martipop 22.02.07, 15:59 witam chcialem sie zapytac czy ktos ma do sprzedania lub oddania szczeniaki owczarka niemieckiego lub innego duzego psa.Z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronika.mm zapraszam, moze znajdziesz pieska dla siebie :) 22.02.07, 22:20 www.allegro.pl/item168782915_adoptuj_psa_znajdz_tu_swojego_przyjaciela.html Odpowiedz Link
szelheliks Re: kupie psa 25.02.07, 10:37 A będziesz po nim sprzątał kupy? Przez jelcz trudno przejść aby nie wdepnąć. To nieodpowiedzialność właścicieli i łatwe uleganie dzieciom, które chcą mieć czworonoga a nie potrafią o niego zadbać tak aby nie przeszkadzało to innym. Osobiście jestem za tym aby był wysoki podatek od czworonogów przeznaczony na utrzymanie czystości w mieście. Odpowiedz Link
weronika.mm kupie psa 25.02.07, 10:56 => szelheliks, a Ty masz psa? nie wydaje mi sie. a jesli tak to sprzatasz po nim kupy? podatek od czworonogow by zniechecil osoby do brania psow. moze zacznijmy od siebie rozliczac sie z bledow. Odpowiedz Link
szelheliks Re: kupie psa 25.02.07, 14:14 To nie ważne czy mam psa czy nie mam. Mam prawo chodzić po czystym chodniku a moje dzieci mają prawo bawić się niezabrudzonej przez czworonogi piaskownicy. Jak właściciele psów nie mają ochoty posprzątać po czworonogach to powinny to zrobić odpowiednie służby. A im trzeba za to zapłacić. Koszt tego powinien spoczywać na właścicielu psa. Argument, ze nie będzie ktoś brał psa bo go nie stać na niego jest głupi bo skoro go nie stać na utrzymanie to dlaczego go ma mieć? Mnie nie stać na mercedesa i nie mam z tego powodu pretensji do świata. Odpowiedz Link
weronika.mm kupie psa 25.02.07, 20:14 jesli ktos chce psa to czemu ma za niego placic? a co z kotami? poza tym duzo osob tez zasmieca ulice i nie placa za ich czyszczenie (np osoby niepracujace). powinno sie chodzic z psami gdzies na laki, wazne, by nie na place zabaw. pan nie chce psa i to nie znaczy,ze maja byc podatki za psy. niektorzy moga chciec miec pupulki w domu(nawet pare) a np nie maja zbyt duzo pieniedzy, ale kochaja psy... Odpowiedz Link
szelheliks Re: kupie psa 25.02.07, 22:42 Różnica polega na tym, że jak wdepnę w papierek który ktoś wyrzucił na ulicę to się nic nie stanie. Alej jak wdepnę w odchody po psieto będę śmierdział. Chcę też chronić dzieci przed tym co się dzieje na naszych podwórkach i ulicach. Odpowiedz Link
athena_z Re: kupie psa 27.02.07, 23:16 Witam Te wątki zawsze mijają się z tematem... Polecam wątek "Gdzie...?" Tam już poruszaliśmy ten temat. Ku woli wyjaśnienia jestem za podatkiem, ale niech się znajdą służby porządkowe. Chociaż z tymi chodnikami uważam, że nieco przesadziłeś. Trawniki i owszem są pełne min, ale chodniki to chyba raczej rzadkość. Poza tym nie możesz wykluczyć, że jakiś bezpański bądź puszczony samopas piesek nie zostawi swojej kupencji na chodniku, więc nie potrzebnie się chyba pienisz do odpowiedzialnych właścicieli. Pozdrawiam Odpowiedz Link
szelheliks Re: kupie psa 28.02.07, 07:55 Bezpańskie kiedyś do kogoś należały. Puszczone samopas? Nie wolno! zabrania tego prawo. Chyba nie chcesz aby pies kogoś zaatakował. jak ktoś nie potrafi zająć się psem to nie powinien go posiadać. Odpowiedz Link
weronika.mm Re: 28.02.07, 21:58 szelheliks, to miej pretensje do tych bylych wlascicieli psow i tu wlasnie jest zrodlo problemow./ Odpowiedz Link
podskoki Szczeniaki 01.03.07, 22:45 Witam, mam do oddania trzy 4-miesięczne szczeniaki. Są ładne i urocze, w typie wilczura, będą duże, są czarne podpalane. Psiaki mieszkają we Wrocławiu, zdjecia mogę wysłac na mail a jeśli się któryś spodoba, to nawet załatwić transport. Odpowiedz Link
podskoki Szczeniaki 01.03.07, 22:48 To jest mój numer gadu: 8132085, kom. mogę podać na mail. Odpowiedz Link
m0jo 5 szczeniakow w typie ON do uratowania... 03.03.07, 22:53 WITAM. W Kamiencu Wroclawskim, ktos zostawil szczenna suke (w typie ON) przy domu i sie wyprowadzil. W tej chwili jest bodaj 5 szczenikow ok. 6tyg. Jesli zdecydowalby sie Pan na uratowanie chociaz jednego siego zycia byloby swietnie. Na chwile terazniejsza nie wiadomo co sie z psami stanie.. Jesli bylby Pan zainteresowany, prosze o wiadomosc na gg 725553, dziekuje. M Odpowiedz Link
weronika.mm 5 szczeniakow w typie ON do uratowania... 04.03.07, 12:02 zobacz prosze na gg. Odpowiedz Link