa2 Re: Praca w Jelczu 28.01.06, 07:19 Wiecie z tym to jest różnie. Ja zmieniałam pracę w tym roku. Miałam dość byłego pracodawcy. Zajęło mi to tydzień czasu znalezienie nowej pracy i to tu w Jelczu. Od lipca pracuje w nowej firmie i zarabiam więcej . Pracuje w biurze. Ale gdybym mierzyła wyżej też bym miała pewnie problemy. Rozmowy w nowych firmach skończyły się totalnym fiaskiem dla mnie. Lepiej chyba szukać pracy u prywaciarza Powodzenia. Odpowiedz Link
bielik4 Re: Praca w Jelczu 30.01.06, 14:44 W Lipcu zwolniłem sie z Autolivu u nas w J-L, nie czekając złożyłem podania do Dyki, Ronala, Metal Ital, Simoldes Plasticos, Toyoty, no w zasadzie gdze sie tylko dało... efekt???????dalej siedzę w domu !!!! druga sprawa, kończę powoli studia, i naprawdę chciałbym pracować tu, w J-L, ale to jest nierealne, prawdopodobnie czeka mnie emigracja na wyspy. ...powoli przygotowywuje sie do pisania pracy magisterskiej, szukam praktyk, czego kolwiek, a tu LIPA, gdy zapytałem w Toyocie o taką możliwość to zostałem wyśmiany. Nie chcę tu nikogo obrażać ale wydaję mi się że pracodawcy z "naszej" strefy ekonomicznej potrzebują albo przpraszam za wyrażenie tłuków po wojsku, albo ludzi po studiach z 10-letnim stażem pracy. Odpowiedz Link
adamogo Re: Praca w Jelczu 30.01.06, 16:30 Zgadzam się z tobą w 100%. Ja oprócz składania podań, czasami "waliłem" do dyrektorów i ich zastępców żeby z nimi pogadać. A jak pojechałem do Autolivu, to mi ochroniarze przy bramie powiedzieli, żebym im dał cv i list motywacyjny. Zrobiłem tak kilka razy w odstępach kilku miesięcy. Potem dowiedziałem się, że dostać się tam bezpośrednio jest niemożliwe, a udać się powinno przez pośrednika. To wysłałem podanie do Impel coś tam we Wrocławiu, i odrazu w nocy ci dzwonią to byłą chyba 2-3 w nocy, żebym jechał na taśmę montażową!! Oczywiście odmówiłem. W ten sam dzień o 8 rano zadzwonili, żebym jechał im pasy szyć, a ja nawet szyć nie potrafię. To odrazu powiedziałem, że dziękuję i żeby już do mnie nie dzwonili z propozycjami do Autolivu. Odpowiedz Link
allcapone Re: Praca w Jelczu 31.01.06, 01:58 1. Jestem "tłukiem" po wojsku. 2. Nie przeszkodziło mi to w ukończeniu studiów po nim. 3. Pracuję w Toyocie. 4. Toyota potrzebuje pracowników ze stażem, w zależności o jakie stanowisko się ubiegasz (na produkcji nie jest aż tak bardzo wymagany) a nie praktykantów (przykre ale tak jest). 5. Złóż formularz do Toyoty gdy skończysz studia, zawsze to jakieś wyjście. Odpowiedz Link
allcapone Re: Praca w Jelczu 31.01.06, 01:58 1. Jestem "tłukiem" po wojsku. 2. Nie przeszkodziło mi to w ukończeniu studiów po nim. 3. Pracuję w Toyocie. 4. Toyota potrzebuje pracowników ze stażem, w zależności o jakie stanowisko się ubiegasz (na produkcji nie jest aż tak bardzo wymagany) a nie praktykantów (przykre ale tak jest). 5. Złóż formularz do Toyoty gdy skończysz studia, zawsze to jakieś wyjście. Odpowiedz Link
kaja5013 Re: Praca w Jelczu 30.01.06, 14:54 A tak na marginesie Autoiv to niezly oboz pracy.Wiem cos o tym. Odpowiedz Link
gallen Re: Praca w Jelczu 31.01.06, 16:11 Ja pracuje w Simoldes Plasticos 1200zł na reke + setki jakies dodatki wsumie na teraz mi to starcza , praca od poniedziałku do piatku 3 zmianowa na wrtyskiwarkach, z biegiem czasu pewnie zaczne szukac coś innego lepiej płatnego ale narazie jest oki Odpowiedz Link
adamogo Re: Praca w Jelczu 01.02.06, 11:05 Ponoć w Czernicy są przyjęcia do jakiejś firmy, chyba ANMASC. Z czego wiem mniej więcej, to praca przy produkcji segregatorów na akord, czyli ile zrobisz, tyle ci zapłacą. Może ktoś zna więcej szczegółów. Odpowiedz Link
anulka226 Re: Praca w Jelczu 01.02.06, 13:05 Wczoraj miałam zacząć prace w czernicy przy produkcjii segregatorów, hala beznadziejna, obskurna jak jakiś barak,zimna, brak ciuchów roboczych,śmierdzi klejami i rozpuszczalnikami,nie ma bierzącej wody,praca na akord a więc wychodzi 500 zł chyba że robisz nadgodziny, to masz więcej. oczywiście wszyscy pracują na czarno.ja jak tylko zobaczyłam te warunki wróciłam do domu. Nie polecam nikomu tam pracować, wszyscy z tamtąd uciekają... Odpowiedz Link
kaja5013 Re: Praca w Jelczu 01.02.06, 13:19 Widzialam oglosze do segregatorow w biurze pracy.Jak to dobrze ,ze sie blizej nie zainteresowalam.Dzieki za ostrzezenie bo szkoda czasu. Odpowiedz Link
cytryna1985 Re: Praca w Jelczu 01.02.06, 13:28 ja straciłam 7 zł żeby dojechać do tej czernicy na marne...nikt mi za to nie zwrócił...ale przynajmniej zobaczyłam jak wygląda tam praca.Przeżyłam szok. Odpowiedz Link