Dodaj do ulubionych

Administracja

22.04.07, 15:39
Co prawda jestem w liceum, ale powoli muszę się decydować, co zdawać na
maturze. Chciałabym iść na administrację na Uniwersytecie Łódzkim, bo
mieszkam niedaleko, a ten kierunek wydaje mi się sensowny. Co powinnam zdawać
na maturze, historię czy wos? Trudno się dostać, trudno przterwać?
Obserwuj wątek
    • ingra Re: Administracja 23.04.07, 10:07
      wos lub historię,a najlepiej to i to
      mam znajomych na administracji,mają taki luz jak żaden inny kierunek
      • Gość: Łał Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 18:09
        ...to czemu ja zasuwam z nosem w książce/kodeksie/ustawie?
        • Gość: sld Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 20:25
          Na 1-szym roku faktycznie nie ma zbyt wiele zajec. Z tego co sie orientuje to ok. 15-20h tygodniowo. Przy takim zalozeniu faktycznie kierunek, poczatkowo, wydaje sie dosc luzacki.
          • Gość: Lenka Re: Administracja IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.04.07, 21:14
            troszkę więcej, bo 24 godziny w tygodniu
      • Gość: Lenka Re: Administracja IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.04.07, 20:54
        ingra napisała:
        > wos lub historię,a najlepiej to i to
        > mam znajomych na administracji,mają taki luz jak żaden inny kierunek

Nie gadaj skoro nie masz pojęcia o czym mówisz...=='

Na administrację UŁ liczy się polski, język obcy i TYLKO historia, pod uwagę
        bierze się podstawę i rozszerzenie, a poszczególne wyniki się po prostu sumuje.
        próg dla maturzystów z 2006 roku wynosił ok 390 punktów bodajże.

Co do luzu sugerowanego przed koleżankę ingrę... studiuje się spokojnie, nie
        jakoś bardzo łatwo, lekko i przyjemnie, ale też nie trzeba się zarzynać,
        natomiast do sesji jednak trzeba się porządnie przygotować... Ja jestem na
        prawie, ale też nie powiem żeby mi czasu brakowało. Mimo wszystko, to nigdy nie
        bedą studia ścisłe, gdzie TRZEBA przygotowywać się z zajęć na zajęcia.
        • pluskotka Re: Administracja 25.04.07, 16:55
          A orientuje się ktoś w realiach studiowania administracji w Częstochowie? Tam
          bodajże można robić tylko licencjat.
          • Gość: Lenka Re: Administracja IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.05.07, 21:37
            na UŁ też można... studia są II-stopniowe...
          • Gość: lukasz Re: Administracja IP: 80.48.49.* 04.05.07, 22:14
            jestem z czestochowy,a studiuje we wroclawiu,szczerze piszac ludzie,ktorzy
            wybieraja sie na studia z mojego miasta,robia wszystko by dostac sie poza
            czestochowe.nie ma uni. jedynie akedemia(jana dlugosza),administracja jest 3
            letnia z mozliwoscia robienia mgr na uni. slaskim(nie wiem czy jeszcze tak
            wlasnie jest)raczej nie polecam,zawsze lepiej skonczyc nawet podrzedny uniwerek
            niz nikomu nieznana akademie,z ktorej zbyt wiele nie wyniesiesz,juz nie mowiac
            o pracy,szczegolnie w "swietym miescie",znacznie lepszym wyborem jest wlasnie
            lodz.Nie wspomne o zyciu studenckim w moim miescie,bo takiego raczej nie ma,a
            sam klimat miasta jest szczerze piszac nijaki(co potwierdzili sami
            czestochowanie w ankietach "gazety"na temat swoich miaast)bardzo lubie swoje
            miasto,jednak studiowanie tutaj jest zlym pomyslem,choc kto co lubi,plusem sa
            koszty utrzymania...
    • Gość: kate Re: Administracja IP: 80.51.74.* 04.05.07, 17:50
      ja też myślę o administracji, tylko w warszawie, jakie sa perspektywy na
      przyszlosc po tym kierunku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka