Gość: Luk IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 22:54 ...w Gorowie jest 62% bezrobocia. Z czego żyjąci ludzie, bo jakoś nie mogę iwierzyć, że z przemytu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tata Re: Podobno IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 03.04.03, 23:15 wiekrzosc niestety tak. wielu jezdzi na zachod. opieka pewnie troche pomaga. no i szara strefa zatrudnia sporo ludzi nawet dosc oficjalnie. ... podziwiam tych ludzi za cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Podobno IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 05.04.03, 15:46 a niektorzy cierpia skrajna biede i nie umieja nawet dochodzic jakiejkolwiek pomocy w opiece spolecznej a ich dzieci masowo mdleja z glodu i byloby jeszcze gorzej gdyby nie starania tamtejszych szkol: gimnazjum i podstawowki, ale to tez troche za malo. szkoda ze nikt do tej pory nie wyszedl z akcja zbiorki pieniedzy na dozywianie dzici bo byloby kogo dozywiac...podobie jest z ubrankami, podrecznikami itp. ale w gorowie i tak jest niezle. w najgorszej sytuacji sa dzieci z okolicznych wiosek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Podobno IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 06.04.03, 18:45 wiem, ze wlasnie opieka finansuje duzo posilkow w szkolach i w przedszkolu, dlatego przygasla idea zbiorek funduszy od spoleczenstwa. wydaje mi sie, ze nie walczylismy z komuna o mozliwosc finansowania wszystkiego z wlasnej kieszeni, a o wlasciwe wykorzystanie finansow w panstwie. jak sie dobrze rozejrzec, to pomimo podatkow placonych do wspolnej kasy i tak musimy sami placic za to, zeby dzieci nie glodowaly, mialy w czym isc do szkoly, by mogly miec ksiazki, zeszyty, zeby bylo je za co leczyc itp. po co nam takie wladze?? po co nam taka demokracja?? Odpowiedz Link Zgłoś