Dodaj do ulubionych

KSW-pomocy!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:11
dostałam już kilka odpwiedzi,ale przydałoby się więcej-więc jeśli możecie mi
pomóc,to zapraszam!--mam do was wielka prosbe,napiszcie cos o tej
uczelni,interesuje mnie
zwlaszcza kierunek prawo dzienne,dostalam sie na studia w panstwowej
uczelni,ale na kierunek ,,nauczycielski'',co sprawia ze mam raczej nikle
szanse na znalezienie pracy w przyszlosci,ponadtto uczelnia jest dosc daleko
od mojego miasta ok.3ho i ja m,a do krak.mialabym blizej.prosze o szczere
odpowiedzi,nie zlosliwe,bo sama jestem w rozterce po przeczytaniu nie ktorych
wypowiedzi.jestem pilna,zalezy mi na poziomie nauki,a i zalamuja mnie
wypowiedzi nie ktorych,mowiace ze ida tam sami debile.jak bym sie
czula,gdybym co chwile byla napietnowywana w krak.ze chode do ksw.mam dobra
srednia,na maturze niestey poszlo mi z jednego przedmiotu słabo,jestem
oczytana,lubie ksiazki,filmy,sztuke,ineresuje sie bierzacymi wydarzeniami,ale
jezeli mam byc z góry traktowana jako nieuk,ktory tylko placi,a nic nie
umie,to nie wiem czy nie zrezygnowac.takze czesne jest dla mnie duzym
wydatkiem,a nie mam mozliwisci wyjazdu do stolicy by tam studiowac np,u
kożmińskiego.piszcie absolwenci,oraz studenci ksw.nie chce wypowiedzi
studentow panstwoowych uczelni(którzy nie znaja mnie,a oceniaja bo wyborze
szkoły),ktorzy nic nie wiedza o ksw,tylko sie przemadzrzaja ze im sie
udalo,gratuluje im a takze zazdroszcze bo to nie ksw bylo moim
marzeniem,tylko uj.jestem naprawde w wielkiej rozterce,to duzy wydatek,a tez
jestem troche przestraszona czy nie bede zawiedzina poziomem
nauki(że żadnej wiedzy nie zdobedę),piszcie.np.ile kosztuja poprawki i czy
zdazaje sie jakies dodatkowe
opłaty,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: eska Re: KSW-pomocy!!! IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.08.05, 19:16
      ja rowniez nie dostalam sie na uj na prawo, a dostalam sie na historie na ap. jednak po przemysleniu wszystkich za i przeciw wybralam ksw, bo co ja bede robila po historiI?? siedziala i uczyla dzieci w szkole...jezeli beda wtedy jeszcze jakies etaty dla nauczycieli...?? po prostu uwazam, ze nei nalezy ulegac presji spoleczenstwa, w dodatku spoleczenstwa polskiego, ktore wciaz niestety zyje stereotypami i mysli, ze wylacznie studia panstwowe moga zapewnic ci przyszlosc...od dawna marzylam o studiach prawniczych, na panstwowe sie nie udalo, trzeba bedzie sie uczyc na prywatnych...nie widze w tym nic zlego, sama uczelnia niczego ci nie zapewni, wszystko zalezy od ciebie, a jesli chodzi o aplikacje, to wszystkich obowiazuje egzamin panstwowy, na ktorym nikt nei patrzy jaka skonczylo sie uczelnie. oczywiscie nie moge powiedziec, ze na ksw nie bedzie totalnych nieukow, ale napewno znajda sie tez osoby, ktorym na nauce bedzie zalezec...
    • Gość: absolwent Re: KSW-pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:13
      Gardze tym matołami z KSW. Po prostu dno. Sami debile. U nich nauka do egzaminu
      z prawa rzymskiego trwa 3 dni. Podczas gdy na UJ czytałem książke 9 razy.
      Ponadto chodzą tam w większości tanie ku..szony. Np. taka Marysia-blondyna ,
      już chyba z 3 roku tamtejszego prawa. Pluje na nich. Nie idź tam.
      • Gość: gość Re: KSW-pomocy!!! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 23:22
        Absolwencie drogi musisz być wyjątkowym tępakiem skoro nauka "rzymu" zajęła Ci
        tyle czasu też kończyłem UJ a takie egzaminy ja i moi znajomi zdawaliśmy z
        marszu.Na KSW studiuje się tak samojak wszędzie uzyskuje się taki sam dyplom a
        dalsza droga jest przed wszystkimi jednakowo wyboista. Przed "geniuszami" z UJ
        również szczególnie gdy są tak zdolni jak Absolwent.
        • Gość: xyz Re: KSW-pomocy!!! IP: *.tvp.pl 18.08.05, 09:13
          Ja studiuje na KSW ale nie prawo.Zawsze znajdą sie jacys debile,na kazdej
          uczelni!Ale są tam równiez bardzo fajni ludzie!Jesli bedziesz chciała sie
          czegos nauczyc to sie nauczysz gdyz warunki do tego są swietne!Poprawka
          egzaminu kosztuje 40 a zaliczenia 30 zł.Decyzja nalezy do Ciebie!Jak jeszcze
          chcesz cos wiedziec to pytaj
          • Gość: Absolwent Re: KSW-pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:11
            Właśnie , tam są "fajni" ludzie. "Fajny" to fajne słowo. Być fajnym , co za
            komplement.
          • Gość: x Re: KSW-pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:05
            dzieki za odpowiedz.jeszcze troche ponudzę-ciągle zastanawiam się czy nie będe
            zawiedziona poziomem nauki.bo słyszałam że profesorowie(choć są z uczelni
            państwowych)to olewaja studentów,nie zwracaja uwagi jak wspólpópracują grupowo
            na egzaminach-ściągają,że zajecia są robine tak na łebka itp.dzieki za
            wszystkie info.pozdrawiam
          • Gość: x Re: KSW-pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 12:06
            dzieki za odpowiedz.jeszcze troche ponudzę-ciągle zastanawiam się czy nie będe
            zawiedziona poziomem nauki.bo słyszałam że profesorowie(choć są z uczelni
            państwowych)to olewaja studentów,nie zwracaja uwagi jak wspólpópracują grupowo
            na egzaminach-ściągają,że zajecia są robine tak na łebka itp.dzieki za
            wszystkie info.pozdrawiam

• Gość: xyz Re: KSW-pomocy!!! IP: *.tvp.pl 18.08.05, 12:23
              Z tego co wiem to na prawie jest najciezej na KSW.A poziom ??hmm... zalezy od
              wykładowcy-u jednego sciagasz na całego a u innego nic człowiek nie sciagnie.Ja
              na samym poczatku byłem zawiedziony ale z kazdym dniem coraz bardziej mi sie
              tam podoba
        • Gość: Absolwent Re: KSW-pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:13
          tępakiem jesteś ty , nie znasz realiów zdawania Rzymu na UJ. Zdawałem go w
          2001r. Nie zdała 1/3 osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka