Dodaj do ulubionych

zagadka ;)

10.01.15, 21:16
jak ktos ma ochotę na ćwiczenia, to powiedzcie mi kochane, kiedy włączą mi prąd? Nie mam prądu ani wody. Odpowiedz bedzie, jak włączą wink
Obserwuj wątek
    • nikix Re: zagadka ;) 10.01.15, 21:27
      U mnie wyszedł Diabeł. To by znaczyło, że powinni Ci włączyć prąd i wodę do 19 stycznia wink
    • sylwunka36 Re: zagadka ;) 10.01.15, 22:23
      Witaj, Rozmarynku! Co to awaria przez wichure. ? U nas też strasznie wieje, ! Wydaje mi się, że w ciągu 13 . godzin powinni podłączyć prąd. Wyszła mi karta Śmierć. Pozdrawiam, Sylwia
      • algaria Re: zagadka ;) 10.01.15, 22:38
        Prąd włączą kiedy awarie usuną big_grin
        Wiem że to nieprzyjemne siedzieć bez prądu i wody .. ale jako urodzona optymistka powiem że masz okazje świecami oczyścić dom .. a ile radochy sprawi Ci kiedy włączą prąd i wodę - nie doceniamy zwykle tego co jest już dla nas naturalne - dopiero ciemności sprawiają że dostrzegamy ile "zawdzięczamy" wodzie z kranu i prądowi
        • sylwunka36 Re: zagadka ;) 10.01.15, 22:52
          Szklanka zawsze jest do połowy pełna, ! Trzeba szukać pozytywów w trudnej sytuacji, jak radzi Algaria. Dobry czas na przemyślenia w sprzyjającej aurze tajemniczości. Pozdrawiam. Oby szybko usunęli awarię.
          • rozmaryn_1 Re: zagadka ;) 10.01.15, 23:14
            Nikix, bratnia duszo, tez mi wyszedł diabeł wink
            Algario, wszystko co napisałaś juz mi wcześniej Anioły powiedziały smile
            Sylwunka, dzięki za wsparcie psychiczne smile
            Miałam prąd 15 minut i znowu padło tongue_out Wody nie ma cały czas sad
    • ag_at5 Re: zagadka ;) 10.01.15, 23:39
      Jutro.
      Siła wiatru osłabnie i będą mieli czas na posprzatanie skutków zawieruchy. U nas nie jest tak źle jak w Niemczech.
      Miłych chwil przy świecach aż do następnej wichury.
      • algaria Re: zagadka ;) 11.01.15, 13:14
        U mnie "bawili się" prądem - wyłączali na krótka chwilę i włączali. Tak kilka razy w ciągu nocy A ja po takiej "dyskotece" za każdym razem biegałam po całym domu i sprawdzałam stan dobytku. W końcu po 4 rano wyłączyłam "francuza" czyli piec grzewczy, bo o niego bałam się najbardziej. On pełen elektroniki i delikatny jak francuskie rogaliki - więc takie "mruganie" światłem mu nie służy.
        Borsuk spał jak zaklęty, a rano (no po 10 było) z pretensją do mnie, że śpię tak długo.. no jak mam nie spać, skoro do "świtezi" dobytku doglądałam i zasnęłam z pierwszym brzaskiem.. ech faceci wink
        Ale taki wieczór przy "szabasowych świecach" jest bardzo przyjemny, cała rodzina w komplecie, można porozmawiać, poznać się, sprawdzić jak każdy się zmienił, a nawet pograć w jakąś planszówkę - cisza spokój tylko wiatr w kominie i deszcz o szyby dzwoni wink big_grin polecam choć nie za często i nie za długo.

Co do wody to Rozmarynku wpadnij do mnie z wiaderkiem - mam ręczna pompę to brak światła mi nie straszny- ale co ja mówię ja mam prąd to i woda z kranu leci big_grin ale przyjdź, ogrzejesz się umyjesz i nawet herbatki dobrej napijesz big_grin
        • kashaa_35 Re: zagadka ;) 11.01.15, 17:57
          As bulaw, mysle ze prad wlaczono szybko, juz wczoraj !!!!
          • rozmaryn_1 Re: zagadka ;) 11.01.15, 18:29
            Brawo Kashaa! Właczyli juz wczoraj smile
            Miałam kartę dnia pustelnika, to po ciemku musiałam pochodzić wink
            Algario, pieknie dziękuję za zaproszenie, dobrze że juz korzystać z niego nie muszę... big_grin
            • sylwunka36 Re: zagadka ;) 11.01.15, 18:47
              To dobrze, ! Bylam blisko. Pozdrawiam. Sylwia
              • kashaa_35 Re: zagadka ;) 11.01.15, 18:59
                Ciesze sie, ze nastala jasnosc smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka