Dodaj do ulubionych

Etap Hotel w Graz- opinie

04.07.10, 08:14
Witam, w tym roku wybieramy się do Włoch, ze zwiedzaniem Austrii po drodze. Zarezerwowałam noclegi w Graz, w hotelu Etap. Czy ktoś z Was mógłby coś napisać o tym hotelu?
Mam pewne obawy dot. dzieci, nie bardzo rozumiem, jak są liczone. Na stronie pozwala zarezerwować pokój tylko dla 2 dorosłych, w adnotacjach jest podane, że max 2 dzieci gratis. Ale nie do końca to jest jasne. A nie chciałabym niespodzianki na miejscu. Dzieci w wieku 5 i 7 lat.
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

Obserwuj wątek
    • mair Re: Etap Hotel w Graz- opinie 06.07.10, 09:38
      Etap hotele to siec miedzynarodowa, wszystkie sa do siebie podobne
      wszedzie tam gdzie sa. Sa to hotele klasy turystycznej z najnizszej
      polki, nizej sa tylko hotele Formula. Pokoje malenkie ale czyste i
      wszytkie z lazieneczka, toaleta i TV. Jezeli napisane, ze dwoje
      dzieci gratis to znaczy gratis, co tu nie jasne jasne ?
      • mair Re: Etap Hotel w Graz- opinie 06.07.10, 10:01
        tu masz link do opisu tego typu hoteli
        www.reise-report.de/etap.html
        wynika mi z niego, ze w tych hotelach w Austrii, w pokoju moze byc
        tylko jedno dziecko do 12 lat, czy mozesz dookoptowac drugie trzeba
        sie zapytac w hotelu. Gdyby bylo mozna to napewno za odpowiednia
        doplata, zawsze jest najlepiej gdy wiemy wszystko przed
        rezerwacja ...., w Etap hotelach w Austri recepcja jest otwarta cala
        dobe i chyba nie da sie dziecka przemycic bez narobienia sobie
        problemow
        • mair Re: Etap Hotel w Graz- opinie 06.07.10, 10:06
          tu masz jeszcze jeden link do opinii o hotelu
          www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_ETAP+Hotel+Graz-ch_hb-hid_93611.html
          • coronella mair 06.07.10, 18:31
            dzięki za odzew. Potrzebujemy pokoju tylko na noc, przelotowo w trasie, więc żadnych wielkich wymagań nie ma.
            A z tymi dziećmi nie jest do końca jasne, zobacz tu:
            www.etaphotel.com/gb/booking/room-dates.shtml
            nie wiem, czy link sie wklei, więc kopiuję adnotację w ramce/:

About
            this hotel

Maximum 2 rooms per booking
            Maximum 2 people per room
            - Maximum 2 adult(s) per room
            - Maximum 2 child(ren) per room
            Children :
            From 12 years old, children are considered as adults

ja, przyznam, zupełnie tego nie rozumiem, podczas rezerwacji redukowało mi ilość dzieci do 1, wpisywałam 2 i automatycznie poprawiało na 1
            w niektórych hotelach jest wyrażnie napisane, że tylko 1 dziecko gratis, a to wiąże się z wzięciem 2 pokoi. Tu jest adnotacja o 2 dzieci, ale nie wiem, czy oprócz tych max 2 dorosłych może być 2 dzieci?
            no nie rozumiem....
            zadzwonić mogę, ale nie mówię po niemiecku, a na meile nie odpowiadają sad
            • mair Re: mair 10.07.10, 07:35
              w linku, ktory ci podalem wyraznie jest napisane - tylko jedno
              dziecko do 12 lat gratis, jest to link do tego konkretnego hotelu i
              nie musisz nic wiecej szukac,,,,,,
              generalnie - Etap hotele proponuja pokoje dla 1,2,3 osob doroslych,
              jesli 3 osoba jest dziecko do 12 lat nie pobieraja dodatkowej
              oplaty, jesli 3 osoba jest dorosly pobierana jest doplata do ceny
              pokoju,
              w cenie pokoju nie ma sniadania
              • abwehrstelle_breslau Re: mair 23.07.10, 13:44
                Jadąc na południe rok-rocznie nocujemy (2+1+kundel) w Etapie w
                Grazu. Pokoje standardowe dla tej sieci. Bierzemy dwójkę, w której
                jest podwójne łóżno plus pojedyncze piętrowe.

W zeszłym roku rezerwowałem telefonicznie i laska zapytała mnie o
                wiek "dziecięcia", a ja durny powiedziałem jej całą prawdę jak na
                spowiedzi świętej i ona na to, że należy wziąć dwa pokoje...
                podziękowałem i zadzwoniłem na drugi dzień już nawet nie wspominając
                o "dziecięciu". Jak byliśmy na miejscu nikt nie przeliczał wycieczki
                ani nie interesował się wiekiem wycieczkowiczów... i tak skasowali
                dodatkowe 5euro za kundla smile))
                • abwehrstelle_breslau Re: mair 23.07.10, 14:06
                  Hotel jest połozony w ścisłym centrum ...Lendpatz o ile dobrze
                  pamiętam. Zjeżdzasz z autostrady zjazdem na [Zentrum] i grzejesz
                  przed siebie. Punktem orientacyjnym jest rzeka (której nie należy
                  przekraczać). Lendpatz połozony jest w pobliżu rzeki (po przeciwnej
                  stronie góry zamkowej) Punktem orientacyjnym jest spory Park. Dojazd
                  do Etapu jest ulicami jednokierunkowymi, więc trochę trzeba się
                  pokręcić, ale spoko.

Przed hotelem jest wąsko i ciasno, więc tylko wyskok aby się
                  zakwaterować ... ja zawsze biorę za parę euro hotelowy parking
                  podziemny(zapłacić i wziąć kod) i dalej obok wjazd do
                  kilkupoziomowego parkingu, z którego windą dojeżdżasz na swoje
                  piętro... chcę powiedzieć, że obsługa nawet nie ma okazji
                  zweryfikować czy z auta wysiadają dwie osoby czy ...dwanaście smile))

...no chyba, że prawda wyjdzie przy śniadanku? smile))
                  • mair Re: mair 24.07.10, 20:05
                    Przepraszam stary, nie zrozum mnie zle ale jakie to typowo polskie.
                    Mnie takie oszustwo nie przeszloby przez mysl.
                    Nie zapominaj o kamerach. Sa nie do sprawdzania ale dla twojego
                    bezpieczenstwa. Austriak tez potrafi nie dac sie oszukac.
                    pozdrwaia
                    • abwehrstelle_breslau Re: mair 26.07.10, 08:34
                      Ależ nie musisz mnie przepraszać, mair! smile) ...ani ja, ani ów
                      Austriak nie patrzą na tą duperelę w kategoriach oszustwa.

Uważam, że wręcz przeciwnie: obie strony są zadowolone z transakcji.
                      Austriak, że skasował te 60-70Euro za pokój. Ja, że mieliśmy
                      sposobność odpocząć podczas podróży i jeszcze odwiedzić znajome
                      zakątki... Gdybym miał wyskoczyć ze stówki, to chromoliłbym kasztana
                      i śmignąłbym jeszcze te 50-60km do Słowenii, gdzie bez najmniejszego
                      problemu przenocowalibyśmy w porównywalnych warunkach za 40euro.

Czysta kalkulacja! podyktowana taką a nie inną "siłą nabywczą"
                      złotówki...
                      • coronella Re: mair 04.08.10, 08:55
                        własnie wróciłam, i tak:
                        w Graz w Etap bez żadnych problemów przenocują 2 dzieci w pokoju rodziców. Jest ciasno, ale trudno. Spalismy tam 2 noce. Pokój ok, czysty, rano był sprzątany, ręczniki zmienione.
                        Parking jest rzeczywiście płatny, podziemny,
                        i tu uwaga:
                        JEST możliwość skontrolować, kto mieszka w pokoju, i nawet to robią! W parkingu są kamery, pani dokładnie widzi kto wysiada z auta i wchodzi do pokoju, widziałam monitory i widziałam obraz. Ja bym nie ryzykowała, i jakos tak... głupio by mi było.
                        O wiek dziecka rzeczywiście nie pytają, ale moje mają 5 i 7, więc nawet nie spodziewałam sie pytań.
                        Graz to piękne miasto, zostaliśmy 1 noc dłużej na zwiedzanie.

W Etap w Wiedniu tez dzieci spały z nami, pani powiedziała, że ona jednego dziecka nie widzi smile Więc teoria teorią, a w praktyce nie jest tak zle.
                        • abwehrstelle_breslau Re: mair 04.08.10, 09:42
                          >pani powiedziała, że ona jednego dziecka nie widzi

otóż to! miło czytać cornellię, że pracownicy etapu podchodzą do
                          spraw w sposób elastyczny i życiowy smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka