Dodaj do ulubionych

Na pracę poproszę

16.05.14, 12:12
Witajcie,

z toczących się rozmów nic nie wyszło, duże i śmiałe oraz małe i nudne projekty rozwiały się w niebycie i od dwóch tygodni widmo bezrobocia zagląda mi w oczy.

Odezwała się dzisiaj rekruterka zza granicy i oferuje kontrakt w pięknym Alpejskim kraju.

Wchodzić w to czy nie? Jak to się może długofalowo potoczyć?

Pozdrawiam,
H.

Obserwuj wątek
    • algaria Re: Na pracę poproszę 16.05.14, 12:55
      Decyzja
      Tak będzie jeśli wybierzesz Alpejski kraj na miejsce pracy
      10 monet, Mag, paź kielichów
      Tak będzie jeśli poczekasz jeszcze na propozycje w kraju
      2 buław, 6 kielichów, 3 buław
      Co powinieneś zrobić?
      10 kielichów

Karty bardziej finansowe są po stronie zagranicy - będzie Ci dobrze finansowo - odkujesz się Mag to Ty który prezentujesz umiejętności ale to też pracodawca który będzie manipulował .. choć wątpię bo za granica jeśli ktoś jest fachowcem to jest doceniany paź kielichów to w pierwszej chwili pomyślałam że to Twoje dziecko które trochę ucierpi z powody Twojego wyjazdu ale.. to Twoje zaprezentowanie się wyjście z cienia - ja sądzę że... Czekaj tu nie ma kart podróży rozstania i wyjazdu - może się okazać że dużą cześć pracy będziesz wykonywał na miejscu w domu stąd te dwie karty rodziny 10 kielichów i 10 monet, a wyjazdy za granice będą tylko jako delegacje na chwilę

Kiedy odrzucisz tę propozycję znów czeka Cię zastanawianie co dalej - skończysz jeden etap (odrzucisz propozycje) i... będziesz wyglądał kolejnego 6 kielichów to wspomnienia i szukanie pracy tam gdzie byłeś ale 3 buław znów zatrzymanie i czekanie aż statek do portu zawinie - owszem jak zawinie to przejdziesz przez bramę i zaczniesz działać, ale do tego czasu - marazm ... ja bym chyba skorzystała z propozycji pracy w alpejskim kraju - zawsze w razie czego można przecież zrezygnować..
      • nagietek123 Re: Na pracę poproszę 16.05.14, 16:22
        No pewnie, przecież to nie zsyłka wink
    • freya_v Re: Na pracę poproszę 16.05.14, 17:27
      To ja wrzucę coś bardziej rozbudowanego;P

Co w obecnej sytuacji budzi najwięcej wątpliwości- kapłan
      To czy praca będzie stała, pozwoli się rozwinąć i wybić się ogólnie. Chcesz zostać zauważonym i docenionym.. Możliwe, że traktujesz ten wyjazd jak coś w rodzaju awansu.

Jak na obecną sytuację wpływają Twoje poprzednie decyzje- 8 buław
      Czas goni i musisz szybko podjąć jakieś decyzje.. Jeśli nie zagranicą to tu będzie trzeba szybko się czegoś złapać by nie zmagać się z kryzysem.

Jaki nieprzewidywalny racjonalnie aspekt powinieneś jeszcze uwzględnić- 3 monet
      Praca wg określonego planu, to może potrwać zanim przyniesie jakieś dochody..
      Praca będzie podlegała ocenie od której będzie dużo zależało.

Jakie skutki przyniesie decyzja na tak- as mieczy
      ta karta tylko z umową mi się kojarzy..

Jakie skutki na nie- 10 puchar
      To jest to widmo bezrobocia. Karta siedzenie w domu pokazuje ale i brak perspektyw niestety.

jak potoczy się Twoje życie po podjęciu decyzji o wyjeździe- śmierć
      Bardzo duże zmiany, wpłynie to na wszystkie sfery życia.

jak odbije się ona na Twoim otoczeniu- 8 mieczy
      odilozowanie się od bliskich co z oczywistego punktu widzenia wiąże się z takim wyjazdem

jak odbije się to na Twoim samopoczuciu- słońce
      Zabłyśniesz tam swoim talentem i będziesz odczuwał z tego satysfakcję

jakich dalszych działań będzie wymagać podjęcie decyzji- 2 buław
      Czekałoby Cię rozdarcie pomiędzy tym co masz tutaj a co potencjalnie osiągnąłeś tam.. Z czasem mogą pojawić się nowe propozycje.

jakie zmiany wprowadzi podjęcie decyzji o wyjeździe- cesarz
      Stabilizacja zawodowa, cesarz to dobra karta dla mężczyzny, ma pracę, pieniądze, autorytet..
      Może z czasem pomyślisz o czymś własnym, prywatnym biznesie.

jaki będzie późniejszy rezultat- diabeł
      w dalszej perspektywie może być ciężko, z czasem pojawi się uczucie uwięzienia jakby
      dołożyłam 9 buław- blokada/ przeszkody w samorealizacji.

Z kart wnioskuję, że możesz tam odnieść chwilowy sukces, aczkolwiek dość spektakularny (słońce)
      10 puchar świadczy o tym, że jesteś przywiązany do obecnego miejsca i w 8 mieczy męczyłbyś się z tęsknotą, stąd na dłuższą metę będzie coraz trudniej(diabeł)
      • inguszetia_2006 Re: Na pracę poproszę 16.05.14, 21:43
        freya_v napisała: jaki będzie późniejszy rezultat- diabeł w dalszej perspektywie może być ciężko, z czasem pojawi się uczucie uwięzienia jakby
        Witam
        Zaraz, zaraz.... dlaczego "uwięzienia" od razu? Może to są po prostu "kobiety, wino i śpiew"?;-P
        A w 9 buław tyle tych kobiet, że trzeba się od nich opędzać i przed nimi chować;-D
        Taki żarcik, ale nie do końca.
        Pzdr.
        Ing
        • hoaxx Dziękuję wszystkim :) 17.05.14, 22:47
          A zapłatę pewnie wyślę w poniedziałek.

Uściski,
          H.
        • hoaxx Re: Na pracę poproszę 19.05.14, 10:26
          inguszetia_2006 napisała:

> freya_v napisała: jaki będzie późniejszy rezultat- diabeł w dalszej perspektyw
          > ie może być ciężko, z czasem pojawi się uczucie uwięzienia jakby
          > Witam
          > Zaraz, zaraz.... dlaczego "uwięzienia" od razu? Może to są po prostu "kobiety,
          > wino i śpiew"?;-P
          > A w 9 buław tyle tych kobiet, że trzeba się od nich opędzać i przed nimi chować
          > ;-D
          > Taki żarcik, ale nie do końca.
          > Pzdr.
          > Ing

Diabeł mi wychodził często na poprzednią pracę i skończyło się jak się skończyło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka