IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 22:54
...w Gorowie jest 62% bezrobocia. Z czego żyjąci ludzie, bo jakoś nie mogę
iwierzyć, że z przemytu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tata Re: Podobno IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 03.04.03, 23:15
      wiekrzosc niestety tak. wielu jezdzi na zachod. opieka pewnie troche pomaga. no
      i szara strefa zatrudnia sporo ludzi nawet dosc oficjalnie. ... podziwiam tych
      ludzi za cierpliwosc.
      • Gość: obserwator Re: Podobno IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 05.04.03, 15:46
        a niektorzy cierpia skrajna biede i nie umieja nawet dochodzic jakiejkolwiek
        pomocy w opiece spolecznej a ich dzieci masowo mdleja z glodu i byloby jeszcze
        gorzej gdyby nie starania tamtejszych szkol: gimnazjum i podstawowki, ale to
        tez troche za malo. szkoda ze nikt do tej pory nie wyszedl z akcja zbiorki
        pieniedzy na dozywianie dzici bo byloby kogo dozywiac...podobie jest z
        ubrankami, podrecznikami itp. ale w gorowie i tak jest niezle. w najgorszej
        sytuacji sa dzieci z okolicznych wiosek...
        • Gość: tata Re: Podobno IP: *.dhs.org / 192.168.3.* 06.04.03, 18:45
          wiem, ze wlasnie opieka finansuje duzo posilkow w szkolach i w przedszkolu,
          dlatego przygasla idea zbiorek funduszy od spoleczenstwa. wydaje mi sie, ze nie
          walczylismy z komuna o mozliwosc finansowania wszystkiego z wlasnej kieszeni, a
          o wlasciwe wykorzystanie finansow w panstwie. jak sie dobrze rozejrzec, to
          pomimo podatkow placonych do wspolnej kasy i tak musimy sami placic za to, zeby
          dzieci nie glodowaly, mialy w czym isc do szkoly, by mogly miec ksiazki,
          zeszyty, zeby bylo je za co leczyc itp. po co nam takie wladze?? po co nam taka
          demokracja??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka