Dodaj do ulubionych

odszedl Arkadiusz

25.02.07, 22:46
Czy ktos wie co sie kryje za odejsciem ks.Arkadiusza?Wedlug mnie byl to mily
czlowiek i ksiadz
Obserwuj wątek
    • x.arkadiusz Zainteresowany 26.02.07, 10:30
      Pozdrawiam!
      Aby wyjaśnić: odszedłem z parafii na własną prośbę, nie kryje się za moja
      decyzją żadna konieczność... tym bardziej żadna okoliczność zewnętrzna nie była
      powodem podjęcia takiej decyzji przeze mnie. Nie jest to niczyją winą, a jedynie
      moja potrzebą wewnętrzną. Dla mojego dobra oraz tych którym posługiwałem
      podjąłem taką decyzję... którą uszanowali moi przełożeni.
      Dziękuję wszystkim za wspólny czas... za te lepsze i nieco gorsze chwile.
      Pozdrawiam x.AK
      • j.laskowice Re: Zainteresowany 26.02.07, 17:34
        Szkoda, akurat on powinien zostać. Nie pasował do reszty i odszedł. Pozdrawiam.
        • szelheliks Re: Zainteresowany 26.02.07, 18:54
          Napisał, że nie kryje się za tym żadna okoliczność zewnętrzna. jak więc możesz
          wyciągnąć z tego wniosek, że nie pasował?
          Możliwości wewnętrznych jest dużo:
          np choroba
          inne zadanie w Kościele
          pójście do zakonu
          • petit7 Re: Zainteresowany 26.02.07, 19:23
            Ten ksiądz to gość. Napisał na forum, że zmienia parafię i jakie były tego
            powody. Podpisał się pod swoim postem. Będę Go mile wspominał.
      • axo7 Re: Zainteresowany 26.02.07, 19:34
        Gratuluję Ci odwagi <brawo> Wątpię czy ktoś by się odwarzył na takie coś.
        Pozdr. od Pawełka wink
        • marecki_dan Re: Zainteresowany 28.02.07, 19:24
          Zgadzam się,że akurat ten ksiądz to powinien zostać.Pozdrawiam jego
          • zohra Re: Zainteresowany 28.02.07, 19:29
            Zawsze jest tak, że Ci ktorzy powinni zostać..najczesciej niestety odchodza....
            • heymdall Re: Zainteresowany 28.02.07, 21:46
              czy Hitler albo Stalin też podpadają pod tą kategorię ??
              • mamil Re: Zainteresowany 28.02.07, 21:48
                a uważasz,że powinni zostać?
                • heymdall Re: Zainteresowany 01.03.07, 10:43
                  ja tylko ustosunkowałem się do komunału "Zawsze jest tak, że Ci ktorzy powinni
                  zostać..najczesciej niestety odchodza...."
                  bo twierdzę, że zostają ci, którzy powinni zostać, a odchodzą ci, którzy powinni
                  odejść - nie postrzegam życia jako czegoś co jest przeciw nam .. jezeli ktoś
                  czuje, że jest mu z czymś nie tak, nagle mu się zamarzy co innego, ma prawo
                  podązać za tym, co podpowiada mu serce lub sumienie - dajmy an to: wez do
                  polityki sympatycznego człowieka (vide: Marcinkiewicz .. no dobra: de gustibus
                  ...) ale chłopak jest miękki psychicznie (coś musi być z nim nie tak, jak cała
                  Polska w odruchu sympatii szukała mu pracy)- jeżeli czuł się skrępowany na swoim
                  stanowisku, to mogłoby to negatywnie wpływac na jakość sprawowanego urzędu lub
                  męczyć go po prostu ..
    • djmixer1 Re: odszedl Arkadiusz 28.02.07, 20:49
      Święte słowa.
      • smg1234567 Re: odszedl Arkadiusz 28.02.07, 20:56
        djmixer1 napisał:

> Święte słowa.

Podobno jesteś przeciw księżom... zatem wg ciebie są dobrzy księża? To jakieś
        postępy ...
        • mamil Re: odszedl Arkadiusz 28.02.07, 21:44
          Co to się dzieje-po raz pierwszy zgadzam się z mixerem i to dzieki księdzusmile
    • heymdall Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga .. 01.03.07, 10:46
      "Moje zdanie jest
      takie im mniej czarnych tym lepiej (w polityce, w telewizji, radiu i na forum)."
      "Nie darmo na nich wołają pedały w czarnych sukienkach." .. może więcej ??
      djmixer
      • poodzian Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 18:09
        Heymdal jak zwykle pisze jakby był na prochach. Mixer jest najwyraźniej
        obiektwny. Jak mu się coś podoba to się tego nie wstydzi a jak nie to nie ma
        dla niego świętości. Tak trzymaj młody i nie zrażaj się dziwakami.
        • smg1234567 Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 20:31
          poodzian napisał:

> Heymdal jak zwykle pisze jakby był na prochach. Mixer jest najwyraźniej
          > obiektwny. Jak mu się coś podoba to się tego nie wstydzi a jak nie to nie ma
          > dla niego świętości. Tak trzymaj młody i nie zrażaj się dziwakami.

A może to zwyczajnie świadczy o nie konsekwencji w poglądach, a nie o byciu
          obiektywnym ?
        • heymdall Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 20:33
          ..obiektywny, ale hipokryta .. a dodatkowo: człowieka, dla którego nie ma
          świetości nazywam zwykłym chamem - bez tabu to nie człowiek to tylko zwierzę ..
          życzę miłego niszczenia kolejnych tabu ..tongue_out
          • djmixer1 Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 20:37
            Heymdal czym się szprycujesz lub co wąchasz? Ale tak szczerze.
            • heymdall Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 21:04
              logiką i konsekwencją, której wyraźnie ci brak, chłopczyku .. poodziankowi też
              moge zrobić kilka wykładów o jego logice ..
        • heymdall Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 21:34
          tylko prochy pozwalaja mi ze względnym spokojem czytac twoje brednie .. smile .. a
          tak poważnie: to nie kwestia tego, co biorę - a aktualnie popijam sobie
          herbatkę miętowa (jak już musisz wiedzieć) .. obojętnie, czy wciąnałbym kilo
          mąki czy 2 metry dratwy, fakt pozostanie faktem: w jednych postach ty (mixer się
          nie liczy, bo bezmyślnie powtarza - uznajmy go za Artificial Supidity generującą
          głupie i niedopracowane teksty bedace zlepkiem czyichś głupich i
          niedopracowanych tekstów ..) generalizujesz i potępiasz wszytsko w czambuł, w
          drugich usprawiedliwiasz lub "zapominasz" o czymś .. nie zmieni tego popijana
          przeze mnie hertbatka miętowa - nawet jak dołożę do niej barbiturany (żeby cie
          pocieszyć) .. problem twojej hipokryzji i braku zdecydowania stawia cię gdzieś
          charakterologicznie pomiędzy teletubisiem a małym oszustem .. użyj kiedyś mózgu
          a nie ideologii .. szczerze polecam: wbrew pozorom to wcale nie boli .. a
          pozwala pojechać równo po każdym - nie tylko po tym, czego się nie lubi ..
          • djmixer1 Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 23:01
            Dzisiaj wziąłeś podwójną dawkę?
          • djmixer1 Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 01.03.07, 23:05
            Prosiłem o szczerą odpowiedź... Może uda się, jak będziesz na głodzie...
            A te kilkukrotne wstawki ".." w środku tekstu, świadczą, że doszedł jeszcze
            alkohol?
            smile
            • heymdall Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 02.03.07, 06:51
              .. ależ oczywiście .. jeżeli lepiej czujesz się z tą świadomością: dla ciebie
              wszystko .. totalitarny sosób myślenia zwykle zamyka inaczej myślących w otoczce
              wariactwa, uzależnień, etc(wystaw sobie, ze ja za wariata, ćpuna .. etc cie nie
              mam .. dla mnie jestes ograniczonym intelektualnie szczylem, z którym nawet
              polemika nie jest satysfakcjonujaca, bo mentalne bicie się z brodzikiem
              intelektualnym to żenada) .. jeżeli sprawi ci to ulgę, to proszę bardzo ..nie
              zmienia to faktu, że to, co napisałes egzystuje w sieci i dalej jest dowodem na
              to, że hipokryzja ci sie uszami wylewa .. smile
              • mamil Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 02.03.07, 15:27
                Heymdall, przykro mi, bo pierwszy raz zwracam Tobie uwagę, ale nie dyskutuj z
                mixerem bo szkoda potu, a poza tym temat wątku był inny.
                Ks.Arkadiusza pozdrawiamsmile
                A jaki jest mixer wszyscy wiedzą,szkoda nerwów(a mnie czasami ponoszą na niego)
                ale nie w tym wątku proszę Pana, i chłopcze do ciebie to także.W innych jak
                najbardziej można jeździć po mixerze a i ja nie omieszkam.Ale nie
                tutaj,szanujmy Człowieka którego on tyczył.
                • heymdall Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 02.03.07, 18:44
                  proszę bardzo - jeżeli kogoś postronnego to uraża, to nie ma sprawy ..
                  • wygadana Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 02.03.07, 18:49
                    To nie pierwszy raz mylą się kolegom tematy postów. Styl heymdala też mi się
                    nie podoba. Te wtrącenia po dwie kropki to co mają znczyć? Jąkanie się?
                    Chrząkanie?
                    • heymdall Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 02.03.07, 19:05
                      .. kropkanie ..
                      • makler4 Re: Teatrzyk Hipokryty O Świcie .. odsłona druga 28.07.07, 15:18
                        Jak podobają się wam następcy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka