Gość: zakłopotana.
IP: *.kutno.mm.pl
11.10.11, 16:58
Chciałabym studiować psychologię, ale mam ogromny dylemat pomiędzy wyborem SWPS'u a WFiZ'u. Zastanawiam się nad szkołami prywatnymi, gdyż uczę się przeciętnie i wątpię, bym dała radę mieć po min. 80% na maturze.. wydaje mi się to nierealne, ale wiadomo, że Uniwersytety wymagają świetnych wyników. Co do innych szkół publicznych, nie mogłam takowych znaleźć, dlatego też rozważam wybór między SWPS a WFiZ. Nie mam pojęcia na co się zdecydować. Z tego, co czytałam SWPS to świetna, renomowana szkoła z mnóstwem wspaniałych opinii i rekomendacji. Podobno wykwalifikowani wykładowcy,eksperymenty,fakultety, itp. Tyle, że.. no właśnie, strasznie wysokie ceny, które jak na razie stanowią dla mnie ogromny kłopot. Z drugiej strony mam WFiZ. Niższe ceny i więcej specjalizacji. Bardzo zachęca mnie specjalizacja 'kliniczna i psychoterapia', której na SWPS nie ma. Chciałabym w przyszłości wiązać swe dalsze życie z psychoterapią. Ale z drugiej strony, słyszałam, że SWPS pod względem kadry i całego nauczania jest dużo lepsze. Czy to prawda? No i czy po specjalizacji 'kliniczna' na SWPS mam szansę dalej iść w kierunku psychoterapii [której w tytule żadnej ze sp. na tej uczelni niestety nie ma]? Najgorsze jest to, że na SWPS od razu muszę się ukierunkować na daną specjalizację, a na WSFiZ nie.. Co mam zrobić? Jakie są Wasze opinie? Co powinnam wybrać?