magda-pa 25.01.11, 10:09 Witam Poszukuję jak najwęcej informacji na temat tej szkoły. Najbardziej interesuje mnie kwestia opieki (świetlicy) nad najmłodszymi dziećmi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-pa Re: sp 210 26.01.11, 07:36 chodzi mi odzieci sześcioletnie. Cały czas się zastanawiam czy posłać dziecko do zerówki czy pierwszej klasy. Byłam już w szkole i rozmawiałam z Dyrektorką. Bardziej jednak interesują mnie opinie rodziców dzieci które już uczęszczają do szkoły Odpowiedz Link
gosiasadowska77 Re: sp 210 26.01.11, 09:31 mam w planach wysłać tam swoją 7-latkę. Rozmawiałam z innymi rodzicami których dzieci tam uczęszczały bądź uczęszczają i ma dobre opinie. Sama kończyłam tą szkołę. Niektórzy nauczyciele pracują do dziś. Odpowiedz Link
demika Re: sp 210 26.01.11, 20:38 Syn chodzi do 0.Świetlica w tej samej klasie co zajęcia.I tylko 6 latki.Zaczyna się ok 13.30.Są przeważnie dwie Panie.Zajęcia dodatkowe do wyboru aczkolwiek brak jakiś sportowych.Jak pogoda dopisuje dzieciaki wychodzą na dwór,na świetlicy rysują,malują,mają zabawy ruchowe. Generalnie syn zadowolony. Podobnie jak poprzedniczka też kończyłam tą szkołę :) Odpowiedz Link
magda-pa Re: sp 210 27.01.11, 07:25 Mam pytanie czy twój synek chodzi do 0b czy A. Mam koleżankę której synek chodzi do 0b i powiem szczerze nie jest zbytnio zadowolona. Główne zastrzeżenia rodzice mają do świetlicy, która niestety w przypadku tej grupy jest łączona z innymi klasami tzn. do ich grupy przychodzą inne dzieci i razem przebywają, tak więc czasem nie ma czym oddychać jest tak dużo osób w jedenym pomieszczeniu. Odpowiedz Link
demika Re: sp 210 27.01.11, 22:12 0 A.Wiesz ja syna odbieram ok 16.00 i zawsze są u siebie.Nie wiem jak później.Czasami zdarza się,ze B przychodzą do nich ale to sporadycznie.Starsze klasy na pewno nie. Odpowiedz Link
konradbryw Re: sp 210 28.01.11, 16:08 Jak my się orientowaliśmy w ub. roku (ale braliśmy pod uwagę tylko I klasę), to opinie były nieciekawe. Pamiętam coś, o konfliktach między kadrą a dyrekcją. Tak czy inaczej polecam 157 na Ciasnej (córka chodzi do klasy pływackiej). Mnóstwo zajęć dodatkowych, panie ze świetlicy przyjazne i zaangażowane, fajna kadra, dobre jedzenie. Odpowiedz Link
kropkaa Re: sp 210 28.01.11, 19:17 A czemu Lewartowskiego odrzuciliście, jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link
konradbryw Re: sp 210 31.01.11, 20:47 kropkaa napisała: > A czemu Lewartowskiego odrzuciliście, jeśli można wiedzieć? Przede wszystkim wizja niektórych dzieci z grupy przedszkolnej w tej samej klasie. Jeśli chodzi o świetlicę, to dziś żona widziała się z mamą jednego z dzieci z grupy mojej córki - na świetlicy zbiera się około 50 dzieci od zerówki wzwyż, wszystkie w jednej sali. Niekoniecznie przemawiała też do nas wizja klas integracyjnych (przynajmniej część roczników jest integracyjna). Koźla miała niezłe opinie, poszedłem zebranie informacyjne, nauczyciele fajni, a jeszcze spodobała nam się propozycja klasy pływackiej (do której udało się dostać). Odpowiedz Link