Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KP nowym sponsorem Kolejorza????

IP: *.icpnet.pl 27.07.01, 08:20
    Nie darzę tej instytucji dużym zaufaniem , szczególnie jeśli chodzi o stosunek
    do Lecha...no cóż ale w obecnej sytuacji.....darowanemu koniowi....
    Obserwuj wątek
      • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 08:53
        Uściślij proszę o jaką"obecną sytuację" chodzi. Nie jestem w temacie, a sprawa
        mnie intryguje.
      • Gość: guerra Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 27.07.01, 10:42
        Misza!!! z konia spadłeś??? obecna sytuacja=brak środków do egzystencji klubu,
        zadłużenie etc.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 10:50
          Gość portalu: guerra napisał(a):

> Misza!!! z konia spadłeś??? obecna sytuacja=brak środków do egzystencji klubu,
          > zadłużenie etc.
          Poczekaj, Poczekaj. Przeanalizujmy mój tok rozumowania:
          1. KP to oczywiście Kompania Piwowarska?
          2. zwrot "W obecnej sytuacji darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" w
          połączeniu z tytułem odczytałem jako znak, że pojawiły się nowe ustalenia na
          lini Sudoł- Majchrzak, o których nie wiem. Stąd moje pytanie. Wyprostuj mnie
          jeśli źle coś odebrałem. W tej chwili wychodzi na to, że to Twoje pobożne życzenie
          (jeśli oczywiście dobrze rozszyfrowałem skróty)
      • Gość: VFL Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: 212.160.159.* 27.07.01, 10:43
        KP - chodzi o Komendę Policji, tak? :-))
        • Gość: guerra Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 27.07.01, 11:25
          Odsyłam do lektury dzisiejszej GW- tak chodzi o nieszczęsnego Sudoła i jego KP
          i fakt, iż więcej kasy przekazują Legii niż Lechowi- ich sprawa jak wolą
          Łazienkowską to niech i przeniosą browar do Wawy- pozdro
          • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 12:00
            dzięki właśnie czytałem. Niecałe 200 tys na rundę. Zawsze coś, ale na taką
            firmę? Z tą Legią to chyba przesadzacie, bo KP ich nie sponsoruje. Jest po
            prostu partnerem PZPN i stąd banery na wszystkich meczach oraz na planszach
            przy wywiadach dla Canalu.Tak mi się wydaję, ale pewny nie jestem. Chyba GW ma
            rację, że to po prostu na odczepne, żeby się kibole nie spieniali. A może
            sprzedaż im spadła w Poznaniu i się przestraszyli.?
      • Gość: PRAC Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.bogucki.com.pl 27.07.01, 13:27
        To raczej nie jest sponsor. Z informacji prasowych wynika, 200 tys. jest za
        umieszczenie reklamy na bandach. Pamiętajmy, że 13 października wchodzi w życie
        nowelizacja ustawy antyalkoholowej i tego typu reklamy nie będą już dozwolone.
        Według mnie to niezły interes dla klubu, a po 13 października KP będzie musiała
        reklamować się w inny sposób. Ustawa nie zabrania reklamy LECHA Poznań i to
        może nareszcie wpłynie na sposób myślenia KP.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 14:09
          Co najciekawsze Ty to wiesz,guerra, Radost, Sergio, ja i jeszcze parę tysięcy
          kibiców Lecha. Co do sponsora-masz rację. Nie jest nim ani KP, ani Energopol,
          ani Fundacja. Wszystkie te firmy/instytucje wykupiły pakiety reklamowe (większe
          lub mniejsze). Nie są sponsorami. Wczoraj dowiedziałem się , że Żywiec został
          głównym sponsorem polskiej reprezentacji w L. Atletyce. Może już znaleźli
          sposób na obejście ustawy? Moim zdaniem KP ma po prostu alergię na Lecha i
          obawiam się,że nic tego nie zmieni. Przecież oni sponsorują w Polsce wszystko
          od morza do Tatr z wyjątkiem Lecha i innych drużyn z Poznania. Za dobrze im tu
          idzie, więc nie muszą się promować. Ja pijam Warkę lub Żywca. A KP to, z
          przeproszeniem, pier.... Nie będę Sudołowi kasy nabijał. Chyba tylko to może
          zmienić sposób myślenia pana Prezesa. Jak im sprzedasz spadnie to się
          zastanowią.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 14:11
          zastanowią.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 14:15
          zastanowią.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 27.07.01, 14:31
          zastanowią.
      • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 27.07.01, 20:10
        czy ja dobrze przeczytalem??? 200 tys.??? firma, kotra jest wlascicielem Lecha,
        Brow. Tyskich i jakis jeszcze w RPA??? SKANDAL!!! gdyby nie obecna sytuacja
        lecha, to radzilbym p. sudowlowi, zeby sobie te pieniadze wsadzil!!! KP jest
        faktycznie niewiarygodna, potwierdzila to suma jalmuznej (o przepraszam, naklad
        sponsorski) i wczesniejszym zachowaniem. pamietacie, jak KP obiecywala
        sponsoring, jesli na lecha bedzie regularnie przychodzilo ponad 10 tys. ludzi.
        przychodzilo (to bylo kilka lat temu) i co?!? G...O!!! mam nadzieje, ze lech
        znajdzie jakiegos powaznego sponsora i bedzie mogl "podziekowac" za wspolprace
        Kompanii Palanciarskiej! a ja pisalem kumplowi (z poznania), ktory wyjechal do
        stanow na wakacyjne dorabianie, ze lech nareszcie jest z lechem i bedzie
        dobrze... sluszna uwaga - takie browary powinny sie przeprowadzic do wa-wy,
        przedtem jednak niech zmienia nazwe. FAQ KP!!! wiedzialem, ze leszek to
        cieniutkie piwko, ale ze zarzad ma nas tak w d...e ...(wiem, ze list nie jest
        obiektywny, ale krew mnie zalala, jak uslyszalem o jaka sume chodzi - sorry za
        inwektywy:)) pozdro.
        • Gość: Sergio Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: 212.126.22.* 27.07.01, 23:16
          Prawdę mówiąc nie liczyłem na to, że w ogóle sie pojawią, ale z tego powodu
          teraz nie będę KP wychwalał. Jedno pamiętam do dziś: grudzień 2000, spotkanie
          biznesmenów w Zarządzie Miasta, nie wiadomo czy Lech w ogóle przystąpi do
          dalszych rozgrywek. Co na to pan Sudoł? Ano pan Sudoł stwierdza, że z pomocą
          poczeka na sukcesy Lecha. W takiej sytuacji takie żarty!? Te 200.000 to co, na
          zachętę? Ale popatrzmy na to także z tej strony: są w naszym mieście firmy,
          które nawet tyle nie dały i pewnie nigdy nie dadzą a kondycję mają wcale nie
          gorszą od KP. Kolejorzowi pieniądze potrzebne są jak powietrze... nawet te
          200.000. Nasi biznesmeni z powodzeniem mogliby wydać książkę pod tytułem "100
          wymówek aby nie sponsorować Lecha - poradnik", mylę się?
          To nie jest sprawa samego Kolejorza, to dotyczy całego sportu. Nie jestem
          ekonomistą, ale odnoszę wrażenie, że nasi możni podchodzą do tego tak: jak mi
          się te pieniądze nie zwrócą jutro - najdalej za rok - to nie wchodzę. Czy u nas
          istnieje coś takiego jak strategia długofalowa?
          Ekonomiści, powiedzcie coś o tym, wy się na tym znacie.
          • Gość: Radost Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.01, 00:32
            Kompania tsssss 200 tysiecy ach co za łaska!!! Nie raz atakowlaem Kompanie na
            łamach forum , ale Kompania ma w dup.. poznaski sport! Sudol rozwali kosza w
            Poznaniu:( a burak tak sie wypowiada ze on jest superw zbawac Poznania- co za
            frajer! Pamietam mecz z Wisła przegrany 3:1 w Poznaniu- a czy wy pamietacie
            wtedy na stadionie bylo 5 banerow EB za bramka! przypomnijmy ze Eb bylo wtedy
            partnerem Lecha a co robi Sudol?? oczywiscie kiedy dowiaduje sie o tym ze mecz
            LEcha bedzie w TV kaze swoim pacholkom rozlozyc bandy reklamowe i zakrywa te
            EB! na jeden mecz w TV!!!!!!! mialem ochote je pozrywac!!! Misza - niestety
            Kompania jest partnerem Legii Warszawa i to nie tylko z racji umowy z PZPN-
            tylko ubolewac! Sudol na spotkaniu z biznesmenami - mowil ze jego firma
            potrzebuje widowiska! tssss jak bedzie mieli Lige mistrzow to mozemy miec
            gdzies Kompanie! no chyba ze chodzi o widowisko w stylu meczu Legia - Wisla i
            zdjecia band Kompanii na tle chuliganow w Warszawie:)-pyszne widowisko
            Sudol tylko gada ze Kompania ma kase , ze zbliza sie do kresu swoich mocy
            produkcyjncyh i to i tamto oraz ze bardzo lubi sport:))) tyle ze chyba nie
            poznanski! Pamietam jak Sudol byl dyrektorzyna a browary rozlewaly pepsi w byle
            jakich butelkach! Sudol apelowal do ludzi z POZNANIA!!!!! tak wlasnie z
            POZNANIA!!!! aby pomogli wypromowac jego zlocisty napoj!! i co??? pomoglismy bo
            to nasze wielkopolskie! Uwazam ze to 200 tys to jest na odczepnego.....coz
            pomoc jest nam potrzebna a tylko dlatego bede tolerowal Kompanie na stadionie a
            na razie panowie pijemy ZYWCA!!!!!!!!! o wiele wiecej zrobili dla nas niz
            Kompania! moze sie to zmieni i napisze pijemy Lecha ale na razie ZYWIEC piwo
            godne Poznania!
            • Gość: guerra Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 28.07.01, 10:31
              Ja na szczęście piwa nie piję. Wolę wyroby z ul. Komandoria:)))
              • Gość: bula Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.01, 23:59
                Gość portalu: guerra napisał(a):

> Ja na szczęście piwa nie piję. Wolę wyroby z ul. Komandoria:)))

A może nowy właściciel firmy z ul. Komandoria chciałby coś posponsorować.
                np: "KKS Wyborowa Poznań" ;)
                • Gość: bula Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 00:00
                  Gość portalu: bula napisał(a):

> Gość portalu: guerra napisał(a):
                  >
                  > > Ja na szczęście piwa nie piję. Wolę wyroby z ul. Komandoria:)))
                  >
                  > A może nowy właściciel firmy z ul. Komandoria chciałby coś posponsorować.
                  > np: "KKS Wyborowa Poznań" ;)

ewentualnie "KKS Wyborowy Poznań"
                  he he

• Gość: Maciej Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.radio-merkury.poznan.pl 30.07.01, 10:41
                    Co do KP-to na 90 procent dali te śmieszne pieniądze bo groził im proces o
                    bezprawne użycie wizerunku piłkarzy Lecha w reklamie. Majchrzak napominał cos o
                    tym na czacie Gazety, sugerując ze nie ma co toczyć wojny, jestem przekonany ze
                    w ten sposób się dogadali-dajemy Wam grosze na przetrwanie za tą wtopę z
                    reklamą i finito. A Majchrzak woli 200 tys. już teraz niz długi proces choć na
                    pewno z lepszym werdyktem.

Pozdrawiam
                    • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 30.07.01, 11:02
                      jest jednak jeszcze jeden, moim zdaniem bardzo istotny aspekt tej sprawy.
                      Oczywiście,że 200 tys na ta firmę to śmiech, bo pewnie Sudoł sobie obciął
                      premię za I kwartal i dał na Lecha. Ale zawsze poszło w świa, że Browary
                      sponsorują Lecha. Ma to istotny wymiar pozafinansowy. Może się pan Sudoł
                      niechcący znacznie bardziej przysłużył Lechowi niż sam chciał.
      • Gość: q Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 11:16

uwazam ze wydatek KP na Lecha to wszystko co lechowi sie nalezy i to az nadto.
        Czemu? KP jest sponsorem koszykowki, pilki, zuzla, zaraz pewnie siatkowki.
        Czyli daje na te sporty duzo kasy, a przez to duzo zyskuje reklamowo. Jest
        sponsorem generalnym czyli sponsoruje cala lige, a nie tylko wybrane kluby (
        Lech basket Liga).

W oczach kibica jesli KP zasponsorowalaby w calosci Lecha to bedzie to dobra
        sprawa. Ale tylko dla kibicow, a nie dla KP. Bo oni na tym terenie uzyskali
        juz wszystko co mogli ( albo prawie wszystko). Teraz KP musi zdobywac jeszcze
        nie zdobyte tereny, dlatego wiecej pieniedzy przeznaczy na Legie Warszawa, a
        nie na Lecha Poznan. Bo tam jeszcze nie wypito tyle piwa ile w Poznaniu.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 30.07.01, 11:59
          To trzeba przestać pić "Lecha" i "Tyskie" to znowu im się zachce. A swoja drogą
          mam "Kicker sonderheft" na sezon 2001/2002. Bayern Monachium ma pdpisaną umowę
          z Oplem od 1989 r do 2003. Zgodnie z Twoim rozumowaniem nie ma to sensu, bo
          przecież na pewno już sprzedali tyle Opli w ciągu pierwszych lat w Monachium,
          że po co się dalej reklamować w jednym mieście. Powinni więc przenieść się do
          np Dortmundu. Sponsoring nie polega na szukaniu krótkookresowych korzyści.
          Uważasz że jak się już zdobyło jakiś rynek to nie trzeba już nic robić? Tak się
          składa, że o wiele tańsze i, co za tym idzie, opłacalne dla każdej firmy jest
          utrzymanie dotychczasowych klientów niż zdobywanie nowych. Polityką -nie jesteś
          moim klientem to mogę zrobić wszystko żebyś nim został, a jak już zostaniesz to
          mam cię w dupie, daleko nie zajdą. Myślę, żę KP ma sporo wykształconych i
          inteligentnych specjalistów, żeby to wiedzieć.
          • Gość: q Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 16:16

w Polsce tylko nieliczne kluby maja podpisane dlugoterminowe umowy sponsorskie
            ( Montex Lublin chyba). Widac zatem ze dlugoterminowe myslenie nie jest u nas
            obowiazujace. co wiecej firmy w Polsce maja klientow w dupie. Ote tu przyszly
            by sie szybko nachapac i jesli bedzie smrod to sie wycofac ( miejsca na swiecie
            jest jeszcze pod dostatkiem).

PS. ile KP zarobi jesli dalaby 10x wiecej kasy niz obecnie?
        • Gość: Student Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.aktivist.pl 30.07.01, 13:29
          Leszek jest już dość popularny w Warszawie. Nierzadko widać to na ulicach. A
          już najzabawniej wygląda gdy goście w koszulkach lub szlikach Legii popijają
          zielonego Lecha Premium. Zawsze chce mi się z tego śmiać. Niestety nie można tu
          kupić złotego Lecha Pilsa :-(((
        • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 30.07.01, 15:27
          Gość portalu: q napisał(a):

>
          > uwazam ze wydatek KP na Lecha to wszystko co lechowi sie nalezy i to az nadto.
          > Czemu? KP jest sponsorem koszykowki, pilki, zuzla, zaraz pewnie siatkowki.
          > Czyli daje na te sporty duzo kasy, a przez to duzo zyskuje reklamowo. Jest
          > sponsorem generalnym czyli sponsoruje cala lige, a nie tylko wybrane kluby (
          > Lech basket Liga).
          >
          >
          > W oczach kibica jesli KP zasponsorowalaby w calosci Lecha to bedzie to dobra
          > sprawa. Ale tylko dla kibicow, a nie dla KP. Bo oni na tym terenie uzyskali
          > juz wszystko co mogli ( albo prawie wszystko). Teraz KP musi zdobywac jeszcze
          > nie zdobyte tereny, dlatego wiecej pieniedzy przeznaczy na Legie Warszawa, a
          > nie na Lecha Poznan. Bo tam jeszcze nie wypito tyle piwa ile w Poznaniu.

wydaje mi sie, ze misza swietnie ciebie oswiecil, q. nic dodac, nic ujac. pozdro:)
          PS lecha, tyskich, pilsnera urquella i innego szajsu z KP juz nie pije, zanjomych
          zachecam - ze skutkiem:)
          • Gość: Radost Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 22:46
            Ciekwae swoja droga czy zjarz tu spece z Kp od public relations:))) hehheeh
            wiem ze zaglda tu Zarzad LEcha:) potwierdili mi mejlem:)))) a takze rzecznik
            policji Borowiak:) prowadzilem z nim wymiane uwag na forum:) pozdro! Forum
            dziala!
            • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 31.07.01, 13:05
              Oczywiście że działa i to dobrze. jeśli z ujawnienia sprawy darka Sz. nie byłem
              zbyt zadowolony, o tyle pomysł kolegi Canemuto z pomocą dla KSZO został
              zrealizowany chyba głównie dzięki forum, prawda? Tutaj został zaprezentowany i
              zyskał poparcie.Swoją drogą pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza Canemuto za
              pomysł.
              • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 31.07.01, 18:10
                Gość portalu: misza napisał(a):

> Oczywiście że działa i to dobrze. jeśli z ujawnienia sprawy darka Sz. nie byłem
                >
                > zbyt zadowolony, o tyle pomysł kolegi Canemuto z pomocą dla KSZO został
                > zrealizowany chyba głównie dzięki forum, prawda? Tutaj został zaprezentowany i
                > zyskał poparcie.Swoją drogą pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza Canemuto za
                > pomysł.

to JA dziekuje tym wszystkim gosciom, ktorym chcialo sie pomoc innym:), nie tylko
                zas mowic o sojuszach i kosach. FORUM DZIALA!!! pozdro:)
                • Gość: kolej Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: 10.1.131.* 31.07.01, 20:41
                  Oto drobny przyczynek do naszej dyskusji o tym, czy te 200 tys. zł oznacza zmianę stosunku KPiwowarskiej do
                  Lecha (depesza PAP):
                  "WZA na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy przeznaczyło 598 924 tys. zł. Akcje od akcjonariuszy
                  reprezentujących mniej niż 5 proc. kapitału zakładowego spółki wykupią dominujący akcjonariusze,
                  reprezentujący łącznie ponad 90 proc. kapitału zakładowego, czyli Windjammer Investments BV, Lech Holdings
                  BV i Euro Agro Centrum SA" - powiedział PAP Paweł Kwiatkowski, rzecznik prasowy KP SA.
                  Dotychczas akcjonariusze konsekwentnie przeznaczali zysk wypracowany przez KP SA na dalszy rozwój.
                  Obecnie jednak dalsze inwestycje nie są uzasadnione, gdyż firma jest nasycona nowoczesnymi technologiami.
                  Osiągnęła również mocy produkcyjne wystarczające na najbliższe kilka lat.

TAK, nie mylicie się na dywidendy poszlo prawie 600 mln złotych!!! I chwała im za to, i gratulacje.
                  Tylko że rożnica między tymi 600 milionami a 200 tysiącami złotych pokazuje, gdzie oni mają poznanski sport...
                  Pana Sudoła (czy raczej gości z RPA, którzy mu wydają polecenia) nie można traktować jak zbawcę, ten drobny
                  sponsoring to był listek figowy.
                  W piątek przez chwilę po raz pierwszy od dawna chciałem w sklepie kupić leszka. Ale dalej piję Żywca. Mniej
                  zaklamany i lepszy
                  • Gość: q Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 20:49
                    > TAK, nie mylicie się na dywidendy poszlo prawie 600 mln złotych!!! I chwała im
                    > za to, i gratulacje.
                    > Tylko że rożnica między tymi 600 milionami a 200 tysiącami złotych pokazuje, gd
                    > zie oni mają poznanski sport...
                    > Pana Sudoła (czy raczej gości z RPA, którzy mu wydają polecenia) nie można trak
                    > tować jak zbawcę, ten drobny
                    > sponsoring to był listek figowy.
                    > W piątek przez chwilę po raz pierwszy od dawna chciałem w sklepie kupić leszka.
                    > Ale dalej piję Żywca. Mniej
                    > zaklamany i lepszy
                    >

ciekawe czy umiejetna promocja to zaklamanie, uczciwe przedsiewziecie czy cos tam
                    jeszcze?
                    • Gość: Radost Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 21:47
                      Nadla Zywiec kolej:) nadal Zywiec:)!!!
                      • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 31.07.01, 22:45
                        Gość portalu: Radost napisał(a):

> Nadla Zywiec kolej:) nadal Zywiec:)!!!

lepiej wogole odpuscic sobie piwo (ehhh, szkoda:)) niz pic siki zdradzieckiej
                        KP!!! dzisiaj namowilem kilka osob z mojej rodziny, zeby nie pili wyrobow tych
                        obszczymurkow!!! i nadal bede tak agitowal. oto moje podziekowanie KP za
                        sponsoring. mam nadzieje, ze wasze tez. pozdr:)
                        • Gość: Student Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.aktivist.pl 01.08.01, 09:18
                          Czytam te wszystkie posty i widzę, że spiskowa teoria dziejów triumfuje.
                          Spójrzcie na to w inny sposób. Sponsorig to interes jak każdy inny. Dobry
                          interes to taki, w którym obie strony zyskują. W biznesie nie liczą sie
                          osobiste sympatie i antypatie. Profesjonalni biznesmeni (a tacy chyba są w KP
                          patrząc jak skutecznie rządzą tą firmą) zrobią interes z każdym niezależnie od
                          swoich prywatnych odczuć jeśli tylko będą widzieć szanse na zysk. Jeśli KP nie
                          chce dać forsy na Lech to znaczy, że nie w widzą w tym zysku dla siebie, a nie,
                          że Sudołowi nie podoba się gęba Majchrzaka, lub, że robią to ze złośliwości. To
                          oni mają forsę i trzeba ich przekonać, że dając ją Lechowi dostaną coś
                          wartościowego wzamian. Jak ? To już robota dla zarządu Lecha. Nie narzekajcie
                          więc tak na Sudoła, bo jego zadaniem jest dbanie o dobro firmy KP i co tu gadać
                          robi to dobrze.

PS. A ja tam Leszka Pilsa lubię i piję. I jak tylko mogę to sobie robię zapasy,
                          bo na "emigracji" w Warszawie niestety go nie mam :-((
                          • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 01.08.01, 10:38
                            Gość portalu: Student napisał(a):

> Czytam te wszystkie posty i widzę, że spiskowa teoria dziejów triumfuje.
                            > Spójrzcie na to w inny sposób. Sponsorig to interes jak każdy inny. Dobry
                            > interes to taki, w którym obie strony zyskują. W biznesie nie liczą sie
                            > osobiste sympatie i antypatie. Profesjonalni biznesmeni (a tacy chyba są w KP
                            > patrząc jak skutecznie rządzą tą firmą) zrobią interes z każdym niezależnie od
                            > swoich prywatnych odczuć jeśli tylko będą widzieć szanse na zysk. Jeśli KP nie
                            > chce dać forsy na Lech to znaczy, że nie w widzą w tym zysku dla siebie, a nie,
                            >
                            > że Sudołowi nie podoba się gęba Majchrzaka, lub, że robią to ze złośliwości. To
                            >
                            > oni mają forsę i trzeba ich przekonać, że dając ją Lechowi dostaną coś
                            > wartościowego wzamian. Jak ? To już robota dla zarządu Lecha. Nie narzekajcie
                            > więc tak na Sudoła, bo jego zadaniem jest dbanie o dobro firmy KP i co tu gadać
                            >
                            > robi to dobrze.
                            >
                            > PS. A ja tam Leszka Pilsa lubię i piję. I jak tylko mogę to sobie robię zapasy,
                            >
                            > bo na "emigracji" w Warszawie niestety go nie mam :-((

witam studencie! swieta racja, sudol dba o zysk firmy - jak kazdy skuteczny
                            biznesmen. jednak ja o zysk tej firmy dbac nie musze, tym bardziej jesli ta firma
                            ma gdzies miasto, na ktorym sie dorobila (a tak rozumiem lekcewazenie jednego z
                            symboli poznania, lecha). czy to spiskowa teoria dziejow? nie, patrzac na
                            smieszna sume jaka w lecha KP(tfu!!!) zainwestowala. jak zauwazyl slusznie ktos z
                            mojej rodziny:"200 tys. to byloby duzo, gdybym to ja dal na lecha, ale
                            browary?!?". to chyba najlepsze podsumowanie jalmuznej od browarow. a propos
                            braku emocji w ocenie inwestycji - u inwestora pozadane, gorzej, gdy inwestor nie
                            jest w stanie docenic tego czynnika u konsumentow. i, czego jestem pewien, KP
                            przyjdzie za to jeszcze zaplacic. oby slono... pozdro:)
                            • Gość: Student Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.aktivist.pl 01.08.01, 11:24
                              Cześć,

To, że browary wykorzystały nazwę "Lech" to fakt. Nie ma chyba jednak żadnych
                              podstaw prawnyh, żeby to teraz wykorzystać. Temat zamknięty.
                              Nie sądzę również, aby czynnik emocjonalny u konsumentów był w stanie coś
                              zmienić. Po prostu nie wierzę w zbiorowy bojkot produktów KP. Myślę raczej, że
                              wpływ na decyzję KP o podjęciu współpracy z Lechem ma ustawa o zakazie reklamy i
                              to jest szansa dlo klubu. 200 tys PLN to faktycznie mało, ale na początek dobre i
                              to. Zreszą dlaczego się upierać przy KP ? Mało jest innych firm w Poznaniu ? Może
                              być też przecież firma z innego miasta.

Jeśli już marzyć to chciałbym, aby Lech był finansowany jak Barcelona. Żadnych
                              sponsorów strategicznych (odbije coś takiemu i nagle rezygnuje. Mało klubów tak
                              się rozsypało ?). Tylko kontrakty reklamowe, coś na kształt LBC czyli wiele
                              podmiotów wspierających no i oczywiście kibice - jakieś 20 tysięcy karnetów
                              rozchodzi się przed sezonem... Ech, pięknie by było.

Pozdrawiam
                              • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 01.08.01, 11:37
                                Gość portalu: Student napisał(a):

> Cześć,
                                >
                                > To, że browary wykorzystały nazwę "Lech" to fakt. Nie ma chyba jednak żadnych
                                > podstaw prawnyh, żeby to teraz wykorzystać. Temat zamknięty.
                                > Nie sądzę również, aby czynnik emocjonalny u konsumentów był w stanie coś
                                > zmienić. Po prostu nie wierzę w zbiorowy bojkot produktów KP. Myślę raczej, że
                                > wpływ na decyzję KP o podjęciu współpracy z Lechem ma ustawa o zakazie reklamy
                                > i
                                > to jest szansa dlo klubu. 200 tys PLN to faktycznie mało, ale na początek dobre
                                > i
                                > to. Zreszą dlaczego się upierać przy KP ? Mało jest innych firm w Poznaniu ? Mo
                                > że
                                > być też przecież firma z innego miasta.
                                >
                                > Jeśli już marzyć to chciałbym, aby Lech był finansowany jak Barcelona. Żadnych
                                > sponsorów strategicznych (odbije coś takiemu i nagle rezygnuje. Mało klubów tak
                                >
                                > się rozsypało ?). Tylko kontrakty reklamowe, coś na kształt LBC czyli wiele
                                > podmiotów wspierających no i oczywiście kibice - jakieś 20 tysięcy karnetów
                                > rozchodzi się przed sezonem... Ech, pięknie by było.
                                >
                                > Pozdrawiam

ten bojkot jest faktycznie malo prawdopodobny, ale to bylaby dobra nauczka dla
                                KP:) czynnik emocjonalny ma wplyw jednak przeogromny, wierz mi... co do marzen -
                                nic dodac, nic ujac:))) pozdro:)
                              • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 01.08.01, 11:48
                                Oczywiście Student ma rację, że Sudoł to znakomity menadżer, wypromował produkt
                                itp, ale dzięki komu? Nie tylko dzięki swojej ogromnej pracy, ale równiez
                                dzięki nam , poznaniakom wśród których nasz, swoiski, wielkopolski i
                                poznański "Leszek" święcił tryumf. To my poznaniacy przysparzamy tej firmie
                                największy dochód, często podświadomie nawet wybieraliśmy właśnie to piwo
                                niesieni lokalnym patriotyzmem, bo to "nasze" piwko. Nie bylo tak? Wielu z nas
                                na pewno tak przynajmniej raz w życiu myślało podchodząc do półki z
                                dziesiątkami polskich i zagranicznych marek piwa. Sam pan Sudoł tego piwa nie
                                wypił. W zamian za to mamy prawo oczekiwać, że ta firma, której przez lata
                                nabijaliśmy kasę zrobi coś dla nas. Nie bezinteresownie. Klub pilkarski ma :
                                1Dodatek w lokalnej gazecie
                                2)Program telewizyjny w lokalnej telewizji
                                3)Audycje radiową w lokalnym radio.
                                Wszędzie tam może być obecny również Browar jako partner klubu. Na stadion
                                przychodzi regularnie po 10 tys kibiców. Przecież to niesamowita reklama wśród
                                konsumentów najbardziej zainteresowanych produktem (Chodzi mi oczywiści o wiek,
                                a nie skłonności kiboli Lecha do nadużywania produktów KP i in.)Jest to więc
                                konkretna oferta, a gdyby tylko panu prezesowi się chciało mógłby stworzyć klub-
                                potęgę być może nie tylko na polską ligę. A wtedy dochodzą transmisje TV,
                                puchary europejskie, reklama na całą Europę.Więc trudno tu nie mówić o jakiejś
                                alergii.Oczywiście jestem daleki od teorii spiskowej,ale coś tu śmierdzi i jak
                                wynika z innych wypowiedzi nie tylko mnie.. Do tego jeszcze
                                tradycja:najbardziej poznański klub+najbardziej poznańska firma. Toma swoją
                                wymowę.
                                • Gość: Student Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.aktivist.pl 01.08.01, 12:06
                                  Browary wykorzystały nazwę Lech. To prawda. Niestety możemy mu skoczyć. Life is
                                  brutal. Może przeszkodą w nawiązaniu blizszej współpracy są nie ludzie w
                                  browarze a w klubie ? 200 tys to dla KP drobiazg, ale już np 10 mln to inna
                                  sprawa. Nad taką forsą trzeba mieć kontrolę. Zresztą co myślę o sponsorach
                                  strategicznych napisałem post wyżej.

Pzdr
      • Gość: kolej Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: 10.1.131.* 01.08.01, 12:02
        Studencie. przypomnę, że dyskutujemy o tym, czy wiązać jakieś większe nadzieje z KP. I moja odpowiedź brzmi:
        nie, nie łudzmy się, to co dali to zupełne odczepne. Wiem zupełnie prywatnie, że ludzie z KP uważają, że Lech to:
        - firma zarządzana albo przez podejrzanych złodziei (dawniej) albo przez mało poważnych smarkaczy teraz)
        - publika Lecha to raczej penerstwo, więc nie ma się co za bardzo przejmować ewentualnymi stratami wizerunku
        w tej grupie
        I między innymi dlatego wcześniej i więcej kasy dali Legii (a zwlaszcza dlatego, że to Warszawa i I liga)
        Oczywiście, to ich prawo tak uważać, tym bardziej że - jak słusznie piszesz - dobrze prowadzą tę firmę.
        Ja wciąż mam nadzieję, że jednak mylą się w swej ocenie i Lech może stać się porządną firmą, dobrym nośnikiem
        reklamy najpierw w Wielkopolsce, a w I lidze też w całym kraju.
        Do tego potrzebna jest praca wszystkich, oczywiście najbardziej zarządu i piłkarzy, ale też nas - bardziej
        zaangażowanych kibiców.
        I w tym dziele bardzo przeszkadzają - tak, tak Radost ;-) - takie historie jak ostatnia z Dariuszem Sz. Oczywiście
        to, że taki gość współrządzi w klubie, a nie to że sprawa została ujawniona.
        WNIOSEK? Mam nadzieję, że kiedyś przekonamy takie firmy jak KP, że warto na Lecha wyłożyć dużą kasę.
        A na razie - Żywczyk, bo lepszy
        • Gość: Student Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.aktivist.pl 01.08.01, 12:16
          Masz duuuuużo racji. KP 10 razy się zastanowi i długo się będzie przygldała
          zanim wyłoży konkretną kasę. Widzę 3 rzeczy, które pozwalają mieć nadzieję:
          1. Lech (klub)faktycznie staje się coraz lepszym nośnikiem reklamy.
          2. "Penerstwo" jak to określiłeś ;-) też a może nawet zwłaszcza dużo piwka
          spożywa.
          3. Ustawa zabraniajaca reklamy alkoholu.

Pzdr
          • Gość: kolej Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: 10.1.131.* 01.08.01, 12:51
            Student, jesli tu jeszcze jesteś, wejdz do 13.30 na czat, mam do Cię ważną sprawę
            kolej
        • Gość: Radost Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 14:46
          Gość portalu: kolej napisał(a):

> Studencie. przypomnę, że dyskutujemy o tym, czy wiązać jakieś większe nadzieje
          > z KP. I moja odpowiedź brzmi:
          > nie, nie łudzmy się, to co dali to zupełne odczepne. Wiem zupełnie prywatnie, ż
          > e ludzie z KP uważają, że Lech to:
          > - firma zarządzana albo przez podejrzanych złodziei (dawniej) albo przez mało p
          > oważnych smarkaczy teraz)
          > - publika Lecha to raczej penerstwo, więc nie ma się co za bardzo przejmować ew
          > entualnymi stratami wizerunku
          > w tej grupie
          > I między innymi dlatego wcześniej i więcej kasy dali Legii (a zwlaszcza dlatego
          > , że to Warszawa i I liga)
          > Oczywiście, to ich prawo tak uważać, tym bardziej że - jak słusznie piszesz - d
          > obrze prowadzą tę firmę.
          > Ja wciąż mam nadzieję, że jednak mylą się w swej ocenie i Lech może stać się po
          > rządną firmą, dobrym nośnikiem
          > reklamy najpierw w Wielkopolsce, a w I lidze też w całym kraju.
          > Do tego potrzebna jest praca wszystkich, oczywiście najbardziej zarządu i piłka
          > rzy, ale też nas - bardziej
          > zaangażowanych kibiców.
          > I w tym dziele bardzo przeszkadzają - tak, tak Radost ;-) - takie historie jak
          > ostatnia z Dariuszem Sz. Oczywiście
          > to, że taki gość współrządzi w klubie, a nie to że sprawa została ujawniona.
          > WNIOSEK? Mam nadzieję, że kiedyś przekonamy takie firmy jak KP, że warto na Lec
          > ha wyłożyć dużą kasę.
          > A na razie - Żywczyk, bo lepszy

Pewnie i z Dariuszem Sz. masz nawet racje....ale w takim razie spece od
          marketingu KP sa beznadziejni i brak im konsekwencji! skoro uwazaja nas za
          penerow a zarzad za mafie lub smarkaczy a w Warszawie tego jakos sie nie
          dopatrzyli! Przypominam ze prezesi sa tam malowni(ten wyjechal na urlop) a
          Pietruszka i LAch byl z przypadku, natomiast w najlepsze griluja z warszawskimi
          zlodzijami samochodow preesi i dzilacze , pilkarze...a wiec jak to jest tu
          Kompani to przeszkadza a tam nie??? Dziwne, zreszta jkby chccieli mogliby wykupic
          udzialy w LEchu i wprowdzic swoich ludzi.....nie zlezy im ...trudno Zywiec! pozdro
      • Gość: canemuto Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.icpnet.pl 01.08.01, 13:06
        oki. odlozmy na bok emocjonalne dywagacje:) pora na konkrety, a walsciwie jeden
        konkret. otoz wspomniana ustawa uniemozliwiajaca reklame piwa. przeciez
        wystarczy, zeby na koszulkach lecha umiescic nazwe klubu, jednak w tonacji
        kolorystycznej piwa lech (zloto-zielone, o ile dobrze pamietam). to samo mozna
        uczynic w przypadku innych dokumentow/miejsc/sytuacji, gdzie pojawia sie nazwa
        lech (w kontekscie klubu pilkarskiego). teraz to moze jeszcze niezbyt wielka
        rzecz, ale kiedy lech wroci do pierwszej i zagra w pucharach??? mam jednak
        nadzieje, ze wtedy kolejorz bedzie mial tyle siana, ze panu sudolowi
        zaproponuja maly bannerek w ktorejs z klubowych toalet...:) pozdro.
        • Gość: misza Re: KP nowym sponsorem Kolejorza???? IP: *.elite.com.pl 01.08.01, 14:56
          W odniesieniu do Ustawy wydaje sie to oczywiste, iz takie rozwiązanie pozwoli
          być Browarom nadal obecnym na stadionach bez specjalnego wysiłku. Lech to
          przecież klub piłkarski i nikt nie zabroni wystawić banerów z nazwą klubu na
          jego stadionie, czy nazwy na koszulkach . A później niech się prawnicy spieraja
          o kolory. Niestety obawiam się, że fakt, iż jest to tak oczywiste i proste nie
          wystarczy aby skłonić pana prezesa do spojrzenia łaskawszym okiem na klub.
          Chociaż kiedyś (niedawno) znajomy był świadkiem rozmowy, w której Prezes KP
          stwierdził, iż Lech z Lechem w końcu muszą się zejść....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka