olinininka 12.01.23, 18:53 Laura, Antonina, Lena, Iga, Maja, Maria, Pola, Hanna, Wiktoria, Gabriela, Barbara, Łucja, Oliwia Natomiast najrzadziej pojawiały się: Irena, Daria, Nela, Magda, Wanda, Klaudia, Sara, Helena. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Kalisz imiona 2022 12.01.23, 19:00 Antoni, Adam, Marcel, Kacper, Michał, Józef, Stefan, Stanisław, Miłosz, Aleksander, Nikodem, Ignacy Najrzadziej nadawane imiona dla chłopców to: Seweryn, Cyprian, Radosław, Cezary, Iwo, Tobiasz Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Kalisz imiona 2022 12.01.23, 20:30 Tu zaskakują Stefan wśród najczęstszych i Cyprian wśród najrzadszych. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Kalisz imiona 2022 13.01.23, 16:07 Józef, Stefan i Miłosz wśród najpopularniejszych to zaskoczenie. Poza tym nareszcie bez Jakuba w czołówce. Cyprian i Tobiasz są super, sama mogłabym nadać. Seweryna doceniłabym u kogoś. W ogóle mam wrażenie, że to kaliskie zestawienie jest trochę inne. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Kalisz imiona 2022 12.01.23, 19:02 Takie imiona kaliszanie nadawali swoim dzieciom w 2022 roku! LISTA www.faktykaliskie.info/artykul/46110,takie-imiona-kaliszanie-nadawali-swoim-dzieciom-w-2022-roku-lista Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Kalisz imiona 2022 12.01.23, 20:29 Laura na czele, Helena i Nela najrzadsze - zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kalisz imiona 2022 12.01.23, 20:51 U dziewczynek Basia i Łucja wyżej niż Helena czy Nela, to zaskoczenie. Z rzadszych cieszy mnie Irena i Wanda; Darię też dość lubię. Józef i Stefan wśród najpopularniejszych?! Ciekawa jestem, ile razy byli nadani, że pojawili się na tej liście. Cieszy mnie obecność Cypriana i Tobiasza. Pozostałe rzadkie też doceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Kalisz imiona 2022 13.01.23, 00:38 Barbara zaskakuje, nie widziałam od dawna gdziekolwiek jej wysokiej pozycji. W Polsce wcześniej na równi popularna jak Hanna, w innych epokach. Niestety nie przekonuje mnie pomimo tradycji jak i Hanna, że względu na brzmienie. U nas skracamy imiona w stylu dodania końcówki - sia, -cia, - nia etc. Przez to zatraca się rdzeń i oryginalność imienia. Równie dobrze można wołać Ba, bo tylko to zostało z Barbary i innych imion z w/ zdrobnieniami - lepszy jest skrót Barbi, Barbarka, Barbórka. A skróty i modyfikacje takie, jak: Barbella, Barbriela, Barbarella, Barbiola, Barbianka, Babetta są tutaj egzotyczne nadal Odpowiedz Link Zgłoś