wania_b 22.08.06, 14:45 Czy jest tu ktoś, kto studiuje / studiował na tym właśnie kierunku? Jacy są wykładowcy i jak to wygląda? Od której, do której są zajęcia i czy jest czas na jakieś życie studenckie? to tylko niektóre z moich pytań ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wania_b Re: Filologia Angilska 24.08.06, 11:06 temat spada w dół, a ja ponawiam swoje pytanie: Kto jeszcze z forum studiuje / studiował / będzie studiował Filologię Angielską na KULu? I jak to smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Filologia Angilska 24.08.06, 19:05 Hmm jacy sa wykladowcy? ;-) no jak mam Ci na to odpowiedziec? ;-)na kazdym kierunku sa fajni i mniej fajni...generalnie zwlaszcza na pierwszych latach jest ciezko.zajecie trwaja przez caly dzien.zalezy do jakich grup sie wpiszesz.generalnie ja mialam zajecia w soboty, konczylam o 21, zaczynalam o 7:30 ( oczywiscie nie w ten sam dzien)czyli wszystko po trochu.czas na zycie studenckie jest zawsze. ale nie oszukujmy sie.trzeba sie duzo uczyc.to nie sa studia na ktorych mozna sie "przeslizgiwac".tu masz linka do naszego forum www.endepartment.xt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bedii19 Re: Filologia Angilska 25.08.06, 18:09 ja tez dostalam sie na filologie angielska mam nadzieje ze jakos sobie poradze ale z tego co słyszałam to trzeba jednak zakuwać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
wania_b Re: Filologia Angilska 25.08.06, 22:23 Spoko - damy radę, bo kto, jak nie mY? ;-) Bierzesz akademik, czy, jakoś prywatnie? aha: Miło poznać w końcu kogoś "Do rzeczy" :D Odpowiedz Link Zgłoś
bedii19 Re: Filologia Angilska 26.08.06, 11:19 ja z moimi ziomkami będę wynajmowała mieszkanie a narazie to czekam na polecony z Lublina bo wiesz dostałam się z odwołania więc to czekanie mnie torhce denerwuje mam nadzieje ze ludzie z naszego kierunku będa ok i sie jakos dogadamy:)damy rade co by nie:D pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Filologia Angilska 26.08.06, 17:49 Dziewczyny pewnie ze dacie rade!po prostu od razu z marszu zabierac sie do roboty i dobrze bedzie.I pilnujcie pnj-tu bo nie jeden na tym polegl.tu jest cholernie wazna systematycznosc bo pozniej przyjdzie taki big test a tu trzeba mase slowek wbijac na sile do glowy bo sie wczesniej nie chcialo...:-)))i mowie wam, potem toczy sie szybko.nie zaliczony big test, potem drugi brak zal...no i problem.pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
bedii19 Re: Filologia Angilska 26.08.06, 18:33 dzięki bardzo że w nas wierzysz:)) systematyczność to podstawa ale mam nadziej ze na imprezki jakos też znajde czas :) jak będe miała problemy to wiem kogo pytać dziekis pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Filologia Angilska 26.08.06, 23:13 pewnie ze w Was wierze :-)) bo to w koncu kierunek dla ludzi nie dla cyborgow no nie? :-)) Jasne przy dobrej organizacji znajdziesz czas na wszystko tyle ze moze na poczatku nie w takiej ilosci jak bys chciala.naprawde na pierwszym roku pelna mobilizacja i bedzie ok ;-)to jest link do naszej gazetki studenckiej.blizej konca wrzesnia pojawia sie tam plany zajec. cooltimes.student.kul.lublin.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bedii19 Re: Filologia Angilska 28.08.06, 09:51 dzięki bardzo za pomoc:))3maj sie ciepło:) jeszcze się odezwe bo ja to taka sierotka troche jestem :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Filologia Angilska 28.08.06, 21:09 odzywaj sie,odzywaj ;-)) nie ma sprawy.jakby co napisz maila :-) no i laduj akumulatory! jeszcze miesiac wakacji :-)) choc ja wracam na uczelnie dopiero w listopadzie bo 5rok ma praktyki w pazdzierniku i zero zajec ;-))) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bedii19 Re: Filologia Angilska 28.08.06, 22:28 własnie mam pytanie hehe jak zwykle jakiego drugiego języka się uczysz niemieckiego? bo kurcze ja bym wolała francuski bo sie go w liceum uczyłam jest taka możliwosc w ogole? pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Filologia Angilska 29.08.06, 01:40 hej,na anglistyce jedynym obowiazkowymi jezykami obcymi sa irlandzki lub walijski.do wyboru od 3roku.po czwartym jest z nich egzamin.niemiecki jest tylko dla chetnych.francuskiego mozesz sie uczyc na kulu ale nie na anglistyce tylko na kursach wewnatrz uniwersyteckich.czyli uczysz sie dla siebie bo z program studiow na naszym kierunku francuski nie ma nic do rzeczy :-(( ja akurat ucze sie hiszpanskiego i wloskiego ale nie na kulu.aha jeszcze jedna na pierwszym roku masz jeszcze lacine.pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bedii19 Re: Filologia Angilska 29.08.06, 09:29 dzięki bardzo:))) normalnie ja to taka sierota o wszytsko sie pytam no ale kto pyta nie bładzi:D jak mozesz podaj maila( o ile Ci to nie bedzie przeszkadzało) jak będę miała problemy napisze dzieki z gory rowniez pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
julie_bella2001 Re: Filologia Angilska 29.08.06, 18:24 hej wyslalam Ci mojego maila na priva.pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś