rozmaryn_1 10.01.15, 21:16 jak ktos ma ochotę na ćwiczenia, to powiedzcie mi kochane, kiedy włączą mi prąd? Nie mam prądu ani wody. Odpowiedz bedzie, jak włączą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikix Re: zagadka ;) 10.01.15, 21:27 U mnie wyszedł Diabeł. To by znaczyło, że powinni Ci włączyć prąd i wodę do 19 stycznia Odpowiedz Link
sylwunka36 Re: zagadka ;) 10.01.15, 22:23 Witaj, Rozmarynku! Co to awaria przez wichure. ? U nas też strasznie wieje, ! Wydaje mi się, że w ciągu 13 . godzin powinni podłączyć prąd. Wyszła mi karta Śmierć. Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link
algaria Re: zagadka ;) 10.01.15, 22:38 Prąd włączą kiedy awarie usuną Wiem że to nieprzyjemne siedzieć bez prądu i wody .. ale jako urodzona optymistka powiem że masz okazje świecami oczyścić dom .. a ile radochy sprawi Ci kiedy włączą prąd i wodę - nie doceniamy zwykle tego co jest już dla nas naturalne - dopiero ciemności sprawiają że dostrzegamy ile "zawdzięczamy" wodzie z kranu i prądowi Odpowiedz Link
sylwunka36 Re: zagadka ;) 10.01.15, 22:52 Szklanka zawsze jest do połowy pełna, ! Trzeba szukać pozytywów w trudnej sytuacji, jak radzi Algaria. Dobry czas na przemyślenia w sprzyjającej aurze tajemniczości. Pozdrawiam. Oby szybko usunęli awarię. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka ;) 10.01.15, 23:14 Nikix, bratnia duszo, tez mi wyszedł diabeł Algario, wszystko co napisałaś juz mi wcześniej Anioły powiedziały Sylwunka, dzięki za wsparcie psychiczne Miałam prąd 15 minut i znowu padło Wody nie ma cały czas Odpowiedz Link
ag_at5 Re: zagadka ;) 10.01.15, 23:39 Jutro. Siła wiatru osłabnie i będą mieli czas na posprzatanie skutków zawieruchy. U nas nie jest tak źle jak w Niemczech. Miłych chwil przy świecach aż do następnej wichury. Odpowiedz Link
algaria Re: zagadka ;) 11.01.15, 13:14 U mnie "bawili się" prądem - wyłączali na krótka chwilę i włączali. Tak kilka razy w ciągu nocy A ja po takiej "dyskotece" za każdym razem biegałam po całym domu i sprawdzałam stan dobytku. W końcu po 4 rano wyłączyłam "francuza" czyli piec grzewczy, bo o niego bałam się najbardziej. On pełen elektroniki i delikatny jak francuskie rogaliki - więc takie "mruganie" światłem mu nie służy. Borsuk spał jak zaklęty, a rano (no po 10 było) z pretensją do mnie, że śpię tak długo.. no jak mam nie spać, skoro do "świtezi" dobytku doglądałam i zasnęłam z pierwszym brzaskiem.. ech faceci Ale taki wieczór przy "szabasowych świecach" jest bardzo przyjemny, cała rodzina w komplecie, można porozmawiać, poznać się, sprawdzić jak każdy się zmienił, a nawet pograć w jakąś planszówkę - cisza spokój tylko wiatr w kominie i deszcz o szyby dzwoni polecam choć nie za często i nie za długo. Co do wody to Rozmarynku wpadnij do mnie z wiaderkiem - mam ręczna pompę to brak światła mi nie straszny- ale co ja mówię ja mam prąd to i woda z kranu leci ale przyjdź, ogrzejesz się umyjesz i nawet herbatki dobrej napijesz Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: zagadka ;) 11.01.15, 17:57 As bulaw, mysle ze prad wlaczono szybko, juz wczoraj !!!! Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka ;) 11.01.15, 18:29 Brawo Kashaa! Właczyli juz wczoraj Miałam kartę dnia pustelnika, to po ciemku musiałam pochodzić Algario, pieknie dziękuję za zaproszenie, dobrze że juz korzystać z niego nie muszę... Odpowiedz Link
sylwunka36 Re: zagadka ;) 11.01.15, 18:47 To dobrze, ! Bylam blisko. Pozdrawiam. Sylwia Odpowiedz Link