Dodaj do ulubionych

informatyka na UW

21.02.05, 19:02
wybiera się ktoś na informatykę na Uniwersytecie Warszawskim?
A jeśli ktoś tam już jest :D - opłaca się tam iść? I czy ciężko się dostać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Daniel Re: informatyka na UW IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 04.03.05, 22:45
      Nie wiem czy wiesz ale w jakimś najnowszym nie polskim rankingu UW, zajął 1
      miejsce na świecie kształcąc najlepszych progrmamistów. Dodam tylko że jeśli
      nie wygrałeś jakiejś ogólnopolskiej olimpiady z matematyki lub informatyki
      to nie masz co startować tam.
      • Gość: ila Re: informatyka na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:19
        hehh, nieprawda z tymi olimpiadami (ja bylam laureatka z matmy i przyzna, ze nic
        mi to na egzaminech nie pomoglo, a wielu kolegow nie slyszalo o czyms takim, jak
        olimpiady i sa naprawde dobrzy) ;-))
        studia sa bardzo dobre, ale i bardzo ciezkie (im wyzej, tym gorzej)
        jesli lubisz zarywac noce i siedziec cala dobe prze komputerem, ale po to, by
        zostac swietnym specjalista, to powinienes starac sie tam dostac
      • Gość: Gość Re: informatyka na UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 06.03.05, 00:48
        > Dodam tylko że jeśli
        > nie wygrałeś jakiejś ogólnopolskiej olimpiady z matematyki lub informatyki
        > to nie masz co startować tam.

Nieprawda. Nie wygrałam żadnej olimpady, a studiuję. Jest też coś takiego jak
        egzamin wstępny. Nie tylko olimpijczyków tu przyjmują :).
    • Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 04.03.05, 22:56
      tak idź na UW !! koniecznie
      jak jesteś dobry z matmy
      przynajmniej jak cie przyjma to wiesz ze zostaniesz
      a na k...p.... UJ'ocie udupiają ponad 50% roku na pierwszym semestrze
      • Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 04.03.05, 23:01
        ps. tez tam zdaje w tym roku
        • Gość: kk Re: informatyka na UW IP: 195.150.224.* 11.03.05, 00:27
          cofam !
          I LOVE UJ :]
          cofam !
          cofam !
      • Gość: AJ informatyka na UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:43
        Na Uniwerku we Wrocku podobnie, 50% wylatuje po pierwszym roku, ale jak
        przetrzymasz, to potem jest fajnie (co nie znaczy, ze lekko). Jezeli zamierzasz
        studiowac informatyke, to musisz miec solidne przygotowanie z matematyki, bo
        tak naprawde prawdziwa infomartyka jest tylko "interfejsem" pomiedzy czysta
        matematyka a maszyna liczaca.
      • Gość: ila Re: informatyka na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:21
        na kazdych dobrych studiach ok. polowa odpada po pierwszym roku, jak ktos ma
        aspiracje, zeby dostac sie na pedagogike do filii uniw. bialostockiego w kurzej
        kepie, to moze to zrobi na nim wrazenie
      • Gość: opryszek Re: informatyka na UW IP: *.76.classcom.pl 10.03.05, 14:28
        nie przesadzaj z tym (ch)UJ'otem jak na razie to hehe tylko 1/3 wyleciała
        ciekawe co bedzie dalej, po egzaminie ...
    • mlodafoka Re: informatyka na UW 04.03.05, 22:58
      warto, jesli jestes naprawde dobry (olimpijczycy to mniejszosc, ale trzeba
      dobrze rozumiec matme). jesli czujesz sie slaby z matmy, to sobie odpusc, bo
      bedziesz sie tylko meczyl.

pozdr
    • Gość: ldfkgskldfhg Re: informatyka na UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 06.03.05, 01:00
      Ja polecam. Bardzo sympatycznie tu jest, bardzo przyjazna atmosfera :). A jeśli
      chodzi o dostanie się - porób ze zrozumieniem testy z poprzednich lat, to
      będzie łatwiej. Wiosną w Warszawie będzie Piknik Internautów, prawdopodobnie
      będziemy mieć tam swoje stoisko. Możesz przyjść i porozmawiać ze studentami, z
      niektórymi wykładowcami pewnie też. Ja nie żałuję, że kilka lat temu wybrałam
      właśnie mimuw :).
    • Gość: ldfkgskldfhg Re: informatyka na UW IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 06.03.05, 01:10
      Oczywiście będą też dni otwarte - przyjdź i zobacz. Ja sobie kiedyś przyszłam na
      dni otwarte i postanowiłam zostać tu dłużej :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka