Dodaj do ulubionych

Panorama Fort Beach Bułgaria

23.02.09, 16:51
Mam pytanie, czy ktoś może korzystał przy wyjeżdzie do Bułgarii
konkretnie do Panormy Fort Beach z oferty wynajm apartamentów na
stronie nocowanie.pl . Zarezerwowalam apartament na lipiec 2009 na
dwa tygodnie. mam wpłacic zaliczkę 1000 zł ( to jeszcze nie problem)
ale na dwa tygodnie przed wyjazdem muszę wpłacic pozostałą kwotę
2990zł. troche się boję, że coś będzie nie tak. czekam na odzew
Obserwuj wątek
    • Gość: tala Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 25.02.09, 23:26
      Ja rezerwowałem też w tym hotelu tylko przez biuro gdzie wpłacam 10% a resztę
      przy odbiorze kluczy wojtwojt@op.pl
      • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 26.02.09, 09:19
        I to ma sens, mogę wiedzieć w jakim biurze ?
        ja za lipiec 14 dni za apartament 120 m, 3 pokoje płacę 3999zł. mogę
        wiedzieć ile płacisz przez biuro?
    • volta2 Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 02.03.09, 14:01
      ja byłam tam rok temu, i płaciłam za sypialnię i salon z kuchnią w
      pełni sezonu zaledwie 1400 złotych, fakt, że za tydzień.
      ja byłam jeszcze z innego serwisu netowego, nie płaciłam w ogóle
      zaliczki - mało tego, mogłam zrezygnować bezpłatnie na 72 godziny
      przed przyjazdem.

całość kwoty płaciłam przed odbiorem kluczy.
    • okawangoo Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 08.03.09, 18:40
      i po co sie denerwujesz i zakładasz tysiące wątków o tej samej
      treści?? poczytaj regulamin forum.
      • Gość: marcowy Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: *.ksi-system.net 11.03.09, 21:40
        Witam
        mam pytanie w jakiej odległości od centrum Św Własu znajduje się
        kompleks Panorama Beach. Wybieram się w tym roku i nie wiem jak
        daleko jest do centrum. A w ofertach są sprzeczne dane jedni piszą
        że kilometr inni że siedem.Pozdrawiam
        • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 11.03.09, 22:13

• Gość: marcowy Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: *.ksi-system.net 11.03.09, 23:21
            jade z Millenium Travel tzn jeszcze się zastanawiam.
            • volta2 Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 12.03.09, 21:10
              panorama jest w zasadzie ostatnim kompleksem hotelowym we własie, do
              centrum na pewno nie jest kilometr, ja bym powiedziała, że 5 ale
              równie dobrze może być to 7 km.

mnie to odpowiadało, bo ja po centrach kurortów jak nie muszę, to
              nie latam, a im w zasadzie dalej od centrum, tym bardziej
              kameralniej:)

przy panoramie jest przystanek, punktualnie kursują autobusy, jak na
              piwo czy wino chce się człowiekowi wybrać, to oczywiście nie musi
              brać samochodu.
              zresztą na terenie kompleksu i tak jest w czym wybierać, nie ma
              potrzeby wyruszania do centrum, a jeśli już to i tak raczej lepiej
              do sb niż do własu, bo w nim nic właściwie i tak nie ma.
              • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 12.03.09, 21:31
                orientujesz się może jaka tam jest pogoda w lipcu ?
                • Gość: volta2 Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: 213.172.66.* 13.03.09, 07:05
                  ja byłam na przełomie lipca i sierpnie i była pogoda taka, jak
                  powinna być: słońce, słońce, słońce, woda wystarczająco ciepła,
                  piasek też przyjemny, choć nie najczystszy.

dla nas zaletą panoramy była możliwość korzystania z niepłatnej
                  plaży, ale jak ktoś ma ochotę płacić codziennie za leżak, to też
                  oczywiście może to robić, bo obok plaży dla panoramy jest plaża
                  sąsiedniego hotlelu, już płatna.
                  a jak się chce 10 dni brać leżaki dla 2 osób to trochę to podnosi
                  koszt wyprawy.
                  myśmy korzystali z zakątka niepłatnego i źle nam z tym nie było, ja
                  to w ogóle nigdy nie korzystam z leżaków(no, nad basenem) bo lubię
                  czuć pod ręcznikiem, że na piasku leżę:)
                  • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 13.03.09, 07:43

• volta2 Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 13.03.09, 14:41
                      nasza trasa nie jest reprezentatywna, bo jechaliśmy do bułgarii na
                      tydzień po tygodniowym pobycie w górach rumuńskich i to tych
                      północno-wschodnich.
                      ale trasy rumuńskiej nie polecam, średnia prędkość to 60 km, ludzie
                      tam wyjątkowo przestrzegają ograniczeń prędkości, do tego kręte,
                      górskie drogi...

wróciliśmy więc przez serbię, ale też tego waritantu nie polecam, na
                      granicy jednej staliśmy tylko godzinę, co wydawało nam się straszną
                      dłużyzną - przy wyjeździe z serbii czekaliśmy 6 godzin i to był
                      hardcore. (może dlatego że był to dzień w którym rosja zaatakowała
                      gruzję?- nie wiedzieliśmy o tym, a na granicy było strasznie)

ponieważ żadnego wariantu drogowego polecić nie mogę, wybierz sama
                      ja wiem, że podróż do bułgarii była moją tam podróżą ostatnią
                      no chyba że będzie i tam strefa schengen:)
                      • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 13.03.09, 20:57
                        Rumuni się boję więc chyba wolę parę godzin na granicy z Serbią. Do
                        lipca jeszcze daleko, zobaczymy....
                        • volta2 Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 13.03.09, 21:09
                          a czego boisz się w rumunii?
                          ja w czasie 2 tygodniowego urlopu równo podzielonego między rumunię
                          a bułgarię najmniej miłe momenty mam właśnie z bułgarii, na
                          pierwszym przystanku oferowano nam noże sprężynowe za 10E sugerując
                          jednocześnie, że jak nie kupimy, to nam mogą lakier porysować

i drugi moment to właśnie na granicy - ponieważ się tam nie jedzie
                          tylko stoi to w krzaczorach siedzą zgraje ludzi wyglądających na
                          bezdomnych.
                          nagabują tych czekających w kolejce o wszystko, ale głównie o kasę

całe szczęście, że jeździła non stop policja i się hamowali, ale
                          wtedy miałm faktycznego stracha. a było ok. 20-tej i noc w
                          oczekiwaniu przed nami.

w rumunii mieliśmy trudne momenty, ale one pochodziły zawsze od
                          nieujarzmionej natury, powódź, atak psów, no, ale wiedzieliśmy o
                          powodzi, więc sygnały ostrzegawcze sami zlekceważyliśmy...
                          ludzie tam dość jednak dla nas mili byli, choć nie tak, jak
                          naczytałam się w przewodniku:)
                          • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 15.03.09, 13:30

• Gość: malaft Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: *.acn.waw.pl 03.05.09, 17:56
                              Ja również jadę do Panoramy Fort w terminie 11-18 lipca, Za
                              apartament 4 osobowy zapłaciłam 1800 zł z MT. Może się spotkamy :)
                              • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 03.05.09, 19:17
                                Witam, całkiem możliwe że się spotkamy chociaż ten kompleks jest
                                bardzo duży, czy apartament wynajeliście ze strony nocowanie od p.
                                Jakuba? Z jakiego miasta wyjeżdzacie ? Macie ustaloną trasę?
                                • Gość: volta2 Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: 213.172.87.* 04.05.09, 07:40
                                  jeśli planujecie się spotkać, to radzę wam umówić się na wymianę nr
                                  komórkowego lub poprzez forum(będziemy w pizzerii o 20-tej drugiego
                                  dnia po przyjeździe), bo to duży kompleks, sporo ludzi, nie ma w
                                  zasadzie szans na przypadkowe spotkanie - a jeszcze jak jedni będą
                                  chadzać na plażę bezpłatną a dudzy na leżaki - to już spotkanie
                                  raczej niemożliwe.
                                  my mieszkaliśmy z naszymi znajomymi w tym samym budynku (oni nad
                                  nami) i jak nie mieliśmy ochoty wpadać na siebie- to problemu z tym
                                  nie bylo żadnego.
                                • Gość: malaft Re: Panorama Fort Beach Bułgaria IP: *.acn.waw.pl 09.05.09, 19:55
                                  Beatko, ja zmieniłam hotel z Panorama Fort na Imperium Fort, za 7 dni zapłaciłam
                                  1590 + 500 kaucji. Lece samolotem z Poznania ( kupiłam bilety na promocji
                                  wizzair za 3 osoby - 1344 zł )Apartament wynajęłam za pośrednictwem Millenium
                                  Travel.
                                  • beata.wawrzon Re: Panorama Fort Beach Bułgaria 09.05.09, 22:11
                                    Dzieki za wiadomość, my zostajemy w Panoramie, mamy już wszystko
                                    dograne i ustalone. Wolę jechać samochodem. Jest to męczące, ale
                                    lubię zwiedzać i poznawać nowe miejsca po drodze. Zyczę
                                    przyjemności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka