bassrafal 25.08.08, 10:18 Planuję kupić jakieś dywaniki do auta, niewiem czy kupić gumowe czy welurowe. Jakie macie opinie na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikoj50 Re: Dywanik do auta 25.08.08, 10:27 W moim "porszaku" są gumowe. Takie bym polecał. Chociażby z powodu łatwiejszego utrzymania w czystości. POZDRAWIAM. Taszi Delek. Tavisupleba. Odpowiedz Link
girardengo Re: Dywanik do auta 25.08.08, 11:44 Gumowe - praktyczne Welurowe - eleganckie Osobiście w lecie używam welurowych, nawet lekko deszczowa pogoda nie przeszkadza aż tak bardzo w utrzymaniu czystości. Ale jeśli parkujesz samochód w okolicach silnie nabłoconych, pozostają ci tylko dywaniki gumowe Odpowiedz Link
lookart Re: Dywanik do auta 25.08.08, 11:59 Miałem kiedyś chyba z 2 komplety dywaników gumowych i stwierdziłem, że nigdy więcej! Wiecie dlaczego? Żona załatwiła je swoimi obcasami, a poza tym naprawdę musisz wydać kupę kasy by te gumowe pasowały jak ulał! Nigdy nie kupuj dywaników uniwersalnych tylko dedykowane!!! Ja ostatnio kupiłem dywaniki na Allegro www.allegro.pl/item419452256_dywanik_samochodowy_vw_bora_dobra_jakosc.html Jestem z nich bardzo zadowolony! Po pierwsze pasują jak ulał, nie ślizgają się pod nogami, żona szybko ich nie załatwi obcasami, i są bardzo łatwe w utrzymaniu czystości. Jeżeli chodzi o warunki jesienno zimowe to z pewnością nie przesiąkną, ponieważ pokryte są od spodu warstwą gumową. Pozdrawiam Odpowiedz Link
www88www Re: Dywanik do auta 25.08.08, 15:52 Ja stosuję rozwiązanie pasażerowie welurowe, gumowy dla kierowcy. Z racji, że najczęściej jeżdżę sama to welurowe się nie niszczą i nie brudzą Dobre gumowe kupiłam kiedyś w Realu, uniwersalne na sztuki, bodajże 15 zł szt. Guma miękka i świetnie się dopasowuje i nie ślizga. Odpowiedz Link
no.f_ck Re: Dywanik do auta 25.08.08, 16:34 do jesieni jezdze na welurowych a od pierwszych wiekszych deszczy zmieniam (dokladam wlasciwie) gumowe po zimie znow wracam do welurowych utrzymanie czystosci na welurach nie jest takie ciezkie pod warunkiem w miare regularnego ich odkurzania Odpowiedz Link
panjarekp Re: Dywanik do auta 25.08.08, 16:43 Ja przetestowałem system dywanikowe po kilku latach eksploatacji mojego auta. Welurowe (dedykowane do konkretnego modelu) mam na lato a zimowe uniwersalne z pionowym kołnierzem mam na zimę. Wymiana następuje wtedy kiedy wymieniam koła z letnich na zimowe. Odpowiedz Link