Dodaj do ulubionych

darmowe żarełko - za netową ankietę

29.11.04, 11:01
ja tylko w kwestii informacyjnej :)
Whiskas i Pedigree za wypełnienie ankiety przysyłają "próbkę" jedzenia. Dla
Dunkana ta "próbka" to 3 kg suchej karmy dla dużych psów. Przynosi pan z
pytaniem na ustach "macie tu psa?" "no, to prosze" stawia ptaśka i idzie
sobie.
Nikogo nie namawiam do strzedawania danych osobowych - bo takowe trzeba
zamieścić ale nikt raczej nie sprawdza czy prawdziwe, ani do karmienia właśne
tą karmą. Dla nas to poprostu 3 kg. darmowego wypełniacza który można dać w
chwili krytycznej. Można też życzliwie "rzucić" tym w jakieś schronisko :)
zawsze to jakies jedzenie. W każdym razie karma jest, my żyjemy - nikt nas
nie atakował ankietami, pytaniami dodatkowymi itp.
strona: www.rosnijzdrowo.pl

aha, Frolic też przysyła próbki ale tylko taką małą paczuszkę. I strony nie
pamiętam :(

mam nadzieje ze nie potraktujecie tego jak reklamy firm. pomyślałam że może
się taka informacja przyda komuś.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eulalija Re: darmowe żarełko - za krew 29.11.04, 11:55
      Za oddanie krwi dla innych piesków sponsor akcji - duża firma produkująca
      karmy - daje paczkę 3 kg dobrej karmy. Wiga oddawała krew nie dla karmy, worek
      oddałyśmy dla zabiedzonych piesków jednej pani. Celowo niczego nie piszę
      dokładnie, bo ogólnie mi się to nie podoba. Wolałabym, żeby producent oddawał
      karmę któremuś schronisku lub przytulisku. Krew jest pobierana od psów
      zdrowych, dużych, silnych (min. 25 kg wagi i nienaganny stan zdrowia) - czyli,
      ogólnie rzecz biorąc - zadbanych.
    • miss_dronio Re: darmowe żarełko - za netową ankietę 29.11.04, 12:02
      Tak, ja też wypełniłam ankietę (whiskas) i dostałam darmowe próbki karmy.
      Jedzenie dostały bezdomne koty, które się u mnie dozywiają. Pisałam kiedys o
      tym na forum Zwierzęta i Koty ale ludzie odpisali mi, że to kiepski pomysł. Dla
      mnie pomysł na znalezienie dofinansowania na dokarmianie bezdomnych jest
      rewelacyjny ale widac opinie bywają różne:)
      • pierozek_monika Re: darmowe żarełko - za netową ankietę 29.11.04, 15:38
        ja uważam, że to dobry pomysł. Zaraz wypełnię ankietę, i kotki zakładowe będą
        miały co jeść. Lepsze to, niż wędliny z kanapek pracowników, lub wogóle nic
        (choć myślę, że polują sobie na myszki).
        • agata.balu Re: darmowe żarełko - za netową ankietę 30.11.04, 10:28
          A ja mam pytanie: czy widzięliście kiedyś kota zjadającego mysz? One chyba już
          nie wiedzą, że to jest jadalne.
          Mnie sie wydaję, ze ich uwsteczniony "aparat gębowy" nie jest do tego
          przystosowany. Nawet ugryźć w rekę porządnie nie potrafią. Nooo chyba, że
          najpierw rozrywają to pazurami?
          Ciekawam jak to jest?
          • pierozek_monika Re: darmowe żarełko - za netową ankietę 30.11.04, 10:38
            nie wiem jak to jest :))) ale widzimy, że zakłądowe koty latają z myszami w
            pyszczkach, czyli je uśmiercają, ale czy jedzą to nie wiem :)
            • eulalija Kot zjada myszy 30.11.04, 11:54
              Prawdopodobnie domowy pupil zgłupiałby na widok malutkiej myszki, być może, że
              nawet by uciekł. Ale koty żyjące na swobodzie, podkarmiane trochę przez ludzi,
              przyzwyczajone do obecności człowieka, polują na myszy i je zjadają.
              Obserwowałam kilka lat temu jak kocica uczyła swoją czwórkę maluchów polować,
              czaić się, łapać zdobycz, walczyć. Widok za wszystkie pieniądze świata,
              żałowałam, że nie mam kamery, by to utrwalić. I widziałam jak im przynosi
              upolowane myszy, niosła w pyszczku taką trochę podduszoną myszkę, wydała
              dźwięk, na który kociaki do niej podbiegły, najsilniejszy złapał myszkę i zjadł
              w dwóch częściach.
              • agata.balu Re: Kot zjada myszy 01.12.04, 09:11
                Nareszcie ktoś to widział na własne oczy jak kot zjadał mysz! Ja widziałam
                tylko polowanie, zabijanie, obnoszenie się z tym ..... i zostawianie.
                Prawdę mówiąc nie bardzo mi sie to podobało. Nie lubię znęcania się dla zabawy.
              • orvokki Re: Kot zjada myszy 07.12.04, 09:43
                Protestuję przeciwko obrażaniu domowych kotów, że niby by zgłupiały. Kilka lat
                temu niefortunnie, na skutek połączenia dwóch gospodarstw domowych, trafiło nam
                się mieć równocześnie mysz i kota. Mysz Rycho znalazł niestety jakis sposób,
                żeby wyjść z klatki pod naszą nieobecność i jak wróciliśmy znaleźliśmy jedynie
                część Rycha...

Wracając do tematu wątku, na liście dyskusyjnej o kotach ludzie skarżyli się, że
                wypełnili ankietę, a żarełka nie dostali :o(((
                • 84aga Re: Kot zjada myszy 07.12.04, 12:50
                  Pedigree rozdaje "paczuszkę dla maluszka", ale z tego co piszecie to już nie dają kości, zabawki, książeczki i pół kg karmy dla szczeniąt? Tylko 3 kg samej karmy?
                  I podobno dłuuugo się czeka na przesyłke, nawet do pół roku. (tak przeczytałm na jakimś forum).
                  I jeszcze jedno w ankiecie pisze, że już nie ma zestawów dla kociąt.

A Frolik też rozdaje próbki karmy, jest to 125 gram, można zamówić tu:
                  www.frolic.pl/
                  • izunia.m Re: Kot zjada myszy 07.12.04, 16:46
                    ja dostałam po ok. miesiącu, dla psa, aha i naisałam że dorosły i że duży. Może
                    na Deltę (8 mcy) przyślą coś innego - dla maluszka
    • michust Re: darmowe żarełko - za netową ankietę 04.12.04, 15:37
      ankietę wypełniłem czekam na jedzonko
      jak przyjdzie dorzucę od siebie drugie trzy kilo i zawiozę do schroniska :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka