Dodaj do ulubionych

ROSSMANN na Muranowie

26.02.10, 11:38
witam wszystkich
z wielką radością donoszę że doczekałam się wreszcie swojego
ulubionego sklepu w pobliżu domu
dziś wyglądając rano przez okno zobaczyłam szyld Rossmanna w nowych
pawilonach
może do otwarcia jeszcze jakiś czas, ale ja bardzo się cieszę :-)))
Obserwuj wątek
    • warszawianka_jedna Re: ROSSMANN na Muranowie 26.02.10, 12:28
      fajnie, lepsze to niż banki.
    • kugorki Re: ROSSMANN na Muranowie 27.02.10, 08:59
      w Pasażu Muranowskim!
      to byłoby wspaniale :D
      • warszawianka_jedna Re: ROSSMANN na Muranowie 27.02.10, 12:07
        przyjdzie nam na to chwilę poczekać, bo to będzie w nowej, nie wykończonej
        jeszcze części. Na razie jest szyld.
        • malysiusiak Re: ROSSMANN na Muranowie 27.02.10, 19:17
          Czyli bliżej Społem? Co do Rossmanna to wolałbym Super Pharm :P
          • carinica011 Re: ROSSMANN na Muranowie 27.02.10, 19:50
            dobre to, co będzie, niech i rossmann, a super pharm jest w końcu w arkadii, nie
            tak znowu daleko.

cieszę się, nawet ostatnio marzyłam skrycie, by właśnie tam otworzyli rossmanna,
            bo jakiekolwiek zakupy w chemicznym na nowolipiu mnie mierżą :)
            • malysiusiak Re: ROSSMANN na Muranowie 27.02.10, 20:38
              Zwłaszcza jeśli chodzi o ceny. Na przykład antyperspirant dla mężczyzn w Społem
              kosztuje 15zł a w Rossmannie 10zł.
              • only_karolcia Re: ROSSMANN na Muranowie 28.02.10, 00:44
                dziś rano montowali chyba już klimatyzację i ja myślę że ten sklep
                pierwszy ruszy bo to zawsze sieciówka więc fundusze mają
                - o cenach i sklepach dookoła domu to już nawet nie wspominam...
                mogliby jeszcze Lidla otworzyć gdzieś bliżej :-)
                • karolski4n Re: ROSSMANN na Muranowie 03.03.10, 14:17
                  only_karolcia napisała:

> mogliby jeszcze Lidla otworzyć gdzieś bliżej :-)

No juz bez przesady. :)
                  • sibeliuss Re: ROSSMANN na Muranowie 03.03.10, 17:33
                    Gdyby nie fakt, że Lidl buduje z uporem maniaka te swoje stodoły to
                    jako sklep jest ok. U nas póki co trwa udawanie, że w Śródmieściu
                    mieszkają sami bogacze, a prawda jest taka, że dyskont byłby
                    oblegany.
                    • warszawianka_jedna miejsce dla Lidla ;-) 03.03.10, 18:48
                      nie miałabym nic przeciwko temu aby Carrefour Express na Solidarności został
                      zastąpiony Lidlem.

Tak na marginesie, to ciągle uważam za barbarzyństwo, że na miejscu fontanny z
                      żabkami powstał ten sklep.
                    • kropkaa Re: ROSSMANN na Muranowie 05.03.10, 00:23
                      > dyskont byłby oblegany.
                      A Biedronka to nie dyskont? Poza jabłkami i reklamówkami po 7 gr nic
                      tam nie odkryłam, ale ludzie mają pełne kosze, kolejki prawie jak za
                      komuny; osobiście nie lubię, ale ludziom chyba przypadł do gustu.
                      • sibeliuss Re: ROSSMANN na Muranowie 05.03.10, 08:54
                        A gdzie na co dzień kupujesz?
                    • kawiusz Re: ROSSMANN na Muranowie 17.03.10, 14:50
                      sibeliuss napisał:
                      > dyskont byłby
                      > oblegany.

Polecam dyskont "Hala Mirowska" od stu lat w tym samym miejscu, od stu lat oblegany, sądząc po klientach to raczej "segment ekonomiczny".
                      • kugorki Re: ROSSMANN na Muranowie 17.03.10, 19:22
                        niestety, Hala Mirowska jest droga, ma normalne ceny marcpolu albo top marketu.
                        emeryci kupują tam z przyzwyczajenia!
                        • only_karolcia Re: ROSSMANN na Muranowie 17.03.10, 22:23
                          kugorki napisała:

> niestety, Hala Mirowska jest droga, ma normalne ceny marcpolu albo
                          top marketu.
                          > emeryci kupują tam z przyzwyczajenia!

100 % racji
                  • only_karolcia Re: ROSSMANN na Muranowie 03.03.10, 20:14
                    gdzie widzisz przesadę?
                    • karolski4n Re: ROSSMANN na Muranowie 04.03.10, 11:25
                      Raz zdarzylo mi sie wejsc do takiego Lidla, bo nic innego nie bylo pod reka.
                      Sprawial wrazenie obskurnego, z tandeta, i dziwnymi produktami marki NONAME,
                      ktorych nigdy nie wlozylbym do koszyka a tym bardziej do ust.

Ale oczywiscie moge sie mylic. ;)

Juz predzej wolalbym jakiegos Carrefour Express albo Piotra i Pawla... cos w tym
                      stylu.
                      • konradbryw Re: ROSSMANN na Muranowie 04.03.10, 23:53
                        karolski4n napisał:

> Raz zdarzylo mi sie wejsc do takiego Lidla, bo nic innego nie bylo pod reka.
                        > Sprawial wrazenie obskurnego, z tandeta, i dziwnymi produktami marki NONAME,
                        > ktorych nigdy nie wlozylbym do koszyka a tym bardziej do ust.

W tym sęk, że produkty made for Lidl są często wyższej jakości, niż "markowe" (np. wędliny i nabiał). Z parówkami z Lidla tylko Krakuski mogą się mierzyć pod względem zawartości mięsa. A są ze 2 razy tańsze.
                        • kropkaa Re: ROSSMANN na Muranowie 05.03.10, 00:29
                          Najbardziej brakuje mi zwykłego, normalnego sklepu osiedlowego, z
                          normalnymi cenami, normalną wędliną, mięsem i bez resztek upychanych
                          między plasterkami. I jeszcze by były dobre jabłka, marchewka i
                          mandarynki tańsze niż 8,99/kg podczas gdy w marketach po 2,99. I
                          chleb. Po wielu poszukiwaniach, testowaniu, nerwach - nie znalazłam.
                          Jako osiedlowy traktuję Carr, bo tam przynajmniej za dżem nie płacę
                          5 zł/słoiczek i nie jestem potencjalnym złodziejem, który na pewno
                          chce coś badylarzowi ukraść.
                          • kocio-kocio Re: ROSSMANN na Muranowie 05.03.10, 13:02
                            Takiego sklepu nie będzie, bo się na tanich warzywach nie zarobi na
                            śródmiejskie czynsze.
                            Taka prawda niestety.
          • sibeliuss Re: ROSSMANN na Muranowie 03.03.10, 17:32
            malysiusiak napisała:

> Czyli bliżej Społem? Co do Rossmanna to wolałbym Super Pharm :P

Póki co jest w Arkadii, też lubisz tam kupować?
            • carinica011 Re: ROSSMANN na Muranowie 10.03.10, 09:32
              po warzywa jestem zmuszona jeździć do otwocka na targ - bo za marchewkę nie
              płacę 3zł tylko 1,5, na wszystkim jest o połowę mniejsza przebitka. no i tam
              znalazłam marchewkę z piachem :) jak dla mnie jak z piachem to zdrowsza:) raz na
              tydzień lub raz na dwa jadę, kupuje hurtem i wrzucam do lodówki.
              jeśli chodzi o wędliny to "mój sklep" na nowolipiu ma przyzwoite, no ale
              oczywiście litr np oleju do smażenia kosztuje 8 zł, podczas gdy w carr 4,5...
              ale w tym przy zamenhoffa też jest git. pod halą jest buda (w pawilonach od
              strony parku) gdzie kupuje parówki z szynki, szynkę parmeńską...
              a co do bejdronki, to jedynie avokado i brokuły tam kupuję. no i czasem ser
              liliput. reszta jak dla mnie do kosza.
              • malysiusiak Re: ROSSMANN na Muranowie 11.03.10, 00:50
                [b]parówki z szynki[/b] Jakiej firmy i ile kosztują?
                • carinica011 Re: ROSSMANN na Muranowie 11.03.10, 09:01
                  nie pamiętam jakiej firmy a kosztują 25zł/kg czy jakoś tak.
                  • carinica011 Re: ROSSMANN na Muranowie 11.03.10, 09:05
                    a co do tematu: kiedy będzie otwarcie ROSSMANNA? pamiętam, że gdy otwierali koło
                    moich rodziców, to gdy zrobili zakupy za 100 zł w dniu otwarcia to za drugie sto
                    dostali giftów w postaci kremów, balsamów, żeli pod prysznic...
                    jak ktoś coś będzie wiedział, to proszę o cynk :)
                    • only_karolcia Re: ROSSMANN na Muranowie 11.03.10, 21:38
                      carinica011 napisała:

> a co do tematu: kiedy będzie otwarcie ROSSMANNA? pamiętam, że gdy
                      otwierali koł
                      > o
                      > moich rodziców, to gdy zrobili zakupy za 100 zł w dniu otwarcia to
                      za drugie st
                      > o
                      > dostali giftów w postaci kremów, balsamów, żeli pod prysznic...
                      > jak ktoś coś będzie wiedział, to proszę o cynk :)

ok, dam znać
              • sibeliuss Re: ROSSMANN na Muranowie 11.03.10, 16:26
                Po warzywa jeźdzę na Wolumen - bliżej.
              • konradbryw Re: ROSSMANN na Muranowie 13.03.10, 11:05
                carinica011 napisała:

> a co do bejdronki, to jedynie avokado i brokuły tam kupuję. no i
                > czasem ser liliput. reszta jak dla mnie do kosza.

Mleko jak, zauważyłem, jest przyzwoite. Świeże by Mlekovita. Soki - Sokpol, czyli też najlepsze z tych normalnych (robią chyba dla wszystkich sieci "jakościową" serię). Czekolada by Wawel.
    • warszawianka_jedna Re: ROSSMANN na Muranowie 02.10.10, 16:09
      only_karolcia napisała:

> witam wszystkich
      > z wielką radością donoszę że doczekałam się wreszcie swojego
      > ulubionego sklepu w pobliżu domu
      > dziś wyglądając rano przez okno zobaczyłam szyld Rossmanna w nowych
      > pawilonach
      > może do otwarcia jeszcze jakiś czas, ale ja bardzo się cieszę :-)))

nareszcie otwarty, dziś byłam pierwszy raz ;-)
      • demika Re: ROSSMANN na Muranowie 02.10.10, 19:22
        Byłam już kilkakrotnie.Zaraz po otwarciu można było się załapać na parę fajnych promocji.
        Sklep w miarę przestrzennie zrobiony,za każdym razem jak jestem nie czekam w kolejce żeby zapłacić bo nawet jak sporo ludzi zaraz Panie kasjerki siadają do kas.
        • konradbryw Re: ROSSMANN na Muranowie 02.10.10, 22:40
          demika napisała:

> Byłam już kilkakrotnie.Zaraz po otwarciu można było się załapać na parę fajnych
          > promocji.
          > Sklep w miarę przestrzennie zrobiony,za każdym razem jak jestem nie czekam w k
          > olejce żeby zapłacić bo nawet jak sporo ludzi zaraz Panie kasjerki siadają do kas.

Wkrótce można się spodziewać otercia R. na Stawkach. Wszystko już gotowe, ale po nakręceniu reklamówki regały i kasy zostały oklejone czarną folią. Może od poniedziałku?

Po sąsiedzku będzie też PiP, co mi się podoba. Będzie jakaś konkurencja dla Bomi w Klifie (a dla mnie bliżej).
          • carinica011 Re: ROSSMANN na Muranowie 04.10.10, 07:49
            widziałam samochód z szyldem, że ross na stawkach ma być otwarty 30.09. czyżby coś się zmieniło? miałam chęć dziś iść tam i "załapać się na promocje" :)
            • konradbryw Re: ROSSMANN na Muranowie 04.10.10, 09:47
              carinica011 napisała:

> widziałam samochód z szyldem, że ross na stawkach ma być otwarty 30.09. czyżby
              > coś się zmieniło? miałam chęć dziś iść tam i "załapać się na promocje" :)

Zdaje mi się, że w sobotę widziałem regały zaklejone czarną folią, a dziś rano nie zwróciłem uwagi. Potem mogę sprawdzić.
            • konradbryw Re: ROSSMANN na Muranowie 04.10.10, 13:45
              carinica011 napisała:

> widziałam samochód z szyldem, że ross na stawkach ma być otwarty 30.09.

Sklep nadal nieczynny. Wewnątrz wszystko ustawione i odsłonięte, ale na drzwiach nie ma np. godzin otwarcia.
              • kropkaa Re: ROSSMANN na Muranowie 05.10.10, 08:59
                Ciekawe, były podrukowane banery (z promocją elmexu), że otwarcie Rossmanna na Stawkach 30. września i nic:(
                Też się z Piotra i Pawła cieszę. Zaczyna się robić normalnie na muranowskiej pustyni handlowej.
                • kugorki Re: ROSSMANN na Muranowie 05.10.10, 14:02
                  ja jeszcze czekam na zamknięcie Top Marketu KWIRYNA, który po mimo tradycji (każdy przecież wie, gdzie jest Kwiryna), szlag mnie trafia jak panie robią łaskę, że tam pracują, a do tego ceny z kosmosu...tylko zakupy robię głównie rano, a wtedy bomi jeszcze zamknięte :(
                  • warszawianka_jedna Re: ROSSMANN na Muranowie 05.10.10, 21:40
                    ta Kwiryna faktycznie okropna i w środku i na zewnątrz. Mogli by tu zrobić Biedronkę, alternatywę dla drogiego Bomi.
                    • kropkaa Re: ROSSMANN na Muranowie 06.10.10, 10:31
                      > Mogli by tu zrobić Biedronkę, alternatywę dla drogiego Bomi.

??? Biedronkę? A co kupować w tej Biedronce? Kurczę, naprawdę choćbym bardzo się starała, nie mam tam co do koszyka włożyć. Jakoś nie przepadam na wodą 1.5 l za 69 gr czy sokiem no name (skład woda i cukier + trochę aromatu) za okazjonalne 1.89 zł litr. Z podziwem patrzę jak ludzie tam całe koszyki wożą.
                      • konradbryw Re: ROSSMANN na Muranowie 06.10.10, 12:41
                        kropkaa napisała:

> > Mogli by tu zrobić Biedronkę, alternatywę dla drogiego Bomi.
                        >
                        > ??? Biedronkę? A co kupować w tej Biedronce? Kurczę, naprawdę choćbym bardzo si
                        > ę starała, nie mam tam co do koszyka włożyć.

Mleczarstwo (mleko, śmietany, jogurty, serki) jest normalne. Część pod markę własną, ale produkcji Mlekovity, część firmowa. Podobnie czekolady (Krakus).

Co do "soków", to nie kupuję, ale soki 100% nie różnią się od innych tego rodzaju. Nie pamiętam, kto im akurat dostarcza, ale Sokpol, który robi dla wielu marketów jakością nie odbiega od horteksów i fortun.
                        • kugorki Re: ROSSMANN na Muranowie 06.10.10, 14:39
                          biedronka to długi temat. my też się tam nauczyliśmy kupować i kupujemy tylko znanych producentów pod markami biedronkowymi. czego nie znamy-nie bierzemy. większość jest naprawdę ok.
    • kugorki Re: czy jest otwarty?! n/t 18.10.10, 13:46

• konradbryw Re: czy jest otwarty?! n/t 18.10.10, 20:51
        kugorki napisała:

Jeszcze nie, ale dziś widać było, że się szykują (otwarte drzwi, kręcąca się obsługa, ustawiane koszyki. Pewnie jeszcze kilka dni. Szkoda że w przeciwieństwie do sąsiedniego PiPa nie wywiesili informacji o terminie otwarcia, bo prace są nawet bardziej zaawansowane (choć towar stoi faktycznie od dawna, ale do tej pory robił dwukrotnie za plener do kręconej reklamy).
        • kropkaa Re: czy jest otwarty?! n/t 19.10.10, 01:19
          Wywiesili już, otwarcie w pt, 22.10. Godziny nie podali więc pewnie tak jak godziny sklepu (a jak godziny - nie wiadomo;))
          • konradbryw Re: czy jest otwarty?! n/t 19.10.10, 20:27
            kropkaa napisała:

> Wywiesili już, otwarcie w pt, 22.10.

Też widziałem, właśnie miałem pisać. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka