Gość: laska IP: 62.233.231.* 04.05.07, 14:09 Czy inżynieria środowiska to trudny kierunek, gdzie najlepiej go studiować i najważniejsze - jakie są perspektywy znalezienie pracy po nim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iness Re: Inżynieria środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:56 praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,3899863.html :) a co do tego, gdzie... nie powiem, gdzie najlepiej, bo sama studiuję tylko w Lublinie i nie mam własnego dośwadczenia odnośnie innych uczelni. Ale na PL jest ok:) czy trudny - zależy, dla kogo. Odsiew po 1szym roku jakieś 15%, po 3.semestrze zostało nas trochę powyżej 2/3 i tak się utrzymuje, ale to i tak sporo, zwykle zostaje max. 60%. Najcięższe przedmioty, hmmm... pierwszy rok matma, kreska, fizyka, chemia, mechanika budowli. Ale wobec mechaniki płynów na 2gim roku to pryszcz;) no i później trzeba się nastawić na projektowanie... ogólnie jest spoko, ja nie miałam problemów, ale jak mówię - sporo ludzi odpadło. Lepiej przed podjęciem decyzji przejrzyj plan tych studiów - jest masa projektów do wykonania, a to jest trochę pracochłonna i samodzielna działalność;) Kierunek jest dość wszechstronny, nie należy go mylić z ochroną! co się zdarza czasem... Ja generalnie studia u nas polecam - są fajni ludzie i kadra też niczego sobie, chociaż czasem bywa różnie... ale jeśli nie masz ograniczeń finansowych i masz dowolność wyboru - Kraków, Wrocław - tam łatwiej podobno o prace później. Lublin ma 350tys ludności, chyba 1/5 to studenci, co mówi samo za siebie... pozdr i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laska Re: Inżynieria środowiska IP: 62.233.231.* 04.05.07, 18:16 dzięki iness:)Nieźle mnie podbudowałaś:) Co zdawałaś na maturze i na jakim poziomie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titi Re: Inżynieria środowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:20 ja miałam konkurs świadectw:P to było kiedyś:) U nas nie było problemów z kreskami, mechaniką płynów czy wytrzymką.. u nas były przekopy na specjalizacji.. jak nie było ksiązek.. wiele z nim napisano po 2002.. sprowadzono te lepsze z zachodu do księgozbioru.. w gazetach zaczeto fajnym językiem opisywac to co, czesto nauczyciele nie umieli przekzac w sposb jasny i klarowny.. a to utrudnia studiowanie, rozumowanie.. itp. Odpowiedz Link Zgłoś