hansgrubber 28.08.07, 19:24 www.gazetawyborcza.pl/1,82709,4437496.html Niezwykla postać, bez watpienia zlamala prawo ale... Bardzo jestem ciekawy tej rozprawy sadowej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrramba Re: Pani Doktor od Janosika 29.08.07, 11:31 Nie jestem prawnikiem. Gdyby sie jednak tak moje zycie potoczylo i bylabym, skazalabym Pania Doktor na kare wywieszenia w Jej wlasnym domu portretow ludzi, ktorzy sa winni upodlenia Narodu. Mysle, ze patrzenie na te oblesne twarze byloby dla madrej kobiety wystarczajaco dotkiliwa kara. Nie czerpala korzysci ze swojego procederu.Uratowala zycie pewnie wielu ludziom. Narazila skarb Panstwa na straty, zgadza sie. A jakie kary poniesli nasi Mocarze za wykorzystywanie swojej pozycji i tracenie publicznych pieniedzy ? zadnych. Rozbijali sie i rozbijaja sluzbowymi samochodami, lataja bez sensu samolotami, wydala krocie na reprezentacyjne zachcianki. Tylko, ze ich dzialania nikomu zycia nie uratowaly, sadze iz nawet pomogly zejsc przedwczesnie wielu ludziom. Proponuje zrobic proste dodawanie. Ile kosztowaly te leki nasz Skarb Panstwa ? Ile wydali Lepperopodobni, Kaczynskopodobni, Milleropodobni etc. Ile drinkow wypily nasze elyty za panstowoa kase ? Ile ton ciastek pozarto ? I to na tyle. Mam nadzieje, ze Wysoki Sad nie bedzie mial mentalnosci Kalego i dostrzeze fakt, ze za niesienie pomocy blizniemu, nikogo do pierdla wsadzac nie wolno. ps A moze jest jakis paragraf : kto dziala w dobrej wierze a przekracza kompetencje etc ? Odpowiedz Link
carrramba Re: Pani Doktor od Janosika 29.08.07, 19:36 no i wszystko jasne. przeczytaj prosze, jak ttto Pan Posel Lyzwinski odbieral ryczalt za paliwo, chociaz nie deklarowal nawet posiadania samochodu. 1. Kto mu ten ryczalt naliczyl ? i dlaczego ? 2. Jak mogl wziac nienalezny ryczalt ? W swietle powyzszego Wysoki Sadzie wniskuje od odstapienie od osadzania Pani Doktor od Janosika /nie osiagala zadnych korzysci/. Swoja droga, jakby tak pogrzebac w ryczaltach etc, to takich jak Lyzwinski jest wiecej. Darmozjady cholerne. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4442798.html Jeszcze slowko. Prosze zobaczyc ile ci wybrancy Narodu zarabiaja. Za co ? Nie wiem, dlaczego funkcja posla nie jest funkcja spoleczna ? Albo za srednia krajowa i zwrot kosztow podrozy. Nie dosc, ze na glosowaniach pustki, to jeszcze im za to placa. Zyc nie umierac. Nie potrzeba emigrowac, tylko sie ustawic w zyciu. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Pani Doktor od Janosika 29.08.07, 22:05 Ja mysle ze jest jednak roznica. Lepperom i innym dano mandat do dysponowania wladza a zatem i pieniedzmi - musza to oni robic zgodnie z procedurami i ustawami, ktore przynajmniej w czesci moga sami ustalic, doktor - ma tylko zasady wedlug moze dysponowac publicznym groszem. Zdecydowanie popelnila przestepstwo bo byla hojna nie na swoj koszt, ale... obok racji prawnych sa takze moralne. Odpowiedz Link