Dodaj do ulubionych

mieszkanko w Poznaniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:08
mam pytanko gdzie najlepiej szukać mieszkania tzn gdzie jest najbliżej na
wydział nauk geograficznych campus morasko.a może któs szuka wspołlokatorki
albo ma oferte wynajmu 1-osobowego pokoju bym była wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: mieszkanko w Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.05, 14:13
      Najbliżej to osiedle Różany Potok, zwykle jest stamtąd trochę ofert wynajmu.
      Osobiście jednak nie polecam - mieszkając tam i studiując geografię można
      zapomnieć, że się mieszka w Poznaniu. To jest na końcu świata ;). Polecałabym
      więc osiedla Piątkowa wzdłuż trasy PST (dojedziesz błyskawicznie do centrum),
      ale niedaleko przystanku autobusu jadącego na Wydział Nauk Geograficznych.
      • Gość: prafnik Re: mieszkanko w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:16
        a co polecasz dla studenta WPiA, to są chyba dwa lub trzy budynki rozrzucone po mieście :/ skąd będzie najbliżej no i czego unikać ze względu na to, że jest wyjątkowo niespokojnie i niebezpiecznie?? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
        • Gość: Tawananna* Re: mieszkanko w Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.05, 14:38
          > a co polecasz dla studenta WPiA, to są chyba dwa lub trzy budynki rozrzucone
          po
          > mieście :/

Wydaje mi się, że tylko dwa, ale nie jestem pewna :). Jeden budynek jest w
          samym centrum tuż koło Kaponiery, drugi jest na skrzyżowaniu Hetmańskiej i 28
          Czerwca.

> skąd będzie najbliżej no i czego unikać ze względu na to, że jest w
          > yjątkowo niespokojnie i niebezpiecznie??

Czego unikać, nie wiem, bo o każdej właściwie dzielnicy słyszałam, że jest jest
          najbardziej niebezpieczna ;). Ze względów lokalizacyjno-komunikacyjnych
          polecałabym okolice tego budynku przy 28 Czerwca albo miejsca, z których latwo
          tam dojechać (np. wzdłuż trasy "7" - mogą być okolice Ronda Przybyszewskiego).
          Mogą być ew. Rataje, ale stamtąd do centrum kawałeczek już jest. No, i zawsze
          dobrze mieszka się w centrum, tyle, że a) trudno coś znaleźć, b) ceny są zwykle
          wyższe.
        • Gość: ;) Re: mieszkanko w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:37
          a na jaki kierunek dokładnie się dostałaś???
          • Gość: martucha Re: mieszkanko w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:31
            jesli chodzi o mnie to dostalam sie na turystyke i rekreacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka