Dodaj do ulubionych

swps&koźmiński

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 20:42
Chciałbym podjąc studia licenjacjackie na kierunku socjologia (zaocznie).
Którą szkołe(swps czy koźmiński) polecacie i dlaczego?Dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: weronika Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:00
      a dlaczego akurat te dwie?
      przeciez najlepsza socjologia jest w Collegium Civitas :)
      poza tym socjologia jest jeszcze w innych szkołach, m.in.
      Prywatna Wyzsza Szkola Biznesu i Administracji
      Wyższa Szkoła Zarządzania Personelem
      Szkoła Wyższa Warszawska
      Wyzsza Szkola Dzialalnosci Gospodarczej
      • Gość: weber Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:39
        cc- czy najlepsza to nie wiem ale fakt ze jest wysoko w rankingach i wydaje się ok,
        pwsbia- trudno mi coś o niej powiedzieć, nawet nie wiedziałem ze maj socjologie,
        wszp- zajecia w liceum, szkola jednego kierunku i to nieznana na rynku,
        sww- ta szkoła to wogóle afera - jakieś kierunki im cofnięto,
        wsdg- z socjologią dopiero zaczynają ale na plus im ze mają niskie czesne

Nie łudźmy się w Wawie jeśli chodzi prywatne to liczy się
        CC,SWPS,KOŹMIŃSKI-warunki lokalowe, renoma, poziom i we wszystkich rankingach
        mają czołowe miejsca.
        • Gość: weronika Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:48
          czyli wg Ciebie warunki lokalowe swiadcza o poziomie nauczania?
          • Gość: weber Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 23:15
            warunki lokalowe nie świadczą o poziomie nauczania, ale jak płace szkole czesne
            to dobrze wiedzieć ze pieniądze idą na poprawe warunków studiowania.Dam Ci
            konkretny przykład i to nie jest "czarny" PR WSZP mają ciekawe specjalności
            (szczerze mówiąc najbardziej mi odpowiadające) ale co z tego czesne mają wysokie
            w stosunku do tego co oferują-zajęcia na korytarzu licealnym (to już troche
            przesada), szkoła nieznana itp. Wyczuwasz chyba różnice między szkołą z jednym
            kierunkiem licencjackim a taką SWPS, KOŹMIŃSKIM (wiele kierunków, studia
            doktoranckie). Zeby ta WSZP miała choćby niskie czesne jak WSDG.
    • Gość: badenov Re: swps&koźmiński IP: 82.160.255.* 17.06.06, 13:18
      Ja polecam Koźmina - głównie właśnie ze względu na sporą ilość ciekawych
      specjalizacji. I jak już ktoś wspomniał - warunki lokalowe i cała otoczka nie są
      najwaażniejsze ale mają znaczenie. To jest szkoła, która ma zaplecze. Masz
      wrazenie, ze studiujesz na wyższej uczelni a nie na podejrzanych kursach
      oragnizowanych gdzieś pokątnie :)
      • Gość: Moczar Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:48
        ta, szkoły, które mają sale wykładowe na korytarza podstawówek są najlepsze :)
        Orywatne szkoły mają potencjał, ale można dać sie nabrać. Trzeba wybierac szkoły
        z potencjałem, zapleczem, infrastrukturą, dobrą kadrą, biblioteką,
        dofinansowaniem dla studentów itd
    • Gość: anielka Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:26
      Na WSZP jest socjologia i również wiele ciekawych specjalizacji. W koźmińskim ta
      socjologia to takie troche zuborzone zarządzanie a swps to ma socjologie ogólną
      i praca socjalna /raczej mało ciekawe/ a socjologia ogólna to wszystko i nic bez
      konkretnej specjalności.Mnie oczywiście bardziej jeśli chodzi specjalności
      pasuje WSZP, ale koźmiński nie jest zły (patrz: rankingi) i kwestia gustu.
      • Gość: golarz Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:36
        oczywiscie, ze specjalnosc jest wazna
        w WSZP nie ma takiej suchej socjologii
        • Gość: oli Re: swps&koźmiński IP: *.aster.pl 03.07.06, 23:30
          Swps ma najlepszych wykładowców więc decyduj sam co jest dla Ciebie
          najważniejsze.Co to za szkoła z resztą to WSZP?Nie porównujmy renomy tych
          szkół..
          • Gość: M. Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:53
            SWPS stoi na szczytach rankingów, ale z psychologią chyba. Może nie mam racji,
            ale tak mi się zdaje.
            A koleżanka moja zaczeła w październiku ubiegłego roku socjologię na Koźmińskim
            i mówiła, że na roku jest z nią zaledwie kilkanaście osób. Nie wiem, czy to
            dobrze świadczy o kierunku. Tu też mogę nie mieć racji, ale po co miałaby mnie
            oszukiwać? :)
            Co do WSZP - nigdy nic nie słyszałam. :P
            • Gość: wers Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:57
              socjologia jest na drugim miejscu w najnowszym rankingu Polityki.
              • dzemcia Re: swps&koźmiński 04.07.06, 12:39
                socjologia gdzie? na SWPS?
                • Gość: reyu Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:44
                  a te znaki zapytania to z czego wynkiają?Wystarczy zajrzeć do Polityki nr 22 i
                  tam jest swps.Ta szkoła to nie tylko psychologia.
                  • Gość: miria Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 13:57
                    lepsze specjalności ma Koźminśki, i tak jak już wcześniej ktoś pisał, na swps
                    jest czysta sucha socjologia, to chyba nie jest dobre, ciekawe, rozwojowe.
                    • Gość: as Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:12
                      miria:a skąd wiesz,że na SWPS jest sucha socjologia?Bo studiujesz na Koźmińskim?
                      Odpowiedź uzasadnij!
                  • dzemcia Re: swps&koźmiński 04.07.06, 16:40
                    Gość portalu: reyu napisał(a):

> a te znaki zapytania to z czego wynkiają?

Oczywiście z mojej niewiedzy o własnej uczelni. :P
                    • Gość: robcio Re: swps&koźmiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:01
                      Mam pytanie do dzemcia.Macie jakieś dodatkowe opłaty poza czesnym, wpisowym,
                      poprawkami-jakieś ukryte opłaty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka