Gość: Anka IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 15:19 Kusi mnie ten krem ze względu na ponoć dobre działanie na opuchliznę i cienie pod oczami; czy można go stosować przed 30-stką? Aha, no i czy faktycznie jest taki super? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rossa_ Re: Eye Lift Chanel 23.05.02, 16:24 Ponoć jest za silny dla osób przed 30-tką, bo naprawdę silnie liftinguje. W każdym razie mam 27 lat i mi go odradzono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Eye Lift Chanel IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 10:25 Cholera... Są tak różne opinie. Ja słyszałam, że 1/ nie należy sugerować się tym "liftem" w nazwie, bo nie jest to krem przeciwzmarszczkowy, tylko redukujący opuchliznę cienie itd. 2/ a druga opinia to że ten lift to lift. Robiłam sobie diagnozę na stronie Chanel, wyszło że powinnam go stosować. Co prawda nie podałam wieku (bo nie ma takiego pytania), więc już teraz nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Eye Lift Chanel IP: *.se.com.pl 24.05.02, 11:45 Przy dobieraniu kosmetyków NIGDY nie sugerujcie się wiekiem, tylko stanem skóry. Wystarczy porównać dziesięc trzydziestolatek: jedna bedzie wygladała na przechodzoną czterdziestke, inna na nastolatkę itd. jesli robiłas sobie analizę u konsultantki Chanel, jesli masz kłopoty z okolicą oczu (zmarszczki, cienie, worki), nie zastanawiaj się nad latami, tylko kupuj. Znam kobietki grubo po trzydziestce, które mają tak osadzone oczy i taką po mamusiach odziedziczyły skórę, że mogą stosować leciutki krem. Inne ślęczy przy kompie i mają "kurze łapki" tuż po dwudziestce... Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: Eye Lift Chanel 24.05.02, 12:25 Zgadzam się z gAndzią, że każda skóra starzeje się inaczej i jest w innym stanie. Ja jestem krótkowidzem, ale w podstawówce i w liceum wstydziłam się nosić okulary, więc nieustannie mrużyłam oczy, żeby "lepiej" widzieć. Efekt był taki, że już pod koniec liceum musiałam zacząć stosować kremy pod oczy, chociaz moim koleżankom jeszcze się one nawet nie śniły :(( Ale z drugiej strony jest też teoria, która mówi, że zbyt silnie działające kosmetyki (w stosunku do wieku) "rozleniwiają" skórę, która przestaje się odpowiednio szybko regenerować, czy walczyć z tym, co ją spotyka. I to mnie trochę przeraża... Problem plega pewnie na tym, żeby właściwie ocenić, na co już czas, a na co za wcześnie. Czy już ten lift pod oczy, czy jeszcze nie. A najgorsze jest to, że jak zapytać dwie kosmetyczki, to każda mówi co innego. Konsultantkom z natury nie ufam, bo wiem jak krótko trwaja czasem ich szkolenia przed wysłaniem do punktów sprzedaży :)) Gość portalu: gAndzia napisał(a): > Przy dobieraniu kosmetyków NIGDY nie sugerujcie się wiekiem, tylko stanem > skóry. Wystarczy porównać dziesięc trzydziestolatek: jedna bedzie wygladała na > przechodzoną czterdziestke, inna na nastolatkę itd. jesli robiłas sobie analizę > > u konsultantki Chanel, jesli masz kłopoty z okolicą oczu (zmarszczki, cienie, > worki), nie zastanawiaj się nad latami, tylko kupuj. Znam kobietki grubo po > trzydziestce, które mają tak osadzone oczy i taką po mamusiach odziedziczyły > skórę, że mogą stosować leciutki krem. Inne ślęczy przy kompie i mają "kurze > łapki" tuż po dwudziestce... Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: Eye Lift Chanel 24.05.02, 12:35 Wypytałam przed chwilą głównego szkoleniowca z Chanela o Eye Lift. Z bardzo dokładnego opisu wynika, że zadaniem tego preparatu jest przede wszystkim redukowanie cieni pod oczami i worków. Nazwa wynika z tego, że zawiera wyciąg z roślin, który powoduje "mały drenaż limfatyczny", usuwając zastoje krwi i limfy (ale tylko przy odpowiedniej aplikacji wypychającej je na zewnątrz), dzięki czemu skóra pod oczami napina się i worki znikają. Jeżeli ktoś ma takie problemy, może go używać, nawet jeśli ma 25 lat. Preparatem prawdziwie przeciwzmarszczkowym jest dopiero Eye Correction. Nazwa często wprowadza w błąd- dodam, że mi go wcześniej odradziła niedoinformowana konsultantka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Eye Lift Chanel IP: *.se.com.pl 24.05.02, 12:45 Ha, ja mam to samo, bo też jestem krótkowidzem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Eye Lift Chanel - dzięki za porady! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 12:56 Dziewczyny, dziękuję serdecznie za tak wyczerpujące porady! Jak to dobrze, że jesteście! Odpowiedz Link Zgłoś