Dodaj do ulubionych

Jański - zarządzanie

31.01.12, 20:33
Witam.
Czy ktoś z Państwa studiuje może na uczelni im. Jańskiego?
Czy trudne/ciężkie są zajęcia/zaliczenia z matematyki?
Jak "tam" jest? Ciężki przejść z semestru na semestr?
Ogólnie jakie wrażenia z zajęć?
Maturę zdawałem "wieki" temu i dopiero teraz mam możliwość kontynuowania nauki.
Nie zależy mi na jakoś wysokim poziomie, ale na uczelni którą mógłbym bez trudu ukończyć.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ar.78 Re: Jański - zarządzanie 02.02.12, 07:41
      Nikt nie studiuje na tej uczelni?
      • Gość: Spiderman Re: Jański - zarządzanie IP: *.pagi.pl 13.02.12, 14:35
        To dziwne, bo trudno znaleźć w sieci jakieś opinie i informacje o szkole i kierunku poza stroną uczelni :/

Wszystko co wiem, to to, że pani z rekrutacji jest miła i dość skutecznie rozwiewa wątpliwości rodzące się po kilkuletniej przerwie w nauce - tak jest również w moim przypadku.
        • ar.78 Re: Jański - zarządzanie 13.02.12, 17:52
          Czyli trzeba się zapisać i przekonać się na własnej skórze :)
          • ar.78 Re: Jański - zarządzanie 15.02.12, 07:41
            Interesuje mnie również jak to jest z obecnością na zajęciach ?
            Przez telefon powiedzieli, że można opuścić tylko jeden wykład na semestr.
            Oczywiście zamierzam uczęszczać na zajęcia, ale czasami do pracy muszę i w weekend iść i nic na to nie poradzę.

• Gość: 23 Re: Jański - zarządzanie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 12:19
              na cholerę ci te studia?
    • Gość: studentak Re: Jański - zarządzanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.12, 19:07
      Matematyka w Janskim to tragedia ,strasznie dużo osób oblewa .Uczelnia ok ale matma do zmora wielu.Ja do tej pory nie zaliczyłam .W piątek mam kolejne podejście
      • Gość: Olka Re: Jański - zarządzanie IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.03.12, 21:47
        No to nie za wesoło .
        • Gość: studentak Re: Jański - zarządzanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.12, 17:52
          ale mimo to polecam tę uczlenię ;-)
          • am.r Re: Jański - zarządzanie 18.03.12, 18:10
            Udało się zaliczyć matematykę?
            Ciężko przejść z semestru na semestr?
            Czy zajęcia dość ciekawie są prowadzone, czy raczej przesypiacie?
            Jak duże są grupy?
            Które przedmioty "ciężkie" a które "lajcikowe"?
            • Gość: studentka Re: Jański - zarządzanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.12, 17:52
              matma zaliczona;-)
              jest nas około 50 osób -grupa
              wykłady rożnie,niektóre niesamowite
    • Gość: ppp Re: Jański - zarządzanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.14, 07:16
      Ludzie uciekajcie z tej szkoły- zadłużona na maxa, nie płacą nauczycielom, juz nikt tam nie chce uczyć!!! Zajęcia na żenującym poziomie, jeśli w ogóle się odbywają- jak nie płacą, to wykładowcy nie przychodzą. O stypendiach też można zapomnieć. W zimie potwornie zimno, bo nie grzeją, jesienią woda leje się ze ścian, grzyb wszędzie, ech... ODRADZAM
      • Gość: spec Re: Jański - zarządzanie IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.14, 13:49
        Wykładowcy byli dobrzy - UW, PW, ale ksiądz ich lekceważył - nie ten, to inny. Pozwalniał świetnych ludzi. Teraz nie płacą pensji od lutego. Rozwiązali wydział i zwolnili panią dziekan, którą powinni na rękach nosić za wkład pracy, jaki włożyła w krk, nowe kierunki, etc. Za styczeń zapłacili w kwietniu. Szkoda stuedntów i wielu lat pracy.
        • Gość: lsh Re: Jański - zarządzanie IP: 87.115.166.* 23.06.14, 17:22
          jako ex wykładowca potwierdzam ze nie płacą - mi wisza jeszcze kasę za 2013 rok... o semestrze zimowym 2013/14 nie wspomnę. a na kasę za obecny semestr to nie wiem kiedy zobaczę...
          • anna.p5 Re: Jański - zarządzanie 05.10.14, 15:32
            Dokładnie. Miałam " przyjemność" pracować tam jako wykładowca w minionym roku....do tej pory nie otrzymałam wynagrodzenia za semestr zimowy i letni. Pod koniec września 2014 otrzymałam telefon z dziekanatu z prośbą o zaakceptowanie harmonogramu. Poprosiłam o przelanie wynagrodzenia, a otrzymałam odpowiedź: Gdybyśmy mieli na wynagrodzenia nie dzwoniłabym do pani i nie prosiła o pracę za darmo....poniżej wszelkiego poziomu. Pracuję na dwóch innych uczelniach i pierwsze raz spotkałam się z tak żenującą sytuacją...
        • Gość: gosc Re: Jański - zarządzanie IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 13:17
          słuchajcie, wykładowcy z uczelnią mają umowe podpisana na zasadzie płatności raz na pół roku !!!! to ze odchodzą to jedno ale jest nabór wykładowców od 4 lat sa pogłoski o odejsciach a nawet jak sie zapiszecie to i tak podpisujac umowe z uczelnia maja obowiazek zapewnic wam kontynuacje i egzamin licencjacki ! nawet jesli by cos bylo nie tak to i tak najpierw zamkna gorzej prosperujace uczelnie janskiego ! krakow jest najbardziej dochodowym oddzialem wiec nie szalejcie !!!!! sama studiuje w krakowie na janskim i po wielokrotnych rozmowach z wykladowcami wiem ze nie ma sie czego bac !!
      • Gość: wykładowca Re: Jański - zarządzanie IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.14, 14:47
        Tak, to jest żenująca szkoła. Jestem wykładowcą, nie płacą nam od kwietnia (a teraz już mamy 15 września). W biurze generalnym na Chełmskiej w Warszawie odpowiadają, że nie wiadomo, kiedy będzie wypłata. Jest to totalny brak szacunku w stosunku do wykladowców. Oraz do studentów, na co wskazuje brak ogrzewania w niektórych blokach zimą, brak papieru toaletowego i mydła w łazienkach, dziurawe okna. Żenująca atmosfera. Odradzam jak wykładowca zarówno pracy na tej uczelni (czy jest sens mając doktorat nie dostawać nawet tych marnych pieniędzy?) jak i studiowania (można się domyślić w jakiej frustracji znajdują się wykładowcy). Jest to szkoła do kontroli Inspekcji Pracy i źle to wszystko kiedyś się skończy. Nie warto inwestować w naukę w tej szkole - stracicie pieniądze i czas.
        • naiwnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Jański - zarządzanie 29.09.14, 11:14
          No właśnie tracę czas i pieniądze. Nie uruchomili kierunku zarządzanie bhp (podyplomówka). A ja głupia zapłaciłam za cały rok z góry. Od marca 2014 nie oddali mi kasy ( mamy koniec września 2014). Zwykli oszuści.
          • Gość: Gość Re: Jański - zarządzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 23:09
            Ja też byłam wykładowcą w tej szkole, nie płłacą . Po kilkunastu telefonach, pismach zdecydowałam się zrezygnować. Mimo iż miałam umowę o pracę dług obecnie wynosi 6 miesięcy nieuregulowanego wynagrodzenia. Brak słów. Studenci płacą czesne a co się dzieje z tymi pieniędzmi , jak można prowadzić kierunek dla 6 osób. Jestem zdania, iż tą szkołę powinni zamknąć.
            • Gość: wykładowca Re: Jański - zarządzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.14, 15:42
              odradzam, też byłam tam wykładowcą, obecnie już nie wytrzymałam i idę do sądu
          • Gość: Magda Re: Jański - zarządzanie IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.14, 18:58
            Mam pytanie, czy szkoła oddała Ci już pieniądze za studia? Bo ja jestem w podobnej sytuacji...
            • 0lika Re: Jański - zarządzanie 23.04.15, 18:14
              Szkoła miała z pewnych względów przejściowe problemy finansowe, wszyscy otrzymali pieniążki, ale już o tym nikt nie wspomni...
          • klaudiam00 Re: Jański - zarządzanie 18.05.15, 14:03
            Szkoła w porównaniu do innych uczelni nie jest tak droga, poza tym zjazdy nie trwają cały weekend a to dla pracujących w tygodniu jest dużym plusem.
    • klaudiam00 Re: Jański - zarządzanie 18.05.15, 13:52
      Mam wielu znajomych którzy studiują na wydziale Zarządzania i bardzo sobie chwalą. Można nauczyć się wielu ciekawych i przydatnych rzeczy co świadczy o profesjonalnym podejściu wykładowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka