Dodaj do ulubionych

Jelcz-Laskowice :)

10.10.06, 17:13
Już trochę tu mieszkam, ale dopiero od niedawna zdałam sobie sprawę jak tu
jest miłosmile. Zawsze mi tu było dobrze, ale dopiero teraz wiem, że nie
wszędzie mogłoby tak być…No to po pierwsze: Mamy świetne niebo wink Heh…ale nie
tylko dlatego jest tu fajniesmile Nasze miasteczko ma świetny „klimat” smile W
porównani z Oławą (gdzie każdy gapi się na siebie jakby ten drugi był
przybyszem z kosmosu albo niespotykanym zjawiskiem) czy Wrocławiem (tutaj
ludzie mają się nawzajem kompletnie gdzieś i idąc ulicą patrzą ślepo przed
siebie, a do tego niektórzy próbują się wyróżnić z czego wychodzi codzienny
bal przebierańców tongue_out).
Pewnie powiecie mi że to kwestia przyzwyczajenia, ale wydaje mi się że
Laskowice są bardzo przyjazne i za to strasznie je lubię a nawet wiecej wink
A Wy? wink
Obserwuj wątek
    • heymdall Re: Jelcz-Laskowice :) 10.10.06, 17:18
      ja też tu lubię wracać na weekend po dwóch lub trzech tygodniach spędzonych w Breslau
    • tiges_wiz Re: Jelcz-Laskowice :) 10.10.06, 18:17
      mysle ze jestes troche niesprawiedliwa jezeli chodzi o wroclaw wink
      • adamogo Re: Jelcz-Laskowice :) 10.10.06, 19:08
        Wrocław, uwielbiam te miasto i tych oryginalnych ludzi, których u nas brakuje.
        A. że ktoś chce się wyróżnić? No to bardzo dobrze, w końcu trzeba mieć swój
        styl. Co do Oławy to się z tobą zgadzam, ale w Laskowicach jest podobnie. Ludzie
        mają dziwną mentalność, jadą cię wzrokiem i próbują nim zabić za samo to, że
        istniejesz. Młodzież jest taka jaka jest, są wyjątki, ale coś o nich cicho.
        Zapewne siedzą pochowane w domach i ciężko wybić im się w tym
        skomercjonalizowanym tłumie. Zapewne ci ludzie, te wyjątki, buntują się w jakiś
        sposób przeciw tej masowej chołocie, ale za bardzo cicho to robią, możliwe iż
        nie potrafią się wybić, nie potrafią walczyć ze swoimi słabościami. Co do
        młodzieży, trzeba im w końcu powiedzieć, że zachowanie typu " ja jaram, piję,
        rwię laski i jestem spoko cwany ziom" odeszło do lamusa kilka lat temu.
        Dziewczynkom w wieku 13-16 lat trzeba powiedzieć, iż kiedyś staną się dorosłe, i
        żeby schowały te swoje odstraszające<wyzywają shit!!> stroje do szafy, gdyż tak
        naprawdę dorastają fizycznie, ale psychika pozostaje dziecięca. Ostatnio do
        Laskowic jestem nastawiony neutralnie, bywam tam przejazdem, widując
        przechadzające się społeczeństwo, goniące za swoimi sprawami, pędzące przed
        siebie, nieoszczędzające czasu na normalność. I piękny jest widok, kiedy widze
        osobę stojącą w miejscu, i zachwycającą się zwykłym błękitem nieba lub jesiennym
        drzewem, z którego spadają ginące liście.
        • oazowiczka2 Re: Jelcz-Laskowice :) 10.10.06, 19:17
          mnie sie Laskowice bardzo podobają smilesmile na wakacjach była u mnie znajoma, ktora
          wczesniej Laskowic nie znała i jej sie one bardzo spodobałysmile tylko moglibysmy
          bardziej o nie zdbac bo jest duzo smieci... chociazby nad stawem
    • jelczanin.stachu Re: Jelcz-Laskowice :) 10.10.06, 20:08
      masz rację fk90 jelcz jest ładnym miasteczkiem w Polsce
    • fk90 Re: Jelcz-Laskowice :) 11.10.06, 20:35
      I co...tylko tyle osób na forum lubi swoje miasteczko?
      • jaktokto5 Re: Jelcz-Laskowice :) 12.10.06, 14:28
        Ja rowniez bardzo lubie J-L, od lat przebywam wprawdzie za granica, jednakze
        czesto i zawsze z ogromnym sentymentem odwiedzam "stare katy"
        POZDRAWIAM! -to taki maly wrzask radosny wink
    • isabell69 Re: Jelcz-Laskowice :) 12.10.06, 15:16
      Niebo jest tu nawet ładne zwłaszcza wieczorkiem. Ogólnie Jelcz-Lakowice jest
      mało atrakcyjnym miastem. A co do Oławy bym się nie zgodziła mam tam troche
      znajomych i rodziny i byla bym skłonna wyprowadzić się z Laskowic i tam
      zamieszkać. Wrocław jest miastem do którego lubię wracać i tam spędzać czas. W
      Laskowicach trzeba uwazać wieczorami(i nawet w dzień) by nas ktoś nie zaczepił
      i bym nie była świadkiem awantury osób po spożyciu alkoholu lub innych środków.
    • jasfinks Re: Jelcz-Laskowice :) 12.10.06, 21:02
      Tak się dobrze składa, że mieszkałem we Wrocławiu i w Oławie no i oczywiście
      teraz w Jelczu-Laskowicach i moim zdaniem każda z tych miejscowości jest na swój
      sposób ciekawa i ma swoisty niepowtarzalny klimat...Aby to odczuć jednak trzeba
      by,tak jak ja np.,pożyć tam przez pewien czas,poznać ludzi i miejsca,przeżyć
      jakieś przygody...
      Dla mnie numerem jeden z tych trzech jest ponad wszelką wątpliwość
      najpiękniejsze miasto świata Wrocław! Pojawia się w mojej wyobraźni gdziekolwiek
      bym nie był podobnie wyraźnie jak pierwsza miłość...;D
      Ale naszą mieścinę też lubię,znam tu już trochę ludzi i miejsc...magicznych!
      A Wy, czy znacie i macie w Jelczu-Laskowicach i okolicach swoje magiczne miejsca? big_grin
      • matejkoo Re: Jelcz-Laskowice :) 13.10.06, 07:48
        no i ja jeszcze lubię J-L wszystko jest spokój, nie ma tego zabiegania, fajna atmosfera... a co do awantur, jak żyje 20 wiosen to ani razu nie widziałem czegoś takiego... myślę że zależy to od miejsc w których się przybywa, bo też czasem pójdę do pubu, ale naprawdę czegoś takiego nie widziałem, i jakoś nie mam strachu iść wieczorem przez osiedle.
        • isabell69 Re: Jelcz-Laskowice :) 13.10.06, 13:11
          a co do awantur, jak żyje 20 wiosen to ani razu nie widziałem czego
          > ś takiego...

Może i masz racje że zalezy od miejsca w którym się przebywa ...winkA żyje tu minimalnie krócej od Ciebie a niejedną awanture widziałam i nieraz byliśmy zaczepiane z koleżankami przez pjanych i podejrzanych typów(na os.Hirszfelda)Niektóre osoby w grupie szukają zaczepki a na drugi dzień idąc same nawet nie popatrzą ci w twarz...wink (wszystko oparte na faktach)
          > Pozdrawiam Izabell69
    • fk90 Re:Jelcz-Laskowice 13.10.06, 15:19
      Hej! Czy ja powiedziałam ze NIE lubię Wrocławia?! Lubię go i to nawet bardzo w
      końcu gdyby nie Wrocław to nie wiadomo czy byłabym na tym świecie tongue_out big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka