Gość: poziomeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 03:20 A potem sie bronia, ze jaki to oni maja poziom wysoki, jak okazuje sie ze koncza studia i mowia "szlem". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waw Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 195.42.249.* 15.02.06, 08:43 jestes beznadziejny/a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 87.207.198.* 15.02.06, 09:23 a potem mówią "szłem" - hehehehehehe :D jak ktoś mówi i pisze po polsku to zależy od kierunku jaki studiuje i jaki miał polski w liceum i wcześniej :P ale wyskoczyłaś z tym "szłem" - poziomeczka a powiedz co ty studiujesz - pochwal się :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 194.146.128.* 15.02.06, 09:41 To, czy się mówi "szłem", to akurat zalezy od poziomu człowieka i jego rodziców, a nie kierunku studiów ani nawet jakości lekcji polskiego w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.kalisz.mm.pl 15.02.06, 08:43 Moja kuzynka studiowala na uczelni prywatnej (w trybie zaocznym) - dzisiaj (3 lata po ich ukonczeniu) jest dyrektorka banku w jednym z najwiekszych miast w kraju. Wiec nie amsz racji. Gdyby byla takim glabem to nie zasiadalaby na takim stanowisku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 87.207.198.* 15.02.06, 09:29 ten temat to z pewnością prowokacja - ale jestem ciekawy jak się potoczy :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 195.42.249.* 15.02.06, 09:44 idiotyczny temat powodzenia w zyciu zawodowym zycze tej poziomeczce niech troche dorosnie to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 15.02.06, 15:53 ;) jakiego banku? oddziału klockowego eurobanku w centrum handlowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 87.207.198.* 15.02.06, 16:10 buahahahah dobre to było riszerie, ale lepiej powstrzymaj się od komentarzy - niedawno na długi czas zamilkłaś, ale teraz znów zaczynasz ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville znowu fobia? 15.02.06, 16:16 znowu ujawnia sie fobia antyprywaciarska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: znowu fobia? IP: 87.207.198.* 15.02.06, 16:20 złaśnie riszerie - co z twoją fobią? :P Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: znowu fobia? 15.02.06, 16:24 ta fobia to wyraz tęsknoty za PRL, gdzie wszystko było państwowe Richelieu musi się bardzo męczyć chodząc do prywatnych sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: znowu fobia? 15.02.06, 19:22 ;) nie Tocq. Zastanawiam się tylko jakiego banku, bo przecież istnieją banki, których oddziały stanowią 3 klocki na przejściu, dwóch sprzedawców i jeden kierownik, rekrutacja jest na okrągło i przyjmują każdego, nawet ze średnim, który 1. jest na tyle zdesperowany, że nie straszne mu 12 h dni pracy i pensja 889 plus mglista prowizja, 2. potrafi wcisnąć byle co nazywając to wybitnymi umiejętnościami sprzedaży. To nie ma nic wspólnego ze szkołami jakiegoklwiek typu, bo w tego rodzaju bankach pracuje mieszanina ludzi, z państwówek też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.kalisz.mm.pl 15.02.06, 17:53 chcialbys... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggggg Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:04 A myslisz, ze tym po studiach panstwowych nie zdarza sie mowic "szlem", "wlanczac", "wziasc" itp.??? Znam baaardzo wiele takich osob. Rowniez nie zgadzam sie z Twoim stwierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:09 GŁUPIA PROWOKACJA;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:07 Beznajdziejny temat:/ Już tyle było wątków o szkolach państwowych vs prywatne, że w końcu może zbrzydnąć:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:49 prowokacją jest mówić że absolwenci szkółek dla tłuków zostają dyrektorami banków. Odpowiedz Link Zgłoś
par0dia Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 15.02.06, 16:07 kłopot z prywatnymi jest taki, że jest ich jak mrówków i w tym ogromie szkół przeważają niestety szkółki dla tłuków, jak to wdzięcznie nazwaliście. PRZEWAŻAJĄ, co nie znaczy że wszystkie są takie. jest kilka szkół, które postawiły na jakość a nie na przerób jak największej liczby kretynów. dlatego krzywdzące i nie do końca uzasadnione jest wrzucanie wszystkich do jednego worka. Wy, którzy nabijacie się z mówienia "szłem" powinniście przecież wiedzieć że generalizowanie jest cechą ciasnych umysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wen Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:34 tak jak pisal parodia, jest pare szkol prywatnych naprawde dobrych. Sa szkoly, czy kierunki na państwowych szkolach, gdzie jest 0,5 osoby na miejsce :D. Niektorzy się dostaja na państwowe na dobre kierunki, dzieki kontaktom, czy kasie itp. no ale te osoby juz są publiczne, a wiadomo "my publiczniaki, jesteśmy różni, oni prywaciaki, sa wszyscy tacy sami" - zbyt duza wartosc przywiazuja do cech wewnetrznych, a nie do sytuacji. jak ci z panstwowych sa tacy swietni, to powinni miec zakaz wyjezdzania do pracy za granice, a jesli wyjezdzaja to powinni splacac swoje studia. no a nikt nie splaca, ale tak czy siak( w konkluzji)... uczeń szkoly pańśtwowej = pasozyt Odpowiedz Link Zgłoś
aqzz Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 15.02.06, 17:37 no właśnie, skoro sa tacy swietni, "geniusze" jak ktos napisał, to czemu tak wielu nie moze znależć pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: 87.207.198.* 15.02.06, 17:55 popieram wena ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocica Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:24 Gość portalu: wen napisał(a): "uczeń szkoly pańśtwowej = pasozyt". Hehe dobre, ale dość głupie ! To w takim razie uczeń skzoły prywatnej=totalna laba i luzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
par0dia Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 15.02.06, 19:31 hehe:) mam jeszcze lepszy argument: wszyscy którzy nie studiujecie tam gdzie ja jesteście gupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.kalisz.mm.pl 15.02.06, 18:00 Ojjj ale Wam wszystkim zal tylek sciska!! Jestescie zasciankowi - jak ktos studiuje na uczelniach pryw. to musi byc debilem, tak? Z takim podejsciem i "mysleniem" to Wy daleko w zyciu nie zajdziecie. Skoro wszyscy jestescie tak dobrzy w swoim "fachu" to dlaeczego po uczelniach panstwowych sa rzesze bezrobotnych studentow? Dlaczego Wy "lepsi-panstwowi" wyjezdzacie za granice i "na czarno" zrywacie pomidory albo truskawki? Dlaczego pracodawcy, miedzynarodowe firmy itd. nie "zabijaja" sie o Was? Ojjj szkoda mi Was.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on do jaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:11 ...bo TAK JAK WY nie możemy znaleźć pracy...bo prywaciarze zajeli niektore stanowiska po znajomosci...bo w wiekszosci przypadkow naszych rodzicow nie stac na utrzymywanie nas by szukac dalej, tak jak co niektorych Waszych...jest szansa na dobra prace za granica, badz na uzbieranie srodkow na powrot i dalsze poszukiwanie jej w Polsce...dla niektorych to marzenie i nie chodzi tu o kase... Odpowiedz Link Zgłoś
liguanka Re: do jaaa 16.02.06, 08:54 jakie Wy?! jak jzu to ONI! ja jestem w 2 kl. LO dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
liguanka ... 16.02.06, 08:56 jak juz moge sie dolaczyc do dyskusji: uwazam, ze Ci prywatni niczym nie roznia sie od tych panstwowych (no moze tylko tym, ze ucza sie za kase). A poza tym jesli studiujesz na zaocznych to tez placisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:57 roznia sie tym, ze w duzej wieszkosci studia prywatne nie byly dla nich docelowymi, ze byli lepsi co poszli na panstwowe, ze dawniej (kiedy nie bylo tylu prywatnych) nie byliby studentami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:33 HHEHE CO TY WIESZ :p JA STUDIUJE NA PRYWATNEJ I FAKT S APRZEDMIOTY TYPU MIKRO CO DO NIECZEGO MI SIE WZYCIU NIE PRZYDADZA WIEC JETS NA NICH LOOZ:p ALE Z TYCH WAZNYCH:p JEST CIEZKO:p ZRESZTA MAM KUMPLA NA UJ NIE CHODZI CZASAMI 2 TYGODNIE NA ZAJECIA I CO STUDIUJE WIEC SIE WYPCHAJ ZTYM KOMENTARZEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek 78 Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:51 Wy wszyscy jesteście panstwowi frajerzy.Jak skończycie studia i zaczniecie szukać pracy to nikt nie będzie sie pytał czy kończyliście państwową uczelnie czy prywatną. Najbardziej liczy sie teraz pieniądz a nie prestirz tej uczelni którą kończyliśćie.Jeśli dla kogoś bardziej się liczy prestirz to znaczy że jeszcze nie dorusł do prawdziwego życia.Ja skończyłem prywatna szkołę zaocznie i teraz pracuje tam gdzie chciałem ,robie to co chciałem,żyję tak jak chciałem .I to jest najważniejsze a nie prestiż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły oj tomek..... IP: 87.207.198.* 15.02.06, 21:52 muszę to powtórzyć bo i ty powtórzyłeś swój post: oj tomek tomek ....... ja studiuje na prywatnej uczelni, ale coś nie bardzo - nie do końca cię popieram - bo co to znaczy, że teraz najbardziej liczy się pieniądz - chodzi o łapówki? oj nie, oj nie.... nie musisz obrażać też wszystkich studentów państwowych uczelni, a co do błędów ortograficznych to wybaczcie Tomkowi - prosze w swoim imieniu bo też często robie błędy ortograficzne choć może nie takie :D ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: oj tomek..... IP: *.altec.pl 15.02.06, 23:31 Przeczytałam te wszystkie wypowiedzi i szczerze powiedziawszy dochodzę do wniosku,że wielu nie dorosło jeszcze do miana studentów. Ja studiuję na uczelni prywatnej-jednej z lepszych w Polsce.Do sesji przygotowywałam się rzetelnie i choć była naprawdę trudna zdałam ją.Studiuję dziennie,uczę się dobrze,a wieczorami i w weekendy pracuję. Nie czuję się gorsza od tych,którzy dostali się na państwówki. Czy to,że zabrakło mi 1-2 punkty oznacza,że miałam zakończyć edukację? Z niektórych postów wynika,że lepiej nie studiować w ogóle,niż "niszczyć" się w prywatnych szkołach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: oj tomek..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:03 NAreszcie coś ktoś madrego napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: oj tomek..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 00:30 a gdzie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek 78 Re:dzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 08:14 nie mogę ci napisać gdzie pracuje bo to do niczego nie prowadzi . powiem ci jedno w mojej pracy potrzebny był mi tylko ''papierek'' tzn wykształcenie bylo mi potrzebne po to aby ubiegać sie u etet. ps. ortografy to wynik tego że szybko pisałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hippeastrum Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 16.02.06, 09:13 Tfuj post dobże światczy o tym, rze sam dyplom niewiele muwi o żeczywistym poziomie absolwenta. Pewnych cech, prawdziwego poziomu i predyspozycji nie da się skutecznie zamaskować - niezależnie od rodzaju ukończonej uczelni lub szkółki niedzielnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:09 a te błędy ortograficzne to jakaś prowokacja????? Odpowiedz Link Zgłoś
hippeastrum Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 16.02.06, 11:41 Tak - przeczytaj post, do którego odnosiłem się. Rozumiem raz, ale to jednak nie był przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:11 widzę:) zwracam honor:)ale ostatni prestiż jest dobrze napisany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:00 Jaki restiż?! Pomysl, ze nie o prestiz tu chodzi! Wyzsze wyksztalcenie dawniej bylo dla nielicznych, obecnie dla kazdego kogo stac - niedlugo wyzsze wyksztalcenie stanie sie niczym, skoro masy beda mialy do niego dostep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.kalisz.mm.pl 16.02.06, 09:15 Wiecie co ta Wasza wojna panstwowych i prywatnych jest smieszna... Pierwsi nie sa lepsi od drugich i odwrotnie!! To co z tego, ze ktos studiuje "prywatnie"? Skoro go stac n to, to czemu nie? Jesli rodzice takiej osoby maja kase to dlaczego nie moga ksztalcic diecka w placowkach prywatnych? (zaraz posypia sie komentarze, ze kradna albo robia "lewe" innteresy itd. - tak dalej z takim mysleniem...). To, ze ktos studiuje za pieniadze to jest gorszy?! jest deblem, ktory nie potrafi bezblednie "skleic" zdania, nie wie w jakich latach toczyla sie I wojna sw.? Dlaczego zawsze "atakuja" studenci uczelni panstwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:08 aby iść na uczelnię prywatna nie musisz mieć kasy!, ja miałam dwa stypendia jedno było uczelniane czyli zwolnienie z opłat czesnego za wyniki w nauce i działalność w różnych kołach uczelnianych i biurze karier( w moim przypadku wahało sie to stypendiuw w granicach 60%- do 100% zwolnienia z czesnego) 2 - za wyniki w nauce przyznawane co pół roku(wyciagałam miesięcznie od 300 do 400 zeta:) powiem szczerze na studiach prywatnych wyszłam na plus ponieważ zarobiłam trochę kasy na stypendiach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wen Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 18:36 publiczniakom nie chodzi o to ze magistrat traci na wartosci, tylko ze im wiecej jest magistrow, tym wiecej jest potencjalnej konkurencji. poprostu ci ludzie sie boja, i w taki wlasnie sposob powstaja stereotypy, by podwyzszyc wlasna samoocene. porada: jesli myslicie ze magistrat juz nic nie znaczy, to zrobcie doktorat - skoro jestescie tacy genialni. Odpowiedz Link Zgłoś
ulakrz Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 17.02.06, 08:42 Uczelnia prywatna kontra państwowa!!!Nie generalizujemy, że na prywatnych są sami debile którzy płacą i zdają:) owszem na wielu uczelniach tak jest ale nie wszystkich...:),ale z tego co wiem na państwowych uczelniach jest wiele kierunków na których nie trzeba się zbytnio przykładać...:)więc cała ta duyskusja nie ma sensu... bo nie ma tu lepszych i gorszych...A ja zrobię tak kończe teraz prywatną uczelnię i idę na państwową hmmm...:) Pozdrawiam :) studentów prywatnych i państwowych uczelni:) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A na prywatnych to studiuja tylko nieudacznic 17.02.06, 17:56 co ma magistrat do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś