Gość: a2 IP: *.netway.com.pl 31.07.05, 20:22 Znajdzie sie ktos, kto sie tam wybiera lub juz studiuje. Prosze o jakiekolwiek informacje nt tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nia Re: pwsz Kalisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:46 Ja do Kalisza, ale na wydział UAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 01.08.05, 13:15 Ja na wydzial AE Poznan kierunek zarzadzanie biznesem. Wisz moze jaki jest tam poziom, wykladowcy itp. Potrzebuje tez informacji nt akademika. Odpowiedz Link Zgłoś
philo_sophia Re: pwsz Kalisz 01.08.05, 15:31 Powiem ci szczerze ze lepiej sobie glowy PWSZ nie zawracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 01.08.05, 22:54 A mozesz napisac cos wiecej nt tej szkoly? Ja sie zastanawiam, czy wybrac pwsz Kalisz czy moze isc na zaoczne do poznania albo wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
philo_sophia Re: pwsz Kalisz 02.08.05, 09:54 Sama tam nie studiuje ale moje kolezanki zaczynały na PWSZ i szybko zrezygnowaly. Podobno kicha jak nie wiem. Jedna sie przeniosla do Łodzi a druga do Poznania. Moja kuzynka skonczyła PWSZ trzy lata temu i jak szuka pracy to sie pracodawcy w czasie rozmowy pytaja czego jej na tym PWSZ uczyli :/ Dodam ze pracy nie znalazla do tej pory :/ Jesli masz mozliwosc studiowania gdzies indziej, w duzym miescie to postaw na duze miasto!! Na znana uczelnie. To o wiele wieksza mozliwosc rozwoju!! Poza tym omina cie pytania w stylu "a co to jest PWSZ" albo "gdzie lezy kalisz" :/ To tak jakby uzyskac tytul mgr z Koziej Wólki - jak to mowia moi koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuin Re: pwsz Kalisz IP: *.acn.waw.pl 02.08.05, 10:18 Zgadzam sie z przedmowca w stu procenatach, sama jestem z Kalisza i kilka moich kolezanek z liceum trafilo do PWSZu i nie sa zadowolone, pomijajac fakt, ze kilka wynioslo sie gdzies daleko, a moja kuzynka, ktora w ubleglym roku skonczyla PWSZ pracuje teraz w Angli, bo co mozna robic po kierunku - Zarzadzanie w Instytucjach Samorzadowych (tzn. ZWIS ;)) Lepiej idz na zaoczne na porzadna uczelnie niz marnuj 3 lata na jakims PWSZcie, ktory nawet w Kaliszu ma bardzo kiepska opinie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdg Re: pwsz Kalisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:42 Oczywiscie nikt nie napisał że w pwsz można zrobic tylko tylko licencjata , Więc nie dziwi mnie fakt ze ktos tam nie znalazł pracy ...po licencjacie. Akurat nie znam tego konretnego pwsz-tu ale sam studiuje z jednym z nich ( bo troche jest ich w polsce), nie powiem zebym nie chciał na uniwerku , ale kiedy skończe pwsz zamierzam isć na magisterke na SUM na uniwerek , co wiećej uczelnia ma podpisane umowy akredytacyjne , które umozliwią kontunuować nauke aha jestęsmy przyjmowani wtedy bez egzaminów na studia dzienne na umk lub uł - wiec nie taki pwsz straszny , no ale jeżeli chodzi o pwsz kalisz to nie będe sie wypowiadal , bo nie mam żadnych informacji na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuin Re: pwsz Kalisz IP: *.acn.waw.pl 02.08.05, 22:12 z pwszem w kaliszu jest jakos dziwnie, magisterskie mozna jedynie robic zaocznie - tak slyszalam, ale jesli sie juz tam wybieracie to naprawde lepiej zweryfikowac te informacje, i ponoc trzeba slono zaplacic, nie wiem dokladnie gdzie, ale wydaje mi sie, ze na akademii ekonomicznej w Poznaniu - zaocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 04.08.05, 19:25 Znajdzie sie ktos, kto napisze cos wiecej o tym Kaliszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobra Re: pwsz Kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:26 Ja w tym roku idę na fizjoterapie.Zastanawiam się czy poprawiać maturę i próbować jeszcze za rok,czy zostać na PWSZ. Pożyjemy,Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 05.08.05, 19:38 A dostalas juz jakis list z tego kalisza? Tam trzeba potwierdzic, czy nie bo ja juz sama nie wiem, no i do kiedy trzeba to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: pwsz Kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:56 ja sie dostalem .. pytalem czy trzeba potwierdzac - jesli skladaliscie oryginaly dokumentow to nie trzeba potwierdzac .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 05.08.05, 22:11 A do kiedy trzeba zlozyc te oryginaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: pwsz Kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:31 tego nie wiem bo ja tam od razu dalem oryginaly .. ale sadze ze im wczesniej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 06.08.05, 00:27 Mam nadzieje, ze wreszcie mi przysla zawiadomienie i sie wszystkiego dowiem, bo jeszcze nie wiem na 100%, czy tam akurat pojde. A ty na jaki kierunek sie dostales? Ja zarzadzanie instytucjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: pwsz Kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:12 ja na zarzadzanie biznesem .. tez czekam na zawiadomienie i wszystkie szczegoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 08.08.05, 15:05 Jak dostaniesz od nich zawiadomienie to napisz, ok? Ja jeszcze nic od nich nie dostalam, i nie wiem czy o mnie zapomnieli. A przeciez musze im oryginaly dostarczyc, a nie wiem do kiedy moge to zrobic. A wiesz moze cos na temat magisterskich uzupelniajacych? Czy to prawda, ze mozna je zrobic tylko zaocznie w poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: pwsz Kalisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:16 Na dzień dzisiejszy tak.... wchodzi w zycie nowa ustawa o szkolnictwie wyższym która nakłada na uczelnie obowiazek prowadzenia studiów etapami ( najpierw licencjat/inż , dwuletni SUM i dla ambitnijeszych doktorat :) takżę katalog SUM sie niewątplwie powiększy , oczywiście w tymi dziennych bo teraz to albo są to z reguły zaoczne albo dzienne tylko z bardzo małym , wrecz smiesznym limitem miejsc.Także kiedy skonczysz pwsz ( tutaj można tylko licencjat zdobyć)możesz kontynuować na SUMie , gdyz wtedy rekrutacja bedzie przeprowadzana na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pwsz Kalisz IP: *.netway.com.pl 12.08.05, 16:15 Dzisiaj dostalam zawiadomienie, tylko nic nie jest tu napisane o potwierdzeniu studiowania. Dziwne to wszystko. Przeciez ja skladalam odpis swiadectwa i skad oni teraz niby maja wiedziec, czy ja tam bede studiowac czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: pwsz Kalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 19:17 ja tez dostalem- sadze ze dostaniemy jeszcze jeden list w ktorym bedzie wszystko wyjasnione (wlacznie z rozpoczeciem roku itd.) Odpowiedz Link Zgłoś