Dodaj do ulubionych

zagadka - trudna

27.12.14, 17:32
To ja poświątecznie, żebyście mogły poćwiczyć przed Nowym Rokiem.

W poniedziałek powinien się zakończyć pierwszy etap bardzo ważnej sprawy (poniekąd dotyczącej kasy). Jak się zakończy ? Zapadnie decyzja czy nie zapadnie ? A jak zapadnie, to jaka ?

Rozwiązanie w poniedziałek wieczorem.
Dla zwycięzcy nagroda wink
Noworoczne przesłanie karty z Wyroczni Sabiańskiej
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: zagadka - trudna 27.12.14, 20:12
      Tak zakończy się w poniedziałek pierwszy etap ważnej dla Nikix sprawy
      Sprawiedliwość, 8 mieczy, Rycerz kielichów

Tak będzie z decyzjami odnośnie ważnej dla Nikix sprawy
      2 kielichów, Królowa mieczy, Kapłan

Takie decyzje zapadną w poniedziałek
      As denarów, Rycerz mieczy, As buław
      Wynik
      Eremita
      Będzie Sprawiedliwie, nie będą liczyć się sentymenty, rozstrzygniecie odbędzie się na chłodno. Z uwagi na Kapłana myślę, że decyzje zapadną, bo wszystko musi być legalne, według zasad. Albo może Kapłan każe wszystko przygotować zgodnie z prawem? Dokumenty muszą być przygotowane w Królowej mieczy.
      Zapewne decyzje zostaną podjęte, bo dalej jest działanie: dwa asy, a więc początek i dobra kaska w Asie denarów.
      Tylko skąd to osamotnienie w Eremicie?
      Ważne, że nikt tu nie chce nikogo oszukać, może być nawet miło w Rycerzu kielichów i 2 kielichów.
      • su.zu Re: zagadka - trudna 27.12.14, 20:38
        Hehe pisaliśmy w tym samym czasie. Btw. czemu nie mogę wysyłać pw do Ciebie?
        • nagietek123 Re: zagadka - trudna 27.12.14, 20:57
          Co to jest "pw"?
          • su.zu Re: zagadka - trudna 27.12.14, 21:02
            Prywatna wiadomość. smile
            • nagietek123 Re: zagadka - trudna 27.12.14, 21:21
              Chętnie przeczytam pw od Ciebie smile
    • su.zu Re: zagadka - trudna 27.12.14, 20:15
      Ale żeś szczegółów wypisał... No ale w sumie fajny trening. Hm to skoro jest okazja spróbuję z całą talią.

As Buław, Królowa Kielichów, III Pucharów, VIII buław.

Jeśli dobrze pamiętam buławy odnoszą się do planu fizycznego - praca itp., z kolei kielichy do marzeń. Dziwię się, że nie ma tutaj ani jednego przedstawiciela denarów, skoro o pieniądze chodzi, no ale cóż, jestem laikiem. W momencie rozwiązywania tejże tajemniczej sprawy będziesz miał mnóstwo pomysłów, będziesz dobrze przygotowany i będziesz wiedzieć dokładnie co powiedzieć i zrobić (as buław - jako działanie). Dzięki zachowaniu chłodnego umysłu przekonasz do siebie ludzi/no ewentualnie los (Królowa Kielichów - jako sfera umysłu). Sprawa wypadnie jak najbardziej pomyślnie dla Ciebie. Wg mojego rozkładu wszystko pójdzie dokładnie po Twojej myśli (III Kielichów), nawet jeśli będziesz musiał pójść na kompromis wyjdzie jak najbardziej dobrze dla Ciebie. Karta zamykająca to dalsza ciężka praca. Jak dla mnie VIII buław to natłok nowych zdarzeń.

W całym rozkładzie króluje kolor niebieski, co pozwala mi sądzić, że proces przebiegnie spokojniej niż to sobie wyobrażasz. Aż do zakończenia pierwszego etapu nie powinno być łez ani tupania nogami z niczyjej strony. Zabawne, że szata graficzna w kartach to pół na pół ziemia i woda (nie będę wyjaśniać dokładniej, tylko zinterpretuję). Wydaje mi się, że to pewna wskazówka dla ciebie, żebyś dał zobaczyć innym, że mocno stoisz na gruncie, ale generalnie jesteś wrażliwym człowiekiem - tylko nie da się Ciebie od tak strącić w błoto.

Ah widać w interpretacji to moje optymistyczne podejście do życia. No nic, czekam na rozwiązanie "zagadki". smile
    • inguszetia_2006 Re: zagadka - trudna 27.12.14, 22:15
      Witam
      Nikix, dwa razy Wieża w decyzji(po powtórnym tasowaniu), w sprawie ogólnie 10 mieczy. Nie wiem, czego sprawa dotyczy, ale przygotuj się na to, że sprawy nie pójdą po twojej myśli. Możesz być czymś zaskoczona w Wieży, czymś co zbagatelizowałaś albo co polukrowałaś nie chcąc widzieć prawdy. Załóż kask i ochraniacze, bo jak bez kasku i ochraniaczy się spada to można zęby wybić;-D A propos Wyroczni Sabiańskiej to kiedyś ja zamęczałam, zamęczałam pytając w kółko o to samo, tylko ciągle "inaczej" i w pewnym momencie pomyślałam: dziękuję ci wyrocznio za cierpliwość, przepraszam, już spadam, daj tylko znać, że nie masz mnie dość. I jaki przekaz otrzymałam? Nie pamiętam dokładnie czy to Rak taki czy Ryba taka... ale przekaz był w ten deseń: zawsze z tobą jesteśmy twoi opiekunowie i siły wyższe, możesz na nas liczyć;-D Cudne!
      Pzdr.
      Ing
    • nikix Re: rozwiązanie 29.12.14, 18:40
      Niestety, decyzje nie zapadły. Wszystko się opóźni o kilka miesięcy.

Dla chetnych przesłanie Wyroczni Sabiańskiej na 2015 r smile
      Napiszcie tylko czy ogólne, czy w jakimś konkretnym zakresie.
      • nagietek123 Re: rozwiązanie 29.12.14, 19:31
        No tak - Eremita...

Poproszę, czy będę miała wreszcie w 2015 roku prawdziwe wakacje, najlepiej z panem, którego mam na myśli wink
        • nikix Re: rozwiązanie 30.12.14, 17:47
          Mnie Pustelnik coraz bardziej zaskakuje wink

Na wakacje wylosowałam Ci kartę Barana, numer 5

W duzym skrócie oznacza to "szczęśliwe ojcostwo " wink
          Wygląda na to, że spełnią się Twoje plany i pojedziesz z Panem na wakacje. I, że te wakacje będą udane. Mogą zakończyć się "niespodzianką". Uważaj jeśli nie chcesz takiej "niespodzianki" wink
      • inguszetia_2006 Re: rozwiązanie 30.12.14, 12:11
        Witam
        Uffff... Ja poproszę, owszem, owszem. Niech Wyrocznia powie co bądź. Jeszcze tak nie było, żeby mówiła głupoty. Zawsze gdzieś celnie strzeli. Ciekawa jestem, co ma mi do przekazania, bo przecież wiedziała, że będę cię prosić o symbol;-P Wszystko ma ukartowanewink
        Pzdr.
        Ing
        • nikix Re: rozwiązanie 30.12.14, 17:55
          Bardzo proszę smile

Na 2015 r wylosowałam Ci kartę Wodnika, numer 10

"Mężczyzna bez głowy "
          Możesz mieć jakieś problemy w życiu osobistym. Uczucie porażki, depresja.
          Jak dla mnie to będziesz się zastanawiać czy nie wymienić męża na "nowszy model".
          Ten symbol wbrew pozorom kusi i daje do tego okazje wink

• inguszetia_2006 Re: rozwiązanie 30.12.14, 22:42
            nikix napisała: Mężczyzna bez głowy "
            > Możesz mieć jakieś problemy w życiu osobistym. Uczucie porażki, depresja.
            > Jak dla mnie to będziesz się zastanawiać czy nie wymienić męża na "nowszy model
            Witam
            O Jezu, Nikix...ratuj mnie teraz;-D Nowszy model? Kurdę, mam dość póki co wszelkiego chłopa na tej ziemi. To paskudne, wraże stworzenia;-P Bardzo dziękuję wam obu, tzn. tobie i Wyroczni.
            Pzdr.
            Ing
    • sylwunka36 Re: zagadka - trudna 29.12.14, 18:41
      Witam. Wyciągnęłam Sąd, więc dostaniesz dobre wiadomości, odczujesz ulgę. Anioł nad Tobą czuwa. Mam takiego na tej karcie. Zawsze zwiastuje dobre nowiny,Nastąpi w koncu transformacja w Twoim życiu, ! Dociagnelam kartę, Umiarkowanie. Sytuacja się ustabilizuje.Pozdrawiam , Sylwia
      • sylwunka36 Re: zagadka - trudna 29.12.14, 18:46
        Dziwne.Sad zawsze mi pokazuje dobre wiadomości. Szkoda, ! Jeśli można, to poproszę o przeslanie na pracę na 2015. Dziękuję, Sylwia
        • beata25_84 Re: zagadka - trudna 29.12.14, 19:06
          Teraz doczytałam się, że w kiedy pisałam, to Ty już wysłałaś odpowiedź, że wszystko się niestety opóźniło.
          Może w takim razie przy tym drugim podejściu ułozy się pozytywnie, bo w sumie okazało się, że karty (Sparwiedliwość i 3 Monet) wyciągnęłam już po fakcie, więc może chodzić o przyszłe zdarzenia.
        • nikix Re: zagadka - trudna 30.12.14, 18:05
          Na 2015 wylosowałam Ci kartę Baran, numer 26

"słońce rzucające swoje promienie na inne słońce"

Wygląda na to, że w Twoim życiu pojawi się ktoś, dzięki komu odkryjesz świat na nowo.
          To przesłanie przpowiada też niespodziewany przypływ kasy wink
          • nikix sylwunka 36 30.12.14, 18:07

Wyżej nie napisałam, ze to dla Ciebie wink

Na 2015 wylosowałam Ci kartę Baran, numer 26
            >
            > "słońce rzucające swoje promienie na inne słońce"
            >
            > Wygląda na to, że w Twoim życiu pojawi się ktoś, dzięki komu odkryjesz świat na
            > nowo.
            > To przesłanie przpowiada też niespodziewany przypływ kasy wink
    • beata25_84 Re: zagadka - trudna 29.12.14, 18:57
      Witam smile
      Jak już pisałam wcześniej nie do końca czuje takie zagadki jeszcze i dość kiepska w tym jestem, ale chętnie poćwicze.
      Pytanie 1.
      Czy w poniedziałek zapadnie decyzja?
      Wyciągnęłam kartę Sprawiedliwość.
      Odp. Tak
      Czy przypadkiem nie rozwiązujesz jakiś spraw prawnych, urzedowych? Wspominałaś, że w jakiś sposób dotyczy to kasy - sprawy własności/kupna/sprzedaży nieruchomości, spadek?
      Pytanie 2.
      Czy będzie to decyzja pozytywna?
      Wyciągnęłam 3 monet.
      Odp. Tak, decyzja będzie pozytywna.
      Znów karty mówią o zyskach, kupnie domu lub posiadłości.
      Mam nieodparte wrażenie,że chodzi o sprawy związane z nieruchomością. Potwierdza mi się to, co podsunęła mi pierwsza karta.
      • nikix beata25 30.12.14, 18:10
        Decyzja nie zapadła ale masz rację, sprawa ma związek z nieruchomością wink

Jeśli chcesz, wylosuję Ci przesłanie, tylko napisz czy ogólne na 2015, czy na konkretny temat smile
        • beata25_84 Re: beata25 31.12.14, 01:36
          To trzymam kciuki zeby następne podejście do sprawy przyniosło pozytywne rozwiązanie. smile
          Poproszę o ogólne przesłanie na 2015r. smile

nikix napisała:

> Decyzja nie zapadła ale masz rację, sprawa ma związek z nieruchomością wink
          >
          > Jeśli chcesz, wylosuję Ci przesłanie, tylko napisz czy ogólne na 2015, czy na k
          > onkretny temat smile
          • nikix Re: beata25 31.12.14, 22:53
            Dzięki za kciuki smile

Ogólne przesłanie na 2015.

Karta Waga numer 30

W NR rozliczysz się z przeszłością i zostawisz za sobą wszystko, co Cię ograniczało. Nikt Cię nie oszuka i nic się przed Tobą nie ukryje. Będziesz czytać "między wierszami". Odgadniesz każde niewypowiedziane słowo, każdy gest.
            Dostaniesz także wiadomość na którą od dawna czekasz.

• beata25_84 Re: beata25 01.01.15, 14:38
              nikix napisała:

> Dzięki za kciuki smile
              >
              > Ogólne przesłanie na 2015.
              >
              > Karta Waga numer 30
              >
              > W NR rozliczysz się z przeszłością i zostawisz za sobą wszystko, co Cię ogranic
              > zało. Nikt Cię nie oszuka i nic się przed Tobą nie ukryje. Będziesz czytać "mię
              > dzy wierszami". Odgadniesz każde niewypowiedziane słowo, każdy gest.
              > Dostaniesz także wiadomość na którą od dawna czekasz.
              >

Dziękuję smile Całkiem dobrze zapowiada się ten 2015r. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka