Dodaj do ulubionych

Czarnogóra z biurem Test Tour

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 00:41
Witam! jestem zainteresowana opiniami osób, które właśnie wróciły z Czarnogóry z pensjonatu Obala. Jak tam, jest. Byliście Państwo pierwszym turnusem, proszę o podzielenie się wrażeniami. Wybieram się tam w lipcu.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jotka Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 00:46
      Swietny pomysł, tylko, zeby ktoś z powracających trafił na ten wątek. Jedziemy w sierpniu. Prosimy o opinie.
    • Gość: Elka Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 23:39
      Pierwszy turnus już chba wrócił? Może ktoś nam pomoże i opisze wrażenia. Bardzo prosimy.
      • Gość: Hana Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 09:08
        Zdecydowanie dołączam się do tej prośby, jeśli ktoś z przebywających na wczasach z Budwie wrócił. Za kilka dni wraca juz kolejny turnus, prosimy o opinie.
        • Gość: robek Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 22:35
          niedawno wróciłem z Czarnogóry- pensjonat obala kolo budvy, z wakacji z Testtourem. i bylo super!!zdecydowanie polecam, zwlaszcza , że już drugi raz korzystam z oferty tego biura (rok temu byłem na Korculi- hotel Bon repos i tez polecam). Pensjonat obala bardzo przyjemny, , piękna okolica, długa plaża, idealne miejsce do odpoczynku i zwiedzania (Budva jest bardzo ciekawa). pensjonat tez dobry, a jedzenie smaczne (tylko pokoiki małe, ale czyste i dobrze wyposarzone). Za rok na pewno znów pojadę z Testtourem- pozostał jeszcze Hvar do zwiedzenia :) polecam!!! i pozdrowienia dla rezydenta- pana Vaso, pełen profesjonalizm i wiedza!!
    • 1956janusz Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 18.07.11, 18:52
      było kiepsko
    • nuova Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 18.07.11, 19:41
      Obala, ok, ale w jakiej miejscowości?
      • Gość: 1956janusz Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 10:43
        pensjonat obala w rafajlovici kolo budvy
        • Gość: 1956janusz Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 12:09
          po pierwsze odradzam ja bylem z zona na turnusie 27 06 do 8 07 i wskrocie napisze panstwu jak wygladala podroz pobyt i powrot z pobytu w pensjonacie obala a wiec 3 dni przed wyjazdem nastapila zmiana godz.wyjazdu z 12 30 na10 30 i tu pierwsza niespodzianka autobus podstawil sie o godz10 45 a wyjazd nastapil 11 10 w okolicach ronda mateczny kierowcy zorientowali sie ze nie zabrali wszystkich papierow zjazd na parking i 30 min.postoja wiec na starcie ponad 1godz. opoznienie w trakcie podrozy my dorosli 17 osob dowiadujemy sie ze na wczasy jedziemy z grupa dzieci 42osoby na kolonie zakwaterowanie w tym samym pensjonaciew trakcie podrozy kierowcy wszystko robia aby nadrobic zaistniale opoznienie nagminne lamanie ograniczenia predkosci a na zwrocona uwage jest odpowiedz ze moze zamienimy sie miejscami pstoje ograniczone do min. mialy byc srednio co 3 do 4 godz a byly co 5 a nawet 6 godz wszystko w celu jak zlikwidowania opoznieniano i wreszcie po23godz podrozy docieramy do rafajlivici kolo budvy i tu pierwsza niespodzianka po dojsciu pod pensjonat okazuje sie ze nie mamy gdzie zlozyc bagazu a do zakwaterowania mamy okolo 3 godzin oczekiwania pan rezydent proponuje zlozyc nam bagaze pod pensjonatem prawie na ulicy i pilnowania go sobie samemu bo on nie ma takiego obowiazku zapewnienia nam bezpiecznego zlozenia bagazu i ulatnia sie przed godz 13 zaczyna sie zakwaterowanie oczywiscie w pierwszej kolejnosci dzieci pal szesc po otrzymaniu upragnionych kluczy do pokoju udajemy sie tam i tu nastepna niespodzianka sa to jednoosobowe pokoje z dostawionym lozkiem wiedze na ten temat czerpiemy od sprzataczek w pokoju znajduje sie 1 nakastlik 1 krzeslo lustro zawieszone na wysokosci pasa i zaczyna sie nasza gehenna dzieciom wydaje sie ze sa u siebie w domu bieganina miedzy pietrami trzaskanie drzwiami i tak od samego rana do poznych godz wieczornych23 24 w nocy na uwagi zwrocone poni kierowniczce kolonii jest ona oburzona i mowi nam ze dzieci placily takie same pieniadze jak my i one sa na wakacjach i im wszystko wolno na drugi dzien idziemy z tym problemem do rezydenta a on na to ze nie jest pracownikiem biura test tour i on nic nie moze zrobic popoludniu okazuje sie ze 4 osoby nie przyjely zaproponowanych pokoi i zostali zakwaterowani w innym ale juz hotelu nik nas nie poinformowal ze mamy taki prawo teraz cos na temat wyzywienia stolowka prawie na wolnym powietrzu roje much chodzacych po stolach a w czasie sniadania rowniez pojedzeniu serwowanym tzw.szwedzki stol nie wiem czy to tradycja ale obiady moze poza zupami ktore byly wzglednie cieple drugie dania byly letnie a wrecz niekiedy zimne teraz na temat pieknej piaszczystej plazy ktorej na odcinku 2 km moze zajmowala 150m reszta to drobniejszy lub grubszy zwir na temat krystalicznie czystej wody codziennie pracownicy ktorzy opiekowali sie poszczegolnymi odcinkami plazy wylawiali codziennie po kilka workow nieczystosci plywajacych w poblizu brzegua nasza gehenna w pensjonacie trwa w najlepsze pani kierowniczka weszla w blizsze kontakty z panem rezydentem a dzieci poza chyba trzema wycieczkami maja czas wolny od 6 rano do 23 i sobie robia co chca jedni zostaja w pensjonacie inni ida sobie sami na plaze zachodze do glowy kto jezeli wogole wydal pozwolenie na organizacje tej kolonii no i zbliza sie dzien wyjazdu dzien wczesniej dowiadujemy sie ze wykwaterowanie z pensjonatu jest o godz.9 w folderze pisze ze po sniadaniu ktore konczy sie o10 30 a wiec teoretycznie moglibysmy sie wykwaterowac o godz 11 ale panie sprzataczki juz od 8 30 wraz z rezydentem pospiszaja nas o opuszczenie pokoju o godz 12 dowiadujemy sie ze wyjazd ma nastapic o godz 21 a wiec 12 godz od czsu opuszczenia pokoju mamy udostepniona 1 lazienke z podobno prysznicem na 69 osob lazienka 1m na 1.5m po wizycie kilku osob nie nadaje sie do dalszego uzytkowania woda stoi po kostki nie ma sie gdzie przebrac ludzie robia to bezposrednio na ulicy skandal zbliza sie godz 21 wszyscy czekamy na autobus niestety przyjezdza 21 45 zaczyna sie pakowanie walizek ale nie tylko pani kierowniczka kolonii za zgoda pilota pakuje kilka kartonow wina i kilka butelek nielegalnej rakiji i znowu zaczyna sie szalencza jazda celem odrobienia spoznienia i wszystko idzie w miare do granicy chorwacko wegierskiej celnicy wegierscy znajduja to wino te rakije i zarzadzaja kontrole wszyskich bagazy na pytanie kto ma jeszcze nielegalna rakije zglaszaja sie wszyskie dzieci celnicy kaza zlozyc wszystkie takie butelki pod wiata okazuje sie ze dzieci mialy okolo 50 butelek rakiji celnicy zatrzynaja nas doroslych podejrzewac ze to mysmy kupili ta rakije i dalismy dzieciom do przemytu to byl skandal mielismy sie zapakowac z powrotem do autobusu i wrocic do chorwacji i zrobic cos z ta rakijadopiero ktos doradzil zeby dac lapowke celnikom i po wreczeniu im 100 euro odstepuja od cofniecia nas z granicy i tak juz w miare spokojnie dojechalismy do krakowa byla godz 22 byla to gehenna a nie wczasy przyjechalem bardziej zmeczony niz przed wyjazdem zastanowcie sie panstwo nad zmiana biura z ktorym chcecie wyjechac aby nie przezyc czegos podobnego
          • Gość: ania Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.11, 09:32
            Potwierdza się, że ludzie, którzy nie potrafią czytać, nie potrafią też myśleć.
          • hepik1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 06.08.11, 12:43
            Ten przemyt rakiji w bagażach dzieci to się nadawał do telewizji a przynajmniej prasy.
            Jeśli opis zgodny z prawdą ,to prokurator powinien się zając pania kierownik.
            Ale skończyło sie po naszemu,łapówka(znowu prokurator)przymknięcie oczu i wszyscy szczęśliwi ,że jadą do domu . ;)
            Żeby cokolwiek wynieśc z tego przykładu:
            Z państw trzecich na teren UE wolno:
            "3. Napoje alkoholowe, jeżeli są przywożone przez podróżnego, który ukończył 17 lat:
            a) napoje powstałe w wyniku destylacji i wyroby spirytusowe o mocy objętościowej alkoholu powyżej 22 %, alkohol etylowy nieskażony o mocy objętościowej alkoholu wynoszącej 80 % i więcej - 1 litr lub
            b) alkohol i napoje alkoholowe o mocy objętościowej alkoholu nieprzekraczającej 22 % - 2 litry, i
            c) wina niemusujące - 4 litry, i
            d) piwo - 16 litrów.
            • wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 06.08.11, 14:24
              Czytając relacje ludzi, którzy wrócili z pensjonatów w Czarnogórze autokarem,
              mam wrażenie, że to jest survival.
              Nie sądzę, żeby ktoś wymyślił całą historię o przemycie rakiji. Tą i inne, o wyłączanym prądzie, braku wodu w nocy, tonach śmieci na plaży, itd.
              Pozytywne opinie innych ludzi są pisane według jednego schematu, wszystko było cudowne, itp.

• Gość: Foxer Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 21:31
                Mi to bardzo przypomina wyjazdy Polaków na Ukrainę, do Mołdawii, na Białoruś, do Kaliningradu,
                te same obrazki, łącznie ze skorumpowanymi celnikami, przemytem taniego alkoholu do UE, powszechnym bałaganem, miejsocwymi ludźmi, którzy nie troszczą się o czystość i tak dalej...
                Ładne krajobrazy, ciekawe zabytki, ale ta atmosfera jest dla mnie nie do zaakceptowania.
                Podobną wyczuwam u nas na Dolnym Śląsku, gdzie mieszka dużo ludzi zza Buga
              • nuova pozdro dla bajkopisarzy :))) 08.08.11, 12:43
                > Nie sądzę, żeby ktoś wymyślił całą historię o przemycie rakiji. Tą i inne, o wy
                > łączanym prądzie, braku wodu w nocy, tonach śmieci na plaży, itd.
                > Pozytywne opinie innych ludzi są pisane według jednego schematu, wszystko było
                > cudowne, itp.

ty już dawno powinieneś zejść na zawał czytając i odpowiadając na te makabryczne, czarnogórskie historie. brakuje w nich jeszcze zarazy która wylęga się na tych "tonach śmieci" i z powodu "braku wodu". brakuje zdecydowanie jeszcze zemsty lokalnego faraona. :)))
                a bajkopisarzy od ton śmieci serdecznie pozdrawiam ;)
              • nuova Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 09.08.11, 09:41

wislok1 napisał:

> Pozytywne opinie innych ludzi są pisane według jednego schematu, wszystko było
                > cudowne, itp.

wislok, coś mi się przypomniało.
                czytałam gdzieś, że bałkany można kochać albo nienawidzić. stąd miałoby sens i podstawę, to co piszesz o skrajnych opiniach nt cg.
          • Gość: Andre Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 12:43
            Na następne wakacje wybierz HOTEL ***** gwiazdkowy i przelot samolotem RAZEM ok 4.500 od osoby
        • nuova Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 19.07.11, 19:43
          Nie znam TT i nie mieszkałam w hotelu Obala, ale posiłki jadłam w restauracji Obala - było całkiem sympatycznie (pyszne i obfite śniadania, kelnerzy b.fajni dało się z nimi dogadać, ceny alkoholi czy kawy też ok, obiado-kolacje jednak nie przypadły mi do gustu). Ogólnie wioska jaką jest Rafailovići nie jest winna temu, że mi się tam nie podobało. Budva nie robi na mnie większego wrażenia. Hałas, mnóstwo butików, ruskich, jachtów, miejski zgiełk to nie są składowe udanych wakacji.
        • Gość: wieslaw Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: 83.3.224.* 01.08.11, 20:07
          witam bylem na turnusie od 18 06 .podroz z krakowa 23 godz nowym autobusem z duza iloscia przerw ,bez zastrzerzen .Po przyjezdzie ok 1 godz czxekanie na pokoje .,bylo nas 30 osob doroslych nie bylo w tym turnusie koloni.Pokoje duze z duzym tarasem i z fajnym widokiem na zatoke becici i wyspe sw nikola ja rabilem doplate do widoku na morze -polecam.Pokoje czyste codziennie sprzatane.,co do wyrzywienia w hotelu obala to sniadania szwecki stol - bardzo dobre i urozmaicone obiadokolacje wybor z 5 dan smaczne idla mnie wystarczajace .resteuracja jaet nad samym brzegiem jest czysto. plaza becici jest w calosci piaszczysta ok 2 km ale jest zatloczona .my chodzilismy z Rafailowici w przeciwna strone na skalki -mala piaszczysta plaza lub tunelem ok 200m na plaze kamenowo w strone sw stefana. plaza bajka krystaliczna cieplutka woda.cudny widok na gory iwyspe sw stefan.Budva stare miasto fajne z Rafailowici ok 60 mim spacerkiem kolo plazy.polecam rajs statkiem po zatoce kotorskiej ,spacer do sw stefana i wycieczke na plaze wyspy sw nikola.OGOLNIE polecam to miejsce i penjonat obala a morze iwidoki cudne
          • Gość: Agata Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 23:22
            Byłam na turnusie od 15 do 26 lipca. Bardzo sympatyczni ludzie, grzeczni, kulturalni. Fakt, że trzeba czekać na zakwaterowanie i ostatniego dnia "koczować" 12 godzin do wyjazdu jest męczący i organizatorzy powinni pomyśleć o innym rozwiązaniu. Pokoje w pensjonacie czyste, codziennie sprzątane. Posiłki: śniadania w formie szwedzkiego stołu w porządku, kolacje skromne, szczególnie dla mężczyzn. Rezydent opiekował się grupą ( w przeciwieństwie do pani Mirki z Hvaru). Jeden drobny incydent, gdy zostawił na wyspie dwoje turystów, ponieważ nie przyszli w terminie na miejsce zbiórki. To nie powinno się zdarzyć, ale na szczęście przypłynęli ostatnim rejsem z Rosjanami. Polecam wycieczkę do Albanii - duże zmany w tym państwie.
            • Gość: majonez Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.cityconnect.pl 09.08.11, 10:58
              Witam byłem na 1 turnusie wtym roku w hotelu obala jak za te pienaidze polencam wq 100 % jedzenie dobre , pokoje czyste blisko palzy podróz bez komplikacji, ci wszyscy ludzie co tak narzekaja myśla penwie ze kupili sobie wczsay na majorce w hotelu 4 gwazdki
              • Gość: rob Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.11, 08:46
                Każdy wyjazd zawsze jakaś niespodzianka.Byliśmy z żoną w Bódwie z innym biurem.Tylko gdzie ta 1,5km piaszczysta plaże.Rano około 6tej chodziłem nad morze popływać i już ktoś pływał,ale śmieci było bardzo dużo,około9tej tylko leżaki wolne,bo komplet za 10-12 euro.Polecam plażę-koło tunelu,tam gdzie budują hotel od strony Bódwy,tylko trzeba tam dopłynąć albo skakać przez płot.Opala tam się kilka osób.Udanego wypoczynku.
                • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.11, 00:04
                  Właśnie wróciłem dziś z turnusu 02.08. do 13.08 i jeżeli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać na gg nr 2462254 chętnie odpowiem, by tutaj się nie sprzeczać o niepotrzebne rzeczy.
                  • Gość: eluska60 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 12:22

Szanowny Panie . Wybieram się na wczasy z Test tourem w 2012 do Czarnogóry. W jaki sposób moglibyśmy sie skontaktować. Nie mam gg, tylko tel, lub skype
    • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.11, 09:20
      Proszę podaj jakieś informacje o warunkach podróży , ile godz. trwała, jak z punktualnoscią wyjazdu i w czasie postojów, jaki autobus. te informacje na pewno zaintresują wielu forumowiczów a nie powinny wywołać burzliwej dyskusji.
    • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.11, 09:20
      Proszę podaj jakieś informacje o warunkach podróży , ile godz. trwała, jak z punktualnoscią wyjazdu i w czasie postojów, jaki autobus. te informacje na pewno zaintresują wielu forumowiczów a nie powinny wywołać burzliwej dyskusji.
      • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.11, 16:19
        Był to mój pierwszy kontakt tak naprawdę z tym biurem i powiem szczerze,że było trochę obaw po nielicznych zresztą wypowiedziach poprzedników.Jednak to, jak wszystko było zorganizowane rozwiało moje wątpliwości.Wyjazd przed czasem (bo już wszyscy byli - nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem, autokar prawie nowy MAN bez jakichkolwiek uwag, kierowcy bardzo dobrzy, postoje średnio co 3 do 3,5 godziny na średnio 20 minut za wyjątkiem obiadu na Słowacji zawsze punktualnie i pilot Michał, który był bardzo miły i co najważniejsze kompetentny dlatego też, cała podróż w obie strony uwag brak.Pensjonat ładny i czysty jak za te pieniądze i można go śmiało polecić.Jedyną może wadą było to, że niektóre pokoje były zbyt małe cała reszta ok.O posiłkach pisał już ktoś powyżej więc nie będę się tutaj powtarzał - reasumując za tą kasę w takich warunkach i z tym organizatorem polecam jak najbardziej i dziwi mnie,że niektórzy oczekują cudów za niewielkie pieniądze i co najgorsze mają najwięcej do powiedzenia. Być może miałem takie akurat szczęście,że wszystko grało, jednak biorąc pod uwagę ,że w obie strony był inny autokar ,inny pilot i trzech innych kierowców i zawsze było tak samo, tzn ,że to nie jest przypadek. Cały autokar mieszkał w tym samym pensjonacie włącznie z rezydentem co też było jak dla mnie bardzo dobrym rozwiązaniem.Nadmienię też wyprzedzając co niektóre odpowiedzi - dlatego wolałem pisać na gg, iż nie mam jakichkolwiek powiązania z tym biurem i pierwszy raz skorzystałem z ich usług, ale na pewno nie ostatni. Pozdrawiam

• wislok1 Taa 15.08.11, 00:20
          Za 9 noclegów około 1500 zł od osoby.
          To nie są małe pieniądze.
          Ma rodzinę 2+2, zapłaciłbym 6000 zł, a w formie "atrakcji" dodatkowych 25 godzin jazdy autobusem.
          1000 zł kosztuje dojazd do Słowenii lub Chorwacji na rodzinę 2+2.
          Za 5000 zł od rodziny 2+2 za 9 nocy mam spory wybór niezłych hoteli w Słowenii i Chorwacji.
          Ze sniadaniami i kolacjami, tyle że kolacje w formie szwedzkiego stołu, a nie wyboru z menu jak w Chorwacji.
          • wislok1 Re: Taa 15.08.11, 00:23
            1000 zł liczę średni koszt przejazdu autem na rodzinę 2+2, wiadomo, że jak ktoś jedzie do Duborvnika, to zapłaci więcej, jak ktoś na Istrię, to trochę mniej.
            Ale komfort jazdy autem,a autokarem to inna bajka
          • wislok1 Re: Taa 15.08.11, 00:25
            Przy wyborze menu miało być "w Czarnogórze"
            • Gość: mac Re: Taa IP: 193.151.70.* 15.08.11, 08:45
              Czy piszacy laurke
              "robek" : i dobrze wyposarzone
              i "wieslaw": co do wyrzywienia
              to moze, oczwiscie zupelnie przypadkiem, ta sama osoba?
    • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 10:52
      Wislok prowadzi kalkulację wyjazdu dla swojej rodziny , a prxzecież każda sytuacja jest inna. Niech przeliczy wyjazd autem dla jednej osoby w hotelu z Hb , ile godz. potrwa podróż i poda namiar na hotel w ktorym zamieszkać mogę za tę cenę ,o ktorej pisze . Poza tym miesza ceny dla CzG,słowenii i Chorwacji. W mojej opinii za 5000zł 2+ to np w Orebicu w porywach zamieszka w Komodorze /hotel kl turystyczne , piękne miejsce ,ale marnocina boża/bo Bellevua będzie już poza zasięgiem cenowym nie mowiąc o Grandzie .Nie zaczy to ,ze ktoś wybierze Komodor z róznych innych względow nie zważając na warunki . Chcąc miec komfort najlepiej pozostać w domu. Co do komfortu jazdy to zależy jak na to spojrzysz , bo małym samochodem w 4 osoby z jednym kierowcą to nie taki luksus. Ktoś chce tanio wybiera Tunezję czy Egipt i leci samolotem . Dyskutować trzeba o konkretnej sytuacji .
      • wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 15.08.11, 11:18
        Wystarczy wejść na stronę internetową dobrego biura podróży, zagranicznego, działającego w Polsce,
        sprawdzić oferty i każdy się przekona, że mam rację.

Nic na to nie poradzę.

Co do komfortu jazdy autokarem 25 godzin w jedną stronę, to nie ma co komentować
        • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 11:38
          Nie odpowiadaj ogólnikami tylko wkaż ten hotel / pokoj jednoosobowy/ i napisz ile godzin jedzie jeden kierowca autem ,.To jest takie porownanie jak koszty mojego tygodniowego pobytu w Grecji samolotem w hotelu 4 * all in 2+2 i samolotem 3 dni pobytu w Rzymie dla 1+2 / nocleg ze sniadaniem/ za tę samą cenę. Co radzić innym gdzie mają jechać . Każdy wyjazd miał inny charakter i inny cel .
          • wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 15.08.11, 12:26
            Ja nie jestem od reklamowania hoteli.

Proszę wpisać np.
            thomas cook de
            tui pl

w googlach

Dlaczego pokój jednoosobowy ? Ktoś tu chce mnie wpuścić w pułapkę, hehe.
            Takie pokoje są o wiele droższe niz dwuosobowe. Dodatkowo przy 1 osobie wyjazd autem jest nieopłacalny.

• Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 12:50
            Sam sobie odpowiedziałeś , ze nie można nikomu podpowiadać co jest tanie ,co drogie. Ja dlatego pytam o pokoj jednoosobowy , bo jadac sama muszę płacić za powietrze w pokoju jeśli nie wyrażam zgody na dokwatrowanie albo hotel nie ma nawet takiej opcji. W tymprzypadku też wchodzi w grę oferta samolotowa niestey niezwykle uboga do Chorwacji a więc autokar może być lepszą wersją niż pozostanie w domu, bo sam przyznajesz ze samochod i jeden kierowca/zwłaszcza taki ktory ma prawo jazdy ale zróżnych względow nie może jechac/ nie wchodzi w grę.Wyszło na to ze każdy z informacj na forum musi je przystosować do swoich warunkow. W wątku o Komodorze przeczytałam ze ktoś 2+2 miał pobyt /rozumiem 9 noclegowy Hb/ z dojazdem za 4080zł.
            • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:14
              Szanowny wislok1 co ma piernik do wiatraka? Piszemy tutaj o konkretnym miejscu ,a Ty robisz kalkulację do Słowenii czy też na Istrię.Policz sobie koszty do tego konkretnego celu i porównaj a nie pisz czegoś co jest jasne.Typowo Polskie narzekanie i kalkulowanie, dobrze że w Czarnogórze nie widziałem Lidla, bo wtedy bym uwierzył,że stołując się samemu wyszłoby Cię to taniej.A tak policz sobie koszty rodziny 2+2 jak mówisz + dojazd własny w to konkretne miejsce + wyżywienie własne i jak się zmieścisz w 6 tys. to gratuluję, a w formie atrakcji dodatkowych nie 25 lecz 22 godziny jazdy własnym wozem. Dalsza dyskusja na ten temat jest jak dla mnie bezprzedmiotowa.Pozdrawiam.

• wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 15.08.11, 13:18
                Policzyłem i wychodzi zdecydowanie drożej dla rodziny 2+2 z Testtourem,
                niż w wielu innych hotelach,
                z wykupionymi śniadaniami i kolacjami,
                to jest matematyka.
                To są fakty.
                Kżdy może to sprawdzić.
                Nie wiem po co te nerwy
            • wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 15.08.11, 13:15
              Ja podałem konkretny przykład wyjazdu rodzinnego z dziećmi.
              Po prostu z Testourem jest o wiele drożej.
              • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:27
                A z którym to innym biurem przy tej samej opcji w to akurat miejsce jest taniej? A skoro policzyłeś jak twierdzisz co ciekaw jetem ile Ci wyszło, tylko jak policzyłeś to wyżywienie będzie chyba wiadomo tylko Tobie.
                • wislok1 Taa 15.08.11, 14:08

Porównałem koszt pobytu rodziny 2+2,
                  dałem linki, każdy może sobie wybrać hotel w Chorwacji i Słowenii, który go zainteresuje i zapłaci mniej niż z Testtourem przy tych samych świadczeniach przy lepszym poziomie usług.
                  Nie moja wina że bardzo wiele hoteli ma zniżki dla dzieci 50%,a są i takie które mają zniżki 100%
                  A Testtour takich zniżek nie ma.
                  Jak będzie miał, będzie tańsza oferta Testtouru, czego
                  PANA biuru podróży życzę
                  • Gość: plast Re: Taa IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:16
                    Nadal się nie rozumiemy. Po 1 to nie jest moje biuro a po 2 pytałem o konkretne biuro w tym akurat miejscu i z tą sama opcją HB a nie przykłady z Chorwacji czy Słowenii!!!
                    Równie dobrze mogę powiedzieć,że taniej jest w Rumuni czy Bułgarii ale nie wnosi to nic konkretnego w przypadku dla którego ten temat został założony.
                    • wislok1 Re: Taa 15.08.11, 14:53
                      Nie ma takiego zaklęcia, żeby odwróciło proste zasady matematyki.
                      Macie droższą ofertę dla rodziny 2+2 niż wiele innych hoteli,
                      każdy może to sobie policzyć sam i koniec
              • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 13:29
                Ja się nie denerwuję, tylko skoro temat tu poruszony dotyczy konkretnego pensjonatu w konkretnym kraju to nie rozumiem dlaczego robisz z tego temat ogólny?
                • wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 15.08.11, 14:12
                  Jeśli ktoś pisze:
                  "pensjonat ładny i czysty jak za te pieniądze ",
                  to jedynie zwróciłem uwagę, że za "te pieniądze" rodzina 2+2 MOŻE odpocząć taniej i w lepszych warunkach.
    • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:13
      Plast poparł moje stanowisko . Tutaj jest konkretne pytanie ,a nie rady o różnych możliwosciach wyjazdu . W wAatku o Komodorze Hepik napisał ile kosztuje dobry hotel w Chorwacji , a nikt nie ma wątpliwości ,ze kto jak kto ale On o Chorwacji wie wszystko albo jeszcze wiecej. Jeśli nawet wislok robi kalkulację 2+2 to 2 i 5 latek to nie to samo w hotelu w opłatach co np 9 i 12 latek,a to i to dzieci.
      • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:18
        Dokładnie tak JJ jak piszesz.Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem. Pozdrawiam
      • wislok1 Hehe 15.08.11, 14:51
        To naprawdę jest idiotyczne zaprzeczać faktom
    • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 14:54
      Wislok ,dlaczego stawiasz zarzut ,ze ktos kto ma inne zdanie to zaraz pracownik biura . W mojej ocenie Test tour to " kogucik" ale nie znaczy to ze nie chcę poznac opinii forumowiczów o tej ich konkretnej ofercie . Z tych rozbieżnych sama ocenię ich wage i albo wyrobię sobie pozytywną ocenę lub nie. Za "te te same pieniądze" jeden będzie zadowolony z pobytu drugi nie i te obie opinie będa prawdziwe.Jeden będzie miał stół szwedzki urozmaicony inny monotonne jedzenie , bo ten drugi uwaza ,że codziennie trzeba zjeśc każde danie wystawione. Byłam z koleżanką ktora brała na talerz trzy kawałki mięsa i dwie ryby. Na pewno żałowała ,ze już dania jarskiego nie jest w stanie zjeść. Jak zapłaciła to należy do oporu.Ja z jej jednego talerza miałam 5 roznych dań ,codziennie inne.
      • wislok1 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 15.08.11, 15:10
        Odniosłem się jedynie do jednej z opinii.
        Ponieważ wiem, ile kosztuje pobyt rodziny 2+2w różnych hotelach,
        to nie dam sobie wmówić, że Testtour to bardzo atrakcyjna oferta dla rodzin z dziećmi.
        • Gość: plast Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 15:50
          Skoro nie potrafisz przedstawić alternatywnej ale konkretnej oferty innego biura czy biur, to szkoda tutaj dyskutować bo to strata czasu.Temat dotyczy konkretnej oferty a Ty piszesz o całości zagadnienia i wszystkich hotelach na Bałkanach.Podaj konkret a nie pierdoły w postaci ,że każdy potrafi liczyć i nie dasz sobie niczego wmówić. Ja podaję konkretne fakty, ponieważ byłem i widziałem a nie tylko słyszałem tam czy tam i sobie policzyłem ,że taniej.Przez właśnie takich ludzi zamiast konstruktywnej dyskusji o danej ofercie robi się typowy OT o dupie marynie.
          Pozdrawiam i nie mam zamiaru już więcej się tutaj przegadywać bo jak już pisałem powyżej to strata czasu.
          • wislok1 Wrr 15.08.11, 16:15
            To nie jest forum reklamowe hoteli.
            Sam poszukaj.
            Wpisz do googli
            thomas cook de

9 dni pobytu za około 1000 euro w hotelu*** dla całej rodziny 2+2 ze śniadaniami i kolacjami znajdzie się od razu
            Np. w południowej Dalmacji za 982 euro.
            Na wyspie Rab za 1013 euro.
            W Słowenii za 826 euro za tydzień.

Miłego szukania

• Gość: JJ Re: Wrr IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 17:34
              A ja zareklamuje i podpowiem Ci dobrą ofertę z Grecosa . Od 2-9 lipca byłam na Kos w hotelu 4 * Mitsis Ramira Beach samolotem ,all in 2+2 /9 i 13 / + wycieczka dookoła wyspy- za 7000 zł, . Chcę poznać Twoją konkurencyjną ale konkretną oferte.
              • wislok1 ??? 15.08.11, 18:11
                Od kiedy to Kos jest częścią Chorwacji, Słowenii lub Czarnogóry ?

• Gość: JJ Re: ??? IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 18:19
                  A czy Twoje odpowiedzi dotyczą Hotelu Obala ?. Czy ten hotel jest zlokalizowany w Chorwacji czy Sloweni ? jak dyskutujemy o wszyskim to i Kos miesci sie w tych granicach.
                  To jest ostatni wpis w dyskusji z wislokiem.
                  • wislok1 Wrrrr 15.08.11, 18:35
                    Widzę, że walka trwa, hehe.
                    Jak fakty są przeciwko, bo oferta jest kiepska, to tym gorzej dla faktów

PS: kiedy pojawią się Kanary i Turcja ?
                    • Gość: plast Re: Wrrrr IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 20:48
                      Skończ waść ... bo jesteś żałosny wręcz. Skoro nie rozumiesz, że ten temat dotyczy konkretnej oferty a nie Twoich wizji związanych z jakimiś tam miejscami czy innymi biurami, to poszukaj sobie wątku o tych przez siebie wymienionych i tam się udzielaj, a nie pisz tu bzdur i nie rób spamu i wody z mózgu osobom naprawdę zainteresowanym.Nie tylko jak zauważyłem,że dyskusja z Tobą to jakby rozmowa ze ślepym o kolorach. Na tym kończę ten wątek i szkoda tylko,że zainteresowani już się nic więcej nie dowiedzą przez takich właśnie jak Ty co już pisałem w swoim pierwszym poście,że wolę na gg by uniknąć takich wielce ynteligentnych inaczej.Pozdrawiam.
                      • wislok1 Hehe, niezłe 15.08.11, 21:08
                        Dobre, dobre,
                        zaczęła się pyskówka.

Przedstawiłem jedynie swoją opinię i każdy może sprawdzić, że mam rację. Oferta firmy Testtour jest niekorzystna dla rodziny z dziećmi. Za mniejsze pieniądze
                        jest lepszy standard w wielu innych hotelach..
                        I to są fakty, czysta matematyka.

Z faktami się nie dyskutuje.

Zamiast przyznać mi rację,
                        mamy czepianie się dla czepiania, a teraz pyskówkę.

• Gość: plast Re: Hehe, niezłe IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 21:56
                          Najpierw pomyśl a potem napisz a nie odwrotnie.Jaka pyskówka i jaki ktoś podstawiony z biura?Pytanie zasadnicze po co wchodzisz na wątek forum, który tak naprawdę Cie nie dotyczy bo matematyk umie liczyć i pisać głupoty a nie jest kompletnie zainteresowany wątkiem !! Gdzie Ty w ogóle byłeś i czy byłeś też tam skoro piszesz,że jest lepszy standard w wielu innych hotelach skoro jest to się tam wybierz a nie zatruwaj tu zdrowej atmosfery kolego zapewne z pod stolicy. Czepianie się czepiania dobre, tylko kto się kogo czepia skoro wszystkie Twoje posty nie są związane z tematem. Co za gość tak jak napisałem w pierwszym moim poście typowy polak niezadowolony z niczego i za 50 zł oczekujący cudów,zresztą szkoda czasu na takich ludzi.Dobranoc.

• Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 15:54
      W mojej ocenie to na wyjazdy z dziecmi lepszymi kierunkami są Grecja czy Hiszpania. Od 8 lat zawsze przy szukaniu oferty Chorwacja została zdystansowana i to niekoniecznie o cenę chodziło.
    • nuova Re: Czarnogóra z biurem Test Tour. OT 15.08.11, 18:59
      zastanawia mnie dlaczego posty nie związane z tematem (nota bene dość jasno sprecyzowanym) nie są cięte... czyżby miłośnicy bitej piany są na sali? wiem, że to nie tylko moje forum, ale czytanie o doopie marynie zaśmiecają i utrudniają korzystanie z forum. tyle nie w temacie o biurze "test tour".
      • wislok1 ?! 15.08.11, 21:15
        Nie jest moją winą, że ktoś ( zapewne z tego biura ) desperacko atakuje moją osobę, bo napisałem prawdę, że ta oferta jest kiepska dla rodzin z dziećmi.
        I nie może się ode mnie odczepić.
        I tyle.
        Wieje grozą, ludziom sprzedaje się słebe warunki pobytu, za przepłaconą cenę, "podstawieni" ludzie piszą laurki na korzyść biura,
        ręce opadają

• hepik1 Re: ?! 15.08.11, 21:35
          Raczej w wątki hotelowe nie wchodzę...ale jak juz wszedłem...czasami dobrze jest podkręcic dyskusję ale róbmy to z odrobina życzliwosci,Lekka prowokacja nie jest zła ale gdy sie zaperzamy to robi sie forum Egipt.(przysłowiowy,bo tam juz zdajsie dużo spokojniej od pewnego czasu) ;)
          A poco to komu?
          • wislok1 Re: ?! 15.08.11, 22:13
            Ja już kiedys pisałem tobie o pobycie na Węgrzech, jak przy IDENTYCZNYCH warunkach,
            z austriackiego biura pobyt kosztował dla rodziny 2+2 na tydzień
            600 euro, z czeskiego 700 euro, z polskiego 1000 euro.
            Od tego czasu jestem pozbawiony życzliwości dla naciągaczy.
            • wislok1 Identyczne warunki pobytu w hotelu Liburna 15.08.11, 23:41
              Hotel w Korculi w Chorwacji,
              żeby ktoś nie powiedział, że jestem cięty na Czarnogórę.
              9 noclegów, 9 śniadań, 9 kolacji

Najpierw Testtour:
              testtour.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=198
              17.09.-26.09.11 ( 9 dni )
              1490 zł / os
              dzieci do 12 lat - 800zł mniej
              Razem rodzina 2+2 = 4360 zł

Teraz korzystamy z innego biura
              tiny.pl/h5jd5
              17.09.-26.09.11 ( 9 dni )
              Razem rodzina 2+2 = 740 euro = 3034 zł ( po kursie 1euro = 4.1 zł )

• wislok1 Re: Identyczne warunki pobytu w hotelu Liburna 15.08.11, 23:45
                tiny.pl/h5jdp
    • ament Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 21.08.11, 16:41
      Byłem w tym pensjonacie pod koniec czerwca ale z innego biura, choć jak się zorientowałem warunki zakwaterowania ,wyżywienia i transportu były identyczne.
      Sam dojechałem własnym samochodem,a reszta grupy dojechała po bodajże 29 godz.
      Wybrałem tę ofertę ze względu na wyżywienie bo dla mnie urlop żeby był urlopem musie być bez garów.
      Cena dość niska ( piszę tak bo porównywałem z innymi KRAJOWYMI ofertami, więc proszę nie kontynuować wątku o taniości niemieckich BP).
      Generalnie ofertę oceniam dość nisko mimo wielu plusów.
      Tradycyjnie [jak to u Polaka :)] zacznę od minusów:
      -małe pokoje z widokiem na oddaloną o 1,5 m ścianę z oknami; puls to lodówka (we Włoszech w hotelu o podobnym standardzie nie było) i codziennie sprzątane pokoje z ręcznikami, dobrze działająca klima.Łóżka rozpadające się, u innych mieszkańców niedziałający prysznic. Generalne typowy stary postkomunistyczny klocek bez remontu.
      -bardzo kiepskie obiadokolacje, od początku 3 te same potrawy do "wyboru" w ilościach niewystarczających nawet dla dziecka. Restauracja oferowała to wyżywienie także dla gości z zewnątrz w cenie 5 Euro za całość
      Plus to przyjazny rezydent i gratisowa wycieczka statkiem
      • Gość: Andre Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 10:01
        Witam,właśnie wróciliśmy z Czarnogóry.Jesteśmy OCZAROWANI miejscem /Budvanska Riwiera/,rezydentem/wspaniały-niepowtarzalny facet/,zakwaterowanie w pensjonacie OBALA -SUPER/mimo 54 schodów pokonywanych 4-5 razy dziennnie/,z pokoju 115 budząc się rano widzieliśmy góry,morze i czerwone dachy starszych budynków.Pani sprzątająca na codzień dbała o czystość.Jedzenie jak na tego typu pobyt wystarczające.Mimo 24 godzin spędzonych w autokarze i niewielkich problemów w drodze powrotnej,wraz z żoną DZIĘKUJEMY za wspaniały i chyba niepowtarzalny wypoczynek/choć był to mój chyba 10-ty pobyt nad Adriatykiem/.A Ci którzy narzekają,niech wykupią sobie 5-cio gwiazdkowy hotel i przelot samolotem.pozdrawiamy wszystkich Bogusia i Andrzej

• Gość: Foxer Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 18:11
          Tekst sponsorowany
        • Gość: JJ Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: 84.10.214.* 28.09.11, 16:30
          Mnie interesuję te małe problemy w drodze powrotnej. Własnie wracajac z Hvaru czekaliśmy na trasie 9 godz aby częśc uczestnikow wyjazdu do Czarnogóry dowiezli i powrót kontynuowali z nami . Reszta grupy dołączyła do wracajacych z Korculi ale Ci szcześciarze czekali tylko 4 godz. Inne wpadki z transportem opisane w innych wątkach /np Hvar z Testtourem/.Co turnus to wpadka.
          Pozdrawiam mojego Kolegę Foxtera.Nie znam Go osobiście ale na pewno jest to miły dla kobiet Mężczyzna a może były Mężczyzna
    • nuova Re: Czarnogóra z biurem Test Tour 13.09.11, 12:21
      Gość portalu: Andre napisał(a):

> Witam,właśnie wróciliśmy z Czarnogóry.Jesteśmy OCZAROWANI miejscem /Budvanska R
      > iwiera/,rezydentem/wspaniały-niepowtarzalny facet/,zakwaterowanie w pensjonacie
      > OBALA -SUPER/mimo 54 schodów pokonywanych 4-5 razy dziennnie/,z pokoju 115 bud
      > ząc się rano widzieliśmy góry,morze i czerwone dachy starszych budynków.Pani sp
      > rzątająca na codzień dbała o czystość.Jedzenie jak na tego typu pobyt wystarcza
      > jące.Mimo 24 godzin spędzonych w autokarze i niewielkich problemów w drodze pow
      > rotnej,wraz z żoną DZIĘKUJEMY za wspaniały i chyba niepowtarzalny wypoczynek/ch
      > oć był to mój chyba 10-ty pobyt nad Adriatykiem/.A Ci którzy narzekają,niech wy
      > kupią sobie 5-cio gwiazdkowy hotel i przelot samolotem.pozdrawiamy wszystkich B
      > ogusia i Andrzej
      >
      Jechałeś przez Serbię czy inna drogą?
    • Gość: Majka Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.gmk.net.pl 17.01.12, 17:28
      Witam ja w ubiegłym roku z tym biurem byłam na Korculi.Przewoznik nie do plecenia jeśli chodzi o firmę z której usług to biuro korzysta.Postoje bardzo krótkie ,kierowcy nie uprzejmi,trase 1276 km w tamta stronę jechaliśmy 23 godziny a powrotna 27.To była masa.kra góra 17 godz z przerwami się pokonuje autokarem.Na serpentynach kierowca prowadził jak szalony.No i to biuro ma beznadziejnego ubezpieczyciela jeśli sie coś stanie za granica nie dostaniecie odszkodowania przekonałam się na własnej skórze.Osobiście nie polecam tego biura
      • Gość: kasia Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 19:57

jak nie dostalas odszkodowania ???? moj maz na Hvarze( z tym biurem ) zlamal reke i odszkodowanie dostal bez problemu :))))
    • Gość: niuta Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.13, 17:36
      Ja również jestem nie jestem zadowolona z wyjazdu z biurem podróży Test Tour. W maju bieżącego zakupiłam wczasy na sierpień w Hotelu 3 gwiazdkowym Obala w Czarnogórze. Po przyjeździe okazało się, że nie ma dla mnie i mojej rodziny miejsc w tym hotelu. Zaproponowano mi pobyt w norze , która niby była pensjonatem Obala, oczywiście nie tym który prezentują w swoim katalogu. Nie zaproponowano mi żadnego innego hotelu o wybranym przeze mnie standardzie lub też wyższym co było by zgodne z regulaminem i warunkami uczestnictwa w imprezach organizowanych przez Test Tour. Rezydent pan Tadeusz , który miał pomóc nam w zaistniałej sytuacji i zorganizować nam pobyt w hotelu zastępczym o właściwym standardzie , zamiast być pomocny był niemiły dodatkowo podsycał nerwową atmosferę i oczywiście odpowiedniego hotelu nie znalazł .Po bojach z rezydentem i telefonach do Krakowa wakacje część mojej rodziny spędziła w hotelu 2 gwiazdkowym Sumadija a część w pensjonacie Obala (opisanym w katalogu).Jednak rozwiązanie to wcale nas nie satysfakcjonowało, więc niesmak pozostał do dziś i dalej nie wiemy jak cała sprawa się zakończy, ponieważ czujemy się oszukani przez biuro Test Tour. Z czystym sumieniem mogę więc stwierdzić , że NIE POLECAM WYJAZDU BIUREM TEST TOUR. ( Nie ważne ile pozytywnych opinii by miało)
      • Gość: Tomas111 Re: Czarnogóra z biurem Test Tour IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.13, 18:15
        A ja jestem zachwycony wycieczka. Byliśmy końcem sierpnia w Rafailovici. Droga meczaca ale to autobus a nie samolot. Nasz pokój był zachwycajacy z balonem, który zachwycał widokiem na morze. Plaza kamienista ale to nie Sardynia przecież. Mieliśmy śniadanie i obiadokolacje w pakiecie- śniadanie niezłe ale po 10 dniach może sie znudzic za to kolacje były do wyboru( 3 opcje). Rezydent sympatyczny-pomógł nam w wynajmie auta, wycieczki ciekawe-podczas rejsu widzieliśmy delfiny! Śmieci sa minusem Czarnogory- ale nie było ich na plaży a raczej za parkanami 50 metrów od wybrzeża. Ogolńie jestem zadowolony z wyprawy a przede wszystkim z ceny. Tomas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka