IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:20
Byłbym wdzięczny gdyby się ktoś podzielił informacjami o tym kierunku.Wiem, że
dostać się łatwo, nie wiem tylko dlaczego tak mało chętnych?Czy te studia są
trudniejsze od informatyki, która jest tak oblegana?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Fizyka IP: 88.220.167.* 22.04.09, 17:42
      Trudno porównać te kierunki, właśnie dlatego, że jeden jest bardzo oblegany a
      drugi wręcz przeciwnie. Jesli chodzi o UW, to i tu i tu kadra jest bardzo dobra
      i bardzo się stara, ale na fizyce trzeba odsiać tych co powinni od tych co nie
      powinni się tam znaleźć (a nie powinno tam być ok. 90% tych, którzy przychodzą).
      Poza tym na fizyce jest sporo specjalizacji o różnym poziomie trudności. Mozna
      zatem być ambitnym, wybrać np. teorie grawitacji - myślę, że to dużo trudniejsze
      niż informatyka nawet na mimuwie. Można być mniej ambitnym, wybrać jakąś
      specjalność doświadczalną - wtedy od czwartego roku jest już dużo mniej pracy.
      Powiedziałbym, że dla teoretykow prawdziwe studią zaczynają sie na czwartym
      roku, dla reszty kończą (tzn. jest latwiej i mniej, chociaż nie twierdzę, że nic
      tam nie robią - mają sporo pracowni itp.).

Mało chętnych jest z oczywistych powodów, chociaż podobno to nie prawda co mówią
      i praca jednak jest.
      • Gość: tom Re: Fizyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 13:32
        Aż taki odsiew?Dlaczego?Odchodzą bo ich to nie interesuje czy jest za ciężko?
        • un.invited Re: Fizyka 23.04.09, 13:39
          za ciezko dla tych co odchodza
        • Gość: tomek Re: Fizyka IP: 88.220.167.* 24.04.09, 00:03
          > Aż taki odsiew?Dlaczego?Odchodzą bo ich to nie interesuje czy jest za ciężko?

dlatego, ze alternatywą dla studiowania fizyki było wojsko :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka