gwyndhu 21.02.05, 19:02 wybiera się ktoś na informatykę na Uniwersytecie Warszawskim? A jeśli ktoś tam już jest :D - opłaca się tam iść? I czy ciężko się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daniel Re: informatyka na UW IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 04.03.05, 22:45 Nie wiem czy wiesz ale w jakimś najnowszym nie polskim rankingu UW, zajął 1 miejsce na świecie kształcąc najlepszych progrmamistów. Dodam tylko że jeśli nie wygrałeś jakiejś ogólnopolskiej olimpiady z matematyki lub informatyki to nie masz co startować tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: informatyka na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:19 hehh, nieprawda z tymi olimpiadami (ja bylam laureatka z matmy i przyzna, ze nic mi to na egzaminech nie pomoglo, a wielu kolegow nie slyszalo o czyms takim, jak olimpiady i sa naprawde dobrzy) ;-)) studia sa bardzo dobre, ale i bardzo ciezkie (im wyzej, tym gorzej) jesli lubisz zarywac noce i siedziec cala dobe prze komputerem, ale po to, by zostac swietnym specjalista, to powinienes starac sie tam dostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: informatyka na UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 06.03.05, 00:48 > Dodam tylko że jeśli > nie wygrałeś jakiejś ogólnopolskiej olimpiady z matematyki lub informatyki > to nie masz co startować tam. Nieprawda. Nie wygrałam żadnej olimpady, a studiuję. Jest też coś takiego jak egzamin wstępny. Nie tylko olimpijczyków tu przyjmują :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 04.03.05, 22:56 tak idź na UW !! koniecznie jak jesteś dobry z matmy przynajmniej jak cie przyjma to wiesz ze zostaniesz a na k...p.... UJ'ocie udupiają ponad 50% roku na pierwszym semestrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 04.03.05, 23:01 ps. tez tam zdaje w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 11.03.05, 00:27 cofam ! I LOVE UJ :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 11.03.05, 00:27 cofam ! I LOVE UJ :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ informatyka na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:43 Na Uniwerku we Wrocku podobnie, 50% wylatuje po pierwszym roku, ale jak przetrzymasz, to potem jest fajnie (co nie znaczy, ze lekko). Jezeli zamierzasz studiowac informatyke, to musisz miec solidne przygotowanie z matematyki, bo tak naprawde prawdziwa infomartyka jest tylko "interfejsem" pomiedzy czysta matematyka a maszyna liczaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: informatyka na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:21 na kazdych dobrych studiach ok. polowa odpada po pierwszym roku, jak ktos ma aspiracje, zeby dostac sie na pedagogike do filii uniw. bialostockiego w kurzej kepie, to moze to zrobi na nim wrazenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opryszek Re: informatyka na UW IP: *.76.classcom.pl 10.03.05, 14:28 nie przesadzaj z tym (ch)UJ'otem jak na razie to hehe tylko 1/3 wyleciała ciekawe co bedzie dalej, po egzaminie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodafoka Re: informatyka na UW 04.03.05, 22:58 warto, jesli jestes naprawde dobry (olimpijczycy to mniejszosc, ale trzeba dobrze rozumiec matme). jesli czujesz sie slaby z matmy, to sobie odpusc, bo bedziesz sie tylko meczyl. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldfkgskldfhg Re: informatyka na UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 06.03.05, 01:00 Ja polecam. Bardzo sympatycznie tu jest, bardzo przyjazna atmosfera :). A jeśli chodzi o dostanie się - porób ze zrozumieniem testy z poprzednich lat, to będzie łatwiej. Wiosną w Warszawie będzie Piknik Internautów, prawdopodobnie będziemy mieć tam swoje stoisko. Możesz przyjść i porozmawiać ze studentami, z niektórymi wykładowcami pewnie też. Ja nie żałuję, że kilka lat temu wybrałam właśnie mimuw :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldfkgskldfhg Re: informatyka na UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 06.03.05, 01:10 Oczywiście będą też dni otwarte - przyjdź i zobacz. Ja sobie kiedyś przyszłam na dni otwarte i postanowiłam zostać tu dłużej :). Odpowiedz Link Zgłoś