Gość: mala IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.01.03, 23:29 2100!za jeden semestr!!SZOK!!Wyzsza Szkola Menedzerska...a ile na innych studiach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: ile za studia prywatne? IP: *.icpnet.pl 10.01.03, 00:13 podobnie ,więcej,albo mniej na mało obleganych kierunkach uniwersyteckich Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: ile za studia prywatne? 10.01.03, 12:55 1130zl (tysiac sto trzydziesci zlotych) za miesiac platne 10 miesiecy w roku (czyli 11300 za dwa semestry) Ktos cos mowil o szoku??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merien Re: ile za studia prywatne? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 19:05 jak sie sprzedaje polokokte ;), normalnie 2.100 za semestr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incognito moja szkoła bije o głowę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 21:12 Cześć Na mojej uczelni płacę ok 2800 za semestr. U nas nie kupuje się semestru tylko moduły i wybiera się czas, kiedy chce się studiować dany moduł (rano, popołudnie). Moduł kosztuje przeważnie 630-696 zł a w semestrze może być takich modułów 4 lub więcej... Im kupi się więcej modułów tym szybciej skończy się szkołę i w razie niedyspozycji intelektualnej nie "powtarza się" całego roku czy semestru tylko moduł. Drogie studia, ale bardzo dobre. Otrzymuje się ponadto także dyplom Oxford University. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: moja szkoła bije o głowę 10.01.03, 22:17 Gość portalu: Incognito napisał(a): > Cześć > > Na mojej uczelni płacę ok 2800 za semestr. U nas nie kupuje się semestru tylko > moduły i wybiera się czas, kiedy chce się studiować dany moduł (rano, > popołudnie). Moduł kosztuje przeważnie 630-696 zł a w semestrze może być takich > > modułów 4 lub więcej... Im kupi się więcej modułów tym szybciej skończy się > szkołę i w razie niedyspozycji intelektualnej nie "powtarza się" całego roku > czy semestru tylko moduł. > > Drogie studia, ale bardzo dobre. Otrzymuje się ponadto także dyplom Oxford > University. a co to za uczelnia? jesli to nie tajemnica, mozesz napisac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: moja szkoła bije o głowę IP: *.localdomain / 192.168.0.* 10.01.03, 22:24 I tak najlepsze są wielkie uniwersytety bądź politechniki, w których nie tylko nie płacisz, ale dostajesz pieniądze. A możliwości jako absolwenta i tak zależą od indywidualnych cech. Ciele, choć piątkowe, nigdy nie dostanie dobrej pracy po samym Oxfordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
incognito Re: moja szkoła bije o głowę 12.01.03, 20:35 Ta szkoła to Wyższa Szkoła Zarządzania The Polish Open University. Jest m.in. w Warszawie, www.wsz.wsz-pou.edu.pl Chyba powinni dać mi duuużo punktów, że tak pochlebnie o nich mówię (bo u nas nie ma ocen tylko punkty). Nie wiem dlaczego poprzedni rozmówca napisał, że najlepsze szkoły to te największe państwowe... Chodzi o nędzne stypendium??? A reszta? Uważam, że jeden dyplom więcej (nie byle jaki) plus doświadczenie zawodowe da mi szanse na dobry zawód w dobrej firmie... Zobaczymy :) Pozdr Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: moja szkoła bije o głowę IP: *.localdomain / 192.168.0.* 12.01.03, 21:12 > Nie wiem dlaczego poprzedni rozmówca napisał, że najlepsze szkoły to te > największe państwowe... Chodzi o nędzne stypendium??? A reszta? Faktem jest, że i prywatne szkoły prezentują wysoki poziom, ale jest tych na prawdę dobrych tak niewiele, że państwowe, ze starymi katedrami, są o wiele lepsze niż byle jakie prywatne. A stpendium rzeczywiście jest żałosne. Za 320 zł miesięcznie to rzeczywiście można wyżyć na suchym chlebie chyba i nawet na czynsz za mieszkanie nie starczy. Trzeba po prostu normalnie pracować na studiach, pracować i jeszcze raz pracować. Dla doświadczenia zawodowego raz, ale po to też by nie umrzeć śmiercią głodową. Chociaż prywatne nie tylko nie dają 320 zł na miesiąc, ale jeszcze biorą dwa razy tyle. * Odpowiedz Link Zgłoś