Gość: weber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 20:42 Chciałbym podjąc studia licenjacjackie na kierunku socjologia (zaocznie). Którą szkołe(swps czy koźmiński) polecacie i dlaczego?Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: weronika Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:00 a dlaczego akurat te dwie? przeciez najlepsza socjologia jest w Collegium Civitas :) poza tym socjologia jest jeszcze w innych szkołach, m.in. Prywatna Wyzsza Szkola Biznesu i Administracji Wyższa Szkoła Zarządzania Personelem Szkoła Wyższa Warszawska Wyzsza Szkola Dzialalnosci Gospodarczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weber Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:39 cc- czy najlepsza to nie wiem ale fakt ze jest wysoko w rankingach i wydaje się ok, pwsbia- trudno mi coś o niej powiedzieć, nawet nie wiedziałem ze maj socjologie, wszp- zajecia w liceum, szkola jednego kierunku i to nieznana na rynku, sww- ta szkoła to wogóle afera - jakieś kierunki im cofnięto, wsdg- z socjologią dopiero zaczynają ale na plus im ze mają niskie czesne Nie łudźmy się w Wawie jeśli chodzi prywatne to liczy się CC,SWPS,KOŹMIŃSKI-warunki lokalowe, renoma, poziom i we wszystkich rankingach mają czołowe miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:48 czyli wg Ciebie warunki lokalowe swiadcza o poziomie nauczania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weber Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 23:15 warunki lokalowe nie świadczą o poziomie nauczania, ale jak płace szkole czesne to dobrze wiedzieć ze pieniądze idą na poprawe warunków studiowania.Dam Ci konkretny przykład i to nie jest "czarny" PR WSZP mają ciekawe specjalności (szczerze mówiąc najbardziej mi odpowiadające) ale co z tego czesne mają wysokie w stosunku do tego co oferują-zajęcia na korytarzu licealnym (to już troche przesada), szkoła nieznana itp. Wyczuwasz chyba różnice między szkołą z jednym kierunkiem licencjackim a taką SWPS, KOŹMIŃSKIM (wiele kierunków, studia doktoranckie). Zeby ta WSZP miała choćby niskie czesne jak WSDG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badenov Re: swps&koźmiński IP: 82.160.255.* 17.06.06, 13:18 Ja polecam Koźmina - głównie właśnie ze względu na sporą ilość ciekawych specjalizacji. I jak już ktoś wspomniał - warunki lokalowe i cała otoczka nie są najwaażniejsze ale mają znaczenie. To jest szkoła, która ma zaplecze. Masz wrazenie, ze studiujesz na wyższej uczelni a nie na podejrzanych kursach oragnizowanych gdzieś pokątnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moczar Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:48 ta, szkoły, które mają sale wykładowe na korytarza podstawówek są najlepsze :) Orywatne szkoły mają potencjał, ale można dać sie nabrać. Trzeba wybierac szkoły z potencjałem, zapleczem, infrastrukturą, dobrą kadrą, biblioteką, dofinansowaniem dla studentów itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielka Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:26 Na WSZP jest socjologia i również wiele ciekawych specjalizacji. W koźmińskim ta socjologia to takie troche zuborzone zarządzanie a swps to ma socjologie ogólną i praca socjalna /raczej mało ciekawe/ a socjologia ogólna to wszystko i nic bez konkretnej specjalności.Mnie oczywiście bardziej jeśli chodzi specjalności pasuje WSZP, ale koźmiński nie jest zły (patrz: rankingi) i kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golarz Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:36 oczywiscie, ze specjalnosc jest wazna w WSZP nie ma takiej suchej socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: swps&koźmiński IP: *.aster.pl 03.07.06, 23:30 Swps ma najlepszych wykładowców więc decyduj sam co jest dla Ciebie najważniejsze.Co to za szkoła z resztą to WSZP?Nie porównujmy renomy tych szkół.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:53 SWPS stoi na szczytach rankingów, ale z psychologią chyba. Może nie mam racji, ale tak mi się zdaje. A koleżanka moja zaczeła w październiku ubiegłego roku socjologię na Koźmińskim i mówiła, że na roku jest z nią zaledwie kilkanaście osób. Nie wiem, czy to dobrze świadczy o kierunku. Tu też mogę nie mieć racji, ale po co miałaby mnie oszukiwać? :) Co do WSZP - nigdy nic nie słyszałam. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:57 socjologia jest na drugim miejscu w najnowszym rankingu Polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reyu Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:44 a te znaki zapytania to z czego wynkiają?Wystarczy zajrzeć do Polityki nr 22 i tam jest swps.Ta szkoła to nie tylko psychologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miria Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:57 lepsze specjalności ma Koźminśki, i tak jak już wcześniej ktoś pisał, na swps jest czysta sucha socjologia, to chyba nie jest dobre, ciekawe, rozwojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:12 miria:a skąd wiesz,że na SWPS jest sucha socjologia?Bo studiujesz na Koźmińskim? Odpowiedź uzasadnij! Odpowiedz Link Zgłoś
dzemcia Re: swps&koźmiński 04.07.06, 16:40 Gość portalu: reyu napisał(a): > a te znaki zapytania to z czego wynkiają? Oczywiście z mojej niewiedzy o własnej uczelni. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:01 Mam pytanie do dzemcia.Macie jakieś dodatkowe opłaty poza czesnym, wpisowym, poprawkami-jakieś ukryte opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś