poodzian 12.10.07, 21:10 Donald Tusk zdecydowanie wygrał debatę. Koniec rządów kaczorów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocai Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 12.10.07, 21:17 miało nie być już polityki na forum ! na szczęście socjalista Kaczyński odszedł dziś do lamusa. Odpowiedz Link
poodzian Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 12.10.07, 22:02 Tą debatą Tusk pokazał że wystarczy oprzeć się na faktach, by pokazać NIEUDOLNOŚĆ I ZAKŁAMANIE premiera oraz jego byłych koalicjantów. 3mln mieszkań? Tys.km autostrad? Solidarne państwo...doprawdy piekne hasła i nic poza tym. Poza tym, wracając jeszcze do debaty, najsilniejsza broń Kaczyńskiego - jego obraźliwo- cyniczne żarciki wreszcie się nie sprawdziła,choć w paru momentach rozpaczliwie próbował się nimi bronić lub po prostu omijać temat(jak to zwykł czynić zreszta..).Tusk do końca zachował zimną krew Odpowiedz Link
wygadana Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 13.10.07, 07:32 Kaczyński został znokautowany. Przewiduję duży spadek poparcia jego partii i przegraną w wyborach. Przed nami oststni tydzień agitacji wyborczej, mam nadzieję, że będzie normalna bez brudnych haków służb specjalnych. Odpowiedz Link
poodzian Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 13.10.07, 16:00 Obity w debacie Kaczor bredził dziś na spotkaniu wyborczym takie rzeczy, że słuchaczom opadły ręce. Okazuje się, że jedyną dobrą opcją polityczną w Polsce jest Pis. Zli są nie tylko ci z Lidu, czy PO, zli są też politycy PSLu. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 13.10.07, 16:52 Tusk wdeptał kaczora w ziemię. Dobra passa pistacji się skończyła. Odpowiedz Link
petit7 Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 13.10.07, 19:27 Debata mi się podobała, słuchałem Tuska z zaiteresowaniem i przekonał mnie. Jego opanowanie, inteligencja i retoryka górowała na zagubionym pieskiem PiSu. Taki polityk jak Donald Tusk mógłby dobrze reprezentować nasz kraj. Szkoda, że nie został prezydentem. Odpowiedz Link
rumian3 Re: Debata pokazała jak słaby jest Kaczyński. 13.10.07, 20:12 djmixer1 napisał: > Tusk wdeptał kaczora w ziemię. Dobra passa pistacji się skończyła. Co byście tutaj nie pisali to PIS i tak jest jedyną formacją, która ma realny długofalowy sensowny program dla rozwoją polski. Medialne show Tuska to jest zwykła błazenada, wyćwiczone slogany przy zerze odpowiedzialności. On chce budować drugą Irlandię??? to są zwykłe bzdury i wy się na to nabieracie???. Już był taki co budował drugą Japonię i co wyszło . Tam kwitły i kwitną (kraj) wiśnie a u nas kwitła korupcja i struktury mafijne. Ja chcę żyć w Polsce i to jest wzorzec jaki powinniśmy przyjąć do realizacji. W historii Polski bywało różnie ale było wiele okresów wspaniałych i z nich trzeba czerpać wnioski, a nie z Irlandii. Ten Tusk jest po prostu jest nieodpowiedzialny. I jeżeli ktoś w tym co on mówi widzi jakiś sens (oprócz histerycznego parcia do władzy i zwykłego chciejstwa) to się powinien leczyć ( najlepiej na własny koszt). Podniecacie się, że ktoś kogoś wdeptał w ziemię??? - ludzie to jest poziom polskiej inteligencji ??? ( myślę, że się za takich wszyscy uważacie, chyba że już dostaliście list od marszałka Dorna ). Dziś na scenie politycznej są dwie główne opcje które powinny zająć się naszymi sprawami czyli PIS i PO lub PO i PIS (gdyż maja największy elektorat- czyli demokratyczne poparcie) , i to potwierdził wczoraj premier. Do współpracy powinien zostać włączony również PSL, gdyż w dalszym ciągu (uwarunkowania bardziej historyczne jak merytoryczne) jest bliższy sprawom wsi i rolnictwa. Natomiast Tusk zachował sie zupełnie nie odpowiedzialnie mówiąc, że jedyna koalicja (choć wiadomo, że kłamał) to PO i PSL. Jestem przekonany (jak chyba większość ), że wybory wygra PIS i wtedy się okaże naprawdę czy PO zależy na Polsce czy tylko na absolutnej władzy i układach. Dziś wszystkie obiektywne sondaże wskazują zwycięstwo PISu i nic nie pomorze zaklinanie rzeczywistości. 21 się okaże której stronie jest większość społeczeństwa – a wyrażane tu przez Was opinie wskazują, że jednak chyba będziecie po stronie przegranej. Szkoda, ze PO wciągnęło w sposób negatywny do kampanii młodzież wmawiając jej, że wszystko zło jakie ich spotyka to wina obecnie rządzących. I nawet Ci młodzi , którzy szczęśliwi wyjechali „za chlebem” teraz zgłupieli czy maja się cieszyć ?? czy płakać?? ( jakie zachowanie powinno być poprawne) – to jest po prostu kpina PO i Tuska z tych ludzi. Wszystkie dotychczasowe debaty polityków jakie odbywały się w TVP (na każdy temat) w opiniach słuchaczy dawały miażdżące zwycięstwo opcji PIS. To świadczy, że tylko polityka, program, kierunek zmian jaki realizuje PIS jest akceptowany. Nie pomogą tu uśmiechy i szyderstwo Tuska, Schetyny i Komorowskiego. Z tym wszystkim zdecydowanie wygrywa Kaczyński, który choć może jest słabszy medialnie ale znacznie silniejszy moralnie. Ja osobiście nie chcę, żeby rządzili mną tacy aktorzy jak Kwaśniewski i Tusk - i mam do tego prawo. Odpowiedz Link
jasfinks Pusty Tusk 13.10.07, 20:27 Wierszyk o Tusku z sieci: Puste gesty, puste słowa, puste serce, pusta mowa, puste, choć zacięte usta, pusty wzrok i głowa pusta, pusty program i projekty, do cna pustych stek inwektyw, pusty jazgot, próżne żale, krzyk, co treści nie ma wcale, puste groźby, puste miny, wielkie morze próżnej śliny, puste hasła, obietnice, wszystko puste - poza picem! Słowem zero, nicość, próżnia - tym się w świecie Tusk wyróżnia. Odpowiedz Link
poodzian Tusk OK, Kaczyński out. 13.10.07, 21:07 Tusk okazał się normalnym człowiekiem, typowym Polakiem. Za młodu pracował fizycznie, pracował też na Zachodzie. Ma rodzinę, żonę dzieci, wie ile zarabiaja inni Polacy, wie też ile kosztuje życie w w naszym kraju i jak to życie podrożało przez ostatnie dwa lata. Tusk wie jak wyglądają nasze drogi i autostrady, ponieważ sam jeździ i stoi w korkach. Tusk nie dzieli Polaków na dobrych i złych, che rozmawiać z wszytkimi np. z słuchaczami Radia Maryja. Tusk szanuje znanych i zasłużonych np. prof. Bartoszeskiego. Kaczyński to mały zakomleksiony "dziadziuś Jaruś" jak go określił jego kolega Giertych. Nie zna swojego kraju. 13 grudnia gdzie wszystkich ważnych internowano, on siedział w domu z mamusią i kotkiem. W debacie nie odpowiadał na pytania, ponieważ nie znał odpowiedzi na pytania. On nie wie, ile kosztuje kurczak czy gaz, nie wie też ile faktycznie zarabiaja w Polsce np. pielęgniarki. Ludzie, użyjcie tego co macie pod włosami i pogódzcie się z faktem, że was idol sromotnie przegrał z o wiele lepszym kandydatem. Odpowiedz Link
skuterionex Re: Tusk OK, Kaczyński out. 13.10.07, 21:15 Po debacie Kaczyński -Tusk,od razu przypomniała mi się wizyta JPII podczas wizyty w Polsce po wprowadzeniu stanu wojennego. Tak samo trzęsła się broda Jaruzelskiemu ze strachu jak wczoraj Kaczyńskiemu. Kto tego nie widział ,niech sobie poszuka w necie filmik z wczorajszej debaty . Odpowiedz Link
rumian3 Re: Tusk OK, Kaczyński out. 13.10.07, 21:20 Być normalnym człowiekiem a zagrać normalnego to jest różnica ( subtelna- ale jednak różnica). Ja i myślę wielu na to się nie nabrało. Odpowiedz Link