rostalski.l 03.10.08, 13:00 Widziałem dziś, że na kościele zaczynają stawiać BTS Ery, powinny się skończyć problemy z zasięgiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poodzian Re: Era i zasięg 04.10.08, 18:57 Dla paru srebników propa, pokusił się o postawienie nad głowami modlących promieniujacych anten i nadajników sieci GSM. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: Era i zasięg 04.10.08, 23:09 Boli Cię to? Może załóż sobie blog (to teraz modne) i tam wylewaj swoje żale. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Era i zasięg 04.10.08, 23:23 Propa powinien spytać parafian co sądzą o takim pomyśle. On ma jednak ludzi gdzieś, sam podjął decyzję bo dostał kasę. Jeszcze jeden argument aby się go pozbyć. Odpowiedz Link
makler4 Re: Era i zasięg 05.10.08, 08:35 Boisko proboszczowi i sąsiadom przeszkadzało, a promieniwanie nie przeszkadza? Odpowiedz Link
mono80 Re: Era i zasięg 05.10.08, 09:40 widzę,że martwisz się o zdrowie proboszcza(mieszka najbliżej przekaźnika)na znak protestu i szkodliwości promieniowania proponuję zniszczyć telefon Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Era i zasięg 05.10.08, 10:53 Drobne antyklerykałki jesteście żle poinformowani. Konsultacje się odbyły, tylko, że wy w nich nie braliście udziału, ponieważ przegapiliście ten moment. Pieniądze jakie są z tych anten, zasilą fundusz organowy. Jesteście zbyt daleko od parafii, aby o wszystkim wiedzieć. POZDRAWIAM. Taszi Delek. Tavisupleba. Odpowiedz Link
poodzian Re: Era i zasięg 05.10.08, 13:12 Tak? To niby kiedy i z kim odbyły się konsultacje? Proboszcz ma za nic ludzi i nie liczy się z ich zdaniem. Tak było z ogrzewaniem czy z krzyżem na wieży. Uważam, że za takie zachowania i samowolę powinien wylecieć z tej parafii. Proponuję nagłośnić ten temat. Może ludzie nawet nie wierzą jaką bombę mają przy swoich domach, bo propek połakomił się na kasę. Odpowiedz Link
matejkoo Re: Era i zasięg 05.10.08, 13:51 Zanim zaczniecie pisać głupoty o promieniowaniu nadajników, itp... zapoznajcie się z normami, i z tym jakie promieniowanie emituje telewizor, mikrofalówka, telefon, itp. a jakie taka antena na tej wysokości. Polskie normy są o wiele ostrzejsze od Unijnych. Ale ja wiem, wszystko aby dokopać. Nawet nie wiecie ile anten jest na blokach bez waszej wiedzy. Dobrze pochowanych. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Era i zasięg 06.10.08, 12:01 Widzę Poodzianku, że jesteś lepiej w sprawach naszej parafii poinformowany od samego Propy. Ale to tak dla żartu napisałem. Pytasz kiedy i z kim odbyły się konsultacje? Zacznijmy od tego, że nasz kościół jako obiekt, jest własnością wspólną wszystkich parafian. W związku z tym, też trochę mój, ponieważ jakieś tam grosze daję od pewnego czasu na jego budowę. Sprawa zainstalowania anten telefonii komórkowej była szczegółowo skonsultowana z naszą Radą parafialną. Z tego co wiem, a trochę wiedzy mam, to było kilku chętnych do "wejścia" na wieżę naszego kościoła ze swoimi antenami. Proboszcz z Radą rozpatrzyli akurat tą, która była najkorzystniejsza. Jak już pisałem, pieniądze z tytułu zainstalowania anten zasilą szeroko pojęty fundusz budowy kościoła (ogrodzenie, organy, tynki zewnętrzne, utwadzenie placu itp.) Mając na uwadze, że w m-cu wrześniu 2009 kościół ma być konsekrowany, to każdy grosz się liczy. Biorąc pod uwagę, że nie wszyscy mieszkańcy są zainteresowani wspieraniem materialnym budowy kościoła, uważam decyzję o zainstalowaniu anten za przejaw gospodarności i dobrej metody zdobycia brakujących pieniędzy. Mów co chcesz, ale jak Propa ma chodzić i prosić się takich jak Ty, to wolał zrobić to, co zrobił. I bardzo dobrze, bo gdyby czekać na same datki, to kościół by powstał za 100 albo 200 lat, a on jest nam potrzebny jak najszybciej. Na marginesie mówiac, wcale te anteny nie szpecą kościoła i nie odbierają uroku jego wieży. Wkomponowane są ze smakiem i fajnie to wygląda. POZDRAWIAM. Taszi Delek. Tavisupleba. -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. pl.wikipedia.org/wiki/Rada_parafialna Odpowiedz Link