Dodaj do ulubionych

iAustria Mag – odkrywaj Austrię z iPadem!

14.06.13, 17:03
www.austria.info/pl/home/iaustria-mag-odkrywaj-austrie-z-ipadem-1941234.html
Interesujące, ktoś już skorzystał z oferty ?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: iAustria Mag – odkrywaj Austrię z iPade 14.06.13, 17:56
      Jest też wersja polska. Zastanawiam się, czy jest coś podobnego na Androida
      • wislok1 Re: iAustria Mag – odkrywaj Austrię z iPade 14.06.13, 22:25
        Też się zastanawiam
    • wislok1 A tak pytanie przy okazji 14.06.13, 22:25
      Zna ktoś dobrą nawigację gps dla komórek, działającą bez dodatkowych opłat poza granicami Polski ?
      • jusytka Re: A tak pytanie przy okazji 15.06.13, 07:47
        GPS jest darmowy ale płaci się czasem za mapy. Ja w kraju korzystam z map Google które ściągam przez internet. Jedyny koszt to dostęp do sieci. Za granicą korzystam z osobnego urządzenia GPS z wbudowaną już mapa ale trzeba ja aktualizować co również darmowe nie jest. No chyba ze ktoś poszuka w sieci o sam znajdzie lepsza bądź bardziej aktualną mapę
        • wislok1 Re: A tak pytanie przy okazji 15.06.13, 23:17
          Za granicą korzystam z nawigacji faceta siostry mojej żony, kupił ją w Aldi.
          Niestety nie ma opcji automatycznej aktualizacji, stąd jest to w sumie złom
        • wislok1 Cóż 15.06.13, 23:21
          Ja się boję tego, że za korzystanie z map google, które mam online, dostanę
          zabójczy rachunek.

Nie jestem specjalnym entuzjastą gps, na trasie poza miastami jest średnio przydatne,
          tak po prawdzie można się bez tego obejść.
          Wmiastach się bardzo przydaje,np. we Wiedniu

• wislok1 Re: Cóż 17.06.13, 00:08
            Zainstalowałem na komórkę be-on-road
            Wbrew nazwie program jest czysto czeski

Będę testował, na szczęście nie ma u nich głosu Hołowczyca
            play.google.com/store/apps/details?id=cz.aponia.bor3.czsk&hl=pl
            • wislok1 Re: Cóż 23.06.13, 12:28
              Na razie działa, mapa Czech jest bardzo dobra, mapa Polski do d...
      • aaa961 Re: A tak pytanie przy okazji 15.06.13, 08:07
        Ja mam (już dość stary) telefon Nokia N8 i posiada on, już bez żadnych dodatkowych opłat za aktualizacje, itp., b. dobre moim zdaniem mapy, które są ściągane na telefon, więc nie ma potrzeby dociągania czegokolwiek z Internetu, co za granicą ma duże znaczenie. Bardzo fajne jest to, że można najpierw na stronie maps.nokia.com pozaznaczać sobie ulubione miejsca, pogrupować je w tzw. kolekcje, a następnie zsynchronizować telefon z tymi ustawieniami i mieć np. wszystkie miejsca wakacyjne od razu zapisane w telefonie.
        Podejrzewam, że aplikacja ta działa również na nowych telefonach Nokii (czyli Lumiach).

Pzdr
        • wislok1 Re: A tak pytanie przy okazji 15.06.13, 23:17
          Ja mam lg
      • piernik235 Re: A tak pytanie przy okazji 15.06.13, 17:48
        Jeśli przez "nawigację gps" rozumiesz programy/mapy elektroniczne, a nie nawigację w ścisłym sensie, to ja bym polecił OruxMaps (zakładając, że używasz androida). Co do pasujących (i używalnych offline) map Austrii, to na www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php można znaleźć mapy, które działają zarówno pod OruxMaps/android jak i na normalnych urządzeniach Garmina (np. Oregon). Jakości tej mapy jeszcze nie testowałem.
        • wislok1 Re: A tak pytanie przy okazji 15.06.13, 23:18
          Dzięki za wskazówki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka