Dodaj do ulubionych

przedmiot - legenda

18.05.04, 18:05
na uni wroc straszą - zarówno prawo jak i administrację - KPA
jak jest u was??

pozdrawiam i lecę do wrocławskiej wicelegendy - historii doktryn :D
Obserwuj wątek
    • wpia Re: przedmiot - legenda 18.05.04, 20:32
      kpa-light. Tylko cywil to przedmiot kultu.
      • nat.ka Re: przedmiot - legenda 18.05.04, 23:42
        no, o logice nie wspominając ;)
        • halevi Re: przedmiot - legenda 19.05.04, 15:38
          Piszę tutaj z pozycji wiekowego juz absolwenta (skończyłem 5 lat temu). Wtedy
          legendarnym przedmiotem była proc cywilna u Sawczuka - czy jeszcze wykłada?
          Podobno dali mu jakiś przedmiot na pierwszym roku, biedne dzieci...
          • halevi Re: przedmiot - legenda 19.05.04, 15:42
            na UMCS oczywiście
            • robek97 Re: przedmiot - legenda 20.05.04, 20:13
              prof Sawczuk - oczywiście wykłada na pierwszym roku Ustrój Organów Ochrony
              Prawnej i podobno jeszcze na piątym coś z prawa międzynarodowego
    • paulie_gualtieri Re: przedmiot - legenda 20.05.04, 17:06
      UŚ - prawo pracy z panem Nowakiem :)
      • han_solo Re: przedmiot - legenda 21.05.04, 15:53
        taaaa. pan nowak the best. jak tam sukcesy u niego?
        • pikorpikor Re: przedmiot - legenda 22.05.04, 00:40
          Fakt. Jestem z UJ ale o tym Nowaku to nie jedno słyszałem :)

A u nas? Chyba nie trzeba mówić :)
    • azzzi Re: przedmiot - legenda 21.05.04, 15:11
      UMK- pr. administracyjne u Jaskowskiej (wykuwamy na blache notatki z wykladow,
      wlacznie z przecinkami :-) i historia panstwa i prawa polskiego u Kallasa. Ten
      ostatni slynie z tekstu: "prosze panstwa, wyniki sa rewelacyjne, zdalo cale
      15%" (i to faktycznie jest rewelacja, u nas w pierwszym terminie przepuscil
      jakies 10%). Wymagajacy jest Nestorowicz (kc) i Baczyk (zobowiazania), ale sa
      takze przesympatyczni.
      • mmpm Re: przedmiot - legenda 24.08.04, 23:52
        Jaśkowska straszna? Pierwsze słyszę...
        Nesterowicz i Bączyk sympatyczni????? Toż to pojebusy jeden gorszy od drugiego!
        Zwłaszcza Bączyk.
    • wpia Re: przedmiot - legenda 21.05.04, 18:17
      up
    • wpia Re: przedmiot - legenda 21.05.04, 21:24
      tak ogólnie można powiedzieć że każdy przedmiot ma swoją legendę.
    • wielki_czarownik A u kogo zdajesz doktryny? 23.05.04, 20:12
      Jak u prof. Maciejewskiego to przyszykuj się na wielobój siłowy. Niektórzy podchodzą do tego po 4-5 razy (jakiś miesiąc temu ostatnie osoby zdawały warunek :) ).
      • facecja Re: A u kogo zdajesz doktryny? 23.05.04, 20:30
        wielki_czarownik napisał:

> Jak u prof. Maciejewskiego to przyszykuj się na wielobój siłowy. Niektórzy
        podchodzą do tego po 4-5 razy (jakiś miesiąc temu ostatnie osoby zdawały
        warunek :)
        > ).

jesteś z Wrocławia?

ja zdaję u prof. K. Joncy - ale generalnie przygotowuję się na to, co
        opisałeś...
        • wielki_czarownik Tak jestem z Wrocławia. 23.05.04, 20:36
          U Jońcy jest z tego co słyszałem podobnie. Po prostu nie wykładowcy a przedmiot jest tu winny - OGROMNY i wszystko się miesza.
          Ja proponuję przedtermin u Maciejewskiego jeśli się da. Jeśli nie to proponuję modlitwę.
          • facecja Re: Tak jestem z Wrocławia. 23.05.04, 22:33
            wielki_czarownik napisał:

> U Jońcy jest z tego co słyszałem podobnie. Po prostu nie wykładowcy a
            przedmiot
            > jest tu winny - OGROMNY i wszystko się miesza.
            > Ja proponuję przedtermin u Maciejewskiego jeśli się da. Jeśli nie to
            proponuję
            > modlitwę.
            >

miałam szansę na przedtermin, ale musiałabym iść zdać (jutro!) cały materiał
            nie chciało mi sie - moje lenistwo tłumaczę to przedterminem z konstytucyjnego

a tak jeszcze 3 tygodnie oczekiwania na wyrok...

masz rację - pozostaje modlitwa, na prawoznawstwie pomogła ;)

pozdrawiam
            • wielki_czarownik U kogo kostytucyjne? I jak wynik? /nt 24.05.04, 13:51

• facecja u prof. Complaka, 5 :D n/t 24.05.04, 14:38
                • wielki_czarownik Complak!! To geniusz!! 24.05.04, 21:27
                  Na pierwszym wykładzie się spytał "Kto z państwa ma przy sobie konstytucję Meksyku?" A potem zdziwiony "Jak to? Nikt nie ma?"

A oceny gratuluję.
                  • jurek7 Re: Complak!! To geniusz!! 25.05.04, 16:47
                    na KULu był ostatnio postrachem niejaki prof. Górski, masakrujący
                    pierwszoroczniaków w ramach tak prozaicznego przedmiotu jak historia
                    (podzielona na dwa przedmioty). Przywiało go do Lublina z Torunia.

Zanim zacząłem tam studia (które już zresztą skończyłem) słynna była "Krwawa
                    Wanda" czyli Wanda Wójtowicz (działa od paru lat już tylko na UMCS) oraz prof.
                    Granat.
                    • mmpm Re: Complak!! To geniusz!! 24.08.04, 23:54
                      Hehe, "profesor" Górski. Był tak kiepski, że nie chcieli go zatrudnić w Toruniu
                      i musiał emigrować. Mówisz, że na KLUu pokazywał, kto on nie jest? ;-)
    • czarnajagoda Re: przedmiot - legenda 25.08.04, 17:03
      się czepiacie:
      kpa - u Werteleckiej - w pierwszym termieni 3 (bo pytania mi nie podpasowały)
      konstytucyjne u Complaka - 4... a że jest genialny inaczej - fakt
      z doktrynami to gorzej było (ale bez warunków), ale pisałam u Maciejewskiego
      mgr, recenzował Jońca - i bardzo dobrze wspominam to seminarium i sama obronę

z egzaminów-legend: kpc - pisemnoustne: to był dopiero egzamin :)))
      • facecja Re: przedmiot - legenda 31.08.04, 00:50
        czarnajagoda napisała:

> się czepiacie:
        > kpa - u Werteleckiej - w pierwszym termieni 3 (bo pytania mi nie podpasowały)
        > konstytucyjne u Complaka - 4... a że jest genialny inaczej - fakt
        > z doktrynami to gorzej było (ale bez warunków), ale pisałam u Maciejewskiego
        > mgr, recenzował Jońca - i bardzo dobrze wspominam to seminarium i sama obronę
        >
        > z egzaminów-legend: kpc - pisemnoustne: to był dopiero egzamin :)))

Pisałaś/łeś magistra dot. doktryn? Jesteś z prawa czy administracji?
        • czarnajagoda Re: przedmiot - legenda 31.08.04, 18:59
          facecja napisała:

> Pisałaś/łeś
          yyy, myślę, że mój nick dość jednoznacznie określa moją pć ;))

> magistra dot. doktryn?
          tak, pisałam, oddałam, obroniłam

> Jesteś z prawa czy administracji?
          w tej chwili - z prawa po administracji... a dlaczego pytasz???
          • facecja Re: przedmiot - legenda 31.08.04, 20:17
            czarnajagoda napisała:

> facecja napisała:
            >
            > > Pisałaś/łeś
            > yyy, myślę, że mój nick dość jednoznacznie określa moją pć ;))

znałam jednego pana o ksywce Jagoda z racji nazwiska i dla tego nie byłam
            pewna ;)

> > magistra dot. doktryn?
            > tak, pisałam, oddałam, obroniłam

gratuluję
            mnie jak na razie najbardziej zainteresowały owe doktryny - ciężkie ale
            ciekawe, tylko wydawało mi się, że to raczej dla prawnikow na seminaria
            przeznaczone, a administratywistom zostają jakieś techniki, organy czy inne cuda

> > Jesteś z prawa czy administracji?
            > w tej chwili - z prawa po administracji... a dlaczego pytasz???

pytam, bo ja tu taka samotna sie czułam z administracji ;)
            a prawo studiujesz podyplomowo, na 2-letnich? mi to już raczej nie będzie dane :
            (
            • czarnajagoda Re: przedmiot - legenda 31.08.04, 20:26
              facecja napisała:

> > > magistra dot. doktryn?
              > > tak, pisałam, oddałam, obroniłam
              > gratuluję
              dziękuję :))

> mnie jak na razie najbardziej zainteresowały owe doktryny - ciężkie ale
              > ciekawe, tylko wydawało mi się, że to raczej dla prawnikow na seminaria
              > przeznaczone, a administratywistom zostają jakieś techniki, organy czy inne
              cuda
              ja to chciałam zarządzanie pisać, ale nie było seminarium... w ogóle jak byłam
              na 3. roku to takie były seminaria, że aż myślałam, żeby sobie dziekankę wziąć,
              ale pomyślałam, że pewnie jak wezmę, to za rok będzie jezcze gorszy wybór ;))
              a na doktryny poszłam, jako jedna z trzech osób na ochotnika, bo zawsze ceniłam
              wykłady prof. M. i nie zrazilam się tym co przeżyłam przez niego po poprawce (o
              której byłam przekonana, że oblałam)... i ani przez chwile nie żałowałam
              wyboru... daje swobodę w wyborze tematu, jak sobie coś wybierzesz od razu
              podaje podstawową literaturę i gdzie szukać reszty... jak kto lubi takie
              rzeczy - to warto...

> pytam, bo ja tu taka samotna sie czułam z administracji ;)
              > a prawo studiujesz podyplomowo, na 2-letnich? mi to już raczej nie będzie
              dane :(
              znaczy myślisz, że zniosą??? słyszę o tym od jakiegoś czasu, ale chyba ostatnio
              ta groźba faktycznie się urealnia... trochę szkoda, bo w końcu na tej
              administrcji to też jest przedmiotów prawnych od groma i trochę...
              BTW - administracja czy zarządzanie???
              bo ja administrcja - wybór podjęty jeszcze przed rozpoczęciem studiów i ani
              przez chwlę nie żałowałam...
              • facecja Re: przedmiot - legenda 31.08.04, 22:49
                czarnajagoda napisała:

> > mnie jak na razie najbardziej zainteresowały owe doktryny - ciężkie ale
                > > ciekawe, tylko wydawało mi się, że to raczej dla prawnikow na seminaria
                > > przeznaczone, a administratywistom zostają jakieś techniki, organy czy in
                > ne
                > cuda
                > ja to chciałam zarządzanie pisać, ale nie było seminarium... w ogóle jak
                byłam
                > na 3. roku to takie były seminaria, że aż myślałam, żeby sobie dziekankę
                wziąć,
                >
                > ale pomyślałam, że pewnie jak wezmę, to za rok będzie jezcze gorszy wybór ;))
                > a na doktryny poszłam, jako jedna z trzech osób na ochotnika, bo zawsze
                ceniłam
                >
                > wykłady prof. M. i nie zrazilam się tym co przeżyłam przez niego po poprawce
                (o
                >
                > której byłam przekonana, że oblałam)... i ani przez chwile nie żałowałam
                > wyboru... daje swobodę w wyborze tematu, jak sobie coś wybierzesz od razu
                > podaje podstawową literaturę i gdzie szukać reszty... jak kto lubi takie
                > rzeczy - to warto...

aleś mi koleżanko apetytu na te doktrynki narobiła - choć ja to jeszcze mam
                trochę czasu, trochę dużo ;)

>
                > > pytam, bo ja tu taka samotna sie czułam z administracji ;)
                > > a prawo studiujesz podyplomowo, na 2-letnich? mi to już raczej nie będzie
                >
                > dane :(
                > znaczy myślisz, że zniosą??? słyszę o tym od jakiegoś czasu, ale chyba
                ostatnio
                >
                > ta groźba faktycznie się urealnia... trochę szkoda, bo w końcu na tej
                > administrcji to też jest przedmiotów prawnych od groma i trochę...

ciekawa jestem, czy te podyplomowe w Toruniu się utrzymają, choć a póki co
                wmawiam sobie, że nie ma wielkiej różnicy między prawnikiem bez aplikacji a
                administratywistą

> BTW - administracja czy zarządzanie???
                > bo ja administrcja - wybór podjęty jeszcze przed rozpoczęciem studiów i ani
                > przez chwlę nie żałowałam...

jak juz mówiłam jeszcze mam trochę czasu, ale też raczej administrację wybiorę
                • czarnajagoda Re: przedmiot - legenda 01.09.04, 17:38
                  facecja napisała:

> aleś mi koleżanko apetytu na te doktrynki narobiła - choć ja to jeszcze mam
                  > trochę czasu, trochę dużo ;)
                  tak, tylko nie wiadomo, czy jak będizeszmiała wybierać seminarium, to będzie z
                  doktryn... no, i tych od doktryn to też trochę jest i nie wiem jacy oni są...
                  no, ale to sie zawsze można dowiedzieć od ludzi jak już wisi lista promotorów i
                  trzeba sie decydować...

> ciekawa jestem, czy te podyplomowe w Toruniu się utrzymają, choć a póki co
                  > wmawiam sobie, że nie ma wielkiej różnicy między prawnikiem bez aplikacji a
                  > administratywistą
                  no, jak wybierałam kierunek studiów to uznałąm, ze administratywista to już
                  zawód (w sensie urzednik), a prawnik bez uprawnień to (bez urazy dla prawników)
                  takie niewiadomoco... ale urzędnik-prawnik to już więcej niż tylko urzędnik,
                  dlatego możliwość zrobienia drugiego fakultetu w 2 lata bardzo mi się
                  spodobała... zwłaszcza, że gdyby nie wyżej przytoczone względy praktyczne, to
                  ja chciałam iść na prawo...

> jak juz mówiłam jeszcze mam trochę czasu, ale też raczej administrację wybiorę
                  i tak 3mać :))
    • caprice83 pr. karne 25.08.04, 19:12

• mmpm Re: pr. karne 25.08.04, 19:19
        No tak, legenda - najłatwiejszy przedmiot jaki zdawałem...
        • caprice83 Re: pr. karne 02.09.04, 20:49
          To gratuluje jestes wyjatkiem bo zwykle 90% oblewa.
          Wg mnie najłatwiejsze jest pr. europejskie.
          • mmpm Re: pr. karne 02.09.04, 21:29
            caprice83 napisała:

> To gratuluje jestes wyjatkiem bo zwykle 90% oblewa.

Widocznie zależy gdzie. A ja akurat jestem raczej karnistą, i ten przedmiot nie
            sprawiał mi kłopotów...

> Wg mnie najłatwiejsze jest pr. europejskie.

Hehe, znowu zależy z kim...
            Wyrazy współczucia dla Wyszyńskich z okazji zdawania europejskiego...
            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka