gregorak 17.11.04, 09:18 Czy prawdziwa jest obiegowa opinia, że typowy słuchacz RM to starsza osoba (raczej z tzw. prowincji). Inny typ słuchacz to margines. Ja np. nie znam żadnej młodej osoby, która słucha RM. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oszolom.ma.duzy.leb Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 09:26 Ja znam. Sam nie jestem emerytem, a i młodszych od siebie też znam. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemus Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 09:44 Ja znam jedną. Czterdziestokilkuletnią. Poza tym normalna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.z.szarego.tlumu Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 16:15 To prawda ze wsrod sluchaczy r m jest najwiecej emerytow .To radio ma na niektorych z nich bardzo duzy wplyw tzn. co powiedza w r m to swieto . Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 18:43 Jestem w srednim wieku, mam wyzsze wyksztalcenie, staz w USA, mieszkam w duzym miescie- i słucham. Czy to wazne, czy sluchaja mlodzi? Moze do tego trzeba dorosnąć? Sa np. Podórkowe Kółka Różancowe= słuchaja dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 20:31 maaax napisał: > Jestem w srednim wieku, mam wyzsze wyksztalcenie, staz w USA, mieszkam w >duzym miescie- i słucham. A możesz napisać dlaczego? >Czy to wazne, czy sluchaja mlodzi? Zdaniem o. Rydzyka bardzo ważne! >Moze do tego trzeba dorosnąć? Sa np. Podórkowe Kółka Różancowe= słuchaja dzieci... Czy sugerujesz, że one dorosły? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 19:06 Ja jestem przedstawicielem pokolenia, które K. Wandachowicz opisał w eseju "Generacja Nic". I b. często słucham Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 20:37 yossarian18 napisał: > Ja jestem przedstawicielem pokolenia, które K. Wandachowicz opisał w > eseju "Generacja Nic". I b. często słucham Radia Maryja. A co myślisz o apelach o. Rydzyka by nie oglądali liberalnych telewizji, nie sluchali liberalnych rozgłośni radiowych i nie czytali niekatolickich gazet co w praktyce sprowadza się do tego, że można jego zdaniem korzystac z RM, TV TRWAM, ND i kilku innych gazetek. Gdybys go posluchał nie wiedzialbyś, że gra taka kapela jak Cool Kids of Death... Odpowiedz Link Zgłoś
republikan Re: RM - słuchają emeryci 17.11.04, 20:45 To nie jest głupie, ja w ogóle przestałem oglądać telewizję, bo to juz jeden wielki koszmar... Jak nie pokazują, co w Iraku, to latają bez sensu po ekranie, strzelają, mordują, kopulują, lub pokazują w czym kobiety powinny prać i czym prawdziwy facet powinien jeździć. Już wolę słuchać radia, a Radio Maryja jest jedyne, gdzie non stop nie puszczają murzyńskiej muzyki (nic nie mam przeciw murzynom, ale muzykę wolę bardziej konwencjonalną) i czasem coś mądrego i ciekawego mają do powiedzenia. Do emerytury mi zostało jeszcze około 25 lat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Offtopic 24.11.04, 15:19 Ta muzyka co o niej piszesz jest taka a nie inna nie dlatego, że jest czarna, ale dlatego, że taka jest teraz w modzie (bleeeee). To taka uwaga wtrącona ze względu na to, że bardzo szanuje i lubię wielu czarnych muzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: RM - słuchają emeryci 18.11.04, 14:53 Ja te gazety muszę czytać, żeby wiedzieć co knuje lewactwo. My jesteśmy normalnymi ludźmi, a nie fundamentalistami z katolickiego "talibanu". Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: RM - słuchają emeryci 18.11.04, 17:27 yossarian18 napisał: > Ja te gazety muszę czytać, żeby wiedzieć co knuje lewactwo. My jesteśmy > normalnymi ludźmi, a nie fundamentalistami z katolickiego "talibanu". Rozumiem, że zalecenie Rydzyka uważasz za bzdurne, skoro go nie przestrzegasz i korzystasz z liberalnych mediów! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: RM - słuchają emeryci 24.11.04, 15:21 Czytanie gazet celem poznania czyichś planów zalatuje mi fanatyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: RM - słuchają emeryci 18.11.04, 15:43 stukneło mi w tym roku ćwierćwiecze i słucham Radia Maryja od ośmiu lat Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_sade Re: RM - słuchają emeryci 18.11.04, 18:54 Nie znam zadnej osoby ponizej siedemdziesiatki, ktora sluchalaby RM. Powyzej 70 znam jedna. Mlodzi ludzie nie daliby sie nabrac na te apele o wplacanie swoich ostatnich pieniedzy z marnej emerytury na tak "zbozny" cel. Moja biedna babcia slucha, czasem ma nawet jakies odchylki, nosi ja, zeby cos temu Rydzykowi poslac, bo przeciez facet na golej podlodze spi, furmanka jezdzi, na chleb nima... :-/ Na szczescie udaje mi sie jej do rozumu przemowic, ze moze lepiej dac biednym dzieciom z domu dziecka... Mlodzi ludzie (w wiekszosci) maja piata klepke i nie marnotrawia czasu na sluchanie klepanych online modlitw. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzozerca Re: RM - słuchają emeryci 23.11.04, 02:12 gregorak napisał: > Czy prawdziwa jest obiegowa opinia, że typowy słuchacz RM to starsza osoba > (raczej z tzw. prowincji). Inny typ słuchacz to margines. Ja np. nie znam > żadnej młodej osoby, która słucha RM. Co wy na to? Przybliżony skład: wiek % słuchaczy RM 15-24 1 25-39 7 40-59 23 60-75 50 76- 19 Metodologia: www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/rzmorm/rm-kk.html Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: RM - słuchają emeryci 24.11.04, 09:48 rydzozerca napisał: > Przybliżony skład: > wiek % słuchaczy RM > 15-24 1 > 25-39 7 > 40-59 23 > 60-75 50 > 76- 19 > Wiele mówiąca statystyka! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: RM - słuchają emeryci 24.11.04, 09:46 A może ktoś wie ile jest w Polsce członków Młodzieżowych Kół Przyjaciół Radia Maryja? Moim zdniem taka informacja wiele by wyjaśniła. Odpowiedz Link Zgłoś